Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Espectro napisał:

Kolejny raz niewiniątko wypowiada się że zostało ukarane chamstwo i prostactwo. 

Ban w temacie. Szukanie zaczepki wszędzie i przy każdym wpisie jest nudne i należą się punkty za takie zachowanie.

To Pana oburza przekręcanie nicku a gdy leci epitetami w stosunku do innego użytkownika to jest wtedy ok ? 

Niezwykle trafna i o obiektywna ocena. 

3 godziny temu, Espectro napisał:

Zaczepka personalna. NIe pierwsze w stosunku do tego usera. Ale sprawdzę.

Raczej stwierdzenie faktu. W artykule mówiono, że w UK chorujący obecnie na covid to w 92% w pełni zaszczepieni, podczas gdy Kolega electro w swoim czasie permanentnie pisał, że w jego szpitalu ponad 90% chorych na covid to niezaszczepieni.

Gdzie tu personalna zaczepka?
Jeśli moderatorzy będą w ten sposób na oślep szastać punktami karnymi, podciągając normalne posty pod jakieś przez siebie wymyślone paragrafy regulaminu, to nic dobrego z tego nie wyniknie.
O ile ja jestem niespotykanie spokojny człowiek i nawet po tak ewidentnej "pomyłce" przejdę do porządku dziennego, to sam wiesz ilu jest tu takich, którzy nie spoczną aż nie postawią na swoim, co w efekcie będzie doprowadzać do ciągłych kłótni i przepychanek.
Stąd moja prośba i sugestia, by dyplomatycznie zwrócić na to uwagę moderatorowi, by rzetelniej oceniał sytuację przed podjęciem decyzji o ukaraniu i usunięciu wpisu.

Gość

(Konto usunięte)

O ile ja jestem niespotykanie spokojny człowiek i nawet po tak ewidentnej "pomyłce" przejdę do porządku dziennego, to sam wiesz ilu jest tu takich,

Piękny przykład próby manipulacji - no sam wiesz...

Aha, to Marcinus jest też moderatorem.
Czemu w takim razie nie ma pod awatarem takiej informacji?
Co mnie obchodzi, że to jest użytkownik premium?
Czy Mysza vel. MV2 z racji tego, że jest użytkownikiem premium też jest moderatorem?

Niedoczekanie.

• Administratorzy
5 godzin temu, soundchaser napisał:

Raczej stwierdzenie faktu. W artykule mówiono, że w UK chorujący obecnie na covid to w 92% w pełni zaszczepieni, podczas gdy Kolega electro w swoim czasie permanentnie pisał, że w jego szpitalu ponad 90% chorych na covid to niezaszczepieni.

Gdzie tu personalna zaczepka?
Jeśli moderatorzy będą w ten sposób na oślep szastać punktami karnymi, podciągając normalne posty pod jakieś przez siebie wymyślone paragrafy regulaminu, to nic dobrego z tego nie wyniknie.
O ile ja jestem niespotykanie spokojny człowiek i nawet po tak ewidentnej "pomyłce" przejdę do porządku dziennego, to sam wiesz ilu jest tu takich, którzy nie spoczną aż nie postawią na swoim, co w efekcie będzie doprowadzać do ciągłych kłótni i przepychanek.
Stąd moja prośba i sugestia, by dyplomatycznie zwrócić na to uwagę moderatorowi, by rzetelniej oceniał sytuację przed podjęciem decyzji o ukaraniu i usunięciu wpisu.

Dopisek "doktorek" .... itd

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Co mnie obchodzi, że to jest użytkownik premium?
Czy Mysza vel. MV2 z racji tego, że jest użytkownikiem premium też jest moderatorem?

Niedoczekanie.

To zwykły błąd do poprawy. Ikonka z tarcza określa moderatora. Ale to do poprawy.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
8 godzin temu, Zyzol napisał:

Podziękowanie dla moderatora Marcinus-a za wyjątkowo szybkie reakcje na moje wpisy. Lubimy się od dawna nieprawdaż?! 😂 

Rozumiem że za wpisy : "Nie do końca banderowski śmieciu. " otrzymał Pan punkty ? 

No to raczej sie należały.

10 godzin temu, soundchaser napisał:

Była.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1 minutę temu, Espectro napisał:

Rozumiem że za wpisy : "Nie do końca banderowski śmieciu. " otrzymał Pan punkty ? 

No to raczej sie należały.

Zgadza się, należały. Jednak trzeba to wziąć pod uwagę, że była to odpowiedź na obraźliwe wypowiedzi tego użytkownika pod moim adresem. Natomiast nałożenie punktów karnych za "To jest neobanderowski bełkot i nic więcej. Podaj przykład." moim zdaniem nieporozumieniem, w sytuacji, kiedy adwersarz ciągle posługuje się zdecydowanie cięższą retoryką.

Zresztą nie on jeden błyszczy głębią i kulturą wypowiedzi. 

• Administratorzy
Teraz, Zyzol napisał:

Zgadza się, należały. Jednak trzeba to wziąć pod uwagę, że była to odpowiedź na obraźliwe wypowiedzi tego użytkownika pod moim adresem.

Prosze zgłaszać takie wpisy i tyle.

To nie przedszkole że ktoś podkablował do Pani bo to on zaczyna. 

Bądźmy poważni jedyne co to można w tej sytuacji złagodzić Panu karę choć nie uprawnia to także do odpowiadania w taki sam sposób.

8 godzin temu, Espectro napisał:

Dopisek "doktorek" .... itd

Nie było takiego dopisku. Widziałeś ten usunięty wpis? Tam nie było nic obraźliwego, absolutnie nic.
Zresztą pod ostrzeżeniem moderatora jest zacytowany mój wpis.

• Administratorzy
Teraz, soundchaser napisał:

Nie było takiego dopisku. Widziałeś ten usunięty wpis? Tam nie było nic obraźliwego, absolutnie nic.
Zresztą pod ostrzeżeniem moderatora jest zacytowany mój wpis.

Hmm.

""To zupełnie odwrotnie niż w szpitalu naszego forumowego eksperta electro.""

To na 1 punkt ocenione. Jak by to Pan obronił. 

Teraz, Espectro napisał:

Prosze zgłaszać takie wpisy i tyle.

To nie przedszkole że ktoś podkablował do Pani bo to on zaczyna. 

Bądźmy poważni jedyne co to można w tej sytuacji złagodzić Panu karę choć nie uprawnia to także do odpowiadania w taki sam sposób.

Niewątpliwie słuszne uwagi, ale jednocześnie zbyt mocno zindywidualizowane. 

Espectro przecież wiesz, ze to nie powinno mieć znaczenia, dużo mocniejsze określenia nie podlegają karze. Może chodzi o moda, który jednym szybciej daje punkciki, a innym wolniej. Może jego przekonania grają tu role?

Wyobraź sobie, ze modem zostaje np Bob albo pan MV. Czy byłaby mowa o jakimkolwiek obiektywizmie?

Jednym z modow został ich dobry kolega, mający takie same poglądy, także trudno tutaj o obiektywne podejście. 

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

7 minut temu, Espectro napisał:

To zupełnie odwrotnie niż w szpitalu naszego forumowego eksperta electro.""

I to jest obraźliwe?

Eeee,nooo - dajcie spokój...

• Administratorzy
11 minut temu, bubusia napisał:

Espectro przecież wiesz, ze to nie powinno mieć znaczenia, dużo mocniejsze określenia nie podlegają karze. Może chodzi o moda, który jednym szybciej daje punkciki, a innym wolniej. Może jego przekonania grają tu role?

Nie ma czegoś takiego. Zgłoszenia się rozpatruje po kolei a nie wyrywkowo.

I wszyscy moderatorzy rozpatrują każde zgłoszenie?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Administratorzy
6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

I to jest obraźliwe?

Eeee,nooo - dajcie spokój...

Przy założeniu i świadomości że owego usera wielokrotnie obrażano. To coś nadal jest na rzeczy. Ale oczekuję na odwołanie i o sprecyzowanie swego położenia. Nie ma problemu zdejmowanie punktów.

• Administratorzy
1 minutę temu, bubusia napisał:

I wszyscy moderatorzy rozpatrują każde zgłoszenie?

Co ?. 

Przecież punkty przyznaje dany moderator. Ze względu na swoje sympatie, poglądy itd jednemu może być skłonny walnąc większa karę, innemu mniejsza. Jednemu przyznać punkty, drugiemu nie. Albo przyznać mu mniej punktów, żeby pisał dalej. Innego wykasować np na tydzien. Tak jak to zrobiono ze mną. 
Przeciez to są naturalne mechanizmy.

Edytowane przez bubusia

Przecież już dawno temu pisałem-swój swojego nie ruszy( mam na myśli światopogląd). Może poza Espectro bo On nie uczestniczył w tych naparzankach tematycznych☺️

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Tematów drażliwych nie powinien nigdy moderować były uczestnik sporów, zwolennik jednej ze stron.

Oczywista oczywistość.

Jezeli ktoś ma inne zdanie to po prostu próbuje grać nie fair.

A jeżeli nie ma chętnych, to trzeba zatrudnić.

A jak nie ma na to kasy to się złóżmy.

Kazdy uczestnik wiadomych wątków po 10 złotych i będzie kasa na prawdziwego moda.

Edytowane przez bubusia

• Administratorzy
5 minut temu, bubusia napisał:

Przecież punkty przyznaje dany moderator. Ze względu na swoje sympatie, poglądy itd jednemu może być skłonny walnąc większa karę, innemu mniejsza. Jednemu przyznać punkty, drugiemu nie. Albo przyznać mu mniej punktów, żeby pisał dalej. Innego wykasować np na tydzien. Tak jak to zrobiono ze mną. 
Przeciez to są naturalne mechanizmy.

Problem w tym że sprawdzam każde ukrycie wpisu edycję oraz rozstrzygane zgłoszenia. 

Każdorazowe odbiegające od pionu reakcje konsultuję z moderatorami.

Każdy jest inny i ma inne doświadczenia. To że jeden dał by punkty zaś drugi nie to kwestia której nie da się ustalić. 

5 minut temu, bubusia napisał:

Tematów drażliwych nie powinien nigdy moderować były uczestnik sporów, zwolennik jednej ze stron.

Oczywista oczywistość.

Wyznajemy zasadę że każdy moderator gdy ma wątpliwości co do zgłoszenia i o ocenę własną konsultuje z innymi z moderacji oraz najzwyklej w świecie nie podejmuje sie rozstrzygania. 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Problem w tym że sprawdzam każde ukrycie wpisu edycję oraz rozstrzygane zgłoszenia. 

Każdorazowe odbiegające od pionu reakcje konsultuję z moderatorami.

Każdy jest inny i ma inne doświadczenia. To że jeden dał by punkty zaś drugi nie to kwestia której nie da się ustalić. 

I dlatego jest w miarę Ok, gdybys nie sprawdzał, ja np nie pisałbym już wcale.

Byloby dyskretne wykoszenie strony przeciwnej.

• Administratorzy

Wygląda to mniej więcej tak że pisze sie aby ktoś inny rozstrzygał owe zgłoszenie bo samemu się go nie podejmuje. 

Z względów chociażby aby nie być stronniczym w jakiejś sprawie. 

To ja bym prosił żebyś tylko Ty oceniał moje wpisy.

Nie żebym miał cos przeciwko Marcinusowi, ale wolałbym żeby moje wpisy oceniał ktoś bezstronny. Bezstronny nawet w przeszłości.

Edytowane przez bubusia

23 minuty temu, bubusia napisał:

jak nie ma na to kasy to się złóżmy.

Kazdy uczestnik wiadomych wątków po 10 złotych i będzie kasa na prawdziwego moda.

Jeśli po 10 złotych, to mod będzie miał pensję w wysokości około stówy. No - dwóch.

Zatrważająco bogata oferta!

😃🤭

Ja tam widzę co najmniej 50 chętnych do pisania, a może i ze 100 się uzbiera, polityka, KK, COVID, jest tych wątków, każdy piszący 10 zeta.

I mamy moda:)

Można wpłacać na cały rok:)

• Moderatorzy
1 minutę temu, bubusia napisał:

Ja tam widzę co najmniej 50 chętnych do pisania, a może i ze 100 się uzbiera, polityka, KK, COVID, jest tych wątków, każdy piszący 10 zeta.

I mamy moda:)

Rozumiem, że chcesz takiego moda, który będzie się ściśle trzymał regulaminu i punktacji? 🙂 

Oczywiście.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.