Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.01.2024 o 15:45, arturp napisał:

Mam prośbę do administracji i moderacji aby przyjrzała się użytkownikowi caleb66 . Jego wpisy ograniczają się do zamieszczania krótkich haseł propagandowych , które jednocześnie są prowokacjami opartymi na dezinformacji . nie bierze udziału w dyskusji , nie przedstawia argumentów  czy przykładów a jedynie zarzuca forum hasłami rodem z kampanii wyborczych .

Ewidentny agresywny trolling , który jest kontynuowany mimo , że ten użytkownik był już karany za takie zachowania .

Proszę zostawić w spokoju Kolegę @caleb66
On pisze prawdę, a wam z nią nie po drodze…

21 godzin temu, Maju napisał:

Z uwagą przeczytałem sprzed kilku dni lamenty dezinformujące jak to inni (tylko jego przeciwnicy) tu funkcjonują, cytuję:

"Jego wpisy ograniczają się do zamieszczania krótkich haseł propagandowych , które jednocześnie są prowokacjami opartymi na dezinformacji . nie bierze udziału w dyskusji , nie przedstawia argumentów  czy przykładów a jedynie zarzuca forum hasłami rodem z kampanii wyborczych."

Piszący te słowa zapomina najwyraźniej, że po jego stronie aż roi się od takich co nawet jednego słowa nie są w stanie wycisnąć z własnego intelektu i gro ich wpisów to gotowce w postaci memów, cytatów z Twitter-a czy obrazków z głupimi najczęściej komentarzami anonimowych najczęściej "autorytetów".

Pewnie bym o tym tu nie pisał gdyby nie to, że mam w pamięci iż niegdyś zabroniono takich "dyskusji" na Bocznicy i gdyby nie to, że jeden z nich w temacie o Kk popisał się w ciągu dwóch dni serią (co najmniej 5)  takich (zdradzających trolling) wpisów bez jednego słowa komentarza.
Zwracam też uwagę, że pewnie bym o tym nie napisał gdyby nie zdradzające hipokryzję insynuacje arturp i nie to że ci forowicze "dyskutujący" gotowcami prawie nigdy nie mają w zwyczaju odpowiadać, gdy im się wytyka fałsz zawarty w  tym co wklejają.
W przeciwieństwie do tego któremu wymieniony zarzuca bezczelnie trolling a inni pewnie chcieliby jego wyrzucenia z forum.

Drogi Maju!

+1 

Murem za @caleb66 @atmeg @sparton i jeszcze kilkoma userami, którzy zniknęli.

Przypadek?

W dniu 22.01.2024 o 10:09, Espectro napisał:

ps. przepychanki i obraźliwe wpisy pod adresem moderacji za otrzymane punkty pisane TUTAJ w TYM temacie będą karane.

To nie miejsce do publicznego linczu czy kwestionowanie decyzji moderacji i decyzji. Od tego jest Administracja. 

A gdzie jest takie miejsce?

Chętnie napiszę co myślę o traktowaniu Userów przez moderatorów, sympatyków KCK13G.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

7 minut temu, Tajitsu napisał:

Proszę zostawić w spokoju Kolegę @caleb66
On pisze prawdę, a wam z nią nie po drodze…

Twój kolega z pracy ? 

...there is no spoon...

Pisanie o usuniecie konta na panel administracji nie przynosi skutku. 
Odpowiedź )z zawartym w niej żalem, rzeczowymi argumentami o neokomunistach wśród Userów) na maila z szykanami i punktami karnymi za łagodne wpisy od moderacji również nie przynosi skutku…

Jak w Polsce jawni agitatorzy wręcz dumni z bycia Marksistami i neobolszewikami są tolerowani, a wręcz wielbieni przez moderację, tylko ze względu przynależność do KCK13G?

Totalitaryzmy w Polsce są karane przypominam. Jeden z drugim winien być zablokowany, a nie w zamian porządny User pokroju @caleb66 jest karany… aaa neokomuch w najlepsze sobie pisze…

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

To moje wyżej do @Espectro

2 minuty temu, arturp napisał:

Twój kolega z pracy ? 

Skąd ten pomysł?

Mi chodzi o sprawiedliwość. Tylko o to.

Caleb może się podobać lub nie.
Jacki (wasze Jacki) również, ale… skoro chcesz banować jednego to i banuj drugiego od siebie za wpisu prowokacyjne etc.

Nie zachowuj się jak hipokryta i znaj umiar w swoich spazmach nienawiści i dożynaniu watahy… wg ciebie twoje działania to demokracja? 
Bo w moim odczuciu to zachowania despotyczne godne potępienie i bana dla ciebie…

1 minutę temu, endriuw napisał:

Ban nałożony na @Jaro_747 Szanownemu Koledze nie przeszkadza?

Nikt mu (Jarkowi) nie bronił pisać zgodnie z regulaminem. 

Jak to napisał Szanowny Jacek @Bobcat

5 minut temu, Tajitsu napisał:

Nikt mu (Jarkowi) nie bronił pisać zgodnie z regulaminem. 

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, dlaczego @caleb66 i inni siedzą na banach.

Skończ więc zamęczać moderację.

1 minutę temu, Tajitsu napisał:

Mi chodzi o sprawiedliwość. Tylko o to.

A to przepraszam , wyglądało na to , że nie chodzi o sprawiedliwość tylko o Prawo i Sprawiedliwość . Niech sobie załatwi bezkarność+ tak , jak pani Ogórek . Najlepiej takie blankiety na wszystkie przeszłe i przyszłe grzechy - ,, inco blanco" z otwartą listą przewinień , będzie sobie mógł wpisywać co chce . 

Zwróćcie się do administracji , żeby udostępniła płatną opcję ,,bezkarność plus". Jeśli zgrzeszycie ale wpłacicie kilka stówek to kara może być anulowana . Zarządzający forum będą przelewać część tych pieniędzy na organizacje pożytku społecznego walczące z homofobią , hejtem , trollingiem , sektami , prześladowaniem dzieci urodzonych dzięki programowi in vitro itp .

Same korzyści .

...there is no spoon...

12 minut temu, arturp napisał:

A to przepraszam , wyglądało na to , że nie chodzi o sprawiedliwość tylko o Prawo i Sprawiedliwość . Niech sobie załatwi bezkarność+ tak , jak pani Ogórek . Najlepiej takie blankiety na wszystkie przeszłe i przyszłe grzechy - ,, inco blanco" z otwartą listą przewinień , będzie sobie mógł wpisywać co chce .

Walczysz z trollingiem? A samemu go uprawiasz.

Daj mi spokój z pis, panią Ogórek i resztą. Jeśli ktoś popełnił przestępstwo i są na to dowody, to trzeba przeprowadzić proces i skazać uczciwie. Oczywiście nie zapominając o domniemaniu nierówności (jest takie coś w polskim prawie).

15 minut temu, arturp napisał:

Zwróćcie się do administracji , żeby udostępniła płatną opcję ,,bezkarność plus". Jeśli zgrzeszycie ale wpłacicie kilka stówek to kara może być anulowana .

A co z twoimi wpisami i tobie podobnych?

ps

Kto miałby decydować który wpis jest ok i jakimi kryteriami miałby się posługiwać? 

30 minut temu, endriuw napisał:

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, dlaczego @caleb66 i inni siedzą na banach.

Skończ więc zamęczać moderację.

Oni siedzą, bo tacy jak ty prowokują i zgłaszają każdą wypowiedź. Moderatorzy lewicowi dają bany a administracja udaje, że sprawy nie ma.

O to chodzi.

Pewnie znów wyskoczysz z Jaro, a ja tobie napiszę tak. 
Weź porównaj sobie wpisy Jaro i innych,  a Caleb66.

Wtedy zobaczysz te „kulturalne” wpisy lewicy.

10 minut temu, Tajitsu napisał:

Oni siedzą, bo tacy jak ty prowokują i zgłaszają każdą wypowiedź. Moderatorzy lewicowi dają bany a administracja udaje, że sprawy nie ma.

O to chodzi.

Pewnie znów wyskoczysz z Jaro, a ja tobie napiszę tak. 
Weź porównaj sobie wpisy Jaro i innych,  a Caleb66.

Wtedy zobaczysz te „kulturalne” wpisy lewicy.

Przestań podpuszczać Caleba...

Po części jego ban jest spowodowany twoimi prowokacjami, więc miej pretensje do siebie...

Ja także miałem przydzielane bany, min. za ,,wstawiennictwem" @caleb66...

Wpisy @caleb66 są niczym innym, jak trollingiem i propagandą 

Pozdrawiam i życzę miłego dnia (póki jeszcze moderacja nie wkroczyła do akcji)🌞.

Godzinę temu, Tajitsu napisał:

Murem za @caleb66 @atmeg @sparton i jeszcze kilkoma userami, którzy zniknęli.

Nie jestem, nie mogę być obiektywny, bo nigdy nie było mi dane widzieć wpisy tych forumowiczów które mogłyby wymagać banów natomiast zawsze się dziwiłem, że wymieniany tu Jaro_747 traktowany jest nadzwyczaj delikatnie.....to się od jakiegoś czasu zmieniło i chwała Moderacji za to.

Godzinę temu, Tajitsu napisał:

Totalitaryzmy w Polsce są karane

Zawsze porównuję obecny stan na forum z tym co działo się za moderatorów "v" i "a" (piszę z małaj celowo).

To zupełnie nieporównywalne okresy czasu gdy wielu usunięto siłą z forum, z tematów a inni nie mogąc na to bezprawie patrzeć, sami odchodzili.
Niestety sytuacja w kraju tak wygląda, że mogą pojawić się zakusy by powróciło to co za ich kadencji miało tu miejsce. Nieobiektywne i celowo zakłamujące rzeczywistość wpisy arturp wyraźnie (i bezczelnie) do tego nawołują.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

20 minut temu, Tajitsu napisał:

Walczysz z trollingiem? A samemu go uprawiasz.

Zupełnie odwrotnie , ja składam konkretną propozycję , a ty urabiasz administrację i moderatorów do tego , żeby wypuścili kogoś , kto notorycznie łamie regulamin . 

Wybielanie twoich kolegów za darmo nie ma sensu , kara musi być . Chcecie się uwolnić od bananów ? OK , ale musicie ponosić konsekwencje , chociażby finansowe wpłacając na utrzymanie forum i organizacje dobra publicznego . 

Moja propozycja jest prosta - wpis , w którym doszło do złamania regulaminu ma być usunięty , każdy przyznany punkt można wykupić wpłacając kilka złotych na udostępnione przez forum konto ( jak w sklepie internetowym - papyal , karta , przelew , blik itp ) , a jeśli ktoś chce się uwolnić z banana to w zależności od długości przyznanego bana - kilka złotych za dzień na Orkiestrę czy Rydzyka . Nawet trollom to się będzie opłacać - koszt kilku/kilkunastu wpisów , będą wolni i mogą zarabiać . Pod pod informacją wzywającą do zapoznania się z karą trzeba dodać link do płatności - klikasz , przelewasz i jesteś wolny . Jest grzech , jest kara , jest zadośćuczynienie . Proste .

I jeszcze forum na tym zyska wizerunkowo jako donator na cele dobroczynne . 

...there is no spoon...

44 minuty temu, Maju napisał:

Nieobiektywne i celowo zakłamujące rzeczywistość wpisy arturp wyraźnie (i bezczelnie) do tego nawołują.

+1

O tym piszę od dawna.

min:

@atmeg @caleb66@sparton są ofiarami prowokacji i działalności. Arturp i koledzy są bezpośrednią przyczyną.

Godzinę temu, endriuw napisał:

Przestań podpuszczać Caleba...

Przestań mnie podpuszczać! I innych.

Godzinę temu, endriuw napisał:

Wpisy @caleb66 są niczym innym, jak trollingiem i propagandą 

Kłamiesz celowo w celu prowokacyjnym.

• Administratorzy

Panowie Panowie .......

Jak ktos dozbiera punktów to wtedy to moderacja jest niedobra. Albo lepiej UCISZA SIĘ TYCH CO MÓWIĄ PRAWDĘ !!! ....

Nie mam zamiaru rozstrzygać kto ma rację a kto nie i bawić się w wasze przepychanki.

Jeżeli są pytania to proszę oznaczyć mnie i zadać pytanie. Na 100% odpowiem. 

2 godziny temu, Tajitsu napisał:

Jak w Polsce jawni agitatorzy wręcz dumni z bycia Marksistami i neobolszewikami są tolerowani, a wręcz wielbieni przez moderację, tylko ze względu przynależność do KCK13G?

Bo w Polsce zawsze tak było, że wiele nacji i narodowości żyło razem w jednej wspólnocie. Tak też Polska kiedyś wygladała. 

Konkretne pytanie proszę ....

55 minut temu, Maju napisał:

Nie jestem, nie mogę być obiektywny, bo nigdy nie było mi dane widzieć wpisy tych forumowiczów które mogłyby wymagać banów natomiast zawsze się dziwiłem, że wymieniany tu Jaro_747 traktowany jest nadzwyczaj delikatnie.....to się od jakiegoś czasu zmieniło i chwała Moderacji za to.

W jaki sposób delikatnie ? Jak co chwilę koledzy piszą z odwołaniem od decyzji dla niego. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

9 minut temu, Tajitsu napisał:

Kłamiesz celowo w celu prowokacyjnym.

Nie kłamię (w porównaniu do rzeczonego Caleba).

2 minuty temu, Espectro napisał:

Jak ktos dozbiera punktów to wtedy to moderacja jest niedobra.

Ja tam nie mam pretensji do moderacji.👍

• Administratorzy
1 minutę temu, endriuw napisał:

Ja tylko mówię że wtedy zaczynają sie lamenty i szukanie gdzie mógł moderator popełnić błąd przy wstawianiu punktów. 

(mówię ogólnie) 

4 minuty temu, Espectro napisał:

Jeżeli są pytania to proszę oznaczyć mnie i zadać pytanie. Na 100% odpowiem. 

Akurat!

Za takie coś dostałem bana!

53 minuty temu, arturp napisał:

wpłacając kilka złotych

Żartujesz.. Przecież to takie biedactwo, że nawet na "Premium" ich nie stać. Zapomnij [!!!]

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

3 minuty temu, endriuw napisał:

Płyniesz z prądem. Bezpieczniej wiadomo.

• Administratorzy
21 godzin temu, Espectro napisał:

Pozdrawiamy spamerów 🙂 

image.png

Wczoraj postarali sie widzę. 
image.png

1 minutę temu, MV2 napisał:

Żartujesz.. Przecież to takie biedactwo, że nawet na "Premium" ich nie stać. Zapomnij [!!!]

Mowa nienawiści.

• Administratorzy
Teraz, Tajitsu napisał:

Płyniesz z prądem. Bezpieczniej wiadomo.

Ja zawsze pod prąd. 

Akurat!

Które ?

image.png

Teraz, endriuw napisał:

,,Skończ Waść, wstydu oszczędź"...

Tak, idź już.

• Administratorzy
Teraz, Tajitsu napisał:

Mowa nienawiści.

Mowa o pokoju. 

3 minuty temu, Espectro napisał:

Ja tylko mówię że wtedy zaczynają sie lamenty i szukanie gdzie mógł moderator popełnić błąd przy wstawianiu punktów. 

(mówię ogólnie) 

Dobrze Szanowny Kolega prawi...

Teraz, Espectro napisał:

Mowa o pokoju. 

Dużym z aneksem?

4 minuty temu, Espectro napisał:

W jaki sposób delikatnie ?

58 minut temu, Maju napisał:

zawsze się dziwiłem, że wymieniany tu Jaro_747 traktowany jest nadzwyczaj delikatnie.....to się od jakiegoś czasu zmieniło

Może powinienem napisać zamiast "traktowany jest", "traktowany był"......liczyłem jednak (może naiwnie), że pisząc "to się od jakiegoś czasu zmieniło", wszystko będzie jasne.   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

4 minuty temu, Tajitsu napisał:

Jeżeli Szanowny Kolega dostał bana, to niechaj wyjaśni, w jaki cudowny sposób może Kolega być aktywnym na forum???

• Administratorzy

Dużym z aneksem?

może być też taki. 

1 minutę temu, Maju napisał:

Może powinienem napisać zamiast "traktowany jest", "traktowany był"......liczyłem jednak (może naiwnie), że pisząc "to się od jakiegoś czasu zmieniło", wszystko będzie jasne.   🙂

🙂 A czyli tu jest jednak różnica. 😮 

Nie ukrywam. Jest kilku na czarnej liście tzw. RECYDYWA NA MAXA i tam faktycznie dodaje się z górnego pułapu punkty.
Ale jednocześnie jako ciekawostkę mogę podać iż z tej grupy nie odwołują się od decyzji. Bo punkty zawsze są zasadne. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.