Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Espectro napisał:

Przywrócenie porządku ma Pan na celu wlepiania banów w tematach i na forum ? 

Nie ma problemu.

Czy dysponujecie Państwo innymi narzędziami do utrzymywania porządku prawnego i przestrzegania regulaminu na forum? Jeżeli nie to proszę tylko o stosowanie tych metod , które są dostępne i zgodne z prawem - punkty karne , bany i usuwanie wpisów łamiących przepisy , regulamin i netykietę . 

Przyznam , że odpowiadał mi ten niepisany układ między Adminami , Moderatorami i Użytkownikami - my was nie zarzucamy zgłoszeniami ( bo wiemy , że nie macie fizycznie możliwości aby analizować wszystkie zgłoszenia ) a wy nam pozwalacie załatwiać sprawy między sobą . Ale komuś to porozumienie nie odpowiadało bo szkodziło jego interesom albo raniło rozdmuchane ego , albo diabli wiedzą co .  Posypały się zgłoszenia i bany a potem musieliście ostudzić emocje blokując wątek . Ktoś wykorzystał sytuację i zagłuszył temat , który mu przeszkadzał .

Ja dostałem bana na 10 dni i 13 punktów za zwroty : ,, katulik" , ,, bystry nie jesteś " , ,, słoma wam z gumiaków wystaje " lub ,, pożytecznym ... "( nie napisałem nawet kim , wstawiłem wielokropek ). To był powód bana a potem zamknięcia wątku ? 

To co nam pozostaje jeśli nie wrócić do zgłaszania wszystkiego co uznamy za łamanie regulaminu czy netykiety skoro takie sztuczki są stosowane przez oponentów wobec mnie/nas/użytkowników i dają takie ,, znakomite " rezultaty jak zabicie najpopularniejszego tematu na forum ? Jak mamy się bronić przed taką manipulacją treściami , jak doprowadzenie do usunięcia tych treści ? Sukces manipulatora - nie ma wątku nie ma problemu .

Ja mam szacunek dla waszej pracy . Bo znam i rozumiem problemy , z którymi macie do czynienia . A zawsze skupia się to na was i musicie wysłuchać pretensji i rozwiązać problem . Mnie by już dawno ,,krew zalała " i po prostu rzucił bym to zajęcie a wy przyjęliście trudniejsze rozwiązanie .  A warto , skoro są tu wątki z ilością wpisów rzędu kilkuset tysięcy . To znaczy , że ludzie chcą tu pisać . I o to przecież chodzi . To ma wartość .

Podsumowując - użytkownicy zgłaszają i uzasadniają a Państwo analizujecie zgłoszenia i utrzymujecie porządek . Pobłażanie dało skutek odwrotny od zamierzonego .

...there is no spoon...

• Administratorzy
2 minuty temu, arturp napisał:

Czy dysponujecie Państwo innymi narzędziami do utrzymywania porządku prawnego

Nie jesteśmy instytucją prawną do tego powołaną, aby utrzymywać porządek prawny.....

Regulamin forum każdy z Państwa zaakceptował przy rejestracji i powinien go przestrzegać. 

Prawo Polskie także każdego dotyczy. 

3 minuty temu, arturp napisał:

Ja dostałem bana na 10 dni i 13 punktów za zwroty : ,, katulik" , ,, bystry nie jesteś " , ,, słoma wam z gumiaków wystaje " lub ,, pożytecznym ... "( nie napisałem nawet kim , wstawiłem wielokropek ). To był powód bana a potem zamknięcia wątku ? 

Obraźliwe.  Wielokrotnie widuję próby unikania kary pisząc z gwiazdkami lub innymi znakami specjalnymi słowa ogólno przyjęte jako obraźliwe. Nazywanie kogoś "pożyteczny ...." gdzie w temacie ostatnio był taki zwrot używay, aby kogoś obrazić nie będzie puszczany płazem i każdy wie co wpis miał na celu. 

Mydlenie oczu powinno być karane i takie bzdurne odwołania także. 

6 minut temu, arturp napisał:

To co nam pozostaje jeśli nie wrócić do zgłaszania wszystkiego co uznamy za łamanie regulaminu czy netykiety skoro takie sztuczki są stosowane przez oponentów wobec mnie/nas/użytkowników i dają takie ,, znakomite " rezultaty jak zabicie najpopularniejszego tematu na forum ? Jak mamy się bronić przed taką manipulacją treściami , jak doprowadzenie do usunięcia tych treści ? Sukces manipulatora - nie ma wątku nie ma problemu .

Wskaże Pan takowe. Będę trakwował jeden za jeden taki. Przy czym tamta osoba otrzyma punkty jeżeli będzie zasadność.

Albo używacie takiego słownictwa wszyscy w temacie albo nie. Bawicie sie do momentu gdy kogoś to nei zaboli i nie zgłosi. Tak działaja wszystkie tematy na bocznicy. Polityka głównie. 

Starajcie sie nie obrażać personalnie a takie głupkowate docinki nie będą zbytnio karane. 

14 minut temu, toptwenty napisał:

A jeśli jakiś moderator napisze głupotę merytoryczną, ale niedotyczącą moderacji?

Na przykład @stench. Prawie każdy post to głupot merytoryczna. 

W temacie kościoły ? czy tutaj ? Ten temat nie jest miejscem do obrażania moderacji pod żadnym pozorem. 

Konstruktywna krytyka jest do przyjęcia pod warunkiem wskazania przykładów zaniechań przez takiego moderatora. 

Skargi na moderację wysyłamy do Administracji, a nie pisząc gdzieś sobie na kolonie czy ścianie bloku. (byle gdzie) 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

18 minut temu, Espectro napisał:

W temacie kościoły ? czy tutaj ?

Niekoniecznie tutaj, w dowolnym wątku.

Krytykowanie moderacji oznacza krytykowanie decyzji podejmowanych przez moderatorów, inaczej krytykowanie  samego moderowania.

@stench w 99,9% przypadkach pisze głupoty nie związane z jego moderowaniem.

Wystarczy poczytać.😠

• Administratorzy
11 minut temu, toptwenty napisał:

Stench pisząc w temacie jest użytkownikiem a nie moderatorem.

4 minuty temu, Espectro napisał:

Nie jesteśmy instytucją prawną do tego powołaną, aby utrzymywać porządek prawny...

Oczywiście .  Wymagało by to zasięgania opinii prawnej przy każdym zgłoszeniu i kierowania spraw do sądów czy prokuratur  . Nawet facebooka czy twittera na to nie stać . Dlatego trzeba stosować regulamin - on jest odzwierciedleniem zasad prawnych .

10 minut temu, Espectro napisał:

Obraźliwe.

Prawda . Tylko czy nie chodziło właśnie o to aby obniżyć poziom ,, obraźliwości " aby was nie zarzucać takimi bzdurami jak ,,słoma z butów" ? 

Mnie się wydawało , że tego nie chcecie a zgłaszanie takich drobnostek postrzegacie jako nękanie i odwracanie waszej uwagi od spraw istotnych jak sowiecki trolling , łamanie praw obywatelskich czy dyskryminowanie ludzi za rasę , pochodzenie , orientację seksualną , poglądy polityczne lub wiarę . 

Ale OK . Rozumiem i muszę to uszanować . Myliłem się . Może faktycznie najlepszym rozwiązaniem na utrzymanie zasad regulaminu i netykiety jest zgłaszanie wszystkiego co uznamy za ich łamanie . Państwo będziecie karać i banować za wszystko co niezgodne z zasadami i w ten sposób zmusicie użytkowników do ich przestrzegania lub zablokujecie wpisy łamiące zasady . 

Tylko kto to będzie robił i czy będzie to analizował ? Bo niedługo zgłoszenia mogą dotyczyć tego , że ktoś stwierdzi , że obrażono jego uczucia religijne tym , że ktoś nazwał swojego psa imieniem Franek a inny napisał Bóg czy Kościół małą literą . Piszę serio , pretensje z tego powodu czytałem w wątku o instytucjach religijnych . Jesteście to w stanie to ocenić aby przyznać punkty karne lub odrzucić zgłoszenie ? A co będzie jak świadek Jehowy stwierdzi , że obrazek Jezusa to bałwochwalstwo i obraża jego uczucia religijne a katolik , że takie stawianie sprawy obraża jego uczucia religijne . Przecież pełno tego było w tamtym wątku .

To będzie absurd . Taki sam jak karanie za stwierdzenie , że komuś wystaje ,,słoma z butów" albo , że nie jest bystry .

Proponuję  przyznawanie kar za bezpodstawne zgłoszenia . Tak jak obecnie za bezpodstawne wezwanie policji - 66 § 1 Kodeksu wykroczeń . Może to pomoże wyeliminować część problemu . 

...there is no spoon...

• Administratorzy
Teraz, arturp napisał:

Prawda . Tylko czy nie chodziło właśnie o to aby obniżyć poziom ,, obraźliwości " aby was nie zarzucać takimi bzdurami jak ,,słoma z butów" ? 

1 minutę temu, arturp napisał:

Może faktycznie najlepszym rozwiązaniem na utrzymanie zasad regulaminu i netykiety jest zgłaszanie wszystkiego co uznamy za ich łamanie

Jeżeli ktoś Pana obrażą personalnie to oczywiście że tak. 

30 minut temu, toptwenty napisał:

Wystarczy poczytać.😠

Kwestia względna. Jak czytam jego posty to je rozumiem i z większością się zgadzam. Natomiast jak czytam Twoje, to mam wrażenie, że niemal zawsze piszesz głupoty.

Dziwne, prawda?

• Administratorzy
7 minut temu, arturp napisał:

To będzie absurd . Taki sam jak karanie za stwierdzenie , że komuś wystaje ,,słoma z butów" albo , że nie jest bystry .

Jeżeli według Pana jest to nie obraźliwe stwierdzenie pisane bezpośrednio do konkretnego uzytkownika na forum to nie wiem co mam napisać. Chyba że faktycznie zaobserwował Pan takie zjawisko i owa słoma ....

2 minuty temu, Espectro napisał:

[...] Chyba że faktycznie zaobserwował Pan takie zjawisko i owa słoma ....

Pozwolę sobie dodać coś od siebie w tym względzie.

Niestety, mamy na Forum kilku userów (dokładnie czterech, he he), u których ową słomę widać nawet bez okularów.

17 minut temu, Espectro napisał:

Jeżeli ktoś Pana obrażą personalnie to oczywiście że tak. 

Tylko kto oceni czy doszło do obrażania ? Na razie robicie to Państwo przyznając kary lub odrzucając zgłoszenie . Ale jeszcze raz podam przykład , o którym była mowa w wątku religijnym z forum :

Kto tu kogo obraża - katolik wieszający w szkole krzyż z Jezusem czy muzułmanin lub świadek Jehowy którzy zdejmują ten krzyż bo to obraża Boga ? 

Kogo ukaże Moderator skoro obydwaj czują się obrażeni ? A jeśli ukaże to za co ? Stawanie w obronie własnych przekonań religijnych ? 

Edytowane przez arturp

...there is no spoon...

• Administratorzy
W dniu 7.01.2023 o 17:30, jar1 napisał:

Ja w takim razie o problemie technicznym.

Od dłuższego czasu przy dodawaniu postu, gdy wejdzie się Wstaw inne media i chce się dodać swój załącznik i w takcie się wycofa bez wybrania załącznika, powraca się nie do edycji postu, ale na górę strony i żadne przewijanie by znowu wrócić do edycji się nie działa. Nie da się.

MS Edge.

W jaki sposób wycofa ? klikając w przycisk X ? czy jakiś inny sposób ? 

Nie jestem w stanie zaobserwować takiego zjawiska na swoim ms edge. 

1 minutę temu, arturp napisał:

Kto tu kogo obraża - katolik wieszający w szkole krzyż z Jezusem czy muzułmanin lub świadek Jehowy którzy zdejmują ten krzyż bo to obraża Boga ? 

Kogo ukaże Moderator skoro obydwaj czują się obrażeni ? A jeśli ukaże to za co ? Stawanie w obronie własnych przekonań religijnych ? 

Kogo miałby ukarać i za co ? 

Po drugie jak uznajemy wiarę dowolną do wyboru dla człowieka to krzyż Katoliki jak i też Prawosławny także powinien wisieć obok itd. Chyba że jest to sala do zajęć z religii. 

9 minut temu, argus napisał:

Pozwolę sobie dodać coś od siebie w tym względzie.

Niestety, mamy na Forum kilku userów (dokładnie czterech, he he), u których ową słomę widać nawet bez okularów.

Argus, numerek, arturp i niestety bobik. Usuwacie to towarzystwo czterech, i każdy wątek może funkcjonować normalnie, nawet ten o KK.

Proste.

W innym wypadku ciągła nawalanka. Ale w sumie chodzi o ruch, niech się naparzają, ważne żeby pisali.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 minuty temu, argus napisał:

Uderz w stół 😉

I zaraz się podniosłes

🙂

Naprawde, kilku userow robi wam śmietnik, a wy to tolerujecie. Dlatego  forum ma tak niskie notowania w branży. Postawiliście na napierdalanke polityczno religijna, a nie na główny temat tego forum. Cóż, wasz wybór.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
28 minut temu, arturp napisał:

Bo niedługo zgłoszenia mogą dotyczyć tego , że ktoś stwierdzi , że obrażono jego uczucia religijne tym , że ktoś nazwał swojego psa imieniem Franek a inny napisał Bóg czy Kościół małą literą .

To to jest mały pikuś . Gorzej , jak zgłaszana będzie obraza uczuć politycznych . Na przykład przez postać z kreskówki "Kaczora" + "Donalda" lub publiczne informowanie że się oddało głos na oponentów. 

Edytowane przez Wojtek 1959

I cały czas śmietnik. Durne pytania, ciagle pretensje, pieniactwo. I jadą z tym , jak widać, codziennie, ciagle ci sami, tak jakby od tego zależało ich zycie. Obłęd, co tu się porobiło.

A moderacja bezradna. Nawet gorzej, zaczyna im ustępować.

Kiedys mod w tym wątku napisał koniec tematu, albo ban, i był spokój.  Teraz już nie działa.

Teraz pieniacze decydują.

17 minut temu, Espectro napisał:

W jaki sposób wycofa ? klikając w przycisk X ? czy jakiś inny sposób ? 

Przycisk X (krzyżyk)

• Administratorzy
10 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

To to jest mały pikuś . Gorzej , jak zgłaszana będzie obraza uczuć politycznych . Na przykład przez postać z kreskówki "Kaczora" + "Donalda" lub publiczne informowanie że się oddało głos na oponentów. 

Tematem rozmowy był temat Kościoły.

A odwołania już czytałem takie, że ktoś miał na celu obrażenie tej kaczki z kreskówki ....

2 minuty temu, bubusia napisał:

A moderacja bezradna. Nawet gorzej, zaczyna im ustępować.

W jaki sposób ?

1 minutę temu, jar1 napisał:

Przycisk X (krzyżyk)

nadal się to dzieje u Pana ? 

Czyszczenie przeglądarki w czymś pomaga ? 

Zastanawiające, ze to się nie nudzi. Każdy od czasu do czasu cos tam moze odwalić, potem przechodzi. Po prostu już się nie chce, są inne ważniejsze sprawy. 

Ale nie dla kilku fanatykow z tego forum. 

• Administratorzy
Teraz, bubusia napisał:

Zastanawiające, ze to się nie nudzi. Każdy od czasu do czasu cos tam moze odwalić, potem przechodzi. Po prostu już się nie chce, są inne ważniejsze sprawy. 

Ale nie dla kilku fanatykow z tego forum. 

Też mnie to zastanawia. 🙂 

8 minut temu, Espectro napisał:

Tematem rozmowy był temat Kościoły.

A odwołania już czytałem takie, że ktoś miał na celu obrażenie tej kaczki z kreskówki ....

W jaki sposób ?

No, z tego co czytam, już przywracacie wątek o KK. Bobik sądem postraszył, a wy od razu ustępujecie. Przynajmniej tak to wyglada.

Chociaż doskonale wiecie, ze będzie tam ciągłe naparzanie.

Niebywałe.

Edytowane przez bubusia

• Administratorzy
1 minutę temu, bubusia napisał:

No, z tego co czytam, już przywracanie wątek o KK. Bobik sądem postraszył, a wy od razu ustępujecie. Przynajmniej tak to wyglada.

Chociaż doskonale wiecie, ze będzie tam ciągła naparzanie.

Proszę przeczytać jaki był powód oraz na jaki czas temat był zamknięty. 

Temat był zamknięty na ten weekend a dziś mamy poniedziałek.

Przez cały weekend czytałem że zabiera się wolność słowa wyznania i wypowiadania ale decyzji nie zmieniłem. (nie skróciłem czasu zamknięcia tematu) 

Był to dobry moment i dość ciekawy pod względem tego co udało mi sie wyczytać z waszych wpisów na forum jak i PW po zamknięciu owego tematu.

Nadal niestety wielu uznaje Administrację jak i Moderację jako wroga w każdym aspekcie.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Też mnie to zastanawia. 🙂 

A sprawa jest prosta.

Po prostu walka o zasady, a konkretnie:

- walka o prawdę,

- walka z kłamstwem,

- walka z chamstwem,

- walka z oszołomstwem i fanatyzmem.

Chociaż smutne to, że o takie rzeczy trzeba walczyć.

10 minut temu, argus napisał:

A sprawa jest prosta.

- walka o prawdę,

- walka z kłamstwem,

- walka z chamstwem,

Przeciez sam jesteś częścią tego z czym walczysz. 

No cóż, fanatyków coraz więcej. Ale mimo wszystko, jakim trzeba być no lifem, żeby swoje zasady opierac na wpisach forumowych, żeby one zależały od wątków typu KK na forum o muzyce i sprzęcie. Po prostu odlot.

No chyba, ze to po prostu opłacane trolle robiące dla jednej z opcji.

Innej możliwości raczej nie ma.

Edytowane przez bubusia

26 minut temu, Espectro napisał:

Próbuję. strony

Wycofało OK. Po odznaczeniu i krzyżyk.

Wycofało, ale wyniosło  na górę strony po zaznaczeniu zdjęcia, przejściu na dalej na kolejne strony załączników i wycofaniu krzyżykiem.

Teraz dołączę obrazek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wstawiło, ale znowu wyniosło na górę strony.

Spróbuję jeszcze przy edycji postu.

post-644-0-45131700-1459498330_thumb.jpg

Wywaliło do góry strony, zaczęły się problemy z przewijaniem do dołu, jeszcze jakoś się udało ...

Tym razem nie zblokowało się na amen.

Być może problem staje się nie do przejścia, gdy pojawią się w międzyczasie już nowe odpowiedzi w wątku 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
Gość

(Konto usunięte)
26 minut temu, Espectro napisał:

A odwołania już czytałem takie, że ktoś miał na celu obrażenie tej kaczki z kreskówki ...

Poprawność wszelaka w tym polityczna nie jedno ma imię . Mamy obrazę uczuć religijnych . Możemy mieć obrazę uczuć politycznych ze wszystkimi tego konsekwencjami , jak na przykład karanie za nie uczestnictwo w wyborach  oraz głosowanie na "niewłaściwe osoby" To na razie hipoteza ale bardzo możliwa do zrealizowania. 

Edytowane przez Wojtek 1959
23 minuty temu, argus napisał:

A sprawa jest prosta.

- walka o prawdę,

- walka z kłamstwem,

- walka z chamstwem,

O styl chodzi, jest karygodny, taka walka o zasady samemu ich się nie trzymając. Argus sypiesz serduszkami pod każdym postem antykatolickim, nawet takim w którym ktoś stwierdza "Jak słyszę katolik to się obawiam o dzieci" - to wtedy o co walczysz? O prawdę?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

1 godzinę temu, Espectro napisał:

Stench pisząc w temacie jest użytkownikiem a nie moderatorem.

Po krytyce poziomu jego postów w tematach dostałem bana za atakowanie moderacji. 

• Administratorzy
3 minuty temu, toptwenty napisał:

Po krytyce poziomu jego postów w tematach dostałem bana za atakowanie moderacji. 

Wpis był obraźliwy pod jego adresem. Sam te punkty wlepiałem.

Umniejszanie intelektu w stosunku do moderatora tutaj w tym temacie. Nie w polityka.

32 minuty temu, jar1 napisał:

Próbuję. strony

Wycofało OK. Po odznaczeniu i krzyżyk.

Wycofało, ale wyniosło  na górę strony po zaznaczeniu zdjęcia, przejściu na dalej na kolejne strony załączników i wycofaniu krzyżykiem.

Teraz dołączę obrazek

mamo_zalozylam_juz_c_2013-05-12_05-13-19.thumb.jpg.573daa63e3560c203a1690fbc8271aab.jpg

Wstawiło, ale znowu wyniosło na górę strony.

Spróbuję jeszcze przy edycji postu.

post-644-0-45131700-1459498330_thumb.jpg

Wywaliło do góry strony, zaczęły się problemy z przewijaniem do dołu, jeszcze jakoś się udało ...

Tym razem nie zblokowało się na amen.

Być może problem staje się nie do przejścia, gdy pojawią się w międzyczasie już nowe odpowiedzi w wątku 

Hmmm dziwna sprawa. 

Ktoś jeszcze ma podobne problemy z przenoszeniem na górę strony ?

@slawek.xm Pamiętam że było cos podobnego z tym związane. 

6 minut temu, Espectro napisał:

Wpis był obraźliwy pod jego adresem. Sam te punkty wlepiałem.

Dostałem maila, że obraziłem moderację, a nie forumowicza.

Każcie mu pisać lepiej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.