Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Drogi Robercie, bardzo użytecznym dla nas wszystkich użytkowników forum, byłoby poznanie choćby z nicków owych dziesięciu, których wybrałeś jako domniemywam, przedstawicieli nas Wszystkich. Podejmując się tak ważnego a zarazem trudnego zadania uzdrowienia relacji na forum, powinniście działać otwarcie a nie w konspiracji przed Nami. Skąd mamy wiedzieć czy owa dziesiątka reprezentuje także Nasze interesy i nasze stanowisko w sprawie "uzdrowienia" kiedy nie znamy składu tego ciała?

Na razie to jesteś samodzielnym dyktatorem, który powołał zespół działający w konspiracji przed ogółem forum. Nie kryształowym moralnie doświadczonym przez złych userów przywódcą na jakiego się kreujesz.

Pozdrawiam

Wlodek.

Miałem nie odpowiadać, ale do takiej wypowiedzi, z przyjemnością się odniosę.

Napisałem wyżej, że jest nieistotne kto zgłasza i kto jest autorem. Mam w sygnaturze wezwanie do przyłączenia się do akcji. Są osoby, które to uczyniły. Każdy może to zrobić. Zgłaszając wpis, piszą czasami, że zgłaszają w ramach akcji.

Sławek odszedł z moderacji i co to zmieniło? Kilka osób żałowało tej decyzji, kilka innych rechotała w zachwycie ze dwa tygodnie i co? I nic. Tak działają personalne jednostkowe decyzje.

Znów wypływa myślenie personalne. Rozumiem ciekawość, ale co to zmieni? Mam nadzieję, że o po konsultacjach, wiele osób zechce podobnie działać. Ta "dziesiątka' nikogo nie reprezentuje, reprezentują sami siebie, każdy z osobna. Włodek, a Ty, jak zauważysz naganne zachowanie, to kogo będziesz reprezentował gdy to zgłosisz? Nie odpowiadając na obraźliwe słowa, żeby nie potęgować kłótni, jaki będziesz miał interes?

• Użytkownicy+

Tak. Zrozumiał doskonale. Nawet więcej niż chciałeś napisać.

Poproszę o skuteczny adres mailowy, pod którym zgłasza się chęć zamknięcia konta na AS.

Tak, tak tak. Ta rezygnacja co zmieni? Wciąż myślenie jednostkowe. To ma wywierać presję na administrację?

Załóżmy, ze odchodzę i co dalej? Poza chwilowa satysfakcją, co to zmieni? Kolejne żądania? Powrót starego? Ale to już było... Nie widzicie, że Wasze żądania nic nie zmienią w działaniu forum? Jeden w tą czy w tamtą nic nie zmienia. Wiem, ze to bolesna prawda, ale tylko zrozumienie tego może coś dać.

Rochowi naświetliłem kilka z rzeczy, które można bezproblemowo zmienić. Są w tym także rozwiązania, które w znacznym stopniu usprawnią moderację. Mówiąc usprawnią, mam na myśli uwzględnienie różnych koncepcji.

Ludzie mi piszą na PW, mówią przez telefon, że mam anielską cierpliwość. Jak to napisał parantulla, dziesięciu kopało jednego. Wielu to widziało. To, że nie piszą, że Was kilku jest głośnych, a ich głos jest niesłyszalny, nie oznacza, że macie rację. Tysiące ludzi czeka na zmiany, zmiany wizerunku forum, zmiany w myśleniu i sposobie dyskusji. Zobaczcie ilu się wypowiada w temacie, a ilu zagląda na forum. W każde pięć minut, przebywa tu niemal tysiąc osób. Czemu nie piszą? Ci co nie przepadają za moderacją w większości odzywają się. Nie mają oporów, z użyciem ostrego języka. A gdzie są setki pozostałych?

Proszę Was o zmianę w myśleniu. Zaproponujcie coś temu forum. Jeśli nie macie pomysłów,to przynajmniej poczekajcie na to, co chcą zrobić inni.

Tak. Zrozumiał doskonale. Nawet więcej niż chciałeś napisać.

Poproszę o skuteczny adres mailowy, pod którym zgłasza się chęć zamknięcia konta na AS.

Poprostu nie wchodź na forum, to tak jak by cię nie było.

Palton, przestań się proszę rozpisywać (jakaś grafomania?), a lepiej odpowiedz na krótkie pytanie kolgei i podaj adres na który można przesłać zgłoszenie natychmiastowego usunięcia konta. Czy to takie trudne?

Jello, Każdy użykownik, skoro sam się zarejestrował, to ma prawo swoje konto usunąć. Jeśli taka Maćka wola, to niech tak czyni.

Włodek, a Ty, jak zauważysz naganne zachowanie, to kogo będziesz reprezentował gdy to zgłosisz? Nie odpowiadając na obraźliwe słowa, żeby nie potęgować kłótni, jaki będziesz miał interes?

Ze mną Robercie jest dodatkowy "problem". Ja nigdy nikogo nie zgłosiłem ani nie zbanowałem, brzydzę się takim postępowaniem. Natomiast jako dojrzały człowiek (tak myślę) stosuję zasadę którą wyniosłem z domu rodzinnego. Z ludźmi mającymi odmienne od mego stanowisko zawsze chętnie rozmawiam i szanuję ich zdanie. Godzę się również na podwyższoną dynamikę takiego sporu pod warunkiem, że osoby nie biorące udziału w dyskusji oraz ja sam, nie jestem obrażany i opluwany. W takim przypadku informuję interlokutora, że zachowuje się po chamsku i tego tolerować nie zamierzam. Jeśli nadal nie rozumie i kontynuuje swe chamskie postępowanie, ignoruję go jako człowieka niewartego mego zainteresowania, dopóki nie zrozumie faktu, że do rozmowy z chamem nie może nikogo zmusić.

Jak wiec sam widzisz, dołączenie do Twej dziesiątki pod hasłem jakie głosisz, jest dla mnie absolutnie niemożliwym. Swoim postępowaniem zawsze reprezentuję wyłącznie siebie, ponieważ nie posiadam mandatu do reprezentowania kogokolwiek na tym forum.

Włodek.

Palton, masz tupet, jesteś tak w sobie zakochany, że nic nie widziaz. Chłopie, po tym co się stało kto zechce z tobą rozmawiać? To nie jest kwestia banowania, ale autorytarnego podejścia do wszystkiego czego się dotkniesz.

Również proszę o podanie maila w celu usunięcia konta...

Baw się dalej w swojej piaskownicy, uwierz mi, że nie chodzi o SA...

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Jeszcze nie opuszczajcie forum ;-) Szykuje się rewolucja, będzie wyrok, może egzekucja ;-) Oczywiście nic nie narzucam :-D

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Ta "dziesiątka' nikogo nie reprezentuje, reprezentują sami siebie, każdy z osobna.

Ta Twoja odpowiedź wcale mnie nie uspakaja, wręcz przeciwnie. Dopóki owa dziesiątka pod Twoją komendą jako osoby decyzyjnej jest w konspiracji, dopóty mam prawo mieć wątpliwości co do kierunku "poprawiania" forum. Jeśli w skład owej dziesiątki wchodzą np. sami branżyści, to mój niepokój jest całkowicie uzasadniony. W takiej sytuacji i w świetle całej Twojej historii na tym forum, chyba nie będziesz miał mi za złe jeśli nie uwierzę w Twoje zapewnienia, że jest inaczej, wyłącznie na Twoje słowo?

Pozdrawiam

Włodek.

Jestem już niemłodym i raczej spokojnym człowiekiem.

Ale powoli mam wrażenie że znalazłem sie na, forum dla nienormalnych?

Dlaczego tak myślę?

Sygnaturka Paltona:

streszczę ją: "przyłącz się do normalnych"

i co się okazuje, zaledwie dziesięciu znalazło się "normalnych"

i co dalej się okazuje, tych dziesięciu ma decydować o całości forum?

Panie właścicielu/administratorze

Chcesz zmian na forum?

Wiesz jakich chcesz zmian?

Może warto zapytać się użytkowników?

Jeśli tak, to:

Założyć osobny temat ankietę - Proponowane zmiany

na 2-3 dni

niech wszyscy proponują i głosują

Moderator wycina w tym temacie wszystko to co nie jest propozycją lub tak lubiana na tym forum wycieczką osobistą.

Właściciel po kilku dniach czyta i informuje: to wprowadzamy a to nie.

Po temacie.

Gość G@bi

(Konto usunięte)

Jeszcze nie opuszczajcie forum ;-) Szykuje się rewolucja, będzie wyrok, może egzekucja ;-) Oczywiście nic nie narzucam :-D

Drogie dziewczę małoletnie , dobrze się czujesz ?

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Czas demokracji to czas przeszły.

Palton, ja nie znam SA i nie trzymam jego strony ale chodzi mi tylko o to co robiłeś w ubiegłym roku i robisz teraz a jest to pogrzeb tego miejsca. Nic nie uzdrowisz. Co najwyżej nakarmisz swoje głodne ego, następni odejdą z AS. Już odchodzą. Tak odchudzone/odchodzone forum, nie będzie forum tylko platformą towarzysko-sprzedażową. I to tyle w temacie Twojego szerszego spojrzenia poza personalnego.

• Użytkownicy+

Sygnaturka Paltona:

streszczę ją: "przyłącz się do normalnych"

i co się okazuje, zaledwie dziesięciu znalazło się "normalnych"

i co dalej się okazuje, tych dziesięciu ma decydować o całości forum?

Dopiero co napisałem (strona wstecz?), że są osoby, które zgłaszają nieprawidłowości na panel moderatorski i piszą, ze to w ramach akcji. Piszą do mnie ludzie z różnymi pomysłami, połączyłem ich w jedną rozmowę. Każdy przecież mógł do mnie napisać. Kto ma decydować o forum, ci co im zależy, czy ci, co nic nie mają do zaproponowania? Widać, ze rochu coś chce robić, są też inne osoby. Tutaj jak widzisz zero chęci, myśli się tylko, jak można zaszkodzić moderacji w odwecie za bana dla starego. Wciąż pokutuje postawa żądaniowa. Dyskutowałem ze starym i pozostałymi. Jaka była chęć do zmian? Zerowa, bo trzeba by zacząć od siebie...

Panie właścicielu/administratorze

Chcesz zmian na forum?

Wiesz jakich chcesz zmian?

Może warto zapytać się użytkowników?

Ależ ten temat jest min. po to, żeby zgłaszać propozycję zmian na lepsze. I co? I nic. Są osoby, które próbują coś ugrać dla siebie, albo dla kumpla. Wąskie myślenie, bo tak naprawdę nie chcą żadnych zmian, poza wiadomym. Parantulla i rochu rozpoczęli kilka stron temu listę i....?

Ależ ten temat jest min. po to, żeby zgłaszać propozycję zmian na lepsze. I co? I nic. Są osoby, które próbują coś ugrać dla siebie, albo dla kumpla. Wąskie myślenie, bo tak naprawdę nie chcą żadnych zmian, poza wiadomym. Parantulla i rochu rozpoczęli kilka stron temu listę i....?

Bez urazy, ale tutaj mnie rozbawiłeś :)

Ten temat ma 53 strony.

Jeśli by wyciąć z niego wszystkie przepychanki i jazdy na moderatorów to zostałoby 5 stron.

I o to mi chodzi.

Jaki sens dyskusji w tym temacie? jesli pada jedna rzeczowa propozycja a po niej 5 stron bzdur i nawalania na moderatorów - nikt nad tym nie panuje, i wszyscy o tej propozycji zapominają.

Dlaczego się tak dzieje?

Bo Wy moderatorzy nad tym nie panujecie, nie chcecie/nie macie odwagi wyciąć z tego tematu wszystkie śmieci.

Ktoś tu na tym forum napisał o mętnej wodzie...

Proszę o maila, by można było zgłosić usunięcie konta - to takie trudne?

Palton, tu już nie chodzi bany, jeśli tego nie widzisz to masz tylko swoję EGO na oczach...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ja się nigdzie nie znajduję, jeśli to kogoś niepokoi albo na przykład chciałby mi to wywlec w przyszłości.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ależ ten temat jest min. po to, żeby zgłaszać propozycję zmian na lepsze. I co? I nic.

Wyjrzyj rzesz człowieku z poza swojej nienawiści do kilku userów, np tu http://www.audiostereo.pl/dlaczego-vinyl-brzmi-lepiej-niz-cd_14069.html/page__st__8400#entry3358518 i zobacz w czym leży problem i dlaczego ludzie mają dosyć tego forum a nie gębę wszystkim wycierasz starym audiofilem.

Mam już dosyć wałkowania dwóch nicków przez Ciebie (Szymon i SA). Wszystkim pewnie się już to ulewa.

Weź się w końcu za to co do ciebie należy a nikt nie będzie najeżdżał na moderację.

Udowodnij, że ci zależy na tym forum czynem a nie napierdalaniem po próżnicy w klawiaturę o SA i Szymonie.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Palton,

Żadne zmiany tak naprawdę nic nie dadzą, zwłaszcza te wprowadzone od góry.

Nie dadzą nic dopóki nie naprawi sie atmosfery i nie wyjaśni osobistych animozji pomiedzy ludźmi na forum.

Edytowane przez rochu
Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

I jak można ustawiać nas stale do kąta? Kim Ty paltonie jesteś do cholery? Jakie to nakazy, zakazy nam szykujesz z grupą mędrców ?

Moderacja jest niezbędna, to oczywisty fakt. Ale obecność w niej paltona już nie jest oczywista. I proszę mi nie mówić, że odejście paltona nic nie da. Da, będzie spokój na zasadach, które powinny obowiązywać na każdym cywilizowanym forum.

Edytowane przez GratefullDe
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tylko jak to zrobić, skoro te animozje mają głębokie korzenie? Zawsze tam gdzie ścierają się kwestie ego, kasy, itp będzie dochodzić do sporów. Wg mnie spierać się należy, ale spór to co innego jak konflikt. Tu zbyt wiele ludzi obrzuca się błotem...

Jak nie będzie Paltona to znajdzie się inny obiekt ataków... Moderator to funkcja podobna do kanara w autobusie. Był SławekR, fajny, rozsądny i kulturalny gość. I co z tego? Też został zaszczuty... Zawsze znajdą się osoby, które nie akceptują panujących reguł i będą kontestować, spiskować, jątrzyć. Dziwi mnie stanowisko Maszy, ale przyjmuję do wiadomości i szanuję.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jak nie będzie Paltona to znajdzie się inny obiekt ataków... Moderator to funkcja podobna do kanara w autobusie. Był SławekR, fajny, rozsądny i kulturalny gość. I co z tego? Też został zaszczuty... Zawsze znajdą się osoby, które nie akceptują panujących reguł i będą kontestować, spiskować, jątrzyć. Dziwi mnie stanowisko Maszy, ale przyjmuję do wiadomości i szanuję.

Przecież moderowanie to techniczna robota, jak instrukcja dla pilota w samolocie. Sławek przepadł, bo pisał elaboraty. Palton przepadł, bo ciągle dyskutuje o sobie. Czy pilot jest na pokładzie wśród pasażerów, czy zamknięty w swojej kanciapie skupia się na swoim zadniu?

Firmy się w wątkach reklamują i prowadzą promocje, userzy jawnie promują swoje blogi, a przedstawiciele forum temu przyklaskują. Niepojęte.

Ciekawe, dlaczego dotąd nie było komunikatu w stylu poszukujemy moderatorów wśród użytkowników forum. Tylko zdobywanie zaufanych na różne sposoby. Stary audiofil zapraszał do siebie, żeby mieć wspierających go kolegów, a tutaj mamy zaoczne narady wśród swoich - i to pewnie głównych userów forum - żeby mieć zaplecze i przynajmniej ci nie krytykowali?

Moderacji na tym forum jest więcej (w sensie robią wokół siebie szum) niż ostatnio reklamy "włączamy niskie ceny" w mediach. Także tam ludzie dali znać, że mają nachalności Media Ekspert dosyć. Nie mam zadnej nadziei na poprawę sytuacji.

Postanowiłem wyłączyć swoją aktywność wpisową na forum. Zostaję jedynie czytelnikiem.

Szczerze nie rozumiem zachowania niektórych moderatorów, jestem na wielu forach, a tylko tu tak jest. Mod powinien działać z sposób przemyślany i starać się nie stawać po żadnej ze stron. Przykład forum, gdzie moim zdaniem działa to idealnie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Oczywiście, że moderatorzy tam działają, ale nie banują osób "niewygodnych" etc. Specjalnie wzięłam takie forum, na jakim jestem od wielu lat, aby to dobrze ocenić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dziwi mnie stanowisko Maszy

Czemu?

Że sprzeciwiam się temu by mi palton wiecznie nie wmawiał przynależności do jakiejś tajemnej sekty SA tylko dlatego, że go znam. Ty też go znasz i co z tego wynika?

Że poczułem się obrażony za "dwulicowego chama" tylko dlatego, że po rozwaleniu działu analog przez jednego czy dwóch oszołomów zacząłem udzielać się na innym forum, poświęconym tej technice? Dlatego, że ktoś mi wiecznie tu wmawia, że winyl szumi, trzeszczy, puka i stuka mimo, że kompletnie nie jest zainteresowany tematem a wchodzi tam tylko dlatego żeby podgrzać atmosferę? Ale za to jest w grupie chronionych.

W końcu dlatego, że pod patronatem moderacji mój ulubiony dział zszedł na psy bo żaden moderator nigdy nie potraktował serio skarg użytkowników tej zakładki na jej rozpieprzanie przez takiego excela?

Czym Tomku jeszcze się dziwisz?

Edytowane przez masza1968
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.