Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
5 minut temu, arturp napisał:

Jeśli kłamstwa mogą być jedynie obalone w dyskusji, to znaczy, że kłamać wolno.

Każdy kłamać może. DO momentu udowodnienia mu kłamstwa.

2 minuty temu, Mickey6 napisał:

A kiedy padnie odpowiedź na kwestie poruszone przez m.in. mnie?

5 minut temu, arturp napisał:

Zada Pan pytanie ponownie to odpowiem.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

6 minut temu, Espectro napisał:

DO momentu udowodnienia mu kłamstwa.

A za nazwanie kłamcy explicite kłamcą polecą punkty, bo kłamca zgłosi to oczywiście jako atak personalny.

I kółko się zamyka.

13 minut temu, Espectro napisał:

Zada Pan pytanie ponownie to odpowiem.

Z góry dziękuję za łaskę, że wystarczy tylko trzy razy tę samą kwestię poruszyć w ciągu doby. Administrator dziś strasznie łaskawy.

Proszę, tu zrzuty ekranu bo mi się najzwyczajniej w świecie nie chce trzeci raz posta edytować po tym jak ktoś poprzednie dwa razy mnie olał równo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_20231107_101007.thumb.jpg.8910b3712f9e808298bf9071253b552f.jpg

No proszę się jednak ustosunkować do tego powyżej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mickey6
5 minut temu, Espectro napisał:

Wskazać zgłosić.

Dokładnie o tym piszę. Chce tylko, żeby wprowadzono odrębny punkt, bo kiedy próbuję zgłosić takie rzeczy to okazuje się, że nieprzewidziane są w zakresie zgłoszeń. Ocenę tego, czy zgłoszenie jest uzasadnione, czy nie pozostawiam administratorom . Użytkownik ma obowiązek uzasadnić zgłoszenie. Nic się nie zmienia. 

Opinie każdy może wygłaszać jakie chce. Do tego mamy prawo. Ale kłamać nie wolno i nie wolno rozpowszechniać kłamstw . 

...there is no spoon...

13 minut temu, Espectro napisał:

Każdy kłamać może.

Mie to Babcia już mówiła, że kłamstwo to grzech jak sku...syn 😉

Jak widać, są różne standardy i metody wychowawcze. 

Coś jak, kraść też można, tylko nie można dać się złapać.

Edytowane przez jar1
  • Administratorzy
1 minutę temu, Mickey6 napisał:

Z góry dziękuję za łaskę, że wystarczy tylko trzy razy o to samo spytać. Administrator dziś strasznie łaskawy.

Proszę, tu zrzuty ekranu bo mi się najzwyczajniej w świecie nie chce trzeci raz posta edytować po tym jak ktoś poprzednie dwa razy mnie olał równo:

IMG_20231107_100947.thumb.jpg.22dc62dd5bd4142b41d27afed85239cc.jpg

IMG_20231107_101007.thumb.jpg.8910b3712f9e808298bf9071253b552f.jpg

A gdzie tu Pańskie pytanie ?

Teraz, arturp napisał:

Dokładnie o tym piszę. Chce tylko, żeby wprowadzono odrębny punkt, bo kiedy próbuję zgłosić takie rzeczy to okazuje się, że nieprzewidziane są w zakresie zgłoszeń

Jak już to za perfidne mataczenie możemy coś karac ale nić innego.... propaganda jeszcze itd 

1 minutę temu, jar1 napisał:

Mie to Babcia już mówiła, że kłamstwo to grzech jak sku...syn 😉 

Nie każdy wierzący jest 

1 minutę temu, arturp napisał:

Opinie każdy może wygłaszać jakie chce. Do tego mamy prawo. Ale kłamać nie wolno i nie wolno rozpowszechniać kłamstw . 

Ciężko czasami coś ocenić gdy sie w polityce nie siedzi. Ja kompletnie nie siedzę. Tyle co raz na jakiś czas gdzieś obejrzę i przeczytam to mnie cofa. To wina polityków a nie ludzi który głosują na takich. 

Chociaż teraz jest postęp i ludzie nie głosują tylko na 2x partie a coś więcej i chcą zmian jak widać.

3 minuty temu, Espectro napisał:

gdzie tu Pańskie pytanie ?

No zdążył Pan odpisać nim zmieniłem treść posta na inną. 

No niech Pan się odniesie do mych skromnych zarzutów i sugestii zamiast grać w pingponga.

Jestem przekonany, że już wczoraj wielu domyśliło się po m.in. moim poście, że nie o dosłowną odpowiedź mi chodzi (np. Przechodzimy przez jezdnię na zielonym.), tylko o odniesienie się do tekstu.

Jestem przekonany, że Pan również.

8 minut temu, Espectro napisał:

Nie każdy wierzący jest 

Czyli niewierzący to mogą kłamać, bo nie mają się czego obawiać, dobrze zrozumiałem tę sugestię?

• Administratorzy

No zdążył Pan odpisać nim zmieniłem treść posta na inną. 

No niech Pan się odniesie do mych skromnych zarzutów i sugestii zamiast grać w pingponga.

Jestem przekonany, że już wczoraj wielu domyśliło się po m.in. moim poście, że nie o dosłowną odpowiedź mi chodzi (np. Przechodzimy przez jezdnię na zielonym.), tylko o odniesienie się do tekstu.

Jestem przekonany, że Pan również.

Niestety nadal nie wiem o czym Pan pisze i czego oczekuje.

Teraz, jar1 napisał:

Czyli niewierzący to mogą kłamać, bo nie mają się czego obawiać, dobrze zrozumiałem tę sugestię?

Raczej to powinno definiować dobre wychowanie a nei sama wiara czy prawo karne....

12 minut temu, Espectro napisał:

No niestety, ma Pan dużo racji . Prawo jakie jest w tym zakresie każdy widzi. Skutki obserwowaliśmy w ,,mediach publicznych " . 

W takim razie wycofuję mój wniosek formalny. Na sądy też nie ma co liczyć, skoro nie ma jasnych regulacji prawnych a Przykazań i tak nikt nie przestrzega .😂

...there is no spoon...

2 minuty temu, Espectro napisał:

Niestety nadal nie wiem o czym Pan pisze i czego oczekuje.

🤣🤣🤣 Pan żartuje? Tak?

Ukryta Zawartość

IMG_20231107_101007.thumb.jpg.cef7318236af375c7e7e8336d5ad3e3d.jpg

Czwarty raz:

Napisałem częste zarzuty pod adresem admin/mod. Napisałem też sugestie, które podzielam nie tylko ja.

Dobrze byłoby usłyszeć opinię adresata. To generalnie taki zwyczaj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
18 minut temu, argus napisał:

A za nazwanie kłamcy explicite kłamcą polecą punkty, bo kłamca zgłosi to oczywiście jako atak personalny.

I kółko się zamyka

Jeżeli jedyny argument jest w rodzaju "kłamiesz" lub " bredzisz" to jest to żaden argument. Natomiast jeśli argumenty są rzeczywiście zasadne, dodatkowe stwierdzenia jak wyżej nie są potrzebne bo stają się oczywiste.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

5 minut temu, Espectro napisał:

Raczej to powinno definiować dobre wychowanie a nei sama wiara czy prawo karne....

Jeśli chodzi o dobre wychowanie i kulturę , to akurat to:

29 minut temu, Espectro napisał:

Się w tym nie mieści.

• Administratorzy
1 minutę temu, Mickey6 napisał:

Dobrze byłoby usłyszeć opinię adresata. To generalnie taki zwyczaj.

Wydaje mi się że taka odpowiedz juz padła i to wielokrotnie. Poza tym nie widzę nadal Pańskiego pytania. A screeny są wypowiedzi innego użytkownika.

1 minutę temu, jar1 napisał:

Jeśli chodzi o dobre wychowanie i kulturę , to akurat to:

Się w tym nie mieści.

Tak jest. Tylko że polityk =/= dobre wychowanie kultura i uczciwość. 🙂 

9 minut temu, jar1 napisał:

Losowo wygenerowane zdanie.  😂

7 minut temu, Mickey6 napisał:

Losowo wygenerowane zdanie.  😂

Ostatnio modne jest bycie "tatusiem" dorosłych, nieswoich dzieci 🙂

Edytowane przez jar1
1 minutę temu, Espectro napisał:

Wydaje mi się że taka odpowiedz juz padła i to wielokrotnie. Poza tym nie widzę nadal Pańskiego pytania. A screeny są wypowiedzi innego użytkownika.

Pan nadal żartuje, prawda?

Piąty raz:

Przecież już wyraźnie napisałem parokrotnie, że chodzi mi o Pana ustosunkowanie się do przedstawionych przeze mnie zarzutów i sugestii. Nie o dosłowną odpowiedź.

Wrzuciłem zrzuty z mojego postu, nazwijmy go XX, który był:

Odpowiedzią na Pana prośbę, o co konkretnie mi chodzi, po tym jak ja:

Poprosiłem by odniósł się Pan w końcu do moich słów, które napisałem dobę już temu.

🙂🙂🙂

Spełniłem tym postem XX Pana prośbę i przyszła noc i dalej nie było odpowiedzi. 

Upomniałem się ponownie dziś. A tu takie cyrki.

• Moderatorzy
3 minuty temu, Mickey6 napisał:

Napisałem częste zarzuty pod adresem admin/mod. Napisałem też sugestie, które podzielam nie tylko ja.

Bardzo duża część użytkowników oczekuje szybkiej reakcji na zgłoszenie. Wszyscy moderatorzy mają inne zajęcia a funkcja na forum jest tylko praca charytatywną jaką wykonujemy na rzecz użytkowników. Wnikamy w zgłoszenia na tyle na ile czas pozwala. Nieraz uda się głębiej nieraz nie. Są sytuacje, że treści zgłaszane są w większych ilościach niż moderator jest w stanie je rozpatrzeć. 

10 minut temu, Seyv napisał:

Bardzo duża część użytkowników oczekuje szybkiej reakcji na zgłoszenie. Wszyscy moderatorzy mają inne zajęcia a funkcja na forum jest tylko praca charytatywną jaką wykonujemy na rzecz użytkowników. Wnikamy w zgłoszenia na tyle na ile czas pozwala. Nieraz uda się głębiej nieraz nie. Są sytuacje, że treści zgłaszane są w większych ilościach niż moderator jest w stanie je rozpatrzeć. 

No więc, widząc, jak cholernie obciążeni są nasi dobrodzieje, moderatorzy, ja nie zgłaszam. 

I prosiłem też o powszechnie dostępną listę zabronionych słów, bo to z pewnością jeszcze bardziej by odciążyło ten wielki wysiłek w tej ciężkiej a jakże niewdzięcznej pracy.

• Moderatorzy
23 godziny temu, Mickey6 napisał:

Cały czas, głównie, pingpong słowny uprawiany przez kaprali forum. Odpisy półsłówkami, mało precyzyjne zdania, które czasem trudno zrozumieć... Trzeba dłuuuuuugo i stanowczo domagać się precyzyjnej i w miarę wyczerpującej odpowiedzi. 

To jest to co uprawiasz od kilku postów.

Jak skutecznie temu przeciwdziałać? 

• Administratorzy
3 minuty temu, jar1 napisał:

bo to z pewnością jeszcze bardziej by odciążyło ten wielki wysiłek w tej ciężkiej a jakże niewdzięcznej pracy.

Nie bo wtedy piszecie tak aby omijać te słowa ...

A tak samo bluzgacie i obrażącie się nawzajem.

15 minut temu, Seyv napisał:

funkcja na forum jest tylko praca charytatywną jaką wykonujemy na rzecz użytkowników

Taka nie podlegająca dyskusji i na ogół tajna (brak podpisu moderatora pod ukaraniem) dobroczynność.

17 minut temu, Seyv napisał:

Wszyscy moderatorzy mają inne zajęcia

Czas najwyższy dokonać wyboru. Bo na razie to łączenie różnych zajęć i traktowanie moderowania jako "dobroczynności" powoduje, to co jest. 

12 minut temu, Seyv napisał:

Dziękuję za odpowiedź.

Rozumiem Państwa sytuację "zawodową" na tym forum ale użytkownicy mają też prawo by forum było zarządzane prawidłowo.

Z drugiej strony, skoro jest tu działająca tak a nie inaczej bocznica to jednak należy poświęcać więcej czasu i uwagi na funkcjonowanie jej wątków, w których pozornie dyskusja bywa czarno-biała a symetryzm w "karaniu" bywa często niefortunny i niesprawiedliwy.

Czas i wynagrodzenia to sprawa między Państwem a Waszymi zleceniodawcami.

• Administratorzy
2 minuty temu, papageno napisał:

Czas najwyższy dokonać wyboru. Bo na razie to łączenie różnych zajęć i traktowanie moderowania jako "dobroczynności" powoduje, to co jest. 

Jeżeli miałby ktoś to robić tylko po to aby to robić i jako jedyne zajęcie to gwarantuję że banów by było więcej. 

Aktualnie nadal problem stanowi garstka użytkowników którzy wiecznie mają problem z innymi... z pisaniem z ocenę tego co robią itd itd. Jednocześnie jest też grupa walczące wiecznie przeciwko moderacji choć to nie ich wina. 

8 minut temu, Seyv napisał:

To jest to co uprawiasz od kilku postów.

Jak skutecznie temu przeciwdziałać? 

Aaa..  

Chyba wyraźnie wytłumaczyłem, że nie. 

Problemy poruszyłem już dobę temu. Wieczorem się przypomniałem. Spełniłem prośbę Admina, który nie odpisał więcej. Upomniałem się rano. I zacząłem być nawet w prywatnym mailu pocieszany przez innego forowicza👍

Edytowane przez Mickey6
  • Administratorzy
3 minuty temu, Mickey6 napisał:

Z drugiej strony, skoro jest tu działająca tak a nie inaczej bocznica to jednak należy poświęcać więcej czasu i uwagi na funkcjonowanie jej wątków

To forum o audio.. bocznica jest po to aby nie robić syfu w tematach. 

4 minuty temu, Mickey6 napisał:

Czas i wynagrodzenia to sprawa między Państwem a Waszymi zleceniodawcami.

Nikogo nie zmuszamy. I nikomu nic nie każemy robić. TO tylko moderatorów zasługa żę jest spokój i że jest porządek w tematach. Ale nadal ważne jest aby to użytkownicy też dbali o to co jest. Gdy ktoś coś źle zrobi to także zgłosić i naprawić cz nazwę tematu czy przenieść do odpowiedniego działu. Bocznica to 95% zgłoszeń. 🙂 

• Moderatorzy
5 minut temu, jar1 napisał:

No więc, widząc, jak cholernie obciążeni są nasi dobrodzieje, moderatorzy, ja nie zgłaszam

To wbrew temu co można sądzić nie zawsze pomaga. Nieraz szybka reakcja zapobiega wylaniu się szamba i późniejszemu sprzątaniu go.

w których pozornie dyskusja bywa czarno-biała

No właśnie sytuacja rzadko kiedy jest czarno biała. A punkt widzenia moderatora może być inny niż użytkownika stąd to co jednemu coś wyda się bardziej białe a drugiemu bardziej czarne.

7 minut temu, Mickey6 napisał:

Chyba wyraźnie wytłumaczyłem, że nie.

Wg mnie nie. Dla przykładu zdanie:

"Lecz skoro moderacji i administracji nie przeszkadzają nawet obraźliwe nagłówki wątków"

Proszę podać przykład takiego wątku.

18 minut temu, Espectro napisał:

Nie bo wtedy piszecie tak aby omijać te słowa ...

A tak samo bluzgacie i obrażącie się nawzajem.

A, oto wielka tajemnica wiary 🙂 Boskie. 

Każdy ocenia według siebie.

Akurat ja się w napierdzielanki personalne raczej nie wdaję, więc proszę o powściągliwość w takich oskarżeniach.  Jak dla dla, one świadczą o wątpliwym szacunku dla użytkowników tego forum. 

Edytowane przez jar1
  • Moderatorzy
11 minut temu, Espectro napisał:

To forum o audio.. bocznica jest po to aby nie robić syfu w tematach. 

Tylko bez bocznicy ocena tego "syfu" przez moderację była by jednoznaczna. Może by tak na tydzień zamknąć testowo bocznicę - podejrzewam, że w ten sposób dali byśmy odpowiedzi na wszystkie zarzuty jakie tu ostatnio padły pod adresem administracji i moderacji 😉

1 minutę temu, Seyv napisał:

Tylko bez bocznicy ocena tego "syfu" przez moderację była by jednoznaczna. Może by tak na tydzień zamknąć testowo bocznicę - podejrzewam, że w ten sposób dali byśmy odpowiedzi na wszystkie zarzuty jakie tu ostatnio padły pod adresem administracji i moderacji 😉

Można nawet zamknąć forum, będzie spokój. Na wieki, wieków, amen 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.