Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
Druga sprawa to w momencie gdy wrzuca Pan np zdjęcia omijając zresztą nasze limity wielkości oraz ilości to nawet mając PRO u nich wrzuca to do nas a nie do nich. Więc to PRO dla nas nic nie znaczy a wręcz przeszkadza. 

A to czasem nie jest tak że AS broni się przed kasowaniem zdjęć, kopiując je u siebie?

Ze swojej strony, generalnie staram się wrzucać w domyślnej rozdzielczości (i nie jest to wtedy oryginalna rozdzielczość) ale po sprawdzeniu jak to wygląda po obróbce przez domyślne algorytmy (nie wiem czyje), to po prostu poprawiam, wrzucając oryginał.

To nie jest z mojej strony jakaś zła wola, tylko kwestia czytelności - wszak nie piszę dla siebie.
  • Administratorzy
26 minut temu, tomek4 napisał:

Ze swojej strony, generalnie staram się wrzucać w domyślnej rozdzielczości

Tu nawet nie o to chodzi ale robiąc screeny czy też rysując jakieś wykresy w paincie np takowe pliki ważą po 15-20 mb po skompresowaniu powinny max ważyć 1 mb a tapatalk pomija kompresje jaką my stosujemy i limity wszelakie i wrzuca to do naszych folderów. Kupując premium u nich pomija się limity które oni narzucają i jednocześnie pomijają nasze bez naszej wiedzy. 

Działa to do tego stopnia źle że niektórzy na forum potrafią mieć po 5-15 giga na koncie gdzie limit to 500 mb. W 99% są to memy i własnie takie zdjęcia nie skompresowane. A gdyby chociażby kompresta zachodziła to z 10 giga robiło by się ok 500 mb. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Jakieś 54 min temu (czas dodania posta) post się dodawał kilka minut. Tylko melduje, bo być może wina leżała po stronie "mojego" internetu. Przeglądarka Edziu.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
3 minuty temu, Jacchusia napisał:

Jakieś 54 min temu (czas dodania posta) post się dodawał kilka minut. Tylko melduje, bo być może wina leżała po stronie "mojego" internetu. Przeglądarka Edziu.

Nie zauważyliśmy nadmiernego obciążenia.

• Administratorzy
2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Wiec mój internet dostał czkawki.

Czasami wystarczy przeładować stronę. Edytor powinien zapamiętać pisaną wiadomość.

Gość

(Konto usunięte)
Tu nawet nie o to chodzi ale robiąc screeny czy też rysując jakieś wykresy w paincie np takowe pliki ważą po 15-20 mb po skompresowaniu powinny max ważyć 1 mb a tapatalk pomija kompresje jaką my stosujemy i limity wszelakie i wrzuca to do naszych folderów. Kupując premium u nich pomija się limity które oni narzucają i jednocześnie pomijają nasze bez naszej wiedzy. 
Działa to do tego stopnia źle że niektórzy na forum potrafią mieć po 5-15 giga na koncie gdzie limit to 500 mb. W 99% są to memy i własnie takie zdjęcia nie skompresowane. A gdyby chociażby kompresta zachodziła to z 10 giga robiło by się ok 500 mb. 

No dobrze, ale to nie możecie u siebie zrobić automatycznej bramki, która kompresuje wg waszych założeń?

BMP nie wrzucam, wszystko jpg.
5 godzin temu, tomek4 napisał:

No dobrze, ale to nie możecie u siebie zrobić automatycznej bramki, która kompresuje wg waszych założeń?

BMP nie wrzucam, wszystko jpg.

Nawet automatycznej bramki nie trzeba, wystarczy chwile pomyśleć i dodać skrypt który okresowo skanuje wgrane pliki i je kompresuje.

Jestem Europejczykiem.

Dyskusja vs memy.

Może być i tak, że ktoś swoje zdanie w dyskusji przedstawia za pomocą mema, mem może być także użyty jako przytoczenie odnoszącego się do dyskusji faktu. Ale na wklejanie memów nie odnoszących się do dyskusji są dwa wątki, jeden na polityczne drugi - pozostałe. Dlaczego więc nie są usuwane z wątków memy, które nie odnoszą się do dyskusji i tematyki wątku?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Dyskusja vs memy.

Może być i tak, że ktoś swoje zdanie w dyskusji przedstawia za pomocą mema, mem może być także użyty jako przytoczenie odnoszącego się do dyskusji faktu. Ale na wklejanie memów nie odnoszących się do dyskusji są dwa wątki, jeden na polityczne drugi - pozostałe. Dlaczego więc nie są usuwane z wątków memy, które nie odnoszą się do dyskusji i tematyki wątku?

Jeśli tytuł wątku brzmi "Dyskusje na luzie o wszystkim i niczym | Bez audio" , to IMHO jedynym tematem, który nie odnosi się do dyskusji jest temat audio.

• Administratorzy
12 godzin temu, tomek4 napisał:

No u nas jest takowa ale tapatalk pomija wszystko. To jak by porównać użytkownika forum i administratora z wszystkimi prawami do panelu moderatora administratora itd. Tapatalk kompletnie pomija ten podział. 

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nawet automatycznej bramki nie trzeba, wystarczy chwile pomyśleć i dodać skrypt który okresowo skanuje wgrane pliki i je kompresuje.

Takowy jest. Tylko że user nadal wrzuca zdjęcia wielkości których nie powinien. 

5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Dyskusja vs memy.

Który temat dokładnie. 

41 minut temu, Marcinus napisał:

Jeśli tytuł wątku brzmi "Dyskusje na luzie o wszystkim i niczym | Bez audio" , to IMHO jedynym tematem, który nie odnosi się do dyskusji jest temat audio.

Pudło! Userów obowiązuje zamieszczanie postów wątkach o odpowiednim temacie, więc skoro temat na memy polityczne już jest, to właśnie tam memy polityczne należy wklejać (Regulamin i Netykieta) ...chyba, że mem polityczny jest merytorycznym odniesieniem do toczącej się gdzieś indziej dyskusji. Ale w tym przypadku tak nie jest.

-----

13 minut temu, Espectro napisał:

Który temat dokładnie. 

Głównie "Dyskusje na luzie o wszystkim i niczym | Bez audio"

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Pudło! Userów obowiązuje zamieszczanie postów wątkach o odpowiednim temacie, więc skoro temat na memy polityczne już jest, to właśnie tam memy polityczne należy wklejać... chyba, że mem polityczny jest merytorycznym odniesieniem do toczącej się gdzie indziej dyskusji. Ale w tym przypadku tak nie jest.

Głównie "Dyskusje na luzie o wszystkim i niczym | Bez audio"

1. Dokładnie choć na bocznicy różne akcie się dzieją i nikomu to nie przeszkadza.

2. To taki temat i w nazwie nie ma napisane "Bez polityki".

3. Wiem o które wpisy chodzi i głęboko się zastanawiałem nad ich przeznaczeniem. Ostatecznie zostały. 

• Moderatorzy
12 minut temu, szymon1977 napisał:

Pudło! Userów obowiązuje zamieszczanie postów wątkach o odpowiednim temacie, więc skoro temat na memy polityczne już jest, to właśnie tam memy polityczne należy wklejać (Regulamin i Netykieta)

Szymonie, w regulaminie nie ma nic, na temat memów politycznych 🙂 .

Nie rób proszę zamieszania, dla zamieszania. A temat, o którym piszesz, został stworzony głównie z myślą o tym, żeby użytkownicy, którzy chcą sobie pisać na jakikolwiek temat , nie "śmiecili"" w innych wątkach.

• Administratorzy
1 minutę temu, Marcinus napisał:

Szymonie, w regulaminie nie ma nic, na temat memów politycznych 🙂 .

Nie rób proszę zamieszania, dla zamieszania. A temat, o którym piszesz, został stworzony głównie z myślą o tym, żeby użytkownicy, którzy chcą sobie pisać na jakikolwiek temat , nie "śmiecili"" w innych wątkach.

Dokładnie tak. Temat jest o wszystkim i niczym ale bez AUDIO bo to bocznica. 

21 minut temu, Espectro napisał:

1. Dokładnie choć na bocznicy różne akcie się dzieją i nikomu to nie przeszkadza.

2. To taki temat i w nazwie nie ma napisane "Bez polityki".

3. Wiem o które wpisy chodzi i głęboko się zastanawiałem nad ich przeznaczeniem. Ostatecznie zostały. 

A ja znam Regulamin. Po to on jest żebym humoru i satyry politycznej szukał w wątku "humor i satyra polityczna", a a dyskusji na luzie o wszystkim i niczym w wątku "dyskusja na luzie o wszystkim i niczym". A tu wchodzę do "dyskusji na luzie o wszystkim i niczym" a notorycznie nadziewam się na humor i satyrę polityczną. Czy zamiast "głęboko się zastanawiać" nie lepiej zrobić raz a dobrze porządek? Wszak to nie pojedyncze ekscesy OT,  a działania notoryczne, z premedytacją czyli TROLLING.

I nie pisz proszę, że Bocznica rządzi się swoimi prawami, bo prawda jest taka, że kilku userów kontynuuje bezprawie  zapoczątkowane przez Twoich niechlubnych poprzedników. Istotą czyjegoś forumowego życia jest wklejanie pomotycznych memów to niech sobie je wkleja z radością, ale nich innym życia nie zatruwa. Po to jest Regulamin żebym takich zachowań nie spotykał.

-----

7 minut temu, Marcinus napisał:

w regulaminie nie ma nic, na temat memów politycznych 🙂 .

Pudło! Skoro nie ma nic o memach politycznych to obowiązują przepisy o treściach wszelakich... no chyba, że dodacie zapis szczegółowy, pozwalający wbrew zapisom ogólnym Regulaminu, wklejać memy polityczne gdziekolwiek i bez związku z tematem.

-----

6 minut temu, Espectro napisał:

Temat jest o wszystkim i niczym ale bez AUDIO bo to bocznica. 

Tytuł wątku nie anuluje zapisów Regulaminu.

• Administratorzy
8 minut temu, szymon1977 napisał:

I nie pisz proszę, że Bocznica rządzi się swoimi prawami, bo prawda jest taka, że kilku userów kontynuuje bezprawie  zapoczątkowane przez Twoich niechlubnych poprzedników. I

Nadal powtarzam. Temat jest od takich wpisów. Ale ok może i tak że memy do memów a tekst pisany do tego tematu.

12 minut temu, szymon1977 napisał:

Pudło! Skoro nie ma nic o memach politycznych to obowiązują przepisy o treściach wszelakich... no chyba, że dodacie zapis szczegółowy, pozwalający wbrew zapisom ogólnym Regulaminu, wklejać memy polityczne gdziekolwiek i bez związku z tematem.

Przy założeniu że takowego zapisu nie ma i przy założeniu że takowego tematu nie ma zasada nie działa.

Przy założeniu że temat od memów politycznych jest to wklejanie w innych tematach memów politycznych jest jako takim łamaniem regulaminu w którym to mowa jest o pisaniu na temat.

• Moderatorzy
18 minut temu, szymon1977 napisał:

A ja znam Regulamin. Po to on jest żebym humoru i satyry politycznej szukał w wątku "humor i satyra polityczna", a a dyskusji na luzie o wszystkim i niczym w wątku "dyskusja na luzie o wszystkim i niczym". A tu wchodzę do "dyskusji na luzie o wszystkim i niczym" a notorycznie nadziewam się na humor i satyrę polityczną. Czy zamiast "głęboko się zastanawiać" nie lepiej zrobić raz a dobrze porządek? Wszak to nie pojedyncze ekscesy OT,  a działania notoryczne, z premedytacją czyli TROLLING.

I nie pisz proszę, że Bocznica rządzi się swoimi prawami, bo prawda jest taka, że kilku userów kontynuuje bezprawie  zapoczątkowane przez Twoich niechlubnych poprzedników. Istotą czyjegoś forumowego życia jest wklejanie pomotycznych memów to niech sobie je wkleja z radością, ale nich innym życia nie zatruwa. Po to jest Regulamin żebym takich zachowań nie spotykał.

-----

-----

Tytuł wątku nie anuluje zapisów Regulaminu.

Mimo wszystko zachęcam do podejścia bardziej na luzie, do niektórych tematów 🙂 

39 minut temu, Espectro napisał:

Przy założeniu że takowego zapisu nie ma...

Brak przepisu szczegółowego nie oznacza bezprawia a pofrzebę rozpatrzenia sytuacji na podstawie przepisów ogólnych.

Przy założeniu że temat od memów politycznych jest to wklejanie w innych tematach memów politycznych jest jako takim łamaniem regulaminu...

Nic dodać - nic ująć.

-----

32 minuty temu, Marcinus napisał:

Mimo wszystko zachęcam do podejścia bardziej na luzie, do niektórych tematów 🙂

Mój luz polega na tym, że nie wnikam w to, co się dzieje w wątkach politycznych. A i ja to przymknąłbym oko gdyby to nie były działania notoryczne.

-----

Temat jest od takich wpisów.

Skoro jest specjalny temat na memy pityczne, to poza uzasadnionymi przypadkami tam właśnie memy polityczne należy wklejać.

Ps

Luz luzem, ale gdy wchodzę na Forum, widzę nowe wpisy w kilku ciekawych wątkach, wchodzę w każdy po kolei, a jedyne co się nowego pojawiło to niezwiązane z dyskusją polityczne memy... teraz już wiecie dlaczego o tym piszę?

• Administratorzy
26 minut temu, szymon1977 napisał:

Skoro jest specjalny temat na memy pityczne, to poza uzasadnionymi przypadkami tam właśnie memy polityczne należy wklejać.

Wyjątkiem także są tematy czysto śmieciowe gdzie nie ma reguł gry a jedynei tematyka. W tym przypadku wszystko inne niż AUDIO.

27 minut temu, szymon1977 napisał:

Luz luzem, ale gdy wchodzę na Forum, widzę nowe wpisy w kilku ciekawych wątkach, wchodzę w każdy po kolei, a jedyne co się nowego pojawiło to niezwiązane z dyskusją polityczne memy... teraz już wiecie dlaczego o tym piszę?

Zgłosi Pan te wpisy będzie łatwiej.

21 minut temu, Espectro napisał:

Zgłosi Pan te wpisy będzie łatwiej.

Ok, tak będę robić.

24 minuty temu, Espectro napisał:

...tematy czysto śmieciowe gdzie nie ma reguł gry a jedynei tematyka.

Regułą obowiązującą jest Regulamin, tytuł wątku nadany mu przez usera nie jest ponad.

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

przez usera nie jest ponad.

przez Administratora.  temat powstał po przeniesieniu wpisów z tego tematu i innych nie na temat.

16 minut temu, Espectro napisał:

przez Administratora.

Adminstrator też nie jest ponad prawem 🙂

• Administratorzy
5 minut temu, szymon1977 napisał:

Adminstrator też nie jest ponad prawem 🙂

Prawem ? a to wrzucanie memów do tematu czysto śmietnikowego jest ponad prawem ? DO tego ten temat został stworzony. 

Ponad regulaminem jest Administrator oraz przede wszystkim Właściciel forum i to on zawsze będzie dyktował warunki. 

Kolejny raz jest g**** burza o bzdurę. Bo temat jest czysto śmieciowy i praktycznie nie zagląda się tam i nie ocenia wpisów chyba że ktoś kogoś obraża i wyzywa. 

2 minuty temu, Espectro napisał:

Prawem ?

Tak, Regulaminem.

2 minuty temu, Espectro napisał:

a to wrzucanie memów do tematu czysto śmietnikowego jest ponad prawem ?

Tak, bo skoro jest watek na memy polityczne to obowiązkiem usera wklejać je właśnie w tym wątku.

15 minut temu, Espectro napisał:

Kolejny raz jest g**** burza o bzdurę.

Dla mnie to ważna sprawa.

4 godziny temu, Espectro napisał:

Ponad regulaminem jest Administrator oraz przede wszystkim Właściciel forum...

Nie, choć to oni ustalają Regulamin, to nic ich nie zealnia z obowiązku stosowania się do jego zapisów, a ponad nimi jest jeszcze Prawo, więc z tym "dyktowaniem warunków" to tak raczej z przymrużeniem oka.

Ps.

Domyślam się, że w kwestii trolowania Forum politycznymi memami nic nie zamierzacie zrobić - ok. Pozostaje zgłaszać bo czasem jednak reagujecie.

-----

Kolejna kwestia: proszę mi wytłumaczyć dlaczego pomimo zgłoszenia pozostaje na Forum OT i pyskówka o treści (to jest cały post):

"Co wpis to głupsze teksty. Idź facet produkuj się gdzie indziej."

• Administratorzy
22 minuty temu, szymon1977 napisał:

Domyślam się, że w kwestii trolowania Forum politycznymi memami nic nie zamierzacie zrobić - ok. Pozostaje zgłaszać bo czasem jednak reagujecie.

Kroki już podjęto. 

Odwołania za 3 2 1 ..... 

Jak się wpuszcza sprzątaczkę z odkurzaczem do serwerowni to jak się rozpędzi potrafi wciągnąć nawet część wpisów. A niektóre całkiem ładne były.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Jak się wpuszcza sprzątaczkę z odkurzaczem do serwerowni to jak się rozpędzi potrafi wciągnąć nawet część wpisów. A niektóre całkiem ładne były.

Sprzątaczkę ? Może lepiej kogoś do oceny tych wpisów dać ? i niech sobie poklika z punktami ? 

A rób sobie co chcesz Panie Moderatorze bo i tak robisz co chcesz.

Trochę poczucia humoru bym polecił zamiast straszenia.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.