Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę moderację o informację, z jakiego powodu został usunięty cały wątek klubowy miłośników Harpia Acoustics. Zaznaczam, że wątek był tworzony przez wiele lat przez forumowiczów - użytkowników tych kolumn. Użytkownicy kolumn Harpia dzielili się w tym wątku merytorycznymi doświadczeniami związanymi z tymi kolumnami, powstało wiele wartościowych wpisów.

Wątek w pewnym momencie stał się celem ataku osób uprawiających jawną nienawiść wobec osoby producenta i to te osoby powinny zostać ukarane, a nie grono użytkowników od lat rozwijających wątek klubowy.

Uważam decyzję usunięcia wątku za wysoce nieetyczną i nieuczciwą wobec grona użytkowników kolumn Harpia czyli forumowiczów jak i gości poszukujących informacji o tych kolumnach. Jest to bezpośredni cios w stronę tworzących usunięty klub jak i zlekceważenie ich wieloletnich wysiłków w tworzeniu klubu. Moderacja forum zbiorowo skrzywdziła w ten sposób niewinne osoby. Forum działające przeciwko niewinnym forumowiczom to początek końca. Likwidacji jakich kolejnych merytorycznych wątków i klubów możemy się spodziewać? Najpierw kluby, potem tematy w zakładkach, następnie całe zakładki będą kasowane? W konsekwencji na koniec moderacja usunie samą siebie i pozostanie tylko czarny punkt po tym forum.

Proszę o niezwłoczne przywrócenie usuniętego klubu miłośników Harpia Acoustics wraz z merytorycznymi wpisami i pominięciem całego hejterskiego spamu oprawców.

Z poważaniem, pit80.

Widzisz tylko belkę w naszym oku, a nie karcisz Harpii za jego troling na tym forum i próbę odwracania kota ogonem ..

Mylisz się bardzo. Karzę tych, którzy na karę zasługują. @HarpiaAcoustics jako użytkownik forum, jest tak samo karany za takie same przewinienia jak Ty.

Proszę moderację o informację, z jakiego powodu został usunięty cały wątek klubowy miłośników Harpia Acoustics.

Wątek został zawieszony przez moderatora, celem wyczyszczenia go z wczorajszego bagna personalnego. Po weekendzie zostanie wyczyszczony i oczywiście przywrócony na swoje miejsce.

Likwidacji jakich kolejnych merytorycznych wątków i klubów możemy się spodziewać? Najpierw kluby, potem tematy w zakładkach, następnie całe zakładki będą kasowane? W konsekwencji na koniec moderacja usunie samą siebie i pozostanie tylko czarny punkt po tym forum.

Rozumiem rozżalenie i żółć zawartą w tym impulsywnym wpisie. jednak nie ma się w żaden sposób do rzeczywistości. Wątek zawiesił moderator aby przerwać wzajemne personalne ataki.

Pozdrawiam.

Po weekendzie zostanie wyczyszczony i oczywiście przywrócony na swoje miejsce.

Serdecznie dziękuję.

Rozumiem rozżalenie i żółć zawartą w tym impulsywnym wpisie. jednak nie ma się w żaden sposób do rzeczywistości. Wątek zawiesił moderator aby przerwać wzajemne personalne ataki.

Już zacząłem wątpić w moderatorską mądrość i bezstronność. Jak widać, zupełnie niepotrzebnie. Pozdrawiam

Skoro został przez Was ukarany, pora dać mu żyć, aby mógł swoje błędy naprawić.

Problem polega na tym, że nigdy nie było szczerej chęci naprawy błędów. W znanym przypadku nie natąpił choćby zwrot kosztów sądowych, już niemmówiąc o rekompensacie za nerwy i kłopot. Jeszcze dodam od siebie, ze są wyroki sądu potwierdzające prawo do krytyki przedsiębiorców nawet jeśli mieliby ponieść w związku z tym dotkliwe straty.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Wątek został zawieszony przez moderatora, celem wyczyszczenia go z wczorajszego bagna personalnego. Po weekendzie zostanie wyczyszczony i oczywiście przywrócony na swoje miejsce.

Rozumiem że "czyszczenie" nie będzie miało formy jaka była dokonywana przez ex-moderatora. Bagno personalne, na jakiej podstawie właściciel forum dokona oceny tego bagna. Czy będą potrzebne rozstrzygnięcia sądowe, czy po prostu prywatne płacze poszkodowanych?.

Czyszczenie proszę pozostawić moderacji. Efekt będzie widoczny po przywróceniu wątka.

Problem polega na tym, że nigdy nie było szczerej chęci naprawy błędów. W znanym przypadku nie natąpił choćby zwrot kosztów sądowych, już niemmówiąc o rekompensacie za nerwy i kłopot. Jeszcze dodam od siebie, ze są wyroki sądu potwierdzające prawo do krytyki przedsiębiorców nawet jeśli mieliby ponieść w związku z tym dotkliwe straty.

Ja jako moderator nie znam sprawy. Nie wiem czy piszesz prawdę i czy prawdę podaje człowiek którego właśnie pomawiasz na forum. Nie zamieszczasz żadnych dowodów. Nie publikowane tutaj są również wyroki Sądu w tych sprawach, abym ja i inni czytelnicy mogli poznać orzeczenia.

Zatem po raz ostatni przestrzegam przed dalszym prowadzeniem hejtu omawianej firmy i jej właściciela. Co było dozwolone na podstawie uczciwości Forum, czyli opublikowane wypowiedzi poszkodowanego i innych twierdzących, że czuja się oszukani, oraz sprostowań pomówionego, nastąpiło na łamach Forum.

Dalsza działalność polegająca na niszczeniu wizerunku firmy i właściciela jest niezgodna z etyka i prawem.

Wzywam po raz ostatni do zaprzestania tych działań.

A ja zadam proste pytanie do pana Harpii, czy zwrocil pan do dnia dzisiejszego cala kwote kaucji, o ktorej byla tu mowa?

Bardzo prosze o odp., zebym ja i inni uzytkownicy tego forum mogli miec pewnosc z kim maja do czynienia

B. dziekuje

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Czyli forum zabrania wypowiadania prywatnej opinii o firmie?

A chciałem zaznaczyć, że prawnie jest to dozwolone i jeśli przedsiębiorca uważa, że został pomówiony, to on powinien składać sprawę w sądzie a nie na odwrót.

I chciałem też zaznaczyć, że celem nie jest niszczenie kogokolwiek tylko ostrzeżenie potencjalnych klientów nieświadomych zagrożenia.

Przypuśćmy Vlado, że to ktoś z twojej rodziny miałby być kupcem. Ostrzegł byś go, czy czekałbyś na potwierdzenie sądu?

Edytowane przez dd6

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Nie byłoby ciągu dalszego w przestrzeni publicznej,gdyby MZ nie dwie kwestie: palton i zachowanie pana JH. Pierwszy tak świetnie moderował wpisy związane z problemami drugiego,że ludzi ogarnęła wściekłość,drugi tak nieudolnie "przepraszał" że cała sprawa przypomina gaszenie ogniska benzyną. Myślę Włodku,że inne elementy nie wchodzą w grę. Abstrahując popieram w całej rozciągłości wpis pita,rzetelni i zaangażowani forumowicze,twórcy klubu,nie mogą i nie powinni odbierać razów za nie swoje przewiny. Harpiowicze pozdrawiam Was serdecznie!

Przypuśćmy Vlado, że to ktoś z twojej rodziny miałby być kupcem. Ostrzegł byś go, czy czekałbyś na potwierdzenie sądu?

Ja jestem wydawcą, producentem i handlowcem od 1993roku.

I oświadczam ci, że czekałbym z "ostrzeżeniami" innych, do wyroku potwierdzającego winę "oszusta", bo jeśli okazałoby się, że moje "ostrzeżenia" nie maja potwierdzenia w prawomocnym werdykcie, byłbym wyłącznie pomawiającym uznanego niewinnym i zapewne po uzyskaniu przez niego wyroku uniewinniającego puściłby mnie z torbami.

I BARDZO dziwię się P. Jerzemu, że w tak idiotyczny sposób działa przeciwko sobie na łamach naszego Forum. Widocznie nie ma odpowiedniego przygotowania do działalności jaką prowadzi, a to może być także powodem Jego problemów poruszanych na naszym Forum.

Co do domniemanej niemożliwości wypowiadania się niepozytywnie o prywatnej firmie na naszym Forum, to bezzasadne pomówienie. Wypowiedzieliście się w tej kwestii wystarczająco. Moim zdaniem w stopniu wskazującym na hejt i w tej chwili dokonujecie wyłącznie niszczenia człowieka, któremu życie dało właśnie lekcję pokory. To nie fair!

idź się posikać do piaskownicy.

...człowieku takimi wpisami tylko się pogrążasz, czy naprawdę tego nie widzisz?

kiedyś miałem również problemy finansowe ale wyszedłem na prostą sprzedając wszystko co miało

jakąś wartość i dziś jestem z tego cholernie zadowolony...firma ocalała,a i wstydu sobie oszczędziłem

Harpia, samo pojęcie jak zrobić kolumny to nie wszystko....

powiem więcej....,(....................)

Edytowane przez vlado
wpis obraźliwy

Nie byłoby ciągu dalszego w przestrzeni publicznej,gdyby MZ nie dwie kwestie: palton i zachowanie pana JH. Pierwszy tak świetnie moderował wpisy związane z problemami drugiego,że ludzi ogarnęła wściekłość,drugi tak nieudolnie "przepraszał" że cała sprawa przypomina gaszenie ogniska benzyną. Myślę Włodku,że inne elementy nie wchodzą w grę. Abstrahując popieram w całej rozciągłości wpis pita,rzetelni i zaangażowani forumowicze,twórcy klubu,nie mogą i nie powinni odbierać razów za nie swoje przewiny. Harpiowicze pozdrawiam Was serdecznie!

Paweł, Paltona już nie ma!

Nie zachowujcie się zatem dalej jak by on jeszcze działał, bo to nie prawda jak widzisz. Nie apelowałbym żebyście zakończyli ten hejt, gdyby Palton nadal uprawiał swój proceder na Forum. No przecież znasz mnie na tyle, że wiesz że nie kłamię.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Paweł, Paltona już nie ma!

Nie zachowujcie się zatem dalej jak by on jeszcze działał, bo to nie prawda jak widzisz. Nie apelowałbym żebyście zakończyli ten hejt, gdyby Palton nadal uprawiał swój proceder na Forum. No przecież znasz mnie na tyle, że wiesz że nie kłamię.

Wiem,ja tylko ad vocem :)

Vlado, nie będę dyskutował czy słusznie dostałem punkty karne od Ciebie...niech tak pozostanie

jeżeli kiedyś miałeś lub masz firmę to i tak musisz podzielić mój pogląd że

(...............)

Edytowane przez vlado
wpis obraźliwy

Ja jak mam do wyboru dobro jednego przedsiębiorcy, który moim zdaniem nadal stwarza zagrożenie dla kupujących i mentalnie się moim zdaniem nie zmienił, oraz dobro setek potencjalnych klientów, to staję po stronie klientów.

Klienci w większości nie są przygotowani do prawnych batalii, a wchodzą tu w grę poważne sumy. Mówi się o daniu szansy, ale taką szansę daje się wtedy, gdy widać chęć zmiany i skruchę.

Powiem jeszcze, że sam jestem wystawiony na krytykę w dziedzinie z tym forum nie związanej. Taką krytykę trzeba znosić, a zaufanie buduje się poprzez działania pozytywne, kulturę osobistą, skruchę i wyjaśnienia, a nie straszenie sądami.

Vlado, nie będę dyskutował czy słusznie dostałem punkty karne od Ciebie...niech tak pozostanie

jeżeli kiedyś miałeś lub masz firmę to i tak musisz podzielić mój pogląd że

Harpia to kompletny idiota wystawiając taką firmę na szwank

Rozmawiasz w tym wątku z moderatorem. Jeśli masz pokusę dyskutować o zasadności kary za atak personalny, jakim jest nazwanie interlokutora idiotą, to ja ci tego nie bronie. Tylko jak wtedy nazwiesz siebie? :-)

Co do oceny poczynań Jerzego, to już osobistą dygresję ośmieliłem się zamieścić kilka wpisów wcześniej.

Jako aktywny długoletni przedsiębiorca, doskonale jestem w stanie "widzieć" jakie błędy i okoliczności mogły doprowadzić HA do popełnienia w sumie podstawowego błędu działalności gospodarczej jaki Jerzemu się przytrafił. To błąd podstawowy z jaki zderzył się niemal każdy przedsiębiorca w Polsce na określonym etapie prowadzenia działalności.

Teraz, o wartości takiej firmy i klasie właściciela świadczy właśnie to jak ów problem zostanie rozwiązany. A to zależy od przygotowania, wykształcenia i cech osobowości przedsiębiorcy.

A człowiek jest tylko człowiekiem.

Teraz to co Wy tutaj robicie z tym człowiekiem, świadczy wyłącznie o Was.

I jak widzę, nie stawiajcie się ponad Niego!

Sorry za szczerość, to cecha własna:-(

Pozdrawiam.

Interes przedsiębiorcy to nie jest dobro nienaruszalne. Może po prostu nie którzy się do tego nie nadają i nie powinni tego robić? Można się zająć czymś innym w życiu.

We mnie zawsze wzbiera oburzenie jak poszkodowany jest klient lub pracownik. Każdy powinien ponosić konsekwencje swoich błędów. A przedsiębiorcy często starają się wyjść na swoje kosztem klienta.

Ja jak mam do wyboru dobro jednego przedsiębiorcy, który moim zdaniem nadal stwarza zagrożenie dla kupujących i mentalnie się moim zdaniem nie zmienił

Twoje subiektywne zdanie, przy braku poparcia dowodowego, jest wyłącznie Twoim pomówieniem, zarówno dla Forum i pomawianego szkodliwym. Za to ja jako moderator, muszę reagować w trosce o Właściciela Forum, ale i pomówiony może wyciągnąć z tego konsekwencje w stosunku do Ciebie.

Zdajesz sobie sprawę, że przy dojściu do odpowiednich prawników, Jerzy może oszacować wymierne straty jakich doznał w wyniku waszego hejtu, jeśli udowodni swa niewinność w zarzutach jakie do niego kierujecie?

Zdajesz sobie sprawę, że w Anglii w której żyję, za taki hejt zrefundowałbyś mi podatki za cały rok po przegranej sprawie?

Opamiętajcie się zanim nie będzie za późno!

Rozmawiasz w tym wątku z moderatorem. Jeśli masz pokusę dyskutować o zasadności kary za atak personalny, jakim jest nazwanie interlokutora idiotą, to ja ci tego nie bronie. Tylko jak wtedy nazwiesz siebie? :-)

Co do oceny poczynań Jerzego, to już osobistą dygresję ośmieliłem się zamieścić kilka wpisów wcześniej.

Jako aktywny długoletni przedsiębiorca, doskonale jestem w stanie "widzieć" jakie błędy i okoliczności mogły doprowadzić HA do popełnienia w sumie podstawowego błędu działalności gospodarczej jaki Jerzemu się przytrafił. To błąd podstawowy z jaki zderzył się niemal każdy przedsiębiorca w Polsce na określonym etapie prowadzenia działalności.

Teraz, o wartości takiej firmy i klasie właściciela świadczy właśnie to jak ów problem zostanie rozwiązany. A to zależy od przygotowania, wykształcenia i cech osobowości przedsiębiorcy.

A człowiek jest tylko człowiekiem.

Teraz to co Wy tutaj robicie z tym człowiekiem, świadczy wyłącznie o Was.

I jak widzę, nie stawiajcie się ponad Niego!

Sorry za szczerość, to cecha własna:-(

Pozdrawiam.

Vlado, cenię sobie szczerość i uwierz mi że nie stawiam się ponad Niego

również nie mam żadnej pokusy aby dyskutować o zasadności...

odnośnie Harpi.... określenie,(...........) to chyba najłagodniejsze co można napisać

jako że ostatnie słowo na leży do Ciebie więc....wal śmiało ;-)

Edytowane przez vlado
atak personalny

Interes przedsiębiorcy to nie jest dobro nienaruszalne. Może po prostu nie którzy się do tego nie nadają i nie powinni tego robić? Można się zająć czymś innym w życiu.

We mnie zawsze wzbiera oburzenie jak poszkodowany jest klient lub pracownik. Każdy powinien ponosić konsekwencje swoich błędów. A przedsiębiorcy często starają się wyjść na swoje kosztem klienta.

To co piszesz jest niezaprzeczalne.

Jednak kiedy(pozwolę sobie na takie określenia aby wpis był bardziej zrozumiałym) Jerzy, w tę działalność wkroczył z marszu, jako młody, pragnący wziąć we własne ręce swój los i spróbować zaistnieć jako przedsiębiorca. Zainwestował co mógł, zapewne przy pomocy rodziny, banków i czego się tylko dało na początek aby wypromować produkt. Po pewnym czasie dzięki promocji, poznanym osobom animującym rynek zaistniał rzeczywiście, i to jak pamiętam dość efektownie, ponieważ wykonanie kolumn było bardzo przyzwoite i nie wskazywało na polską tandetę. Po pewnym czasie Jerzy zachował się jak każdy nuworysz bez przygotowania do swego biznesu, zatem konsumował jako właściciel i firma więcej niż zarobił :-) I zaczęło się łatania dziury większą dziurą, kredytowanie w firmach żądających zbyt wiele za pomoc a na końcu ze zobowiązań i wpłat zwrotnych.

Każdy taki nuworysz chce ratować przede wszystkim swą rodzinę, siebie, firmę. Tylko zawsze wpada na pomysły jak najgorsze dla niego w takich wypadkach :-)

Proszę Jerzego o wybaczenie jeśli w tych moich dywagacjach zbyt popłynąłem. Jeśli zbyt się pomyliłem usunę ten wpis.

No coz, czyli poplynal, szkoda tylko, ze nie mial/ma wiecej pokory

Zapytam kol. w temacie, czy kaucje zwrocil w koncu, czy nie?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Można popełnić błędy no i właśnie kluczowe jest, co się wtedy zrobi. To właśnie świadczy o człowieku.

Kaucję z tego, co pisał poszkodowany zwrócił, ale nic ponad to, a były też koszty sądowe. Czyli poszkodowany pozostał finansowo stratny, ta to zrozumiałem. Poza tym zwrot był dopiero po ogromnej presji: forum, sąd.

Ale dla mnie jest ważna kwestia fundamentalna:

forum nie powinno blokować negatywnych wypowiedzi o producentach. Jak ktoś jest producentem to naraża się na publiczną krytykę, taki jego los. Jak będzie niewinny to go obronią inni użytkownicy. Czy wyobrażacie sobie, żeby udało się komukolwiek wiarygodnie hejtować na tym forum np. Studio 16 Hz albo Amplifona?

odnośnie Harpi.... określenie ''kompletny idiota'' to chyba najłagodniejsze co można napisać

jako że ostatnie słowo na leży do Ciebie więc....wal śmiało ;-)

Cóż :-)

Jako prowokacyjnie wywołany do tablicy moderator, muszę spełnić swój obowiązek, tak jak bym to uczynił w każdym takim przypadku:-)

A szkoda, bo znając Twoje wpisy w wątkach jak i zarówno w saloniku wiem, że porządny z Ciebie kolega:-(

Kiedy traktując Ciebie w sposób łagodny, dający wyraźny sygnał, że nazywanie innego użytkownika Idiotą nie będę tolerował, spotykam się z Twoją usilną próbą zdominowania moderatora wciąż ponawianym wykroczeniem, to w przypadku tego trzeciego razu, daje ci karę za atak personalny na HA oraz ban na ten watek z powodu totalnego lekceważenia Moderatora.

To żebyś wiedział za co, bo odpowiedzieć już nie będziesz mógł.

Na prawdę zawiodłem się na Tobie.

BARDZO dziwię się P. Jerzemu, że w tak idiotyczny sposób...

Jak ktoś działa w "idiotyczny sposób", to kim jest?

Twoje słowa @vlado (cytat). A za takie same nakładasz na usera surową karę. To nie dyskusja z Tobą, tylko przedstawienie stanu faktycznego.

Pomijam, że przedstawiasz rzeczywistość dotyczącą HA zbudowaną na domniemaniach. Wszysto zostało napisane w innych wątkach. Na ten moment ZenekXXX ma nadal status poszkodowanego i zasadne roszczenie o wyrównanie straty (koszty sądowe, odsetki za zwłokę). To też stan faktyczny.

Edytowane przez Wuelem

forum nie powinno blokować negatywnych wypowiedzi o producentach.

Tylko w wypadku kiedy owe negatywne opinie są poparte dowodowo i wieńczy je wyrok sądu. Inaczej są to wyłącznie domniemania i pomówienia. Komuna minęła! Teraz jest zasada domniemanej niewinności, a obowiązek dowodowy obciąża pomawiającego. Wszystkie konsekwencję pomyłki również obciążają pomawiającego!

Subiektywne oceny moralne są dopuszczalne jednak wyłącznie na odpowiedzialność zamieszczających takie wpisy!

Tylko w wypadku kiedy owe negatywne opinie są poparte dowodowo i wieńczy je wyrok sądu. Inaczej są to wyłącznie domniemania i pomówienia.

To co piszesz prowadzi do całkowitego zakazu krytyki. Czy myślisz, że ktoś będzie z każdą sprawą latał do sądu? To jest absurdalne odwracanie kota ogonem. To producent może ewentualnie iść do sądu.

Wybacz, ale takie stawianie sprawy oznacza, że klient nie mógłby nic negatywnego napisać!

Jak ktoś działa w "idiotyczny sposób", to kim jest?

Twoje słowa @vlado (cytat). A za takie same nakładasz na usera surową karę. To nie dyskusja z Tobą, tylko przedstawienie stanu faktycznego.

Pomijam, że przedstawiasz rzeczywistość dotyczącą HA zbudowaną na domniemaniach. Wszysto zostało napisane w innych wątkach. Na ten moment ZenekXXX ma nadal status poszkodowanego i zasadne roszczenie o wyrównanie straty (koszty sądowe, odsetki za zwłokę). To też stan faktyczny.

Ja nic nie poradzę w sytuacji, kiedy nie jesteś w stanie odróżnić oceny postępowania człowieka, od nazwania go idiotą! Zapewniam cię, że sądy to doskonale różnicują.

Nie znam statusu Zenka, ponieważ nie mam wglądu do akta sprawy sądowej o ile taka w ogóle się toczy!

Przestań wypisywać głupoty :-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czyli nie wolno nam napisać że np. sprzęt X to nędza, bo nie mamy na to papieru:-)

Forum to miejsce wyrażania swoich a nie sądowych poglądów i spostrzeżeń! Jak ktoś się czuje pomówiony niesłusznie to może domagać się prawnie zadośćuczynienia a nawet ukarania głoszącego te poglądy.

Jak ktoś z producentów wkracza ze swoją działalnością na forum dyskusyjne musi być świadomy, że jego działalność i produkty będą spotykały się z różną oceną.

Tak samo jak nie potrzebujemy papieru na to, żeby wyrazić swoje pozytywne doświadczenia tak samo nie potrzebujemy wyroku sądowego żeby wyrazić te negatywne.

No chyba że będą tu obowiązywały inne zasady w myśl których na to, żeby pochwalić jakiegoś producenta też musimy na to mieć wyrok sądowy.

Edytowane przez HQ150

To co piszesz prowadzi do całkowitego zakazu krytyki. Czy myślisz, że ktoś będzie z każdą sprawą latał do sądu? To jest absurdalne odwracanie kota ogonem. To producent może ewentualnie iść do sądu.

Wybacz, ale takie stawianie sprawy oznacza, że klient nie mógłby nic negatywnego napisać!

Mijasz się z prawdą.

Klient ma prawo do obrony swych inwestycji. Poprzez odpowiednie instancje prawne. Rzecznika praw konsumenta, Prawo Cywilne i Handlowe.

Czy obmawiając tutaj na otwartym forum firmy Ha oraz personalnie jej właściciela masz status poszkodowanego? Jeśli nie, jesteś tylko hejterem podlegającym Prawu Karnemu!

@vlado, widzę że słowo "głupota" robi na forum karierę. Mogę tylko westchnąć...

Wygląda na to, iż nie wiesz, że w kodeksie cywilnym jest dział "zobowiązania". Możemy przejść na konkretne artykuły, to szybko zrozumiesz w jak dziwny (niedopuszczalny) sposób łączysz wykonanie umowy z prawem do krytyki w mediach. Znowu tylko westchnę...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.