Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet te jak określasz manifesty zawierają walor poznawczy i potrafią być interesujące. Nie mają charaktreu czysto agitacyjnego. Osoba myśląca jest ponadto i potrafi czerpać z tego wiedzę. Każdy w nich widzi co innego.

Nie Arku. Napisałem wystarczająco wyraźnie warunek pod jakim otwieramy Twoje wątki. Manifesty Twojego "cobry" czy relacje z jakoby autentycznych działań kosmitów w naszym świecie, nie niosą żadnej wiedzy, wręcz szkodzą przede wszystkim "osobom myślącym" jak to nazwałeś, właśnie dlatego, że widzą inaczej.

Na to nie ma zgody jak i na nawoływanie przez Ciebie do likwidacji Kościoła/Kościołów bo nadeszła epoka "kosmicznych braci" A to nie jest mój wymysł czy któregoś z moderatorów, tylko punkt Regulaminu Forum i Netykiety.

Wszelkie takie działania z Twojej strony zakończą się zamknięciem wątku, lub wykluczeniem Ciebie z udziału w nim.

Dla propagowania idiotyzmów o których wspomniałem załóż sobie blog.

Ja to zrobiłem. Ale brak mi narzędzi wiec pewnie zrobiłem gdzieś tzw błąd gruby.

Nie może być aż tak źle.

Czemu nie może być? Oczywiście że może, nie twierdzę że jest, jednak biorąc pod uwagę fakt, że oprócz chamskiego użerania się ze sobą kilku trolli i otwartego zwalczania moderacji, oraz odstraszania nowych forumowiczów, czyli oddania de facto Forum we władanie kilku trolli ze zwalczających się na forum grup, rozmnożonych przez swe klony, zwykli, porządni forumowicze zaprzestali cokolwiek pisać w obawie zrównania ich z gównem przez wy/wym.

Czemu wiec się dziwisz? Przecież siedzisz w tym po uszy?

No cóż. Jeżeli nie wolno mi pisać to nie będę.

Piszcie sobie sami.

Na to nie ma zgody jak i na nawoływanie przez Ciebie do likwidacji Kościoła/Kościołów bo nadeszła epoka "kosmicznych braci" A to nie jest mój wymysł czy któregoś z moderatorów, tylko punkt Regulaminu Forum i Netykiety.

To jest naddinterpretacja i mijanie się z prawdą by nie powiedzieć kłamstwo. Wyraźnie wychodzą tu Twoje poglądy osobiste.

No cóż. Jeżeli nie wolno mi pisać to nie będę.

Piszcie sobie sami.

I z tego wszystkiego wyczytałeś, że nie wolno ci pisać? :-) A piszże, to znaczy wklejaj, ciekawostki, filmiki, co tylko znajdziesz w temacie UFO. Daruj sobie jedynie przekazy arkturian czy innych jaszczurów podawane w formie faktu, bo to jawne oszustwo.

Czego w tym co piszę nie rozumiesz? Dla arkturian załóż blog.

Połączę ci oba tematy w jeden jak prosiłeś.

W.

Co za kuriozum. To jest jawna cenzura na podstawie osobistych uprzedzeń.

Nie bredź Arku. Jaka cenzura, skoro wyraźnie zapraszam cie do prowadzenia bloga z tymi wklejkami w zakładce Blogi? Tam zamieszczaj do woli tę bezcenna "wiedzę".

Co za kuriozum. To jest jawna cenzura na podstawie osobistych uprzedzeń.

Nie strzelaj fochów, Arton, boś już duży chłopczyk.

@vlado ma rację. Wklejanie przez Ciebie durnot, wybełkotanych przez ewidentnie chorych ludzi - jest wyłącznie obrażaniem inteligencji czytelników. To było dobre na raz; no - góra dwa. Tak lo śmichu. Teraz to męka.

A "Jaszczury"? Skończyli się na Jimie M. i The Doors:-)

@Arton ponadto, jeśli chcesz zbierać zapiski/wycinanki z artykułów publikowanych w różnych czasopismach/źródłach, są ku temu dedykowane aplikacje online (typu Scoop.it, Pinterest, Curate.it) - jest to w znacznie bardziej profesjonalnej formie. Możesz prowadzić taki "zeszyt" z zebranymi artykułami a w wątku mieć do niego odsyłacze. Ale jednak nie piszmy o cenzurze, podczas gdy wątek na forum dyskusjnym po prostu nie spełnia wymogów wątku.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość vasa

(Konto usunięte)

biorąc pod uwagę fakt, że oprócz chamskiego użerania się ze sobą kilku trolli i otwartego zwalczania moderacji, oraz odstraszania nowych forumowiczów, czyli oddania de facto Forum we władanie kilku trolli ze zwalczających się na forum grup, rozmnożonych przez swe klony, zwykli, porządni forumowicze zaprzestali cokolwiek pisać w obawie zrównania ich z gównem przez wy/wym.

O!

A ja myślałem że tylko ja zdaję sobie z tego sprawę zhm.gif

Ale jeżeli jest to wiedza powszechna to dlaczego nie zlikwidujecie tej patologii?

Wystarczy wyciąć 20-tu delikwentów (łącznie ze mną jeżeli nie spełnię postawionych kryteriów) a potem trzymać się sztywno zasad.

Przecież leczenie objawów (wycinanie postów) to robota głupiego bez usunięcia przyczyny - czyli piszących głupoty.

Nie strzelaj fochów, Arton, boś już duży chłopczyk.

Właśnie dla tego nie dam sobie kagańca na łeb założyć. Przypominam. Czasy cenzury i komuny minęły. Sprawa jest prosta albo mogę pisać albo nie. To ja wybieram gdzie i co.

>romekjagoda

Dokładnie pamiętam jak żeś wpadał z awanturami do moich wątków nasyłając kolegę moderatora. Na szczęście inny nie potwierdzał Twoich poglądów. Tę funkcję dostałeś po zanajomości i to był błąd.

Próbujesz się tu odgrywać podczas gdy Vlado narzuca swoje światopoglądy.

O!

A ja myślałem że tylko ja zdaję sobie z tego sprawę zhm.gif

Ale jeżeli jest to wiedza powszechna to dlaczego nie zlikwidujecie tej patologii?

Wystarczy wyciąć 20-tu delikwentów (łącznie ze mną jeżeli nie spełnię postawionych kryteriów) a potem trzymać się sztywno zasad.

Przecież leczenie objawów (wycinanie postów) to robota głupiego bez usunięcia przyczyny - czyli piszących głupoty.

Nie żartuj :-) Przecież znamy się dość długo, no fakt, nie byłem moderatorem :-)

A Twoja porada jest właśnie w stu procentach zgodna z naszym punktem widzenia na naprawę tego Forum. I uwierz mi, zrobimy to, wszyscy niespełniający kryteriów nie będą mieli takiej swobody tyranizowania całej reszty jak dotąd mieli zapewnioną.

Wmawianie sobie i wszystkim przez tę grupę, jakoby była ona filarem i siłą napędową tego Forum, jest kłamstwem głoszonym z premedytacją w celu utrzymania perfidnie zdobytej pozycji i wypaczonych przywilejów.

W.

Właśnie dla tego nie dam sobie kagańca na łeb założyć. Przypominam. Czasy cenzury i komuny minęły. Sprawa jest prosta albo mogę pisać albo nie. To ja wybieram gdzie i co.

>romekjagoda

Dokładnie pamiętam jak żeś wpadał z awanturami do moich wątków nasyłając kolegę moderatora. Na szczęście inny nie potwierdzał Twoich poglądów. Tę funkcję dostałeś po zanajomości i to był błąd.

To oczywiste. My na prośbę Twoją i kilku forumowiczów udostępniliśmy Twój zamknięty wątek, abyś dalej czynnie, lecz zgodnie z zasadami Bocznicy go prowadził. Wybór należy do Ciebie, my zajmiemy się swoją robotą, a to jak ta współpraca się potoczy, zależy wyłącznie od Ciebie Arku.

W tej kwestii uważam naszą rozmowę za zakończoną.

Moderacja wycina bez zdania wyjaśnienia wszystko wedle własnego upodobania - zaczynam się zastanawiać czy to już nie jest ten czas, aby przestać odwiedzać to miejsce.

Moderacja wycina bez zdania wyjaśnienia wszystko wedle własnego upodobania - zaczynam się zastanawiać czy to już nie jest ten czas, aby przestać odwiedzać to miejsce.

Dees, konkretnie proszę: co zostało wycięte, co bez podania przyczyny.

>romekjagoda

Arton, pokaż mi przykład awantury z jaką wpadłem. Konkretnie. A jak tego nie zrobisz przeproś (choć się nie spodziewam, że będziesz miał na tyle kultury osobistej).

Co do nasyłania moderatorów jesteś wyjątkowo bezczelny - zbanowałeś mnie w swoim wątku za krytyczny stosunek do zamieszczanych w nim treści (swoją droga to jedyny ban przez 10 lat jaki dostałem na forum) i pisałeś o mnie krytyczne uwagi, podczas gdy ja nie mogłem na nie odpowiedzieć. Moją jedyną reakcją było zgłoszenie do Moderacji, byś nie pisał o ludziach, którzy nie mogą się do tych uwag o nich odnieść. Tyle.

Do tego naprawdę, miej przyzwoitość i wyjaśnij jak próbuję się niby odgrywać - że niby powyższa moja wypowiedź jest taką próbą? Brak słów...

Jestem po prostu zniesmaczony Twoim zachowaniem i insynuacjami, ale powinienem był się spodziewać.

Wczoraj w wątku technicznym ustosunkowałem się do tego wpisu (artur0215):

"...Kiedy zostanie zlikwidowana bocznica? I wzorem Elektrody dyskusje będą odbywać się w zakładkach merytorycznych, a wątki uboczne będą kasowane ?..."

Mój wpis zniknął wraz z dodaną odpowiedzią na niego w/w usera; został tylko o tym ślad w powiadomieniach.

Wiele takich zaistniałych sytuacji pomijam, ale to już zaczyna być w końcu denerwujące.

Słuszna decyzja, atmosfera forum na pewno stanie się mniej duszna.

Ze mną jak z dzieckiem. Podaj pół przyczyny dlaczego powinienem się stąd wynosić, a ja to życzenie w 100% spełnię. Teraz mówimy na poważnie, jaja zostawmy na kolację.

Wczoraj w wątku technicznym ustosunkowałem się do tego wpisu (artur0215):

"...Kiedy zostanie zlikwidowana bocznica? I wzorem Elektrody dyskusje będą odbywać się w zakładkach merytorycznych, a wątki uboczne będą kasowane ?..."

Mój wpis zniknął wraz z dodaną odpowiedzią na niego w/w usera; został tylko o tym ślad w powiadomieniach.

Wiele takich zaistniałych sytuacji pomijam, ale to już zaczyna być w końcu denerwujące.

I to nazywasz kasowaniem bez zdania wyjaśnienia? W wyjasnieniu jest podane 'wpis nie na temat'. Jeśli masz wątpliwości, co do zakresu tematycznego 'Wątku technicznego' odsyłam do otwierającego go posta. Denerwujące zaczyna być, że intencja istnienia i ramy wątku technicznego są notorycznie ignorowane przez Forumowiczów. Wybrałeś więc słaby przykład świadczący źle o Tobie (wpisy nie na temat), a nie o moderacji, bo nie nazwiesz raczej merytorycznym wkładem do wątku technicznego Twojego usuniętego wpisu w odpowiedzi na pytanie o usunięcie Bocznicy:

Chyba nie chcesz, aby to miejsce obumarło (?).

Kiedy moderacja w osobach mojej i Romka prowadziła otwartą moderację informując Was o swych decyzjach, wykorzystywaliście to wyłącznie jako pretekst do używania sobie na nas i trollowania.

Jesteśmy nowi, ale Wasze nauczki szybko przyswajamy i uczymy się skutecznego wykonywania swoich funkcji.

Jeśli uważasz, że Twoje cenne uwagi w wątku stricte technicznym były niesłusznie usunięte, zgłoś zażalenie do Administratora.

Dziecinadę z szantażowaniem o odejściu z forum możesz sobie darować, nie jesteś oryginalny :-) Tutaj nikt nikogo na siłę nie trzyma. A poczucie, że forum bez Ciebie upadnie jest żałośnie nieprawdziwe :-)

EOT.

I to nazywasz kasowaniem bez zdania wyjaśnienia? W wyjasnieniu jest podane 'wpis nie na temat'. Jeśli masz wątpliwości, co do zakresu tematycznego 'Wątku technicznego' odsyłam do otwierającego go posta. Denerwujące zaczyna być, że intencja istnienia i ramy wątku technicznego są notorycznie ignorowane przez Forumowiczów. Wybrałeś więc słaby przykład świadczący źle o Tobie (wpisy nie na temat), a nie o moderacji, bo nie nazwiesz raczej merytorycznym wkładem do wątku technicznego Twojego usuniętego wpisu w odpowiedzi na pytanie o usunięcie Bocznicy:

Nie mogłem tego przeczytać, bo wpis wyparował. Tylko kiedy wpis zostaje (przykładowo) po okrojeniu na dole widnieje stosowna uwaga.

A teraz sprawdźmy czy był nie na temat.

Wcześniej (przy podobnej "okazji") wieczorem posprawdzałem ile osób "siedzi" w danych zakładkach. Na stero trzech, w muzyce dwóch a kinie domowych sześciu - za to bocznicę odwiedzało w jednym czasie kilkanaście userów. Stąd moja konkluzja.

Jeśli uważasz, że Twoje cenne uwagi w wątku stricte technicznym były niesłusznie usunięte, zgłoś zażalenie do Administratora.

Czasami tylko się denerwuję i zwracam wtedy uwagę. Sarkazm akurat nie na miejscu.

Dziecinadę z szantażowaniem o odejściu z forum możesz sobie darować, nie jesteś oryginalny :-) Tutaj nikt nikogo na siłę nie trzyma. A poczucie, że forum bez Ciebie upadnie jest żałośnie nieprawdziwe :-)

Nie żyję z takim poczuciem. Szantaż? Gorzej mnie potraktowano a na skargę nie poszedłem i na nikogo się nie obraziłem.

Ja się na ciasne buty nie obrażam. Nie chodzę.

A teraz sprawdźmy czy był nie na temat.

Wcześniej (przy podobnej "okazji") wieczorem posprawdzałem ile osób "siedzi" w danych zakładkach. Na stero trzech, w muzyce dwóch a kinie domowych sześciu - za to bocznicę odwiedzało w jednym czasie kilkanaście userów. Stąd moja konkluzja.

1) I nadal uważasz, że Twoja konkluzja (nie oceniam - prawidłowa, czy nie) została umieszczona w prawidłowym miejscu, tj. Wątku Technicznym?

2) I nadal uważasz, że jest to kwestia techniczna mieszcząca się w ramach zdefiniowanych w pierwszym poście tego wątku?

3) I nadal uważasz w związku z powyższym, że decyzja moderacji w tym przypadku była bezzasadna, ergo

Moderacja wycina bez zdania wyjaśnienia wszystko wedle własnego upodobania
?!

Czepiasz się, Darku miły.

Przecież to raptem tydzień poszedł się bujać!:-)

1) I nadal uważasz, że Twoja konkluzja (nie oceniam - prawidłowa, czy nie) została umieszczona w prawidłowym miejscu, tj. Wątku Technicznym?

2) I nadal uważasz, że jest to kwestia techniczna mieszcząca się w ramach zdefiniowanych w pierwszym poście tego wątku?

Już rozumiem. Kiedy będę chciał nawiązać do czyjegoś (konkretnego) wpisu w wątku technicznym, to mam swój umieścić na przykład w wątku o Kubicy w F1?

3) I nadal uważasz w związku z powyższym, że decyzja moderacji w tym przypadku była bezzasadna, ergo

Nadal tak uważam.
Gość

(Konto usunięte)

- Dlaczego w edycji tematów nie ma opcji ich zamykania ? Kiedyś była.

- W edycji tematów powinna być opcja ich kasowania przez ich założyciela.

- W ustawieniach konta powinna być opcja usuwania konta użytkownika przez użytkownika.

- W ustawieniach konta powinna być opcja usuwania konta użytkownika przez użytkownika.

Wraz z całym jego bagażem postów i danych osobowych?

- Dlaczego w edycji tematów nie ma opcji ich zamykania ? Kiedyś była.

- W edycji tematów powinna być opcja ich kasowania przez ich założyciela.

- Pierwsze pytanie - a teraz nie ma i cóż zatem?

- Reszta pytań - jaki punkt regulaminu Forum daje ci prawo twierdzić, że powinna być?

Przypominam, to jest wątek techniczny.

@Keef98 i @Bezlitosna Niusia otrzymują regulaminowe ostrzeżenie za wszczęcie dyskusji poza tematem wątku powodującej trolling reszty użytkowników.

- Pierwsze pytanie - a teraz nie ma i cóż zatem?

- Reszta pytań - jaki punkt regulaminu Forum daje ci prawo twierdzić, że powinna być?

Przypominam, to jest wątek techniczny.

@Keef98 i @Bezlitosna Niusia otrzymują regulaminowe ostrzeżenie za wszczęcie dyskusji poza tematem wątku powodującej trolling reszty użytkowników.

Nie widzę przeciwwskazań. Skonstruujcie jeszcze czarcią zapadkę...

Co Moderacja ma zamiar (?) zrobić z chamem i prostakiem, który już podczas zakładania jednego ze swoich tysiąca wątków - wyzywa ludzi od "tępych buców"?

Nie widzę przeciwwskazań. Skonstruujcie jeszcze czarcią zapadkę...

Co Moderacja ma zamiar (?) zrobić z chamem i prostakiem, który już podczas zakładania jednego ze swoich tysiąca wątków - wyzywa ludzi od "tępych buców"?

Poprosić o zgłoszenie takowego na panel z wpisem w którym dopuścił się takiego wyzywania ludzi.

A ty vlado czemu tniesz niemerytorycznie? Zamiast wątek ortograficzny przenieść stąd do istniejącego wątku o tej tematyce, ty wywalasz wszystko do kosza. Czy moderacja zawsze działa niekreatywnie lub/i bezmyślnie?

A czemu drogi @SzuB piszesz o ortografii w wątku do tego nieprzeznaczonym wiedząc, że dedykowany wątek istnieje? W tym wątku wpisy nie na temat to trolling i nie ma znaczenia do jakich innych wątków pasujący. Moderacja w formie ustanowionej na tym forum i w ilości moderatorów jak teraz, nigdy nie nadąży za "kreatywnością" omijania lub łamania regulaminu przez niektórych użytkowników.

Wątek o ortografii pojawił się po tych wpisach, które wyciąłeś. Pojawił się po to, żeby tu nie śmiecić. Wystarczyło pomyśleć. Ale ty wiesz wszystko lepiej i dlatego zostałeś moderatorem. Dobranoc :-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.