Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Poszukałem Tobie:

Tydzień właśnie mija, dyskusja o wyborach dubluje się z tą w wątku Polityka. Już pora zamknąć jeden z nich.

Szymon pokaz od kiedy to jesteś moderatorem.

A wniosków od Ciebie osobiście nie przyjmuje. Przykro mi 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
5 minut temu, jar1 napisał:

O lewactwie też są dwa tematy, ten był pierwszy. 

ok

Jutro o tym pomyślimy.

Godzinę temu, Espectro napisał:

Szymon pokaz od kiedy to jesteś moderatorem.

Nie jestem i dlatego zgłaszam propozycję jako zwykły user, i jako zwykły user wyjaśniam dlaczego ją składam.

Godzinę temu, Espectro napisał:

A wniosków od Ciebie osobiście nie przyjmuje. Przykro mi

Nie chcę abyś przyjmował osobiście - wystarczy, że jako Admin wraz z Moderacją po prostu je obiektywnie rozpatrzysz.

-----

1 minutę temu, Espectro napisał:

Jutro o tym pomyślimy.

No i dobrze, bo to nonsens gdy ktoś w drugim wątku powtarza to, co w pierwszym właśnie zostało zaprzeczone.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W jednym z wątków politycznych Moderator napisał tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Info może komuś się przydać. Szkoda, że po tylu latach.

Ukryta Zawartość

28 minut temu, szymon1977 napisał:

W jednym z wątków politycznych Moderator napisał tak:

Ukryta Zawartość

Info może komuś się przydać. Szkoda, że po tylu latach.

To był błądm moderatorów i ingerencja polityczna. Samo hasło ukryte jest za gwiazdkami więc w czym problem? Nie można wyrażać swoich poglądów? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jello
  • Administratorzy
2 minuty temu, jello napisał:

To był błądm moderatorów i ingerencja polityczna. Samo hasło ukryte jest za gwiazdkami więc w czym problem? Nie można wyrażać swoich poglądów? 

BO moderacja nie jest głupia i wie co oznaczają gwiazdki w takich ilościach.

Tu bardziej chodzi o nadużywanie tego zwrotu... To samo tyczy się innych skrótów myślowych w stosunku do innych partii itd .... 

4 minuty temu, Espectro napisał:

To samo tyczy się innych skrótów myślowych w stosunku do innych partii itd .... 

A "jarek Ci w adriana"?

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

A "jarek Ci w adriana"?

A nie wiem kto do kogo ? Bez przesady... Ja wiem że potraficie wymyślić różne wariacje aby tylko omijać filtry ale to juz przesada. Bo wymagacie faktycznie kontroli postów..... A to mija się z celem i formą forum.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

A "jarek Ci w adriana"?

Jak sam piszesz 

"jarek ci w adriana" to parafraza "ch.j Ci w d.pę". Osoby publiczne, w tym prezydenta porównywać do...?

Gdzie jarek-> ch.j zaś adrian -> d.pę ?? Bez takich proszę ......

Po prostu omijajcie taki styl.

25 minut temu, Espectro napisał:

Jak sam piszesz 

Pytam o zdanie Admina skoro podobny temat został publicznie poruszony, ale usunięcie wpisu (właśnie sprawdziłem) jest dla mnie jednoznaczną odpowiedzią. Dziękuję.

• Administratorzy
3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Pytam o zdanie Admina skoro podobny temat został publicznie poruszony, ale usunięcie wpisu (właśnie sprawdziłem) jest dla mnie jednoznaczną odpowiedzią. Dziękuję.

cały wpis był obraźliwy ale nie koniecznie jeden zwrot przesądził o samej decyzji.

Czy szymon1977 jest użytkownikiem specjalnej troski pod opieką Moderacji???

Pytam, bo dostałem coś takiego:

"1 Wypowiedzi prowokacyjne (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) | 1-3 pkt

Przyznano 1 punkt , wygasają 29.11.2023 09:20

Utracono 10 przyznanych punktów achievementu .

Informacja dla użytkownika

Unikałbym oznaczania oponentów w wpisach.

"szymon1977 jest niezwykle wrażliwy i nader często biega do moderacji z problemami rzeczywistymi i urojonymi."

A jak napiszę "wiadomy osobnik" to też będzie w kategorii "Wypowiedzi prowokacyjne"?

Gdyby tak było to po prostu włączę mu ignora.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
12 minut temu, Jaro_747 napisał:

A jak napiszę "wiadomy osobnik" to też będzie w kategorii "Wypowiedzi prowokacyjne"?

Gdyby tak było to po prostu włączę mu ignora.

Pewnie nie. Ale nadal jak się kogoś publicznie o coś posądza lub obraża to innej decyzji nie mogę dać jak własnie taka.

Pan uparł się aby masowo w co drugim poście oznaczać szymona to i on w końcu zaczął się temu przyglądać oraz zgłaszać.

Szymon nie jest pod żadną ochrona.

11 minut temu, Espectro napisał:

Pewnie nie. Ale nadal jak się kogoś publicznie o coś posądza lub obraża to innej decyzji nie mogę dać jak własnie taka.

Pan uparł się aby masowo w co drugim poście oznaczać szymona to i on w końcu zaczął się temu przyglądać oraz zgłaszać.

Taaa...

Oczywiście.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Taaa...

Oczywiście.

Wystarczy spojrzeć pod ostatnie ostrzeżenia oraz zgłoszenia Pańskich wpisów. Co chwilę coś o szymonie Pan pisze..

Wlepi Pan ignora i będzie miał Pan spokój.

Co do ostrzeżęnia to możemy podyskutować.

Teraz, jar1 napisał:

Ok to tak jak mówiłem. Przyjmijmy że nie jest obraźliwe i można używać, ale za każde nadużywanie będziemy karać. Tak samo jak za spamowanie tylko tym.. Nic nowego to samo pisaliśmy przy pierwszych takich wzmiankach. 

"Policjantka formułując wobec Julii zarzut, iż użycie na zgromadzeniu spontanicznym słów „jeb*ć PiS” stanowi wykroczenie uznała, iż słowo „jeb*ć” jest zawsze słowem nieprzyzwoitym. To nie jest jednak tak oczywiste, bo prawo to kontekst, a kontekst zmienia całkowicie znaczenie słowa."

Możliwe ale tak samo zgadzam sie że słowo "jeb*ć" jest obraźliwe i nieprzyzwoite a użyte w odpowiednim kontekście jest obraźliwe ...

1 minutę temu, Espectro napisał:

Wystarczy spojrzeć pod ostatnie ostrzeżenia oraz zgłoszenia Pańskich wpisów. Co chwilę coś o szymonie Pan pisze..

Wlepi Pan ignora i będzie miał Pan spokój.

Co do ostrzeżęnia to możemy podyskutować.

To zróbmy tak. Moderacja cofnie punkt a ja ignoruję ... na co najmniej dwa tygodnie. Tak na próbę, a jak mi się spodoba to na dłużej.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy

I teraz tak w punkcie 20. 

Jeżeli uznajemy żę podczas zgromadzenia i lub gdy protestuje się w odpowiednim miejscu. TO tak możemy używać wolno każdego takiego zwrotu aby wykazać niechęć lub własne zdanie na odpowiedni temat.

Nie polecam jednak używanie takich zwrotów gdziekolwiek poza. Tym samym także forum i tematów. To spamerskie podejście. Nie mówię, że się nie utożsamiam z tymi słowami, ale tu akurat nie ma to nic do rzeczy.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

To zróbmy tak. Moderacja cofnie punkt a ja ignoruję ... na co najmniej dwa tygodnie. Tak na próbę, a jak mi się spodoba to na dłużej.

tak też zrobimy. 🙂 

12 minut temu, Espectro napisał:

Możliwe ale tak samo zgadzam sie że słowo "jeb*ć" jest obraźliwe i nieprzyzwoite a użyte w odpowiednim kontekście jest obraźliwe ...

Tak samo jest obraźliwe jak partia złodziei czy partia oszustów i przystawek.

Nie mówiąc o tym, że Tusk - Niemiec czy tylko świnie siedzą w kinie.

Osiem gwiazdek to pikuś. Albo więc się akceptuje tego typu wyrażanie poglądów w dyskusjach  albo zamyka forum dla takich dyskusji..  

• Administratorzy
2 minuty temu, jar1 napisał:

Tak samo jest obraźliwe jak partia złodziei czy partia oszustów i przystawek.

Jak skończą w więzieniach to możemy tak gadać.

3 minuty temu, jar1 napisał:

Nie mówiąc o tym, że Tusk - Niemiec czy tylko świnie siedzą w kinie.

To akurat jest też obraźliwe typu porównywanie Tusk = Niemiec itd itd Polecam nie używanie takich zwrotów i memów itd 

3 minuty temu, jar1 napisał:

Osiem gwiazdek to pikuś. Albo więc się akceptuje tego typu wyrażanie poglądów w dyskusjach  albo zamyka forum dla takich dyskusji..  

Gwiazdki to manifest dlatego są uznawane że nie są obraźliwe. Manifestowanie własnego zdania nie powinno być karane bo każdy ma włąsne zdanie...

2 minuty temu, Espectro napisał:

Gwiazdki to manifest dlatego są uznawane że nie są obraźliwe.

Osiem gwiazdek przejdzie do historii jako symbol pewnej niechlubnej ery w polskiej polityce, ale też upadku kultury dyskusji politycznej, mediów i społeczeństwa. Smutne czasy - smutny symbol.

50 minut temu, Espectro napisał:

Ale też nie jestem osobą publiczną, więc userzy nie mają prawa w dyskusji fantazjować na temat decyzji w moim prywatnym życiu, a także na kogo oddałem głos w wyborach. Zwłaszcza, że powiedziałem tyle, ile uważam za niezbędne, a w resztę prosiłem nie wnikać. Sam fakt pisania w publicznej dyskusji o czyichś sprawach prywatnych uważam za atak personalny, i nie ma znaczenia, czy ktoś się pomylił, czy przez przypadek trafił w prawdę.

• Moderatorzy
8 minut temu, szymon1977 napisał:

ale też upadku kultury dyskusji politycznej

Byłem przekonany, że to nastąpiło nawet przed "zdradzieckimi mordami".

22 minuty temu, Espectro napisał:

Jak skończą w więzieniach to możemy tak gadać.

To dlaczego taki wątek?

23 minuty temu, Espectro napisał:

Gwiazdki to manifest dlatego są uznawane że nie są obraźliwe. Manifestowanie własnego zdania nie powinno być karane bo każdy ma włąsne zdanie...

I jak to ma się do powyższego? 🙂

• Administratorzy
6 minut temu, argus napisał:

To może jednak przywrócić passus o jarku i adrianie ???

Czy ja wiem ? Bardziej obraźliwe ... 

zaś ***** *** to manifest przeciwko pisowi 

1 minutę temu, jar1 napisał:

To dlaczego taki wątek?

A dlaczego nie ? Rozmawiać można o wszystkim.

2 minuty temu, jar1 napisał:

I jak to ma się do powyższego? 🙂

Że manifestując oraz uczestnicząc w manifestach można takich haseł używać bezkarnie. Jeżeli rząd by karał za takie zachowanie to wtedy nazywa się to zabieraniem praw człowieka do wolności słowa itd ....

9 minut temu, Espectro napisał:

Czy ja wiem ? Bardziej obraźliwe ... 

Niekoniecznie.

To mó dobitny protest przeciwko ewidentnej hipokryzji.

Jeśli ktoś zarzeka się na wszelkie świętości, że nie jest propisowski, a 90% jego wpisów politycznych merytorycznie i semantycznie wprost wpisuje się w kaczystowską narrację, to dla mnie jest hipokrytą do wysokiej potęgi.

A hipokryzji nienawidzę bardziej może od faszyzmu 😉

pzdr.

Edytowane przez argus
5 minut temu, Espectro napisał:

A dlaczego nie ? Rozmawiać można o wszystkim.

Czyli wątek "Osiem gwiazdek" też może być.

27 minut temu, argus napisał:

90% jego wpisów politycznych merytorycznie i semantycznie wprost wpisuje się w kaczystowską narrację

Po pierwsze: Świat polityki nie dzieli się na dwie grupy o skrajnie przeciwnych poglądach, to że ktoś nie popiera KO nie oznacza, że popiera PiS.

Po drugie: jeśli ktoś prosi być nie fantazjował publicznie o jego prywatnych sprawach, to po prostu ego nie rób.

• Administratorzy
1 godzinę temu, jar1 napisał:

Czyli wątek "Osiem gwiazdek" też może być.

nie przeginajcie 🙂 

(może ale będzie na 10000% jednym wielkim miejscem do nawalanek )

22 minuty temu, Espectro napisał:

jednym wielkim miejscem do nawalanek

Nie przypuszczam.

Strona demokratyczna generalnie jest raczej spokojna, i poza "gwiazdkami" jakoś specjalnie mięsem nie rzuca.

Druga strona przypuszczalnie będzie ewoluowała tak:

spacer.png

Korzystając z okazji, daję do przemyślenia jeszcze jedną kwestię - interpretacji ocen i opinii aluzyjnych w kontekście wolności słowa.

Twoja interpretacja passusu z Adrianem była twarda i jednoznaczna (czyli c*** ci w ****)

A sprawa nie jest znowu tak oczywista. W języku polskim istnieją też takie delikty, jak np. "kij ci w ****" , czy też "kołek ci w ****" i parę innych.

Jednoznaczne kojarzenie jarka (czyli prezesa) z "c****m) dość jednoznacznie wskazuje, jaki jest raczej szeroki społeczny odbiór tej postaci.

Bo przecież nazwanie prezesa kijem albo kołkiem też miałoby wydźwięk pejoratywny, acz nie z tak wielkim ładunkiem negatywnych  emocji.

Ot, ciekawostka taka

• Administratorzy
Teraz, argus napisał:

Druga strona przypuszczalnie będzie ewoluowała tak:

spacer.png

tak to wygląda po każdej stronie.

1 minutę temu, argus napisał:

Twoja interpretacja passusu z Adrianem była twarda i jednoznaczna (czyli c*** ci w ****)

trochę tak a trochę nie. Zrozumcie że wciskaniem moderacji bzdur nie wygracie i jak się nie pisze "ch*j ci w dupe" a pisze inaczej to moderacja o tym wie. 

2 minuty temu, argus napisał:

A sprawa nie jest znowu tak oczywista. W języku polskim istnieją też takie delikty, jak np. "kij ci w ****" , czy też "kołek ci w ****" i parę innych.

Zależy co dla kogo jest przyjemniejsze ale sformułowania nadal na celu mają komuś coś ubliżyć .... 

2 minuty temu, argus napisał:

Jednoznaczne kojarzenie jarka (czyli prezesa) z "c****m) dość jednoznacznie wskazuje, jaki jest raczej szeroki społeczny odbiór tej postaci.

To prawda. 

3 minuty temu, argus napisał:

Bo przecież nazwanie prezesa kijem albo kołkiem też miałoby wydźwięk pejoratywny, acz nie z tak wielkim ładunkiem negatywnych  emocji.

Ot, ciekawostka taka

Ciekawostka prawdziwa sama w sobie. Wiem nudno jest pisać fakty i nie używać bluzg 🙂 

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.