Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Dot. Recydywa

Zgodnie z wykładnią termin ten dotyczy kryminalistów oraz jest używany w medycynie jako określenie nawrotu choroby.

Nie wiem jak tobie wyświetla się strona z Wikipedii, myślę że tak samo jak mi, chyba że masz własną prywatną.

Oto cytat:

"....Jednak pojęcie to jest szersze, niż mogłoby się po tych pierwszych definicjach wydawać, przede wszystkim termin ten jest wieloznaczny. Bywa on używany w różnych zakresach i aspektach oraz dla różnych celów naukowych czy praktycznych."

Tak więc jak ktoś wielokrotnie dokonuje wpisów, które naruszają regulamin, jest po prostu forumowym recydywistą.

Edytowane przez hi_aro

To, że bywa używany w różnych zakresach i aspektach oraz dla różnych celów naukowych czy praktycznych nie oznacza automatycznie, że tak powinno być na forum gdyż jak widać z pozostałej części definicji jego wydźwięk jest całkowicie pejoratywny.

Edytowane przez fox733

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

@fox733

nie wymiguj się.

Ale może być w tym odniesieniu. A co nie jest zakazane jest dozwolone.

Poczytaj o recydywie w mediach społecznych. Większość opracować jest anglojęzyczna. Coraz częściej stosowane jest to określenie w odniesieniu do "Cyberbully".

Nowe terminy i ich zastosowanie w social media-ch, dopiero się kształtują.

Owszem, masz rację. Ale ja jestem "staromodny" i nigdy nie byłem karany sądownie! No chyba, że kolegium za zdarzenie drogowe, ale to tylko raz :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Redaktorzy

Taka mała dygresja.

Obserwowałem co się dzisiaj wydarzyło w zakładce Analog i muszę powiedzieć, że nie jestem dobrej mysli.

Rozumiem, konieczność dokonania cięć w jednym z wątków i uważam, że były zasadne ponieważ zakładka ta cierpi na skutek prowokacji jednego z piszących tam userów.

Niemniej to co sie stało później było pokazem tego, że władzy nikt nie podskoczy.

Czemu miały służyć kpiące i ironiczne wpisy moderatora?

Czy były prowokowaniem innych użytkowników aby zrobili o ten jeden krok za daleko żeby im zapunktować?

Nie było to potrzebne a pozostawiło jedynie niesmak.

Dziękuję za uznanie dla mojej pracy. Natomiast co do moich zawartych tam uwag, to zaszło nieporozumienie. Były konieczne, bo stanowiły odpowiedzi na zadawane mi pytania, i były oczywiście pisane serio. Ja nie żartuję z moderowania.

Tak więc jak ktoś wielokrotnie dokonuje wpisów, które naruszają regulamin, jest po prostu forumowym recydywistą.

Jeśli już to jeżeli naruszają ten sam punkt regulaminu i takie moje działanie zostało nazwane recydywą(zaznaczam, że nie zostałem nazwany bezpośrednio recydywistą :) ), a winne temu było dwukrotne zamieszczenie przeze mnie linka do "zakazanego" forum.

• Redaktorzy

Semantyka, panowie. Użyto określenia potocznego. Na upartego można powiedzieć, że miałem dzisiaj recydywę w sklepie, bo musiałem wrócić nabyć zapomnianą uprzednio paczkę sportów. Oczywiście przy moderowaniu lepiej nie używać określeń potocznych, a najlepiej w ogóle nie komentować kwestii związanych z moderowaniem.

Jasne. Ale ile to spraw w sądach przepadło przez takie popierdółki :) W kwestiach formalnych, każdy szczegół ma znaczenie:)

Ale to już tak ciągniecie aby tylko ciągnąć czy jeszcze coś będzie się działo?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Strasznie trudne pytania zadajesz :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Bo strasznie to wszystko się przeciąga.

Skoro od początku wiadomo, że sedno sporu opiera się na konflikcie Palton - Stary (cała reszta, to są bzdety bez znaczenia)

i albo wyleci stąd Palton, albo odejdzie jakaś tam grupa forumowiczów (dla ułatwienia proponuję złożyć jawne deklaracje)

to po kiego wała dalej to ciągnąć i wyszukiwać coraz bardziej idiotyczne problemy typu "a bo on kiedyś powiedział".

Pokażcie wreszcie, że macie jaja, postawcie sprawy jasno - albo ON albo MY - Administracja forum zdecyduje na kim bardziej jej zależy

i zakończmy tę dziecinadę, no ileż można smęcić i zatruwać atmosferę głupotami, które poza garstką znudzonych życiem nikogo nie interesują.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Semantyka, panowie. Użyto określenia potocznego. Na upartego można powiedzieć, że miałem dzisiaj recydywę w sklepie, bo musiałem wrócić nabyć zapomnianą uprzednio paczkę sportów. Oczywiście przy moderowaniu lepiej nie używać określeń potocznych, a najlepiej w ogóle nie komentować kwestii związanych z moderowaniem.

a co jesli moderator wpisuje to sobie w sygnature mimo prośby aby tego nie robił bo reprezentuje również innych moderatorów ?

Bo strasznie to wszystko się przeciąga.

Skoro od początku wiadomo, że sedno sporu opiera się na konflikcie Palton - Stary (cała reszta, to są bzdety bez znaczenia)

i albo wyleci stąd Palton, albo odejdzie jakaś tam grupa forumowiczów (dla ułatwienia proponuję złożyć jawne deklaracje)

to po kiego wała dalej to ciągnąć i wyszukiwać coraz bardziej idiotyczne problemy typu "a bo on kiedyś powiedział".

Pokażcie wreszcie, że macie jaja, postawcie sprawy jasno - albo ON albo MY - Administracja forum zdecyduje na kim bardziej jej zależy

i zakończmy tę dziecinadę, no ileż można smęcić i zatruwać atmosferę głupotami, które poza garstką znudzonych życiem nikogo nie interesują.

tak jak Ty w kazdej zakładce dyskutantów usiłujesz pokazać jako handlarzy szrotem i samo zło bo przeciez nikt normalny nie bedzie pisał w zakładce Kluby o uzywanych gratach tak w tym problemie równiez starasz sie wyszukac takie proste i łatwe wytłumaczenie

konflikt moderacja - stary audiofil jest jedynie stałym katalizatorem przy wielu problemach tego forum i za kazdym razem zaostrza te problemy

problemy nie znikną wraz ze zniknięciem starego audiofila

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To tylko hobbystyczne forum, niczyje życie od niego nie zależy.

Twonku, zgadzam się z tym w pełni i myślę, że decyzja jedyna słuszna. W tej chwili, głównie poprzez postawę dwóch modów, funkcja moderatora jest postrzegana negatywnie, kiedy powinna budzić co najmniej minimalny szacunek. Problem jest m.in. w tym, że AS to całe jak widać życie mod. Paltona, sens tego życia, życiowa misja, w którym się kompletnie zatracił. Już każdy sprzeciw lub inne zdanie sprowadzi się jedynie do udowadniania na siłę oraz dyskusji przekonującej, że zdanie mod. P. jest najważniejsze, najpierwszejsze, jakby tego nie ujął. Dyskusja będzie prowadzona do momentu aż myślący odmiennie delikwent zostanie tak zmęczony, iż odpuści dalszą dyskusję, przyzna rację dla świętego spokoju lub temat zostanie przez Paltona zamknięty, ewentualnie będzie sam sztucznie podkręcał ruch w temacie (jak w założonym przez siebie tajnym wątku), aby wyjść na proaktywnego ....a w rzeczywistości raczej na nadgorliwego.

a co jesli moderator wpisuje to sobie w sygnature mimo prośby aby tego nie robił bo reprezentuje również innych moderatorów ?

Cirze, zapomniałeś o jednym istotnym fakcie: Palton to Übermoderator, stąd może robić praktycznie cokolwiek na co ma ochotę, w tym np. ubliżać innym użytkownikom, usuwać wespół z JM wpisy jak im się podoba itp.

problemy nie znikną wraz ze zniknięciem starego audiofila

Dokładnie! Chociaż Palton i Parantulla usilnie i celowo prowadzą do takiego skrótowego pojmowania sprawy.

Edytowane przez SVART

Także rozumiem stanowisko Twonka i mu się nie dziwie.

Parantulla, skoro masz to w poważaniu, to czemu się wypowiadasz? Daj sobie spokój i tyle...

Administracja i tak ma to wszystko gdzieś. Dobrej woli z ich strony nie ma żadnej. Dziwne, że panowie P. i JM. pełnią jeszcze funkcję modetatorów. Może moderacja dla niktórych przynosi niezły dochód?

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Słuchajcie. To już ktoś napisał, chyba SławekR. Jest to forum prywatne. Jeśli właścicielowi i administracji jest nadanie forum takiego a nie innego kształtu, jeśli osobom, występującym przeciw obecnemu stanowi rzeczy, się to nie podoba to odchodzą. I tu są jasne sygnały ze strony właściciela i administracji (bo nie czynią nic w celu załagodzenia sytuacji) i moderatorów paltona i jożwy (którzy przetracają gnaty użytkownikom). Należy więc stąd odejść, tam gdzie nas nie chcą to się nie wchodzi albo wchodzi się na zasadach określonych przez właściciela. Tymi zasadami tu są niesprawiedliwość, nieuczciwość, kolesiostwo i ogólny brak przyzwoitości (sami wiecie o kogo chodzi). W takim razie zostaną tu Ci, którym taki układ pasuje bezwzględnie. A ci, którym nie pasuje, powinni odejść bądź się nie wypowiadać. To bardzo proste jest. Oczywiście, że brak zwrócenia uwagi na dewiacje zachowań moderatorów, będzie im na rękę. Ale ciągłe walenie głową w mur boli. Tu już się nic nie zdziała, forum nie będzie ani lepsze ani nie będzie już dla nas. Żadnych działań modernizatorskich od maja nie zarejestrowano jeno kulki staczają się coraz bardziej i coraz szybciej po pochylonej dość znacznie platformie AS. Na szczęście internet jest pojemny i spotykać się możemy nie koniecznie tutaj. Jest wiele pięknych miejsc :) To pa :)

• Administratorzy

Także rozumiem stanowisko Twonka i mu się nie dziwie.

Parantulla, skoro masz to w poważaniu, to czemu się wypowiadasz? Daj sobie spokój i tyle...

Administracja i tak ma to wszystko gdzieś. Dobrej woli z ich strony nie ma żadnej. Dziwne, że panowie P. i JM. pełnią jeszcze funkcję modetatorów. Może moderacja dla niktórych przynosi niezły dochód?

Nie mamy tego gdzieś. Temat jest analizowany. Różne warianty są brane pod uwagę, w tym wcielenie nowych osób do składu moderacji.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Moje widzenie tego tematu

Właściciel:

Dyskutujcie!

nawalanka

nawalanka

nawalanka

nawalanka

Właścicielu co ty na to?

cisza a w międzyczasie nawalanka

Właścicielu co ty na to?

cisza

cisza

cisza

Właściciel:

Dyskutujcie, Dyskutujcie

Sekwencja powtarza się 10 lub więcej razy.

na boku Włąścieciel1 do Właściciela2:

Ty zobacz, ale jaja, ale się chłopaki nawalają. Daj spokój, to kilku fanatyków, niech się nawalają, cała reszta ma to w d... a ruch na forum jest.

Właściciel:

Dyskutujcie, Dyskutujcie..............

tak jak Ty w kazdej zakładce dyskutantów usiłujesz pokazać jako handlarzy szrotem i samo zło bo przeciez nikt normalny nie bedzie pisał w zakładce Kluby o uzywanych gratach tak w tym problemie równiez starasz sie wyszukac takie proste i łatwe wytłumaczenie

@cir,"rozwodniłeś" bardzo konkretny wpis parantulli swoją odpowiedzią dokumentnie.Poza tym sprytnie przeniosłeś akcent swojej odpowiedzi na osobę adwersarza.To wręcz podręcznikowy przykład trollingu.Jesteś trollem?

l'enfant sauvage

• Administratorzy

dio: uwierz mi, nie jestem w stanie czytać tego wątku 24h/dobę. Mam co robić, a Site to nie tylko audiostereo. Przepraszam, ale wbrew temu co niektórzy myślą my tu naprawdę pracujemy :) Podejmujemy działania, rozważamy różne warianty, póki nie zapadły ostateczne decyzje, to o czym tu pisać? Jak coś uda się ustalić to damy znać.

No i już jest jakaś odpowiedź, dziękuję.

Może przydzielcie moderatorów do poszczególnych zakładek, np:

Hiend - Cir, Sly, Cybant, Tomkly, Moreno,Marslo,Stefek

Analog - Vasa, Ahaja,Marek-41

Lampa - JT211, Pwit1,Traxman

Diy - Ahaja,Magazyn,Traxman,Misiomor

Bocznica - Wojtek Iwaszczukiewicz,Cir,Jar1

Muzyka - MarkN, Papaja

Jak kogoś wartościowego pominąłem to przepraszam.

Niech sobie palton z jozwą redaktorują i nie ustawiają wszystkich pod siebie jak małych dzieci.

edit. dopisanie działu i proponowanych moderatorów

Edytowane przez grynio
  • Administratorzy

Tak, ten wariant też był (i jest) brany pod uwagę, jako jedno z głównych rozwiązań. Jednak wymaga zdecydowanie większej ilości moderatorów, aby to miało ręce i nogi.

Hiend - Cir,Sly, Cybant, Tomkly, Moreno,Marslo

@cirowi zdecydowanie trzeba się przyjrzeć,poczynania tego indywiduum mogą budzić co najmniej wątpliwości.

l'enfant sauvage

Octavarim, Cir z moich obserwacji wydaje się rozsądny, tak samo jak Melb i Misiomor, duża ilość modów i podział na działy może polepszyć jakość moderacji i możliwość odwołania się do innego moda w przypadku podejrzenia o prywatne animozje.

• Administratorzy

grynio: pewnie nie uwierzysz, ale zakładaliśmy podobne rozwiązanie. Niemniej jednak wymaga one zaangażowania znaczącej liczby osób. Sam policz ilu użytkowników wymieniłeś. To Twoje typy, czy konsultowałeś to z tymi osobami?

PS. Typy od typować, a nie typy-typki, żeby zaraz ktoś się nie obraził ;-)

Nie konsultowałem, wynika to tylko z moich obserwacji, po prostu w/w wnoszą dożo dobrego na forum, znają się na tym co piszą i nie są mitomanami.

duża ilość modów i podział na działy może polepszyć jakość moderacji i możliwość odwołania się do innego moda w przypadku podejrzenia o prywatne animozje.

Musi być jednak jakaś stabilność decyzyjna,którą gwarantuje tylko bardzo jasna hierarchia,w innym przypadku jeden mod będzie podważał decyzje drugiego,trzeci tego pierwszego co niechybnie spotęguje animozje i w prostej linii może doprowadzić do powstawania różnych frakcji sympatyzujących z konkretnym moderatorem(/ami).

l'enfant sauvage

• Administratorzy

W przypadku bana jakimś rozwiązaniem jest głosowanie moderatorów w zakładce moderatorskiej.

W przypadku bana jakimś rozwiązaniem jest głosowanie moderatorów w zakładce moderatorskiej.

Wydaje się to jedynym i chyba w miarę dobrym rozwiązaniem.

l'enfant sauvage

Ma to sens, dobre rozwiązanie.

Cir z moich obserwacji wydaje się rozsądny

Z moich również taki sam wniosek.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.