Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak Ty w kazdej zakładce dyskutantów usiłujesz pokazać jako handlarzy szrotem i samo zło bo przeciez nikt normalny nie bedzie pisał w zakładce Kluby o uzywanych gratach tak w tym problemie równiez starasz sie wyszukac takie proste i łatwe wytłumaczenie

konflikt moderacja - stary audiofil jest jedynie stałym katalizatorem przy wielu problemach tego forum i za kazdym razem zaostrza te problemy

Jakie problemy? Które to są konkretnie?

Wymień ze trzy, które NIE MAJĄ związku z fatalnym moderowaniem Paltona i prześladowaniami kolegów Starego Audiofila.

Co tam trzy... znajdź mi taki chociaż jeden.

Parantulla, skoro masz to w poważaniu, to czemu się wypowiadasz? Daj sobie spokój i tyle...

Mam w poważaniu dziecinne kłótnie, które urosły do rangi ogólno forumowego sporu

w który są wciągani kolejni userzy na zasadzie - kto nie z nami ten przeciw nam.

Palton i Parantulla usilnie i celowo prowadzą do takiego skrótowego pojmowania sprawy.

Usilnie i celowo, to tylko tutaj jątrzysz i podpuszczasz, sprowadzając wszelkie próby prowadzenia normalnej dyskusji

na właściwe i jedynie słuszne tory czyli stara śpiewka o dwulicowych chamach i Palton musi odejść.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Usilnie i celowo, to tylko tutaj jątrzysz i podpuszczasz, sprowadzając wszelkie próby prowadzenia normalnej dyskusji

Bynajmniej. Przykładowo, propozycja Grynio, podoba mi się i zgadza się znią, co napisałem? Gdzie tu jątrzenie Jeśli już jednak mowa o jątrzeniu, to sam to czynisz w obleganym przez Ciebie np. wątku o sprzedawcach allegro itp., wietrząc wszędzie przekręty lub spiski. Czytam to zwykle z rozbawieniem, ale czasami te posty budzą we i przerażenie.

stara śpiewka o dwulicowych chamach

To słowa Paltona, nie moje.

Palton musi odejść.

Wydaje mi się, że nigdy tego tak nie napisałem, więc nie uogólniaj, po raz kolejny, proszę.

Edytowane przez SVART

Palton musi odejść.

Zapewne to poprawiłoby nastrój wielu osobom. Ale wprowadzenie/przydzielenie moderatorów do konkretnych zakładek to dobry pomysł, sprawdzony na innych forach.

Parantulla, ale mówisz cały czas o tym samym, jak by Ci się płyta zacięła... :)

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Użytkownik grynio dnia 22.01.2015 - 11:31 napisał

Cir z moich obserwacji wydaje się rozsądny

Z moich również taki sam wniosek.

Nie przeczę,że ocena moda może być różna.Z mojej strony dodam jedynie,że to rozsądek...dosyć specyficzny ale akceptuję Waszą opinię,być może robi więcej dobrego niż...innego.

l'enfant sauvage

Parantulla, ale mówisz cały czas o tym samym, jak by Ci się płyta zacięła... :)

A o czym mam mówić jak wy w kółko nudzicie o tym samym?

Gdzie są przedstawione realne problemy, o które pytałem? Gdzie są własne propozycje ich rozwiązania, o które prosiłem?

Wyobraźcie sobie, że nie ma tutaj Paltona i proszę słucham, co macie do powiedzenia ciekawego, żeby nie było o tym samym...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Redaktorzy

Może moderacja dla niktórych przynosi niezły dochód?

Oczywiście, nareszcie ktoś się zorientował. Dlaczego tak długo tym razem?

a co jesli moderator wpisuje to sobie w sygnature mimo prośby aby tego nie robił bo reprezentuje również innych moderatorów ?

Gdzie?

Oj, ja pisałem o swoich propozycjach i także nie było odzewu. Po części rozumiem Twój punkt widzenia i nawet mnie on nie dzwi. Tylko jakoś druga strona mówi ogólnikami i załatwia wszystko cichaczem. To od nich powinno wyjść, że chcemy zmian, przedstawia swoje propozycje i daje to pod publiczną dyskusje.

Ile tu już było pisane na ten temat? Były zadane konkretne pytania, była konkretne odpowiedzi? Jakoś się nie doczytałem. Ale nikt tu nie ma czasu, bo to marginalne problemy som.

Najlepiej powiedzieć, że się komuś nie chce, tak jest najprościej.

Jozwa, ty się lepiej weź za robotę...

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Redaktorzy

Jozwa, ty się lepiej weź za robotę...

Ja pracuję, kolego.

Należy więc stąd odejść, tam gdzie nas nie chcą to się nie wchodzi albo wchodzi się na zasadach określonych przez właściciela. Tymi zasadami tu są niesprawiedliwość, nieuczciwość, kolesiostwo i ogólny brak przyzwoitości

Pisze to człowiek, który robił tutaj dym, demonstracyjnie zakładał konkurencyjne forum i na audiostereo namawiał forumowiczów, żeby przeszli do niego. Widocznie nie chcieli, bo wrócił - i zarzuca tutaj innym brak przyzwoitości.

Edytowane przez jozwa maryn
Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Pisze to człowiek, który robił tutaj dym, demonstracyjnie zakładał konkurencyjne forum i na audiostereo namawiał forumowiczów, żeby przeszli do niego. Widocznie nie chcieli, bo wrócił - i zarzuca tutaj innym brak przyzwoitości.

Proszę byś podniósł wskazujący palec którejkolwiek ręki, zagiął go i dotknął czoła, oderwał od czoła, dotknął czoła, oderwał od czoła... Już ?

Ale wyjaśnię, nie jestem człowiekiem który robił tu jakikolwiek dym. Dym zrobili moderatorzy i to dopiero skutkowało powstaniem nowego forum. Proszę kota ogonem nie odwracać. I proszę ode mnie się odczepić. Tak jak ja nie robię uwag Tobie, tak Ty się ode mnie .... zdystansuj się.

• Redaktorzy

Przyłączę się do pytania: czy skonsultowano propozycje z kolegami z zaprezentowanej listy i co odpowiedzieli?

• Redaktorzy

Proszę byś podniósł wskazujący palec którejkolwiek ręki, zagiął go i dotknął czoła, oderwał od czoła, dotknął czoła, oderwał od czoła... Już ?

Ale wyjaśnię, nie jestem człowiekiem który robił tu jakikolwiek dym. Dym zrobili moderatorzy i to dopiero skutkowało powstaniem nowego forum. Proszę kota ogonem nie odwracać. I proszę ode mnie się odczepić. Tak jak ja nie robię uwag Tobie, tak Ty się ode mnie .... zdystansuj się.

Jestem zdystansowany kolego. Natomiast jestem przeciwnikiem hipokryzji. Miało być wam wspaniale, bo przecież ogłoszono, że na Audiostereo jest strasznie, no a my jesteśmy świetni goście, więc wszyscy z nami pójdą robić lepsze forum. A skoro nie wyszło, to wracamy jakby nigdy nic i próbujemy znowu. Widzę teraz , że mała grupa dosłownie pięciu ludzi znanych ze specyficznego poszanowania dla regulaminu forum niby to proponuje rzeczy wspaniałe (nagłe zwiększenie liczby moderatorów, co próbowano mnóstwo razy, ale nie było chętnych, bo kto by chciał się z wami szarpać robaczki?), a w rzeczywistości tylko wciąż tylko "palton musi odejść" i "odbanować zbanowanych" (zwłaszcza jednego). Koledzy, to naprawdę widać. Nawiasem mówiąc, czy spotkanie u Rocha nadal jest aktualne?

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

A skoro nie wyszło, to wracamy jakby nigdy nic i próbujemy znowu.

Wyszło, kolego nawet bardzo. Piszę i tam i tu. Bo i tam i tu mam znajomych. Natomiast tu wkurza mnie burdel jaki potrafisz zrobić za pomocą paltona.

bo kto by chciał się z wami szarpać robaczki?

Wypraszam sobie mówienie o mnie do mnie w liczbie mnogiej choć rozumiem że pewne zaszłości pozostały. Nie zgadzam sie także na nazywanie mnie robaczkiem, choc by nie wiem jak pieszczotliwie bo w Twoich wypocinach to przemyslana obraza.

Proszę mnie nie obracać ogonem.

To jest bolesne dla mnie.

Bardzo przepraszam, prostuję tylko ściany o które szanowny kot się czasem równiez ociera ;)

Tak czy inaczej, forum wymaga przewietrzenia. Niektórzy się tu zbyt zasiedzili w swoich rolach i skostnieli.

Kadencyjność moderatorów jest potrzebna.

Nie powinno też być łączonych funkcji moderator-redaktor.

Edytowane przez jar1

Oczywiście, nareszcie ktoś się zorientował. Dlaczego tak długo tym razem?

Gdzie?

chcesz zrzut ekranu ? bo nie rozumiem czego potrzebujesz- dowodu ?

przeciez od tego się zaczeło

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Widzę teraz , że mała grupa dosłownie pięciu ludzi znanych ze specyficznego poszanowania dla regulaminu forum niby to proponuje rzeczy wspaniałe (nagłe zwiększenie liczby moderatorów, co próbowano mnóstwo razy, ale nie było chętnych, bo kto by chciał się z wami szarpać robaczki?)

Jozwa, ty też dosyć specyficznie szanujesz regulamin.

Te "robaczki" chyba nie pomogą za bardzo rozładować sytuację?

Chyba że masz na myśli gdzie te 'robaczki" mają się znajdować.

Może po prostu część wartościowych ludzi nie ma za bardzo ochoty w wami współpracować i firmować tego swoim nickiem?

Doświadczeni użytkownicy w danej dziedzinie dobrze sprawdzają się jako moderatorzy na forach tematycznych, dlaczego tu miało to by nie zadziałać?

Naprawiacze świata z misją niestety nie mają autorytetu.

Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że dwa razy się zastanowię nad uwaga kogoś kto zna o wiele lepiej technikę lampową i ma realne doświadczenie niż nad ustawianiem do pionu przez osobę z misją.

[...] Naprawiacze świata z misją niestety nie mają autorytetu.

Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że dwa razy się zastanowię nad uwaga kogoś kto zna o wiele lepiej technikę lampową i ma realne doświadczenie niż nad ustawianiem do pionu przez osobę z misją.

Masz 100% racji, ale zwróć uwagę na taki drobiazg: w imię wolności wypowiedzi tacy "misjonarze" są dopuszczani do głosu bez ograniczeń, co w oczywisty sposób generuje narastające wkurzenie normalnych, merytorycznych userów. Kiedy w końcu któremuś z "normalnych" puszczą nerwy i da w krótkich żołnierskich słowach odpór "misjonarzowi", zaczyna się awantura. Z tej przyczyny, że "misjonarze" mają zwykle ego rozdęte do absurdu i przy tym całkowity brak poczucia humoru i dystansu do samego siebie. I ostatecznie zaczyna się błędne koło doniesień do moderacji, banów częściowych lub całkowitych etc. etc. . I ma to miejsce zasdniczo bez względu na temat - czy są to kable, czy hi-end, czy kwestie "handlowe", czy natrętna propaganda lewacka, prawacka czy prokościelna (bo, nie ukrywajmy, takowa się tu pojawia).

Z tej perspektywy widzę co najmniej 90% wybuchających tu sporów, a reszta to zasłona dymna lub odpryski drobnych sporów personalnych. Generalnie (IMO) problemem są "misjonarze". I Moderacja ma IMO dwa wyjścia: albo takowych wziąć na krótką smycz i z miejsca pacyfikować, gdy przesadzą, albo pozwolić userom bronić się przed nimi na własne sposoby. Wprawdzie ta druga opcja na pewno pociąga za sobą liczne ostre dyskusje i używanie słów wszelakich, ale - jak dowiodło życie w epoce "przedmoderacyjnej", zasadniczo w ekosystemie panowała zdrowa równowaga. Bajzel zaczął się dopiero wtedy, gdy "misjonarze" zaczęłi masowe akcje donosów, a Moderacja (przez krótki okres nie do końca bezstronna) uległa tej presji.

Moim skromnym zdaniem, druga opcja mimo wszystko jest bardziej sensowna, bowiem na zasadzie darwinowskiej selekcji ekstrema się w końcu wypali i zamknie. Zresztą - forum jest dla normalnych, dorosłych ludzi, a nie dla pensjonarek wrażliwych jako te mimozy.

P.S.

W tym wątku raczej się nie udzielam, ale ostatnie parę stron dyskusji skłoniło mnie do zjęcia jakiegoś stanowiska.

pozdrawiam

....natrętna propaganda lewacka, prawacka czy prokościelna (bo, nie ukrywajmy, takowa się tu pojawia).

Jak mamy nie ukrywać to....wymienić trzeba tą w cytacie "przypadkowo" niewymienioną (tą anty) dominującą tu na forum której doskonałym przedstawicielem jest cytowany....chyba nie trzeba wszyscy po awatarze już poznali.

Jakie "rady" daje;

Moderacja ma IMO dwa wyjścia: albo takowych wziąć na krótką smycz i z miejsca pacyfikować...

Cudne....jakbyś miał większą władzę to katolików pewnie już w obozach byś zamknął?

....albo pozwolić userom bronić się przed nimi na własne sposoby.
....ta druga opcja na pewno pociąga za sobą liczne ostre dyskusje i używanie słów wszelakich...

Pamiętamy, pamiętamy...zwłaszcza "słowa wszelkie" :)))

..."misjonarze" zaczęłi masowe akcje donosów....

"Misjonarzom" można wszystko wmówić, to co wcześniej napisałeś nie wystarczy?

A jak sobie na to nie pozwolą? ;)

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

dyżurny PR-owcu

Właśnie pisałem o wmawianiu...uderz w stół lepiej tu w moim poście pasuje.... ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Może ktoś by wskazał drogę tym panom do wątku "Polityka"?

Kolego Szanowny - ja się (15:31) jak najbardziej merytorycznie wypowiedziałem na temat tu rozważany - kol. Grynio celnie wskazał "misjonarzy" jako jedną z istotnych przyczyn rozważanych problemów.

Nie moja wina, że jeden z wzmiankowanych "misjonarzy" ma w nosie netykietę i wpycha się tam, gdzie nie ma merytorycznie nic do powiedzenia.

Pozdrawiam

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Jestem zdystansowany kolego. Natomiast jestem przeciwnikiem hipokryzji. Miało być wam wspaniale, bo przecież ogłoszono, że na Audiostereo jest strasznie, no a my jesteśmy świetni goście, więc wszyscy z nami pójdą robić lepsze forum. A skoro nie wyszło, to wracamy jakby nigdy nic i próbujemy znowu. Widzę teraz , że mała grupa dosłownie pięciu ludzi znanych ze specyficznego poszanowania dla regulaminu forum niby to proponuje rzeczy wspaniałe (nagłe zwiększenie liczby moderatorów, co próbowano mnóstwo razy, ale nie było chętnych, bo kto by chciał się z wami szarpać robaczki?), a w rzeczywistości tylko wciąż tylko "palton musi odejść" i "odbanować zbanowanych" (zwłaszcza jednego). Koledzy, to naprawdę widać. Nawiasem mówiąc, czy spotkanie u Rocha nadal jest aktualne?

Nie piszę tu odkąd niejaki Palton zwyzywał połowę forumowiczów od dwulicowych chamów.

Widzę, że tradycja jest kontynuowana. Teraz dwulicowych chamów zamienia się na hipokrytów. Widzę, że poziom jest trzymany.

Otóż

1. nie życzę sobię żadnych wyzwisk pod moim adresem

2. oświadczam publicznie, że będę korzystał z tych for, z których mam ochotę korzystać. A zarówno Józwie, jak i Paltonowi g..wno, za przeproszeniem do tego, gdzie jak i po co ja piszę.

3. Nie uważam również, że korzystanie z "zakazanego forum" jest jakimkolwiek przyczynkiem do określania mnie mianem hipokryty.

Ja się z Wami, Panowie, nie żeniłem. Wypraszam sobię podobne sformułowania.

4. Haniebne jest, że moderator (powtórzę to, co pisąłem w jednym z moich ostatnich postów, ponad pół roku temu). pozwala sobie na takie impertynencje wobec użytkowników

5. Haniebne jest również, że administracja na tego typu wyskoki pozwala.

6. Raz jeszcze żądam usunięcia mojego konta. Pól roku temu prosiłem. Prośby pozostały bez większego echa. Teraz swoją prośbę ponawiam.

Nie interesuje mnie pobyt na forum, na którym za propagowanie takiego zachowania, jak opisane, odpowiada ,... moderacja

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie piszę tu odkąd niejaki Palton zwyzywał połowę forumowiczów od dwulicowych chamów.

Widzę, że tradycja jest kontynuowana. Teraz dwulicowych chamów zamienia się na hipokrytów. Widzę, że poziom jest trzymany.

Otóż

1. nie życzę sobię żadnych wyzwisk pod moim adresem

2. oświadczam publicznie, że będę korzystał z tych for, z których mam ochotę korzystać. A zarówno Józwie, jak i Paltonowi g..wno, za przeproszeniem do tego, gdzie jak i po co ja piszę.

3. Nie uważam również, że korzystanie z "zakazanego forum" jest jakimkolwiek przyczynkiem do określania mnie mianem hipokryty.

Ja się z Wami, Panowie, nie żeniłem. Wypraszam sobię podobne sformułowania.

4. Haniebne jest, że moderator (powtórzę to, co pisąłem w jednym z moich ostatnich postów, ponad pół roku temu). pozwala sobie na takie impertynencje wobec użytkowników

5. Haniebne jest również, że administracja na tego typu wyskoki pozwala.

6. Raz jeszcze żądam usunięcia mojego konta. Pól roku temu prosiłem. Prośby pozostały bez większego echa. Teraz swoją prośbę ponawiam.

Nie interesuje mnie pobyt na forum, na którym za propagowanie takiego zachowania, jak opisane, odpowiada ,... moderacja

Brawo,brawo,brawo a może wkleimy scan z sygnaturką jednego z moderatorów, o którą tak naiwnie dopytuje jozwa maryn?

Może przydzielcie moderatorów do poszczególnych zakładek, np:

Hiend - Cir, Sly, Cybant, Tomkly, Moreno,Marslo,Stefek

Analog - Vasa, Ahaja,Marek-41

Lampa - JT211, Pwit1,Traxman

Diy - Ahaja,Magazyn,Traxman,Misiomor

Bocznica - Wojtek Iwaszczukiewicz,Cir,Jar1

Muzyka - MarkN, Papaja

Jak kogoś wartościowego pominąłem to przepraszam.

Niech sobie palton z jozwą redaktorują i nie ustawiają wszystkich pod siebie jak małych dzieci.

edit. dopisanie działu i proponowanych moderatorów

To jest bardzo dobry pomysł,z wszechmiar a szczególnie kontekst zmian personalnych.Panie Adminie,proszę to klepnąć,po uzgodnieniu tego z wymienionymi osobami i nie brać pod uwagę, w nowym rozdaniu,wiadomych moderatorów.

Nigdy nie byłem i nie jestem za wyrzucaniem kogokolwiek ze społeczności forum. Myślę że nakreślenie nowych ram działania moderatorów, sumiennie przez nich przestrzeganych, oraz bezwzględny nadzór nad nimi admina, spowoduje zmianę zachowań zarówno Paltona jak i Józwy.

A może spróbujmy nakreślić profil moderatora, spełniający wszystkie nasze oczekiwania? Jak myślicie, istnieje taki człowiek, który sprosta wymogom wszystkich żądających drastycznych zmian? :-)

W.

Edytowane przez vlado

To by chyba musiał w serwerowni nocować :D

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.