Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
25 minut temu, J4Z napisał:

Nie Panie szanowny. Trolle i chamstwo jest wszędzie.

Jeżeli zamiast zgłosić chamski wpis odpowiadacie jeszcze gorszym to jest to współudział. 

26 minut temu, J4Z napisał:

Nie moderujecie, nie edukujecie.

Moderujemy. Nie blokujemy za to żę ktoś ma inne zdanie. Edukować musicie się sami oraz Regulamin forum....

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Ja to bardzo dobrze wiem. Nie musisz mi tłumaczyć. Nie zmienia to tego, o czym piszę. 

Nie usprawiedlisz Was. Ja wiem, nie uważam, a wiem, co nie gra na tym forum. 

Powtarzam, ponad 5 lat moderowałem. 

Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
28 minut temu, J4Z napisał:

Tu typ z 20 letnim stażem nie wie, jak nazwa tematu powinna wyglądać. Ja tylko się dostosowuje. 

?

Bocznica jest moderowana surowo i tak samo są traktowani recydywiści. Kwestia tematu na bocznicy ....

Zaś tematy audio trochę łagodniej, chyba że ktoś obraża i pisze nie na temat to wtedy lecą punkty i bany. 

Teraz, J4Z napisał:

Ja to bardzo dobrze wiem. Nie musisz mi tłumaczyć. To nie zmienia, tego o czym piszę.

Nie wymagajcie od moderacji czytania każdego wpisu i zatwierdzania go bo to się nazywa cenzura ....

• Moderatorzy
32 minuty temu, J4Z napisał:

Tu typ z 20 letnim stażem

Krytykujesz wszystko, a sam odnosisz się bez szacunku do innych 😞 

7 minut temu, Espectro napisał:

Moderujemy. Nie blokujemy za to żę ktoś ma inne zdanie. Edukować musicie się sami oraz Regulamin forum....

Widzę jak moderujecie. Sami się nie wyedukują.

Teraz, Marcinus napisał:

Krytykujesz wszystko, a sam odnosisz się bez szacunku do innych 😞 

A ja znowu się powtórzę. Improvise, adapt, overcome. Nie mogę na Was liczyć, więc ewoluuje. Na forach gdzie mogę, jestem wzorowym użytkownikiem. 

.

• Moderatorzy
3 minuty temu, J4Z napisał:

A ja znowu się powtórzę. Improvise, adapt, overcome. Nie mogę na Was liczyć, więc ewoluuje. Na forach gdzie mogę, jestem wzorowym użytkownikiem. 

Bardzo płytkie to tłumaczenie. 

Kreujesz się na tym forum na jakiegoś szeryfa, próbujesz narzucać innym swoje zasady, zupełnie niestosując się do ty, które obowiązują.

Mimo, iż nie jesteśmy placówką MEN, to ja może bym się podjął tego edukowania. Zacznę małymi krokami od Twojej osoby 🙂 

To jak, zaczynać tę edukację?

• Moderatorzy
2 minuty temu, J4Z napisał:

Prawda boli? Pisz co chcesz. Rób co chcesz. Banuj mnie. Warnuj. Prawdy nie zmienisz. Zostanie tu, jak jest.

Osobiście nic mnie nie boli, zdrowy jestem 🙂 

14 minut temu, Marcinus napisał:

swoje zasady

To nie są moje zasady. Macie w każdym temacie OT, kłótnie, błędy ortograficzne, trollowanie,  tematy są w złych działach, reklamowanie swoich ogłoszeń, no w dosłownie każdym temacie jest coś nie tak. Nie moje tłumaczenie jest płytkie, Wasze są zabawne. Kończę, pozdrowienia.

7 minut temu, Marcinus napisał:

zdrowy jestem

To jest najważniejsze, bo bez zdrowia nie ma nic. 

.

• Moderatorzy
2 minuty temu, J4Z napisał:

To nie są moje zasady. Macie w każdym temacie OT, kłótnie, błędy ortograficzne, trollowanie,  tematy są w złych działach, reklamowanie swoich ogłoszeń, no w dosłownie każdym temacie jest coś nie tak. Nie moje tłumaczenie jest płytkie, Wasze są zabawne. Kończę, pozdrowienia.

Nie rozumiem, takie niedobre to nasze forum a jeszcze bierzesz w nim udział?  Ja na Twoim miejscu bym już dawno zrezygnował 🙂 

Teraz, Marcinus napisał:

Nie rozumiem, takie niedobre to nasze forum a jeszcze bierzesz w nim udział?  Ja na Twoim miejscu bym już dawno zrezygnował 🙂 

Tak, biorę, ponieważ są tutaj też ludzie, z którymi można kulturalnie, ciekawie porozmawiać. Z niektórymi nawet sobie tworzymy grupę live chat. Może jeszcze się pojawią nowi? Mało tego, to że kogoś niewyedukowaliście w sprawie forumowych zasad, nie oznacza, że nie jest ciekawym, kulturalnym człowiekiem. Miałbym zrezygnować, bo nie ogarniacie forum? Nie żartuj.

.

2 godziny temu, Espectro napisał:

TO jak obraźliwe to było czy nie ? 

Dla kogo skoro to był komentarz do art. z gazety?

Krwiożerczy to przenośnia, przecież to nie ludojady, oznacza kogoś spragnionego "krwi" czyli zemsty.

A to drugie określenie oznacza że koalicja uśmiecha się do nas tyłkiem, n0 bo nas ma w tyłku.

No okropne rzeczy.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Moderatorzy
2 godziny temu, J4Z napisał:

biorę, ponieważ są tutaj też ludzie, z którymi można kulturalnie, ciekawie porozmawiać

No właśnie są. Gdyby karać i blokować za każdy wpis nie na temat, błędy czy inny punkt widzenia to by ich tu nie było, gdyż nie za wiele tu by się działo. Rozważając wpisy trzeba brać pod uwagę w jakim kierunku zmierza dyskusja i co z tego wyniknie. Nie zawsze się to udaje, nie raz sytuacja pójdzie nie tam gdzie byśmy chcieli ale to lepsze niż by miało nie dziać się nic lub niewielkie. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy

Z pisanie nie na temat czasami jest też ciężko i nawet warto wspomnieć o innych pochodnych tematu. 

Perfidne pisanie totalnie nie na temat jest źle odbierane. 

O tym też już pisałem. Nie trzeba od razu karać, można na początku zwrócić uwagę (EDUKACJA!). Jeśli chodzi o OT, z reguły widać, kiedy ktoś robi sobie jaja, a kiedy chce pomóc. Ale to trzeba czytać forum, a nie czekać na zgłoszenia. 

Kręcimy się w kółko. 

42 minuty temu, Seyv napisał:

lepsze niż by miało nie dziać się nic lub niewielkie. 

O tym też już pisałem: albo merytorycznie albo dużo. Zadymy się klikają. 

Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
5 minut temu, J4Z napisał:

O tym też już pisałem: albo merytorycznie albo dużo. Zadymy się klikają. 

zadym nie udostępnia się publicznie (bocznica)

O tym też już pisaliśmy. xD

Jak widać nie ma sensu drążyć. 

3 minuty temu, Espectro napisał:

zadym nie udostępnia się publicznie (bocznica)

To w końcu na bocznicy pobłażacie czy na audio? Zresztą nvmd

.

Wiecie co? Trochę szkoda mi się Was zrobiło. Zadymy się klikają. Albo merytorycznie albo dużo. Jakoś to forum musi na siebie zarobić. Za dużo for (forów?) gdzie było merytorycznie, pochowałem. Patrząc na sponsorowane, gdzie targetem jest np. pani domu, kolorowo chyba nie jest.  Tak więc postaram się, być bardziej wyrozumiały dla Was, ale nie dla użytkowników - improvise, adapt, overcome.

.

• Moderatorzy
1 godzinę temu, J4Z napisał:

Nie trzeba od razu karać, można na początku zwrócić uwagę (EDUKACJA!)

W 80 % przypadków efekt jest odwrotny. Czyli zamiast sytuacja się uspokajać to zaczyna się spór z moderatorem, później skargi do administratora i dopiero gdy wszystkie drogi zawiodą delikwent czasem się uspokaja a czasem ostentacyjnie pożegna się z forum by wrócić za miesiąc czy dwa pod innym nickiem i robić to samo.

Za miesiąc czy dwa z miejsca dostałby bana xd

Nie wierzę, że aż 80% po grzecznym zwróceniu (oczywiście na pw, nie w temacie) uwagi zrobi awanturę. Jak byłem pewny, że regulamin zamkną stoi olewałem zaczepki, dopóki nie obraził, wtedy ban. Taki user nie nadaje się do bycia w społeczności forumowej. 

Tylko mówię, trzeba czytać forum i reagować od razu a nie jak spór jest w fazie kulminacyjnej i wszyscy są wściekli. 

A tutaj nawet zgłoszony trolling zostawiliście. Nie wiem, może uznaliscie za mało szkodliwy, a to błąd, bo właśnie powinno się reagować zanim się zaogni.

Kolejna sprawa, która irytuje userów, to usuwanie postów. Tam gdzie moderowałem, jak usunąłeś post, user dostawał powiadomienie, w którym ja zawsze pisałem, dlaczego post został usunięty. Tutaj poprostu post znika, a user się wścieka i przychodzi do tego tematu z dymem albo dymi w bieżącym. 

Ogólnie mam wiele pomysłów i sprawdzonych rozwiązań, jak to wszystko usprawnić. :P

Edytowane przez J4Z

.

• Moderatorzy
11 minut temu, J4Z napisał:

Za miesiąc czy dwa z miejsca dostałby bana

Czasami trochę czasu zajmie by zorientować się kto to.

12 minut temu, J4Z napisał:

Nie wierzę, że aż 80% po grzecznym zwróceniu (oczywiście na pw, nie w temacie) uwagi zrobi awanturę.

Będzie przedstawiał swoje racje do znudzenia i robił swoje. Zauważ ilu trafia się tu takich, którzy podchodzą do wszystkiego roszczeniowo bo on jest tu "klientem", który reklamy klika. Tacy najczęściej w głębokim "poważaniu" mają prawa innych użytkowników.

15 minut temu, J4Z napisał:

Taki user nie nadaje się do bycia w społeczności forumowej. 

Są też tacy, którzy mają gorszy dzień lub po prostu są pod wpływem natomiast na co dzień to całkiem normalnie ludzie są.

1 minutę temu, Seyv napisał:

Są też tacy, którzy mają gorszy dzień lub po prostu są pod wpływem natomiast na co dzień to całkiem normalnie ludzie są.

Czasowa blokada na dojście do siebie 

2 minuty temu, Seyv napisał:

podchodzą do wszystkiego roszczeniowo bo on jest tu "klientem", który reklamy klika. Tacy najczęściej w głębokim "poważaniu" mają prawa innych użytkowników.

20 minut temu, J4Z napisał:

Taki user nie nadaje się do bycia w społeczności forumowej. 

.

20 minut temu, J4Z napisał:

Ogólnie mam wiele pomysłów i sprawdzonych rozwiązań, jak to wszystko usprawnić. 😛

Jak wystartujesz w wyborach to masz mój głos, hehe.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

21 minut temu, J4Z napisał:

olewałem zaczepk

Choć nie, nie zawsze. Zależy od podejścia usera.

Teraz, szymon1977 napisał:

Jak wystartujesz w wyborach to masz mój głos, hehe.

Nie zrobię tego. 

.

3 godziny temu, Espectro napisał:

Z pisanie nie na temat czasami jest też ciężko i nawet warto wspomnieć o innych pochodnych tematu. 

Perfidne pisanie totalnie nie na temat jest źle odbierane. 

Sprawdz PW i ustosunkuj sie do treśći.

To co tu piszesz nijak sie ma do tego jak Twoi moderatorzy postępują.Łamią regulamin forum.Mam 20l stażu...i raczej to jest mój ostatni czas tutaj...jak wielu moich kolegów.

Zasady są ZASADAMI.

Dla Wszystkich.Dla Ciebie równiej.

Mimo, iż nie jesteśmy placówką MEN, to ja może bym się podjął tego edukowania. Zacznę małymi krokami od Twojej osoby  
To jak, zaczynać tę edukację?

Art. 190a kk.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.