Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
Teraz, jezz napisał:

Na każdej decycji organu administracji publicznej( wy nie jesteście administracją publiczną) jaką otrzymuję jest podpis np. jakiegoś referenta, naczelnika itp. itd.

Sam sobie Pan odpowiedział.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

5 minut temu, slawek.xm napisał:

to się nazywa

"Obraźliwe posty lub PW pod adresem moderatorów, z powodu otrzymanej restrykcji (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 4-6 pkt

Dokładnie tak to się nazywa.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Sam sobie Pan odpowiedział.

Czyli moderacja wstydzi się podpisywać pod swoimi decyzjami?

Edytowane przez jezz
  • Administratorzy
Teraz, jezz napisał:

Dokładnie tak to się nazywa.

To nie jest tak że gdy moderatora się męczy o coś to wlepia punkty jakoby był atakowany i ten powyżej.

Zwykle są to bluzgi najprościej mówiąc pod adresem moderatora i nic więcej. 

1 minutę temu, jezz napisał:

Czyli moderacja wstydzi się podpisywać pod swoimi decyzjami?

A Pan nadal szuka. 

Nie ma problemu gdy otrzyma Pan punkty chętnie pomogę i powiem kto wlepiał. Ale pewnie będę to ja. 

7 minut temu, Espectro napisał:

Powiem inaczej. Zbyt wiele nadal mam takich przypadków aby teraz odkryć karty i zebrać żniwo takich wpisów na PW pod adresem moderacji.

To może podnieść taryfikator za obraźliwe posty pod adresem moderacji po nałożeniu kary na forowicza i sprawa zalatwiona?

Pod warunkiem, że to będą posty obraźliwe, a nie znów jakaś dowolna interpretacja.

4 minuty temu, Espectro napisał:

A Pan nadal szuka. 

Nie ma problemu gdy otrzyma Pan punkty chętnie pomogę i powiem kto wlepiał. Ale pewnie będę to ja. 

Niczego nie szukam tylko grzecznie się pytam.

Punktów mam okrągłe 0, chyba jestem grzeczny.

A teraz muszę wziąć się do pracy i podpisać się pod paroma decyzjami.

Nie pracuję w administracji publicznej, a jednak pod każdym dokumentem muszę się podpisać.

• Administratorzy
3 minuty temu, jezz napisał:

To może podnieść taryfikator za obraźliwe posty pod adresem moderacji po nałożeniu kary na forowicza i sprawa zalatwiona?

Pod warunkiem, że to będą posty obraźliwe, a nie znów jakaś dowolna interpretacja.

Nie ma problemu. Ale jakby rozumiemy to że czasami kogoś poniesie. Często po pewnym okresie wlepia się kilka takich ostrzeżęń gdy user nie wykazuje resocjalizacji... blokuje się pw .... dostęp do pisania..... do forum.... 

12 godzin temu, Espectro napisał:

To są zwykłe punkty przydzielane za przewinienia opisane w regulaminie dokładnie.

W każdym przypadku? Szczerze wątpię, na podstawie poniższych przykładów.

Przykład 1:

"3 Spamowanie (Netykieta pkt. 13) | 3-5 pkt

Zapoznano się

Ograniczenia

Przyznano punktów karnych: 3

Informacja dla użytkownika

Źródło wskazuje na ruską agenturę

image.png "

Skąd taka ocena tego źródła, skoro ABW nie nałożyło na to źródło żadnych ograniczeń, a źródło dumne jest z takiej opinii:

oxfordBanner.png

Przykład 2:

"3 Wypowiedzi prowokacyjne (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 1-3 pkt

Zapoznano się

Ograniczenia

Nagonka anty Ukraińska ?

"Zełenski żąda podania numerów seryjnych. Jeżeli dostanie, to może powie, że zostały przebite. Udział USA w tej komisji powinien być dla ciebie wystarczająca gwarancją, że Ukraina nie zostanie o nic niesłusznie oskarżona. Ta zaś ciągle próbuje narzucać Polsce swoje warunki. " "

Pomijając rażącą znajomość języka polskiego wspartą wielkim zaangażowaniem po jednej ze stron konfliktu - "Nagonka anty Ukraińska ?" Do tego znak zapytania wieńczący uzasadnienie. Nakładający karę sam miał wątpliwości czy był w stanie silnego wzruszenia emocjonalnego?

A wracając do sedna, gdzie tu była zawarta ta nagonka, skoro był to komentarz do informacji z tytułów ukazujących się w tym czasie w Polsce i na Zachodzie.

Punkty dawno anulowały się z automatu. Natomiast delikatnie pisząc mieszane uczucia pozostały.

• Administratorzy
15 minut temu, Zyzol napisał:

W każdym przypadku? Szczerze wątpię, na podstawie poniższych przykładów.

Przykład 1:

"3 Spamowanie (Netykieta pkt. 13) | 3-5 pkt

Zapoznano się

Ograniczenia

Źródło wskazuje na ruską agenturę

image.png "

Skąd taka ocena tego źródła, skoro ABW nie nałożyło na to źródło żadnych ograniczeń, a źródło dumne jest z takiej opinii:

oxfordBanner.png

Przykład 2:

"3 Wypowiedzi prowokacyjne (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 1-3 pkt

Zapoznano się

Ograniczenia

Nagonka anty Ukraińska ?

"Zełenski żąda podania numerów seryjnych. Jeżeli dostanie, to może powie, że zostały przebite. Udział USA w tej komisji powinien być dla ciebie wystarczająca gwarancją, że Ukraina nie zostanie o nic niesłusznie oskarżona. Ta zaś ciągle próbuje narzucać Polsce swoje warunki. " "

Pomijając rażącą znajomość języka polskiego wspartą wielkim zaangażowaniem po jednej ze stron konfliktu - "Nagonka anty Ukraińska ?" Do tego znak zapytania wieńczący uzasadnienie. Nakładający karę sam miał wątpliwości czy był w stanie silnego wzruszenia emocjonalnego?

A wracając do sedna, gdzie tu była zawarta ta nagonka, skoro był to komentarz do informacji z tytułów ukazujących się w tym czasie w Polsce i na Zachodzie.

Punkty dawno anulowały się z automatu. Natomiast delikatnie pisząc mieszane uczucia pozostały.

1. Tutaj możliwe że był popełniony błąd.

2. Nagonka anty Ukraińska.

Opinię w grupie użytkowników w temacie ma Pan specyficzną i na podstawie tego były podejmowane decyzje.

6 minut temu, Espectro napisał:

1. Tutaj możliwe że był popełniony błąd.

2. Nagonka anty Ukraińska.

Opinię w grupie użytkowników w temacie ma Pan specyficzną i na podstawie tego były podejmowane decyzje.

Czyli przyznaje Pan, ze opinie nie były wydane na podstawie Regulaminu tylko odczuć własnych nakładającego karę.

Fakt opinie ma odbiegające o tych wyrażanych przez 85-95 procent społeczeństwa. Ich specyfika wynika z prawa do wolności wyrażania poglądów i nie narusza Regulaminu i Netykiety.

Przypomnę tylko, że w pewnym europejskim państwie przez kilkanaście lat społeczeństwo w takim samym procencie też było zgodne ze swoim przywódcą...

• Administratorzy
1 minutę temu, Zyzol napisał:

Czyli przyznaje Pan, ze opinie nie były wydane na podstawie Regulaminu tylko odczuć własnych nakładającego karę.

W takich przypadkach zawsze osoba, która nakłada, punkty musi działać na podstawie własnego doświadczenia i obycia w tym temacie. Co do regulaminu to staramy się, aby nie rozpowszechniać fake newsów i nie powielać dziwnych i głupich często tekstów i opinii. Nadal jednak nie ma osoby na świecie która się nigdy nie myli i zna całą prawdę. 

Z dzisiejszych mediów czasami ciężko cokolwiek odfiltrować i dowiedzieć się czegoś sensownego.

8 minut temu, Espectro napisał:

W takich przypadkach zawsze osoba, która nakłada, punkty musi działać na podstawie własnego doświadczenia i obycia w tym temacie. Co do regulaminu to staramy się, aby nie rozpowszechniać fake newsów i nie powielać dziwnych i głupich często tekstów i opinii. Nadal jednak nie ma osoby na świecie która się nigdy nie myli i zna całą prawdę. 

Z dzisiejszych mediów czasami ciężko cokolwiek odfiltrować i dowiedzieć się czegoś sensownego.

Nie pisałem swojej opinii na podstawie fake newsów. Nie obrażajmy przy okazji onet.pl, Kresy.pl czy CNN, WSJ. Po prostu wiedza wyniesiona tylko z jednego wątku nie zawsze sprzyja obiektywizmowi. 

Fatycznie poziom dzisiejszych mediów pozostawia wiele do życzenia.

Edytowane przez Zyzol
Literówka.
  • Administratorzy
Teraz, Zyzol napisał:

Nie pisałem swojej opinii na podstawie fake newsów. Nie obrażajmy przy okazji onet.pl, Kresy.pl czy CNN, WSJ. Po prostu wiedza wyniesiona tylko z jednego wątku nie zawsze sprzyja obiektywizmowi. 

Ma Pan rację.

13 minut temu, Espectro napisał:

Opinię w grupie użytkowników w temacie.....

Proszę wybaczyć ale nie może być nic głupszego niż podejmowanie decyzji (dotyczących kar) opierających się na takich opiniach.....nikt nie zauważył że istnieje tu grupa ludzi która latami dba o to by swoim przeciwnikom psuć opinię OSZCZERSTWAMI.

Tak mocno dba, tak manipuluje wpisami, że nawet ci którzy podejmują decyzje na tym forum zaczynają mówić tym samym językiem....   🙂

55 minut temu, Espectro napisał:

blokuje się pw

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale (dawno temu) mojemu banowi (na szczęście krótkiemu) towarzyszyła taka blokada.....to wg. mnie nie powinno mieć miejsca gdy ban dotyczy zajścia z forum, chodzi o zajście spoza PW.

Nawet za skompromitowanych modów nie pamiętam by mi zamykano możliwość pisania tam, a miałem tych banów grube dziesiątki.   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Proszę wybaczyć ale nie może być nic głupszego niż podejmowanie decyzji (dotyczących kar) opierających się na takich opiniach.....nikt nie zauważył że istnieje tu grupa ludzi która latami dba o to by swoim przeciwnikom psuć opinię OSZCZERSTWAMI.

Tak mocno dba, tak manipuluje wpisami, że nawet ci którzy podejmują decyzje na tym forum zaczynają mówić tym samym językiem....   🙂

Notatki moderatorskie to samo mówią, jak i lista ostatnich ostrzeżeń.

2 minuty temu, Maju napisał:

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale (dawno temu) mojemu banowi (na szczęście krótkiemu) towarzyszyła taka blokada.....to wg. mnie nie powinno mieć miejsca gdy ban dotyczy zajścia z forum, chodzi o zajście spoza PW.

Nawet za skompromitowanych modów nie pamiętam by mi zamykano możliwość pisania tam, a miałem tych banów grube dziesiątki.   🙂

To są skrajne przypadki. 

6 minut temu, Espectro napisał:

Notatki moderatorskie to samo mówią, jak i lista ostatnich ostrzeżeń.

Pisze Pan jak zwykle tak że nie wiem czy popiera Pan moją wersję czy kpi ze mnie.....pisze pan podobnie jak....ok. dziękuję za poświęcony czas, pozdrawiam -  bez odbioru.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, Espectro napisał:

To są skrajne przypadki. 

ostania pamiętna akcja blokowania pw dotyczyła rozmów o jednym z forum i była to akcja masowa

Pisze Pan jak zwykle tak że nie wiem czy popiera Pan moją wersję czy kpi ze mnie

jestes w tym równie dobry

Teraz, slawek.xm napisał:

ostania pamiętna akcja blokowania pw dotyczyła rozmów o jednym z forum i była to akcja masowa

nie rozmów tylko spamowania

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Administratorzy
5 minut temu, Maju napisał:

Pisze Pan jak zwykle tak że nie wiem czy popiera Pan moją wersję czy kpi ze mnie.....pisze pan podobnie jak....ok. dziękuję za poświęcony czas, pozdrawiam -  bez odbioru.

W jaki sposób ? Nic personalnego nie napisałem.

Mówię co widzę w notatkach i co pokazują ostatnie wpisy użytkownika. 

4 minuty temu, cir napisał:

jestes w tym równie dobry

spostrzegawczy jak zwykle....pewnie też zauważyłeś który z nas udaje i który (choćby z racji funkcji) drwić nie powinien

• Administratorzy
14 minut temu, slawek.xm napisał:

Była to masowa nagonka. W której chyba nawet Pan brał udział pośrednio. (do Pana pisano w tej sprawie )

9 minut temu, slawek.xm napisał:

dorabiasz filozofię do czystej cenzury

Słowo klucz "cenzura". 

5 minut temu, Maju napisał:

spostrzegawczy jak zwykle....pewnie też zauważyłeś który z nas udaje i który (choćby z racji funkcji) drwić nie powinien

To macie Panowie jakieś funkcje na forum ?

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Choćbyś się tu nie wiem jak wił i kombinował z terminologią i nazewnictwem - nie zmienisz w żaden sposób faktu, że twój ukochany bandycki i wampirzy kraj bestialsko i brutalnie napadł na sąsiednie, suwerenne, niepodległe i demokratyczne państwo.

"Istota rzeczy nie zmienia się przez nadanie jej innej nazwy" - Rafael Sabatini.

"Pierwszą ofiarą wojny jest prawda” Hiram Johnson. 

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Espectro napisał:

Była to masowa nagonka.

chodziło o to , że wielu użytkowników odeszło z forum i zapraszali następnych i by powstrzymać emigrację z audiostereo wyrażenie [link_zablokowany]  stało się zakazane

tym bardziej , że kilku użytkowników raczyło powiadomić moderację , że ktoś ich zaprasza do uczestnictwa w równoległym forum

myślę , że na obecną chwilę to już chyba historia tym bardziej , że kto chce pisze i tam i tu

tylko obiektywnie patrząc wg mnie te blokady nie były potrzebne

3 minuty temu, Zyzol napisał:

prawda

Istotnie. Z twoimi "prawdami" afiszowałeś się na Forum całymi latami...

Edycja:

pojawiają się twórcy jedynie słusznych "opinii" czas się stąd ewakuować

29 minut temu, Espectro napisał:

Mówię co widzę w notatkach i co pokazują ostatnie wpisy użytkownika. 

Nie znam pana notatek, ale sądząc po tym co pan do mnie czasem pisze na PW, teraz i niegdyś gdy mi pan "udowadniał" jak to niemerytoryczny w wiadomym temacie jestem, nie mam ochoty tego oglądać.

Mogłoby się okazać że w tych notatkach (jak też było z postami które miały być niemerytoryczne) ma pan coś co przeczy pańskiej tezie.....   😉

Tu na tym forum roi się od takich którzy widza w moich postach to co chcą zobaczyć.....witam w klubie.   🙂

Wiem też że należy przerwać z panem taką rozmowę.....rozmowę która merytorycznie zawsze prowadzi donikąd....jak już to do kasowania wpisów lub do bana na ten temat.
Zamknięcia go....co właśnie ma mieć miejsce....    🙂

Edytowane przez Maju

• Administratorzy
Teraz, slawek.xm napisał:

chodziło o to , że wielu użytkowników odeszło z forum i zapraszali następnych i by powstrzymać emigrację z audiostereo wyrażenie [link_zablokowany]  stało się zakazane

Bo to chamstwo w czystej postaci. 

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

myślę , że na obecną chwilę to już chyba historia tym bardziej , że kto chce pisze i tam i tu

tylko obiektywnie patrząc wg mnie te blokady nie były potrzebne

Wspominka pewnie by wystarczyła a nie tak natrętne i z pełnym opisem jak to tam jest super.

Problem nadal leży po stronie użytkowników którzy potrafią się jakoś sensownie zachowywać w tematach na innych forach zaś tutaj na bocznicy jakoś nie potrafią a gdy dostają po łapkach płaczą...

Nie znam pana notatek, ale sądząc po tym co pan do mnie czasem pisze na PW,

Co ? Ja do Pana pisze ?

Tu na tym forum roi się od takich którzy widza w moich postach to co chcą zobaczyć.....witam w klubie.   🙂

Nic na to nie poradzę.

Wiem też że należy przerwać z panem taką rozmowę.....rozmowę która merytorycznie zawsze prowadzi donikąd....jak już to do bana na ten temat.    🙂

Sam Pan do tego doprowadza często niestety.

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

a więc to nie historia 🙂 🙂 🙂

+1

OK zamykamy temat. 

Gdyby były jakieś pytania lub problemy techniczne zapraszam.

Co pogadania o byle czym są tematy do tego stworzone.

Spokojnego dnia.

tym forum roi się od takich którzy widza w moich postach to co chcą zobaczyć

Wystarczy pisać jasno, logicznie, wyraźnie i dokładnie to, co chce się napisać.

Chachmęcenie i zakłamywanie faktów zawsze na wierzch wylezie.

21 minut temu, Maju napisał:

a jaka masz funkcje bo nic nie wiem ?

27 minut temu, slawek.xm napisał:

dorabiasz filozofię do czystej cenzury

nie

były konta ktore masowo rozsyłały  zaproszenie i to było blokowane

inne PW były blokowane tylko jesli konto posiadał user zapraszajacy np na "wizytke"  w domu dziecka bo sam to pamietam po zgłoszeniach od ludzi , rózni nekacze typu sprawa w sadzie itd lub sterty obelg do luidzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.