Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie mam podziękować za skasowanie wpisu, prawda?

Generalnie chyba straciłem niepotrzebnie czas.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wracając do "banów czasowych za szczególny rodzaj złośliwego łamania regulaminu, lub furiackich ataków na moderację" i podobnych zapytam czy zawsze są one czasowe i czy brak takowego doprecyzowania oznacza że jest to ban dożywotni?

Jeżeli nie to zapytam dlaczego nie jest forumowicz informowany na jak długo pozbawia się go dostępu do tematu? Tu dodam że podobna zasada powinna być stosowana przy banach "właścicieli" tematów.

Nie muszę tu nikomu tłumaczyć że mogą zaistnieć takie sytuacje że od początku jest jasne że "ukarany uznaje, że długość jego wyłączenia z wątku jest nieadekwatna do przewinienia", nieraz nawet tak jest że kompletnie nie rozumie powodu zbanowania.

Dlaczego ma sam prosić się o to co powinno po określonym czasie być zdjęte?

Dlaczego ban nie może być ściśle określoną karą czasową i po minięciu tego czasu zdjęty z automatu?

Chyba nie należy tłumaczyć że nie każdemu zależeć będzie na tym by poniżać się prosząc osobę z którą tenże zbanowany może być w permanentnym sporze.

Nie każdy ma też naturę donosiciela i nie będzie gonił do administracji ze skargą.

Czy taka osoba przez takie stawianie sprawy ma rozumieć że "ban czasowy" staje się dla niego dożywotnim?

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Pewnie mam podziękować za skasowanie wpisu, prawda?

Generalnie chyba straciłem niepotrzebnie czas.

Na pytania zasadne jakie zadałeś, odpowiedziałem. Na pyskówki i trolling nikt z moderacji odpowiadał nie będzie, tylko będzie je usuwał! Nie przewidujemy zmian regulaminu i automatu kar na wniosek tych, którzy regularnie są karani!

Za skasowanie Twojego trollingu dziękować nie musisz, ale za brak kary za to, już możesz!

To nie Administracja i moderacja forum ma dostosowywać Regulamin do potrzeb najczęściej karanych, tylko ukarani maja dostosować się do Regulaminu i wymogów moderacji! A szczególnie ci, których aktywność na forum dotyczy samej zakładki BOCZNICA!

EOT.

Wracając do "banów czasowych za szczególny rodzaj złośliwego łamania regulaminu, lub furiackich ataków na moderację" i podobnych zapytam czy zawsze są one czasowe i czy brak takowego doprecyzowania oznacza że jest to ban dożywotni?

Ban na wątek, nakładany przez moderatora jest banem czasowym. Chyba że postawa ukaranego dobitnie świadczy, że nie ma nadziei na zmianę zachowań zbanowanego w owym wątku. Tak jak to jest w Twoim przypadku w wątku kościelnym, gdzie dałeś się poznać jako etatowy, ślepy na fakty apologeta, działającym za pomocą bezczelnej erystyki i kpin z adwersarzy.

Jeżeli nie to zapytam dlaczego nie jest forumowicz informowany na jak długo pozbawia się go dostępu do tematu?

Ponieważ ban na watek nakłada dany moderator, sam ponosząc odpowiedzialność za skuteczność swego działania. Ile będzie trwał ten ban, właściwie zależy od samego ukaranego. Skoro nie reaguje na niego i nie zgłasza prośby o jego cofnięcie, widać mu to zwisa jak zawsze ostentacyjnie moderatorom jest oznajmiane.

Mnóstwo zbanowanych przez moderatorów po rozmowie z tym który go zbanował w wątku ma zdjęte bany.

Tu dodam że podobna zasada powinna być stosowana przy banach "właścicieli" tematów.

A gdzie wyczytałeś że "POWINNA BYĆ STOSOWANA" ??? Nie, nie powinna i nie jest! Właściciel wątku to taki sam user jak każdy inny! Jeśli swój watek przekształca w narzędzie łamiące Regulamin forum lub Netykietę, dostanie bana jeszcze szybciej niż inni w nim piszący, a watek często zostaje zamknięty!

Dlaczego ma sam prosić się o to co powinno po określonym czasie być zdjęte?

Dlaczego ban nie może być ściśle określoną karą czasową i po minięciu tego czasu zdjęty z automatu?

Chyba nie należy tłumaczyć że nie każdemu zależeć będzie na tym by poniżać się prosząc osobę z którą tenże zbanowany może być w permanentnym sporze.

Zazwyczaj moderatorzy informują ukaranych banem w wątku, na jaki czas owego bana dostają. Tak czynie ja, zazwyczaj prosząc banowanego o przypomnienie mi o zakończeniu bana w wyznaczonym terminie. Trudno żebym jakieś rejestry ukaranych miał prowadzić :-) Wszyscy to rozumieją bez problemu. Oczywiście oprócz ciebie! No i tych trzech co ci zawsze lajki wstawiają :-))))

- "...co powinno po określonym czasie być zdjęte?"

A gdzie wyczytałeś taki wymóg w regulaminie moderatorów??? Twoje subiektywne chcenia nie maja żadnych podstaw aby dawały ci prawo do określania ich mianem POWINNO! Jarosławem jeszcze na tym Forum nie jesteś i zapewne NIGDY nie będziesz, abyś miał władzę dyktować Administracji i moderacji co według twoich zachcianek POWINNO być na tym forum prawem!!!

Banowanie w wątkach jest narzędziem takim samym w rekach danego moderatora jak i w rekach Gospodarzy wątków klubowych i wątków merytorycznych. W tych ostatnich zbanowany może odwołać się do rozstrzygającego spór werdyktu moderatorów w innych nie ma wpływu na to, na jaki czas otrzymał bana. I tylko od jego postawy wobec nakładającego ban zależy ile czasu będzie on trwał.

Nie każdy ma też naturę donosiciela i nie będzie gonił do administracji ze skargą.

No chyba siebie nie masz na myśli??? :-))))))

Czy taka osoba przez takie stawianie sprawy ma rozumieć że "ban czasowy" staje się dla niego dożywotnim?

Tak. Taka ukarana osoba, tak stawiając sprawę, jeśli moderator lub inny uprawniony do nałożenia bana na watek, nie określił czasu w jakim ów ban ma obowiązywać, to może być pewnA, że dla niego ten ban jest "dożywotnim" w danym wątku! Skoro rozmowa w celu wyjaśnienia i prośba o zdjęcie bana przez gardło (klawiaturę) takiemu przejść nie może.

Nie muszę tu nikomu tłumaczyć że mogą zaistnieć takie sytuacje że od początku jest jasne że "ukarany uznaje, że długość jego wyłączenia z wątku jest nieadekwatna do przewinienia", nieraz nawet tak jest że kompletnie nie rozumie powodu zbanowania.

Nie muszę chyba nikomu oprócz @Maju tutaj tłumaczyć, że znakomita większość ukaranych na forum - "uznaje, że długość jego wyłączenia z wątku jest nieadekwatna do przewinienia", nieraz nawet tak jest że kompletnie nie rozumie powodu zbanowania."

Sady równiez są pełne nisłusznie ukaranych, nierozumiejacych powodów wydania wyroków skazujacych. :-)))

Ps.

Dalsze angażowanie mnie w jałowe z tobą dyskusje i tłumaczenie tobie oczywistości działającego od lat na tym forum regulaminu, uważam za złośliwe nękanie moderacji własnym i tylko własnym interesem.

Następne bezczelne wykłady z majowego prawa na Forum i pouczanie Administracji i moderacji jak mają w stosunku do twojej osoby ów regulamin stosować zakończę twoim banem w ty wątku.

A na koniec napisze ci wyraźnie, bo ty przecież NIGDY niczego co czyni moderacja NIE ROZUMIESZ.

W wątku kościelnym jesteś zbanowany DEFINITYWNIE NA STAŁE!!! Kilka lat się z tobą w nim jako moderator potykałem, mając nadzieje, ze kary jednak osiągną skutek i doprowadzą do zmiany twojego sposobu udzielania się w tym wątku. Niestety - to pobłażanie tylko zaowocowało twoja większą pychą, poczuciem misji i bezczelnością wobec userów i moderacji!

Z fanatykami się w towarzystwie nie dyskutuje, fanatyków się w towarzystwie izoluje!

No chyba siebie nie masz na myśli??? :-))))))

:))))

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Z fanatykami się w towarzystwie nie dyskutuje, fanatyków się w towarzystwie izoluje!

To nie jest czasem atak personalny?

O to też należałoby zapytać w tym temacie czy uzasadnienie swoich decyzji musi być pełne takich delikatnie mówiąc subiektywnych sformułowań.

Wracając do pytań i odpowiedzi przypomnę co padło w dwóch wpisach poprzedzających moje pytanie;

"Za szczególny rodzaj złośliwego łamania regulaminu, lub furiackich ataków na moderację, stosowana jest czasowa kara moderacji wpisów takiego użytkownika i ban czasowy w danym wątku."

"Ban nałożony przez moderację nie jest banem na stałe."

W ostatnim wpisie natomiast czytamy;

"Ban na wątek, nakładany przez moderatora jest banem czasowym. Chyba że postawa ukaranego dobitnie świadczy...."

Widzimy zasadniczą różnicę....(wygląda na to że jest coś więcej niż "złośliwe łamanie regulaminu, lub furiackie ataki na moderację".)

Dlatego że w pierwszych wpisach nie było o tym co zaznaczyłem mowy zasadne było pytanie o to czy zawsze banuje się czasowo.....nie rozumiem tu zdziwienia o takie pytania skoro nigdzie w Regulaminie ani Netykiecie nie znalazłem zasad wg. których pracują moderatorzy....tym bardziej kuriozalnym wydaje się zarzut; "gdzie wyczytałeś taki wymóg w regulaminie moderatorów?" gdybym go znał o to bym nie pytał - pisałem co wg. mnie być powinno a chyba poza dyskusją jest że ukarany powinien zawsze mieć pełną wiedzę za co jest karany czy na jak długo wykluczony.

Jak źle szukam "regulaminu moderatorów" czy innych zasad waszej pracy (i nie jest to wiedza zastrzeżona) należało poinformować bym na przyszłość niepotrzebnie o to nie pytał i nie zabierał cennego czasu.

I gdzie mam o to pytać jak nie tu???

Swoją drogą można było odpowiedzieć w kilku zdaniach, ale wtedy jak mniemam nie byłoby okazji do drwienia ze mnie, poniżania i dawania sposobności do tego innym z czego skorzystał np. Less.... ;(

EOT.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

To nie jest czasem atak personalny?

Nie. To jest zasada, która stosują wszystkie Narody cywilizowanego świata. Tylko skąd Ty o tym możesz wiedzieć??? Dlatego nie wiesz czy to atak "personalny" czy nie:-)))

Dlatego że w pierwszych wpisach nie było o tym co zaznaczyłem mowy zasadne było pytanie o to czy zawsze banuje się czasowo.....nie rozumiem tu zdziwienia o takie pytania skoro nigdzie w Regulaminie ani Netykiecie nie znalazłem zasad wg. których pracują moderatorzy...

A wewnętrzne regulaminy pracy Sędziów, Policji, Żandarmerii, Cenzorów, Hierarchii kościoła, Prezesa PiS i innych posiadających mandat sprawowania władzy znasz i masz do nich dostęp?

Od właściwie początków istnienia tego Forum, bany w wątkach mogą nakładać - moderatorzy i założyciele wątków ( a to ostatnie uważam za patologie tego forum) jak długo ów ban będzie ograniczał uczestnictwo ukaranego decydują WYŁĄCZNIE ci którzy go nałożyli!!!! Nie jest wymagane informowanie zbanowanego na jak długo został usunięty! W obecnych watkach klubowych gospodarze nawet nie muszą podawać usuniętym powodów jakie nimi kierowały, mogą RÓWNIEŻ BANOWAĆ NA STAŁE PREWENCYJNIE. Ja w swym obszernym wpisie, będącym odpowiedzią na twoje kombinacje podałem jak sam podchodzę do banów na watek, abyś nie miał już żadnych wątpliwości - ale skąd??? Ty zawsze nie rozumiesz tego co mówi Regulamin, moderacja i Administracja :-)))

Cofnięcie nałożonych banów jest możliwe WYŁĄCZNIE przez tych, którzy dany ban nałożyli, lub przez Administrację w wyniku uznania zasadności odwołania.

Tak na tym Forum było od początku i jest nadal. Nic oprócz nowych decyzji w sprawie Klubów się nie zmieniło!

Twoje bezczelne udawanie, że mimo bytności na Forum od 2006 roku nie rozumiesz tej prostej zasady banów w wątkach, jest jak zawsze graniem jedynego poszkodowanego i pacyfikowanego przez stronnicza moderację męczennika :-)))

I jeszcze jedna uwaga moderatorska:

- pisząc w wątku moderatorskim/funkcjonalnym, zwracając się swym wpisem do moderatora, zakończenie wpisu oznaczeniem EOT, jest atakiem na moderację, a w rzeczywistości szczytem bezczelności!!

Zatem jeśli EOT, czyli nie życzysz sobie dalszych dyskusji, to i ja żegnam z tego wątku! Tym bardziej, że choćbym tłumaczył ci jak pracujemy i interpretujemy Regulamin Forum to i tak NIC z tego do ciebie nie dotrze, bo ty nie uznajesz żadnych argumentów i prawdy. I nie tylko tu, ale wszędzie gdzie się udzielasz!

Skargi na działania moderatorów składaj do Administracji Forum!

To jest zasada

Nie sądzę aby ubliżanie komuś było zasadą nawet jeśli kogoś się nie lubi.

Nie tylko na forum.

Wiemy o tym obaj, prawda?

Nie sądzę aby ubliżanie komuś było zasadą nawet jeśli kogoś się nie lubi.

Nie tylko na forum.

Wiemy o tym obaj, prawda?

Nie ubliżyłem nikomu podając zasadę, że z fanatyzmem się nie dyskutuje.

Lubienie nie jest wyznacznikiem reakcji na bezczelne wpisy podważające KAŻDĄ DECYZJE MODERACJI w kwestii nałożonego bana na wątek.

Ciebie ta sytuacja w ogóle nie dotyczy!

EOT.

Gość

(Konto usunięte)

Czy mógłbym prosić Szanowną Moderację o wyjaśnienie za jaki rasizm otrzymałem punkty karne w wątku Polityka?

Nie mam nic przeciwko Żydom czy judaizmu - nie jestem i nigdy nie byłem antysemitą. Moje pytanie do użytkownika 747 dotyczyło kwestii czy w związku z jego deklarowaną religijnością i olbrzymim zachwytem córką Trumpa zmienił już wyznanie - obrzezanie (na ile mi wiadomo) jest warunkiem koniecznym przejścia na judaizm.

http://www.washingtontimes.com/news/2017/jun/3/cnn-article-names-ivanka-trump-americas-most-power/

First daughter Ivanka Trump was named “America’s most powerful Jewish woman” in an article published by CNN (...).

Twierdzę dokładnie tak samo.

I, skoro już przy tym jesteśmy:

Kiedy Moderacja zrobi coś z nienawistnymi, antysemickimi postami niektórych użytkowników?

Moje pytanie do użytkownika 747 dotyczyło kwestii czy w związku z jego deklarowaną religijnością i olbrzymim zachwytem córką Trumpa zmienił już wyznanie - obrzezanie (na ile mi wiadomo) jest warunkiem koniecznym przejścia na judaizm.

Własnie za to. Zapytanie interlokutora czy się już obrzezał, w Polsce i cywilizowanym świecie jest rasistowskie, obraźliwe i dotykające sfery intymnej każdego obywatela. To Jurku, ze tego być może nie rozumiesz mogę uznać, jednak żyjąc w Polsce, wiedzieć że tak nie można, musisz.

Kiedy Moderacja zrobi coś z nienawistnymi, antysemickimi postami niektórych użytkowników?

Natychmiast, kiedy takie wpisy zostaną zgłoszone na panel moderatorski.

Ukaranie moderatorskie nie jest powodem do omawiania go w wątku funkcjonalnym Forum. Ukarany swój protest winien zgłosić do Administracji Forum!

Ukaranie moderatorskie nie jest powodem do omawiania go w wątku funkcjonalnym Forum.

Powiedz wprost, że jest zabronione. I skutkuje natychmiastowym wycinaniem postów poddających w wątpliwość moderacyjną nieomylność.

Less is more

Powiedz wprost, że jest zabronione. I skutkuje natychmiastowym wycinaniem postów poddających w wątpliwość moderacyjną nieomylność.

Juz to napisałem poprzednio. Czego jeszcze nie rozumiesz?

Gość

(Konto usunięte)

Zapytanie interlokutora czy się już obrzezał, w Polsce i cywilizowanym świecie jest rasistowskie, obraźliwe i dotykające sfery intymnej każdego obywatela.

Zapytanie o wyznawanie czy nie judaizmu też? Bo pozytywna odpowiedź odsłoni ową strefę intymną.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Rasizm

Rasizm, dyskryminacja rasowa (z fr. le racisme od la race – ród, rasa, grupa spokrewnionych) – zespół poglądów głoszących istnienie różnic i nierówności pomiędzy ludźmi. Wynikająca z nich ideologia przyjmuje wyższość jednych ras nad innymi[2]. Przetrwanie tych "wyższych" ras staje się wartością nadrzędną i z racji swej wyższości dążą do dominowania nad rasami "niższymi"[3].

Ukarany swój protest winien zgłosić do Administracji Forum!

Ja nie protestuję a próbuje zrozumieć powody kary. Jak na razie bezskutecznie. Nie wiedząc kto mnie punktami "uszczęśliwił" nie mam możliwości napisać na priwa. Możesz usunąć moje wpisy w tym wątku.

Czego jeszcze nie rozumiesz?

Nie chodzi tu o rozumienie. Sprzeciw i niesmak budzi Twoja nadgorliwość.

Less is more

Zapytanie o wyznawanie czy nie judaizmu też? Bo pozytywna odpowiedź odsłoni ową strefę intymną.

Taj Jurku. Za pytanie na otwartym forum o każdą religię, światopogląd, rasę ludzką, które to wartości są ściśle intymną sferą każdego człowieka. O to możesz pytać bezpośrednio przez PW. Nie dla wykorzystania w sprzeczkach na forum.

Ja nie protestuję a próbuje zrozumieć powody kary. Jak na razie bezskutecznie.

Rozumiem to i jak widzisz spokojnie Tobie tłumaczę.

Gdybyś zapytał o dowolne wyznanie a zapytany zgłosiłby to jako obraźliwe, otrzymałbyś kare jedynie za nieodpowiednie zachowanie na Forum. Ale forma jakiej użyłeś jest również rasistowska, zatem kara taka a nie inna.

Czy już rozumiesz? Za ubliżanie Tobie z obraźliwym wykorzystaniem Twej Narodowości, również kilku otrzymało kary i również musieli to przełknąć. Inni zaciekli "atyżydowie" całkowicie zostali usunięci.

Nie chodzi tu o rozumienie. Sprzeciw i niesmak budzi Twoja nadgorliwość.

Wykonuje swoje obowiązki zgodnie ze swym poczuciem wagi karanych wpisów. Nadgorliwość u mnie??? :-)))) Czytasz ten watek, czy tylko nagle tu zajrzałeś??? A resztę forum przeglądasz? I widzisz wszędzie moja nadgorliwość???

Ale dość sarkazmów.

Otrzymujesz kare regulaminowa za atak personalny na moderację.

dziś, 15:54 Atak personalny na moderację lub administrację (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Historyczny dzień. Zapisałeś się Vlado w historii. To pierwsze punkty karne, jakie tu otrzymałem pisując tu kilkanaście lat

Less is more

Gość

(Konto usunięte)

Czy już rozumiesz?

Nie - to Twoje rozumienie rasizmu, z którym się nie zgadzam. Obrzezanie nie dotyczy tylko wyznawców jednej religii, może też wcale nie dotyczyć religii, nie dotyczy tez jakiejś rasy. I nic moje pytanie nie miało wspólnego z rasizmem.

Ale jak śpiewa Mistrz - "żyrafa jest wielka - wie lepiej". Nie mam więcej pytań.

dziś, 15:54 Atak personalny na moderację lub administrację (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Historyczny dzień. Zapisałeś się Vlado w historii. To pierwsze punkty karne, jakie tu otrzymałem pisując tu kilkanaście lat

Czyli, ewoluujesz Drogi Przyjacielu. Niestety podważanie na otwartym forum decyzji moderatora w dodatku niedotyczącej poważającego, jest zwyczajnym atakiem na moderację. Powinieneś o tym wiedzieć. Nie od wczoraj jesteś na forach :-)

Nie - to Twoje rozumienie rasizmu, z którym się nie zgadzam. Obrzezanie nie dotyczy tylko wyznawców jednej religii, może też wcale nie dotyczyć religii, nie dotyczy tez jakiejś rasy. I nic moje pytanie nie miało wspólnego z rasizmem.

Mnie Jurij, nic a nic, nie obchodzi Twoje pojmowanie rasizmu.

Kare otrzymałeś za rasistowsko-obraźliwe zapytanie rozmówcy, czy już się obrzezał. I to w zupełności wyczerpuje powód nałożenia kary. Odwołanie składaj do Administracji Forum.

I to koniec mojego tłumaczenia dla Ciebie.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Proszę o zdjęcie bana w wątku

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :).

Czyżbym został zbanowany przez autora wątku , a jeżeli nie może Mod który to zrobił ujawni za co .

Edytowane przez glazior

to już szczyt beszczelności

na forum pojawia się zasłaniająca reklama milko i nie można jej zamknąć

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Po przeglądnięciu moich wpisów jakieś dwa lata temu , ale mogę się mylić.Ban na 100 % nie pochodzi od

Moda arkadowskiego.

Gdybyś od razu napisał że ban jest sprzed 2 lat, już byłoby po sprawie. Możesz już pisać.

Nie rozumiem dlatego przenosi się mój wpis do tematu w którym nie mogę odpowiedzieć na zawarte w odpowiedzi zarzuty?

Temat o Kk jest tego pełen....po co dokładać kolejne?

Czy godzi się wiedząc że nie mogę się bronić?

Edytowane przez Maju

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.