Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, Espectro napisał:

W tematach o audio piszemy na temat

Mój wpis był na temat - bezsensowności inwestowania w gadżety nie wpływające na dźwięk.

i raczej nie piszemy wierszem

Regulamin nie zabrania pisania wierszem.

i dla zabawy. 

Całe audio to jedna wielka zabawa, włącznie z wpisami (prozą) na tym forum.

No ale skoro tak to moderację razi to mówi się trudno.

Edytowane przez MCHammer2022
  • Moderatorzy
20 minut temu, MCHammer2022 napisał:

Mój wpis był na temat - bezsensowności inwestowania w gadżety nie wpływające na dźwięk.

Gdybyś zamieścił go w audio mitach to jeszcze ok. Natomiast nader często wiele tematów przeradza się w wyśmiewanie, szydzenie i o ile od czasu do czasu taki wpis może być nawet zabawny to co za dużo to niezdrowo. W tamtym temacie nie tylko Twój post wyleciał a punkty były symboliczne. Opublikuj wiersz w temacie Humor audio to lajków dostaniesz kupę - sam zalajkuje. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

4 minuty temu, Seyv napisał:

Gdybyś zamieścił go w audio mitach to jeszcze ok.

Mój wpis był zamieszczony w temacie o podkładkach - uważam, że adekwatnym. Przyznaję, że pisanie wierszem jest oryginalne ale skoro wzbudziło to kontrowersje to zapewne u przedstawiciela branży niejakiego Tedi02, czemu dał wyraz. Branża boi się żartów? To ma problem. 😁

7 minut temu, Seyv napisał:

co za dużo to niezdrowo

Zamieściłem tylko jeden i to krótki wierszyk. 

8 minut temu, Seyv napisał:

W tamtym temacie nie tylko Twój post wyleciał a

Zauważyłem.

a punkty były symboliczne

Nadal nie wiem za co. To mocno naciągane punkty. 😁

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

No i co?

No bo skąd niby miałbyś wiedzieć co napisałeś, dopóki nie przeczytasz co @szymon1977 zacytował?

------

55 minut temu, Seyv napisał:

Opublikuj wiersz w temacie Humor audio to lajków dostaniesz kupę - sam zalajkuje. 

Czy można prosić moderację, aby ukryte wierszyki przeniosła do wspomnianego wątku (dwa wierszyki, które pozostały także)? W sumie mogę swoje przepisać, bo mam gdzieś zapisane, ale to sporo pracy z odszukaniem wklejonych obrazków... tylko po co skoro możecie to zrobić kilkoma kliknięciami myszy? Z góry dziękuję.

Był też kiedyś wątek z "audio-poezją": szukałem bo tam chciałem zacytować ale nie mogłem znaleźć, wątek "Humor audio" wydaje się być ok.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
24 minuty temu, szymon1977 napisał:

Czy można prosić moderację, aby ukryte wierszyki przeniosła do wspomnianego wątku (dwa wierszyki, które pozostały także)?

Przeniosłem. Ten @MCHammer2022 to chociaż był zabawny i wiadomo za co punkty dostał ale dwa pozostałe też niech tam będą...

2 godziny temu, stench napisał:

Nie dostrzegam przesłanek by móc skutecznie oceniać, który moderator podjął konkretne działania.

Ale ja dostrzegam.

Jestem Europejczykiem.

19 minut temu, Seyv napisał:

Przeniosłem

Jeszcze jeden mój: tam znikł - tu się nie pojawił.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

I niech tak zostanie.

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
12 minut temu, szymon1977 napisał:

Jest. Tylko umieszcza wg daty napisania.

Nie ma - był jeszcze jeden: taki długi z dwoma obrazkami, nowszy od tych co przeniosłeś.

Edytowane przez szymon1977

• Moderatorzy

Przeniosłem i drugi choć teraz się zastanawiam czy nie powinienem Ci dać punktów za wpis nie na temat... 😉

Przeniosłem i drugi choć teraz się zastanawiam czy nie powinienem Ci dać punktów za wpis nie na temat... 😉

Za przeniesienie dziękuję, punkty przyjmę honorem.

• Moderatorzy
9 minut temu, szymon1977 napisał:

punkty przyjmę honorem

Ale ja nie miałem na myśli poprzedniej lokalizacji tylko obecną 😉

• Administratorzy
15 godzin temu, MCHammer2022 napisał:

Nie był. Był za to pisany wierszem (pseudo) i był trollingiem. 

Regulamin nie zabrania pisania wierszem.

Nie zabrania ale nakazuje pisania na temat. 🙂

Całe audio to jedna wielka zabawa, włącznie z wpisami (prozą) na tym forum.

No ale skoro tak to moderację razi to mówi się trudno.

TO problem już Pański jeżeli tak się uważa.

14 godzin temu, Seyv napisał:

Gdybyś zamieścił go w audio mitach to jeszcze ok. Natomiast nader często wiele tematów przeradza się w wyśmiewanie, szydzenie i o ile od czasu do czasu taki wpis może być nawet zabawny to co za dużo to niezdrowo

dokładnie.

14 godzin temu, szymon1977 napisał:

Czy można prosić moderację, aby ukryte wierszyki przeniosła do wspomnianego wątku (dwa wierszyki, które pozostały także)? W sumie mogę swoje przepisać, bo mam gdzieś zapisane, ale to sporo pracy z odszukaniem wklejonych obrazków... tylko po co skoro możecie to zrobić kilkoma kliknięciami myszy? Z góry dziękuję.

12 godzin temu, szymon1977 napisał:

Nie ma - był jeszcze jeden: taki długi z dwoma obrazkami, nowszy od tych co przeniosłeś.

Naprawdę moderacje jest teraz od redagowania wpisów ? 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

7 minut temu, Espectro napisał:

Nie był. Był za to pisany wierszem (pseudo) i był trollingiem. 

Mój post był na temat (braku wpływu gadżetów na dźwięk) a regulamin nie zabrania pisania wierszem. Z kolei słowo "trolling" jest nieprecyzyjne - każdy post można usunąć pod tym pretekstem. Moderacja stosuje bardzo watpliwą argumentację. Jeżeli chcecie zniechęcić cenzurą forumowiczów do aktywności na forum to róbcie tak dalej.

Edytowane przez MCHammer2022
  • Administratorzy
Teraz, MCHammer2022 napisał:

Jeżeli chcecie zniechęcić cenzurą forumowiczów do aktywności na forum to róbcie tak dalej.

Proszę iść przeczytać co oznacza "cenzura" i wrócić tutaj. Utrzymanie jakości w tematach o audio to cenzura ? 

Ten wpis powyżej Pański to nic innego jak trolling .....

1 minutę temu, Espectro napisał:

Proszę iść przeczytać co oznacza "cenzura" i wrócić tutaj.

Proszę - oto definicja cenzury:

3 minuty temu, MCHammer2022 napisał:

Mój post był na temat (braku wpływu gadżetów na dźwięk) a regulamin nie zabrania pisania wierszem. Z kolei słowo "trolling" jest nieprecyzyjne - każdy post można usunąć pod tym pretekstem.

• Administratorzy
5 minut temu, MCHammer2022 napisał:

Proszę - oto definicja cenzury:

Ostatni raz odpowiadam.

1. Nikt nie zabrania pisania wierszem do momentu pisania na temat.

2. Trolling fakt można pod wiele podłączyć, lecz staramy się przede wszystkim pilnować utrzymywania tematyki w tematach. NIC WIĘCEJ !

14 minut temu, Espectro napisał:

Naprawdę moderacje jest teraz od redagowania wpisów ? 

Nie wiem skąd u Ciebie to pomysł. BTW moderacja już zrobiła to, co mogła zrobić by wszyscy byli szczęśliwi, więc po co szukasz dziury w całym?

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Nie wiem skąd u Ciebie to pomysł. BTW moderacja już zrobiła to, co mogła zrobić by wszyscy byli szczęśliwi, więc po co szukasz dziury w całym?

Spamowaliście przez to tu 10 wpisów i leciały powiadomienia wszystkim obserwującym temat. Jak juz to załatwiajcie proszę na pw takie sprawy. 

Dzięki.

Małe pytanie. 

Dlaczego pisanie o POpaprańcach i POmyleńcach pozostaje bezkarne, a za zadane temu, kto takiej formy używa pytanie czy to centrala kazała mu tak naPiSać lecą punkty?

Z reguły Administracja pyta: a czy tamte pierwotne wpisy były zgłoszone na panel? Któregoś dnia postanowiłem tak robić. Zgłaszałem każdy taki wpis. Efekt? Ostrzeżenie i punkty dla mnie. Trolling. Zasypywanie Moderacji zgłoszeniami.

Więc nie żartujmy. 

• Administratorzy

Ja widzę potem coś takiego

image.png

Teraz, Bobcat napisał:

Dlaczego pisanie o POpaprańcach i POmyleńcach pozostaje bezkarne, a za zadane temu, kto takiej formy używa pytanie czy to centrala kazała mu tak naPiSać lecą punkty?

Przykład ?

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Z reguły Administracja pyta: a czy tamte pierwotne wpisy były zgłoszone na panel?

DOkładnie o to pytam. Jeżeli uważacie że powinno się zawsze szukać przyczyny konfliktu to tak samo zawsze szukamy początku takiej zabawy słownej.

• Administratorzy
2 minuty temu, Bobcat napisał:

Efekt? Ostrzeżenie i punkty dla mnie. Trolling. Zasypywanie Moderacji zgłoszeniami.

Kiedy dostał Pan ostatnio punkty za zgłaszanie ? Bo ja nie widzę ostatnio wlepionych.

Teraz, Bobcat napisał:

Mój  punkt z dziś.

"Tak Ci centrala kazała naPiSać?" wypowiedzi prowokacyjne. Tak jak PO.... 

Poszukam i sprawdzę kto rozstrzygał te zgłoszenia. 

Sprawdziłem zgłoszenia z 7 dni i nie widzę aby Pan zgłaszał takie wpisy. A każdy z takim wystąpieniem PO..... był ukrywany i leciały punkty. Proszę wskazać przykład który taki wpis nie został usunięty. PRZYKŁAD.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Kiedy dostał Pan ostatnio punkty za zgłaszanie ? Bo ja nie widzę ostatnio wlepionych.

To dawna sprawa. Od tego czasu nauczony doświadczeniem oszczędzam zgłaszanie, mimo że w wielu przypadkach sprawa jest jednoznaczna.

• Moderatorzy
3 minuty temu, MCHammer2022 napisał:

Jeżeli chcecie zniechęcić cenzurą forumowiczów do aktywności na forum to róbcie tak dalej.

Forum jest podzielone na działy i tematy. Wchodzę w temat który ma być poświęcony podkładkom pod kolce a tam całą strona wyjęta żywcem ze stowarzyszenia początkujących poetów reszta to śmichy chichy jak na występach kabaretów "na siłę". To nie zachęca nikogo do dyskusji i takie tematy szybko umierają a ludzie zainteresowani audio odchodzą z forum.

• Administratorzy
Teraz, Bobcat napisał:

To dawna sprawa. Od tego czasu nauczony doświadczeniem oszczędzam zgłaszanie, mimo że w wielu przypadkach sprawa jest jednoznaczna.

TO o czym my rozmawiamy. 

Pan nie zgłasza ale wykłóca sie żę wpisy nie znikają. I tym samym pyta dlaczego dostał punkty za pisanie tego samo. Choć wie że za to są punkty. Nie namawiam do masowego zgłaszania ale sami wiecie za co są punkty i po co faktycznie piszecie te wpisy. Aby kogoś obrazić nic innego. po*eb, PISiate......

1 minutę temu, Seyv napisał:

Forum jest podzielone na działy i tematy. Wchodzę w temat który ma być poświęcony podkładkom pod kolce a tam całą strona wyjęta żywcem ze stowarzyszenia początkujących poetów reszta to śmichy chichy jak na występach kabaretów "na siłę". To nie zachęca nikogo do dyskusji i takie tematy szybko umierają a ludzie zainteresowani audio odchodzą z forum.

Ma być na temat i jak tylko się uda to także zwięźle i sensownie. Każdy pisze własne doświadczenia i opinie. 

To jak pisania pisma urzędowego wierszem. Każdy przyjmuje inną formę. Tak po prostu.....

Proszę nie pisać takich wpisów obraźliwych PO... PIS... bo o ile czasami wyłapuje to system to zawsze będą za to punkty. 

Nawet administrator nie może od tak sobie omijać systemu.

image.png

8 minut temu, Espectro napisał:

Spamowaliście przez to tu 10 wpisów i leciały powiadomienia wszystkim obserwującym temat. Jak juz to załatwiajcie proszę na pw takie sprawy. 

Dzięki.

Sprawa została publicznie rozpoczęta i pomyślnie dla wszystkich w kilka godzin załatwionia - serio nazywasz to spamem? Wow! A moim zdaniem to jeden z najlepszych przykładów, jak moderacja z forumowiczami powinna współpracować.

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Sprawa została publicznie rozpoczęta i pomyślnie dla wszystkich w kilka godzin załatwionia - serio nazywasz to spamem? Wow!

Tak wymiana wpisów typu: jeszcze ten wpis także, nie to nie ten wpis, jeszcze wpis ......, .........

13 godzin temu, szymon1977 napisał:

13 godzin temu, Seyv napisał:

Jest. Tylko umieszcza wg daty napisania.

13 godzin temu, szymon1977 napisał:

13 godzin temu, Seyv napisał:

12 godzin temu, szymon1977 napisał:

Za przeniesienie dziękuję, punkty przyjmę honorem.

Tu masz przykład wpisów które dało sie załatwić na PW

8 minut temu, Espectro napisał:

Pan nie zgłasza ale wykłóca sie żę wpisy nie znikają. I tym samym pyta dlaczego dostał punkty za pisanie tego samo. Choć wie że za to są punkty. Nie namawiam do masowego zgłaszania ale sami wiecie za co są punkty i po co faktycznie piszecie te wpisy. Aby kogoś obrazić nic innego. po*eb, PISiate......

Nie wykłócam się, próbuję zrozumieć.

po*eby, POpaprańce, POmyleńcy - to zwroty obraźliwe. PiSiory również.

Ale naPisać???

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.