Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, argus napisał:

No cóż - jeśli za oficjalne stanowisko Moderacji uznać to:

To posty, które w mniej lub bardziej dostrzegalnej formie w istocie powielają putinowsko - kremlowską narrację, zasługują na taki właśnie, a nawet i bardziej dosadny komentarz.

Mylisz się co do Regulaminu i to bardzo, a Putin w pewnych kwestiach dotyczących gospodarki UE niestety może mieć rację. Sam Putin, pomimo listu gończego nie wypadł poza ochronę prawa, i nawet aresztować, osądzić i ukarać należy go zgodnie z prawem.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

10 minut temu, szymon1977 napisał:

i nawet aresztować, osądzić i ukarać należy go zgodnie z prawem.

Podobnie jak drugiego pana sciganego takim samym listem gonczym.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• Administratorzy
16 godzin temu, Chicago napisał:

W życiu nie pomyślałbym, że wśród Polaków jest tylu podpierdalaczy i donosicieli. Chyba tylko Niemcy są w podpierdalaniu lepsi niż my. Jak widać, wzorce czerpiemy od najlepszych w tym zakresie. 

Szwajcaria chyba bardziej 🙂  

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
13 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Wiesz dobrze,że nie o tym mówię.

KAŻDA:
-uwaga na temat kogoś,kogo nie popieracie (np trump,nawrocki,braun,vance,ktokolwiek)

to dla was:
-kremlowska narracja
-ruskie onuce
-pachołki putina.

Kazdy pogląd,z którym wasza ekipa się nie zgadza,to:

-kremlowska narracja
-ruskie onuce
-pachołki putina.

kazda krytyka,czy to ideologi,czy UE,czy jakiegokolwiek popieranego przez was urzędnika/polityka,/rozporządzenia/decyzji/wypowiedzi/cytatu to

-kremlowska narracja
-ruskie onuce
-pachołki putina.

i to jest stałe.

trochę to prawda tak aktualnie jest i mało kto chcę faktycznie wchodzić w merytorykę i dyskusję na dany temat .. 

zresztą ludzie się tak pozamykali w sobie że nie potrafią nawet rozmawiać 

17 godzin temu, Chicago napisał:

W życiu nie pomyślałbym, że wśród Polaków jest tylu podpierdalaczy i donosicieli

Przez internet nie da się strzelić w mordę, więc przeczytać możemy słowa, które w realnym świecie mało kto odważyłby się powiedzieć. Jakoś trzeba sobie z buractwem radzić.

34 minuty temu, szymon1977 napisał:

Przez internet nie da się strzelić w mordę, więc przeczytać możemy słowa, które w realnym świecie mało kto odważyłby się powiedzieć. Jakoś trzeba sobie z buractwem radzić.

Świetna argumentacja spotykana dość często u prawaków 🤭

To, że jest trochę pożytecznych idiotów na forum to przyczyna nazywania ich np ruskimi onucami, bo na to zasługują. 

15 minut temu, Ajothe napisał:

Świetna argumentacja spotykana dość często u prawaków 🤭

To, że jest trochę pożytecznych idiotów na forum to przyczyna nazywania ich np ruskimi onucami, bo na to zasługują. 

Jak ktoś jest zafiksowany na tym punkcie to wszędzie wokół siebie widzi tylko ruskie onuce, pożytecznych idiotów i prawaków-oszołomów.

Co widać z Twoich postów...zresztą nie jesteś jedyny, ale to Cię nie usprawiedliwia.

16 minut temu, soundchaser napisał:

Jak ktoś jest zafiksowany na tym punkcie to wszędzie wokół siebie widzi tylko ruskie onuce, pożytecznych idiotów i prawaków-oszołomów.

Co widać z Twoich postów...zresztą nie jesteś jedyny, ale to Cię nie usprawiedliwia.

To podobnie jak ludzie o przekonaniach prawicowych, którzy wszędzie widzą "szalejące lewactwo". 

Moderacjo: czy możecie znieść nałożony mi zakaz cytowania wpisów usera @Piotr Sonido? Wątek traci na czytelności gdy napiszę to samo bez cytowania, a do zachowania porządku wystarczy, jak będziecie ukrywać notoryczne pyskówki jego autorstwa.

• Administratorzy
8 minut temu, szymon1977 napisał:

Moderacjo: czy możecie znieść nałożony mi zakaz cytowania wpisów usera @Piotr Sonido? Wątek traci na czytelności gdy napiszę to samo bez cytowania, a do zachowania porządku wystarczy, jak będziecie ukrywać notoryczne pyskówki jego autorstwa.

czyli macie ignora miedzy sobą ale komentować swoje wpisy chcecie nawzajem ? interesujące. 

Czy to wygląda tak ?
image.png

9 minut temu, Espectro napisał:

czyli macie ignora miedzy sobą ale komentować swoje wpisy chcecie nawzajem ? interesujące. 

Czy to wygląda tak ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i o tym mówię 

"a do zachowania porządku wystarczy, jak będziecie ukrywać notoryczne pyskówki jego autorstwa."

Oficjalnie zgłaszam że jest to napaść tego użytkownika na mnie. Proszę o jego czasowa lub tym razem permanentna blokadę. 

To on jest prowodyrem pyskówek.

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
8 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Oficjalnie zgłaszam że jest to napaść tego użytkownika na mnie. Proszę o jego czasowa lub tym razem permanentna blokadę. 

To on jest prowodyrem pyskówek.

to jako że moderacja jest i tak niedobra to wyjdę krok przed szereg i obu Panom dam ban na forum tygodniowy ? 
(to żart oczywiście) 

Zachowajcie się w odpowiedni sposób i po prostu nie komentujcie tego co robi ten drugi.

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

To jest jedynie nazywanie rzeczy po imieniu, wielu tu tęskniących za PRLem i ruskim mirem. 

3 godziny temu, Espectro napisał:

Mnie nie pytaj, to moderacja co z im ustaliła. Moje wpisy na temat są usuwane dlatego, ze on moze coś odpyskować.

prostu nie komentujcie tego co robi ten drugi.

Wypowiadając się publicznie dajemy prawo każdemu przeczytać, zacytować i skomentować - odbieracie mi moje prawo z powodu Jego wybryków. Na prawdę nie moze być normalnie, że posty niezgodne z Regulaminem będziemy zgłaszać, a Wy je usuwać a autora karać?

Zachowajcie się w odpowiedni sposób

Właśnie w tym rzec, że ja się zachowuję: napisałem rzeczowo na temat, a wpis został usunięty.

-----

3 godziny temu, Ajothe napisał:

To jest jedynie nazywanie rzeczy po imieniu, wielu tu tęskniących za PRLem i ruskim mirem. 

A kto tutaj płacze nad utratą wsparcia cenzora ze strony forumowego rządu?

Na prawdę nie możecie sobie dać rady z tym użytkownikiem.

Teraz jak nie może mnie cytować to będę określany jako "on" ,"ten"?

czyli macie ignora miedzy sobą ale komentować swoje wpisy chcecie nawzajem

Ja nie chcę. 

Co prawda koło niektórych przejść obojętnie trudno. Ale wtedy wale głową w mur i mi przechodzi. 

@Espectro proszę interweniuj. Ja chcę normalnie uczestnicząc w dyskusjach, jak każdy inny user. Chcę móc rzeczowo odpowiadać na temat i chcę być karany za wpisy niezgodne z Regulaminem. Skończ z tym ograniczeniem moich praw, na życzenie @Piotr Sonido.

To forum dostępne publiczne, więc każdy ma prawo pisać, każdy czytać, każdy zacytować i każdy odpowiedzieć. Jak ktoś nie chce czytać czichś wpisów, to sobie je ukrywa dodając do ignorowanych, a nie wymusza na Was zabranianie mi pisania.

Halo moderacja! Czy ktoś tu działa? Ile jescze trzeba to wytrzymać? 

Skoro nie interweniujecie pozwolę sobie odpowiedzieć. 

Otóż nie jest to forum ogólnie dostępne , publiczne. Tu jest problem w rozumieniu. 

To nie jest twoje forum! Rejestrujesz się tutaj wyrażając zgodę na akceptację regulaminu. Moderacja i administracja ustala zasady. Nie Ty! Nie pasuje tam są drzwi. 

Ja także dostawałem ostrzeżenia za cytowanie twoich wypowiedzi. Przeczytałem i się podporządkowałem. 

Mimo że koło większości postów obojętnie przejść się nie da. Ale jednak gryzę palce i nie pisze. Bo takie są zasady. 

@Espectro

Forum jest własnością prywatną, ale nie funkcjonuje poza Prawem. Dlatego moderacja nie ma mocy tworzenia zasad sprzecznych z Prawem, a właściciel ma obowiązek dopilnować by Forum funkcjonowało zgodnie z Prawem.

Forum jest własnością prywatną, ale zamieszczone na nim posty dostępne są publicznie. Dlatego każdy ma prawo je przeczytać, każdy ma prawo zacytować, każdy ma prawo skomentować.

Cytowanie i komentowanie wpisów jest jedną z podstawowych funkcjonalności forum, dlatego usuwanie moich zgodnych z Regulaminem wpisów jest odbieraniem mi tego, na co gwarantuje mi Prawo.

W jednym się zgadzam: proszę interwencję. Proszę o przywrócenie należnych mi praw. A jeśli ktoś nie chce czytać moich wpisów, to niech da mi ignora, a nie domaga się zabronienia mi pisania albo usunięcia z Forum.

Głosowaniem zamierzasz wykazać swoją rację? Jak powiedział jeden z prezydentów Ameryki "wystarczy znaleźć 51 idiotów by wykazać, że 49 matematyków myli się twierdząc, że 2+2=4"

Tylko jedna reakcja jest uczciwa i sprawiedliwa.

-----

@Espectro: Android + reklamy = problem, przykładowo:

Ukryta Zawartość

Taka oto reklama pełnoekranowa. Zasłania całe Forum, co uniemożliwia przesunięcie góra/dół - trzeba się cofnąć do poprzedniej strony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Cytowanie i komentowanie wpisów jest jedną z podstawowych funkcjonalności forum, dlatego usuwanie moich zgodnych z Regulaminem wpisów jest odbieraniem mi tego, na co gwarantuje mi Prawo.

Żadne "prawo" niczego takiego nie gwarantuje.  Administrator forum może zinterpretować regulamin wg swojego widzimisię i zablokować użytkownika, usunąć jego wpisy lub konto.  Od tego nie ma odwołania, bo żadne przepisy tego nie regulują.

Godzinę temu, Zbig napisał:

Żadne "prawo" niczego takiego nie gwarantuje

Znów niewiedza w roli argumentu? Sugeruję poczytać o wolności słowa i prawach autorskich, tak na początek.

Godzinę temu, Zbig napisał:

Administrator forum może zinterpretować regulamin wg swojego widzimisię i zablokować użytkownika, usunąć jego wpisy lub konto.  Od tego nie ma odwołania, bo żadne przepisy tego nie regulują.

Administrator da radę zrobić co chce, a czy zrobi coś czego nie mógł, nikt nie wyegzekwuje. Więc jedyne do czego się mogę odwołać, to do uczciwości i sprawiedliwości, bo te z założenia powinny być podstawowym kryterium oceny wszelkich działań osób stojących (nomen omen) na straży prawa, a nie czyjegoś widzimisię.

BTW jak Wam tak bardzo zależy, to zróbcie sobie ankietę: dożywotni ban dla szymon1977 tak/nie.

W dniu 6.03.2025 o 12:27, Ajothe napisał:

wielu tu tęskniących za PRLem i ruskim mirem

W przeważającej ilości są to spadkobiercy tego ustroju czyli lewica i przystawki służb PRL-owskich.

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:
2 godziny temu, Zbig napisał:

Żadne "prawo" niczego takiego nie gwarantuje

Znów niewiedza w roli argumentu? Sugeruję poczytać o wolności słowa i prawach autorskich, tak na początek.

Przestań trollować szymon.  Poważny dyskutant w takiej sytuacji podaje stosowne paragrafy i ew. odniesienia do konkretnych orzeczeń. Ty do takich nie należysz i będziesz powtarzał w kółko jakieś bezsensowne ogólniki, zresztą innej opcji nie masz, bo nie istnieją ani paragrafy ani orzeczenia na takowe przypadki.  Wolności słowa nikt Ci nie odmawia, możesz wykupić domenę, i sobie z niej do woli korzystać. O prawach autorskich w ww. kontekście nie będę się wypowiadał, bo jeszcze ktoś tu umrze ze śmiechu.

45 minut temu, Zbig napisał:

O prawach autorskich w ww. kontekście nie będę się wypowiadał,

To błąd - cytat z Regulaminu:

"Utwór – każda zamieszczona przez Użytkownika na Forum, wypowiedź jego autorstwa."

45 minut temu, Zbig napisał:

Wolności słowa nikt Ci nie odmawia

Ktoś mi czegoś odmawia, skoro nie mogę robić tego, co mogą robić wszyscy. Żeby powodem były moje wpisy a nie kapryszenie innego usera, to bym nie marudził.

Ps

49 minut temu, Zbig napisał:

O prawach autorskich w ww. kontekście nie będę się wypowiada

Regulamin:

"III. PRAWA AUTORSKIE"

25 minut temu, szymon1977 napisał:
46 minut temu, Zbig napisał:

O prawach autorskich w ww. kontekście nie będę się wypowiadał,

To błąd - cytat z Regulaminu:

"Utwór – każda zamieszczona przez Użytkownika na Forum, wypowiedź jego autorstwa."

46 minut temu, Zbig napisał:

No i co?  Forum to nośnik z funkcją odczytu i zapisu.  Każdy utwór można z niego skasować.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Ps

Regulamin:

"III. PRAWA AUTORSKIE"

Dobrze kombinujesz.  A teraz spróbuj przeczytać coś więcej niż sam nagłówek.

Proszę bardzo, zrobiłem dla Was ankietę 🙂

Ukryta Zawartość

Ps

4 godziny temu, Zbig napisał:

Żadne "prawo" niczego takiego nie gwarantuje. 

Prawo gwarantuje równe i sprawiedliwe traktowanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.