Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, szymon1977 napisał:

Tak wiemy, my nie mamy słuchu, doświadczenia, systemu... a w ogóle to z zazdrości bo nas nie stać. Ale niezależnie od poglądów mamy te same prawa i te same obowiązki. Uważasz, że kogoś moderacja tu promuje? Jak myślisz kogo, na tzw "forum audiofilskim", na którym tolerowana jest nasza obecność?

Występek przedstawienie odmiennego zdania, kara hańby, wysokość wieczna.

Ty się zastanowiłeś co napisałeś ?  Masz te same prawa  ,jak nie znasz tematu ,nie pisz !!! Nie obrażaj innych!

32 minuty temu, tedi02 napisał:

Nie obrażaj innych!

Nie obrażam, z kimś mnie pomyliłeś.

34 minuty temu, tedi02 napisał:

jak nie znasz tematu ,nie pisz !!!

Jak stawiam kropkę to znam, jak nie znam to stawiam pytajnik.

34 minuty temu, tedi02 napisał:

Masz te same prawa

Więc z nich korzystam.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 hour ago, tedi02 said:

Ty się zastanowiłeś co napisałeś ?  Masz te same prawa  ,jak nie znasz tematu ,nie pisz !!! Nie obrażaj innych!

Przykład kulturalnej wypowiedzi 🙂

W łagodnej formie. Cechą charakterystyczną jest brak jakiegokolwiek konkretnego uzasadnienia.

• Moderatorzy
28 minut temu, bum1234 napisał:

Przykład kulturalnej wypowiedzi 🙂

W łagodnej formie. Cechą charakterystyczną jest brak jakiegokolwiek konkretnego uzasadnienia.

Wypowiedzi podobna do tej:

7 godzin temu, bum1234 napisał:

Czytasz czasem to co napisłeś?

Dla mnie niemal identyczne. Nawet myślę, że to taki Twój przekorny fan bo antyfan to raczej nie pasuje, za bardzo bierze z Ciebie przykład. Wprawdzie ogłady wypowiedzi czasem trochę brakuje ale się wyrobi 😉

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Wiedziałem, że to zacytujesz 🙂

6 minutes ago, Seyv said:

brakuje ale się wyrobi

Wątpię. Nie pokazał swoich możliwości. Ma więcej ulubieńców, co ciekawe wcale nie muszą to być osoby "niesłyszące" 🙂

• Moderatorzy
15 minut temu, bum1234 napisał:

Wątpię.

To się rozszerzy listę i będzie spokój.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Zazwyczaj to ja dostaje punkty, a inni dyskutują nadal 🙂

7 godzin temu, Seyv napisał:

Bo inni potrafią dyskutować. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 minuty temu, Espectro napisał:

Bo inni potrafią dyskutować. 

Ci, co w kolejnym wątku na temat nie piszą nic, za to o mnie sporo? Znowu chcesz wmówić, że to ja jestem winny łamania przez nich Regulaminu? Albo, że każdy ma równe prawa ale AS to forum "audiofilskie", więc powinienem się z nimi zgodzić albo nie pisać wcale?

Michał Wiśniewski, przebarwienia skóry, wy tak na serio?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, Seyv napisał:

Wypowiedzi podobna do tej:

Dla mnie niemal identyczne. Nawet myślę, że to taki Twój przekorny fan bo antyfan to raczej nie pasuje, za bardzo bierze z Ciebie przykład. Wprawdzie ogłady wypowiedzi czasem trochę brakuje ale się wyrobi 😉

Żeby dyskutować , trzeba mieć partnera który meritum sprawy zna .Jeśli  ktoś pisze by tylko zaistnieć ,negować nie znając tematu  ,trolowac wątek , i to się cyklicznie powtarza .

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Ci, co w kolejnym wątku na temat nie piszą nic, za to o mnie sporo? Znowu chcesz wmówić, że to ja jestem winny łamania przez nich Regulaminu? Albo, że każdy ma równe prawa ale AS to forum "audiofilskie", więc powinienem się z nimi zgodzić albo nie pisać wcale?

Prawa ma ,ale mogllby pisać w temacie a nie jątrzyc ,dziwne nie jest że o tobie piszą  .

2 godziny temu, tedi02 napisał:

dziwne nie jest że o tobie piszą  .

Dziwne, bo ja szanuję Regulamin, który i oni zobowiązali się szanować, a gdy ich zgłaszam to reakcji brak... przepraszam, powinienem napisać "Was" nie "ich", wszak jesteś jednym z seryjnych zaśmiecaczy forum OT i zaczepkami personalnymi. A wszystko z powodu wojenki, która się Wam uroiła. Wybudowaliście barykadę i zwalczacie wszystkich, którzy nie stanęli po Waszej a tyko na zasięg Waszych obelg się znajdzie.

Nie szanujesz. Za często robisz offtopic i "palisz frana". Ewentualnie nie umiesz w forum, jak wielu użytkowników tej strony. Nikt Was nie uczył, chyba nie mogę mieć pretensji.

.

2 godziny temu, tedi02 napisał:

dziwne nie jest że o tobie piszą  .

Dziwne, bo ja szanuję Regulamin, który i oni zobowiązali się szanować, a gdy ich zgłaszam to reakcji brak... przepraszam, powinienem napisać "Was" nie "ich", wszak jesteś jednym z seryjnych zaśmiecaczy forum OT i zaczepkami personalnymi. A wszystko z powodu wojenki, która się Wam uroiła. Wybudowaliście barykadę i zwalczacie wszystkich, którzy nie stanęli po Waszej stronie, a tyko na zasięg Waszych obelg się znajdą.

-----

9 minut temu, J4Z napisał:

często robisz offtopic

Nigdy nie piszę na tematy, które nie są w dyskusji poruszane - piszę co innego niż "należy" i dlatego OT?

Edytowane przez szymon1977

18 minut temu, szymon1977 napisał:

bo piszę co innego niż należy?

Nie pal frana. Nie chce mi się przeglądać Twoich postów. Zachowujesz się jak książkowy przykład trolla z forów audio. Robi OT, psuje wątek, a później zasłania się wolnością słowa i że ludziom nie pasuje, bo ma inne zadanie. W zasadzie takich rozmów, jak ta nie powinno być.

Moderacja powinna usuwać OT i karać. Nie pisać o tym w temacie, tylko w warn-ie lub na PW. Szybko byście się nauczyli, zachowywać na forum.

Czuję zażenowanie. Kończę. Pozdrawiam cieplutko.

Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
3 godziny temu, jezz napisał:

Michał Wiśniewski, przebarwienia skóry, wy tak na serio?

Screenshot_20240417-043515_Chrome.jpg

"SPONSOROWANY"

21 minut temu, szymon1977 napisał:

Dziwne, bo ja szanuję Regulamin,

🙂 

15 minut temu, J4Z napisał:

Moderacja powinna usuwać OT i karać.

Do OT dodam zaczepki personalne - poprosimy wspólnie o koniec tolerancji dla takich zachowań?

11 minut temu, Espectro napisał:

🙂

Dla pewności przejrzałem sobie wczoraj swoje kary, przypomniałem sobie na co innym w tej sytuacji pozwoliliście 🙂

19 minut temu, szymon1977 napisał:

Do OT dodam zaczepki personalne - poprosimy wspólnie o koniec tolerancji dla takich zachowań?

Oczywiście

OT się zgłasza, a nie komentuje ubliżając.

.

21 minut temu, szymon1977 napisał:

Do OT

Moim zdaniem moderacja w swoich poszukiwaniach OT jest przewrażliwiona a ocenzurowane wątki stają się bezjajeczne i mniej atrakcyjne w lekturze. Zauważyłem, że gdy moderacja zaczyna ingerować w wątek to dyskusja zamiera. Jak najmniej ingerencji moderacji.

Edytowane przez MCHammer2022
2 minuty temu, MCHammer2022 napisał:

Moim zdaniem moderacja w swoich poszukiwaniach OT jest przewrażliwiona a ocenzurowane wątki stają się bezjajeczne i mniej atrakcyjne w lekturze. Zauważyłem, że gdy moderacja zaczyna ingerować w wątek to dyskusja zamiera. Jak najmniej ingerencji moderacji.

Moim zdaniem w ostatnim założonym przez mnie temacie trollowałeś. Jaj szukaj w komediach. 

Edytowane przez J4Z

.

2 minuty temu, J4Z napisał:

Moim zdaniem w ostatnim założonym przez mnie temacie trollowałeś. Jaj szukaj w komediach. 

Ostatnio założony przez ciebie wątek to "Proszę o polecenie przewodu głośnikowego". W tym wątku zamieściłem tylko jeden wpis - zrzut ekranu poniżej. Jeżeli to ma być "trolling" to moją tezę o przewrażliwieniu niektórych użytkowników forum traktuję jako udowodnioną.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Twoim zdaniem przewody nie mają wpływu, więc o jakie różnice pytałeś? Kolejny frana pali. Nieprzewrażliwiony, tylko kumaty, nie jestem w sieci od wczoraj. Znam takich jak Ty. ;) Szybko można Was poustawiać, tylko trzeba chcieć i znać się na "robocie".

12 minut temu, J4Z napisał:

Jaj szukaj w komediach. 

Ewentualnie w wątkach ogólnych.

Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
15 minut temu, MCHammer2022 napisał:

Czasami tak jest. Ale czasami takżę gdy temat sam w sobie się rozwleka i zmienia to nic nie robimy. Następuje wtedy jedynie zmiana tytułu tematu...

45 minut temu, Espectro napisał:

SPONSOROWANY"

Zatem usuwam przebarwienia skóry i udaję się na koncert Michała Wiśniewskiego.🙂

Edytowane przez jezz
  • Administratorzy
9 minut temu, MCHammer2022 napisał:

Ostatnio założony przez ciebie wątek to "Proszę o polecenie przewodu głośnikowego". W tym wątku zamieściłem tylko jeden wpis - zrzut ekranu poniżej. Jeżeli to ma być "trolling" to moją tezę o przewrażliwieniu niektórych użytkowników forum traktuję jako udowodnioną.

Screenshot_20240417_091415_Chrome.thumb.jpg.b07f4ad30dfed77e065fa2534ec54cf9.jpg

kabelki to zawsze temat gdzie zbiera sie wielu zwolenników i przeciwników. Każdy wpis pochwalający będzie uznawany jako reklama itd ...

1 minutę temu, jezz napisał:

Zatem usuwam przebarwienia skóry i udaję się na koncert Michała Wiśniewskiego.🙂

To wpisy z newsów o audio o tematyce kulturalnej na tematy wszelakie.

Dlatego też zastosowaliśmy podział 3x boxy z recenzjami i 4 mniejsze na tematy o wszystkim. 

Panowie pamiętajcie że każdy artykuł lub tekst jeżeli jest sponsorowany tak też będzie oznaczany. 

29 minut temu, J4Z napisał:

Twoim zdaniem przewody nie mają wpływu, więc o jakie różnice pytałeś?

Proszę o zrzut ekranu z moją rzekomą wypowiedzią, że przewody głośnikowe i interkonekty analogowe nie mają wpływu na dźwięk. Coś sobie ubzdurałeś.

24 minuty temu, Espectro napisał:

Każdy wpis pochwalający będzie uznawany jako reklama itd ...

Ale ja nie pochwaliłem (ani nie skrytykowałem) CLS-a. Zapytałem się za to czy ktoś porównywał CLS z kablami zaproponowanymi przez Q21 czyli z Chordem C-screen i VdH Clearwater. Pytanie nadal jest otwarte. A jeżeli nikt nie porównywał to pomyślę nad wypożyczeniem i porównaniem, ponieważ cena tych kabli jest znośna i być może warto. Jeszcze uprzedzę, że interesuje mnie też różnica pomiędzy interkonektami analogowymi, ponieważ także mam w planie wymianę.

• Administratorzy
3 minuty temu, MCHammer2022 napisał:

Ale ja nie pochwaliłem (ani nie skrytykowałem) CLS-a. Zapytałem się za to czy ktoś porównywał CLS z kablami zaproponowanymi przez Q21 czyli z Chordem C-screen i VdH Clearwater. Pytanie nadal jest otwarte. A jeżeli nikt nie porównywał to pomyślę nad wypożyczeniem i porównaniem, ponieważ cena tych kabli jest znośna i być może warto.

Ja mówię tylko żę tematy o kabelkach są specyficzne i tak też działają. Nawet wspominanie o kabelkach jest przyznaniem sie do winy ... 🙂 

15 minut temu, MCHammer2022 napisał:

Proszę o zrzut ekranu z moją rzekomą wypowiedzią, że przewody głośnikowe i interkonekty analogowe nie mają wpływu na dźwięk. Coś sobie ubzdurałeś.

Chyba pomyliłem Cię z kimś innym. Przepraszam. 

.

36 minut temu, Espectro napisał:

Czasami tak jest. Ale czasami takżę gdy temat sam w sobie się rozwleka i zmienia to nic nie robimy. Następuje wtedy jedynie zmiana tytułu tematu...

Tytułem tytułem, rozpoczęta w pierwszym wpisie tematyką tematyką, a dyskusja zmierza tam, gdzie chcą dyskutujący. Tylko dlaczego gdy dyskusja zejdzie na temat poboczny, to ja jestem karany za OT czy trolling, a innym uchodzą zaczepki personalne i piszą nadal. Miałem dać pytajnik, ale jednak dałem kropkę. Tak wiem, recydywa. No bo skoro 100x pod pretekstem prowokacji ukaraliście mnie za, to że kilku etatowych trolowali w odpowiedzi na moje zdanie na temat odpowiedziało pyskówką, to dlaczego nie po raz 101x

Teoretyzujecie pięknie - w praktyce różnie Wam to wychodzi.

19 minut temu, Espectro napisał:

tematy o kabelkach są specyficzne

Bo na zbyt dużo w mich pozwalacie osobom o "właściwych" poglądach, a za to samo karacie tych o "niewłaściwych". Tak niestety bywa we wszystkich tematach, ale w kablowych jest katastrofa.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Tytułem tytułem, rozpoczęta w pierwszym wpisie tematyką tematyką, a dyskusja zmierza tam, gdzie chcą dyskutujący. Tylko dlaczego gdy dyskusja zejdzie na temat poboczny, to ja jestem karany za OT czy trolling

O właśnie. To powinno być tolerowane a wpisy nieusuwane nawet jeżeli subiektywnie wg autora wątku nie dotyczą tematu. Osobiście w swoich wątkach nigdy nie zgłaszałem OT nawet jeżeli wpisy odbiegały od tematyki z tytułu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.