Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że moderatorzy wykonują pracę społecznie.

Praca dla komercyjnej firmy nie jest praca społeczną, tylko przysporzeniem. W kazdym bardziej cywilizowanym kraju zgodnie z przepisami UE byłaby przedmiotem badania przez Urzad Skarbowy.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Oczywiście masz rację. Tylko o co kruszyć kopię Don Kichocie? :)

A choćby po to, żeby dowieść, że to co napisałeś o społecznej pracy moderatora, na tym konkretnym przykładzie jest nieprawdą.

Ale przyznałeś mi w końcu rację, więc jak widzisz uwaga o Don Kichocie nietrafiona, bo tym razem nie była to daremna walka z wiatrakami.

Palton słyszałem że zbanowałeś Szymona....naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć twojego postępowania- ręce opadają

Szymon to jest jeden z nielicznych ludzi na forum o tak dużej wiedzy praktycznej bo chyba nikt tego nie zaprzeczy

a do tego gość bardzo pomocny...a że przy tym surowy ja takich ludzi szanuje.....Palton proszę k**wa opamietaj się gościu

Gdyby tych chętnych frajerów nie było to SITE musiałoby zatrudnić normalnie moderatorów. Byliby o niebo lepsi.

Lepsi dla kogo? Dla SITE, dla forumowiczów, dla branży, czy dla trolli ??? Czy może piszesz to z własnej perspektywy? Dla ciebie byliby lepsi zawodowi moderatorzy ? :-)))

Oczywiście za nazywanie moderatorów frajerami, otrzymasz stosowne ostrzeżenie.

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

Widzisz, jak ty pokrętnie myślisz...

Od razu w głowie kombinowanie kto lepszy dla kogo, kto kogo poklepie po pleckach... Takie myślenie jest smutnym reliktem zeszłego systemu. To wasze pokolenie niestety musi umrzeć, tak jak i pokolenie przez was wychowane i wyuczone. Dopiero wtedy jest szansa na normalność w tym kraju.

Dlaczego nie pomyślisz wprost o tym, co warek napisał? Nie dla kogo, tylko DO CZEGO. Odpowiadam: do profesjonalnego, opartego na PRZESTRZEGANIU REGULAMINU, moderowania forum.

A za nim "otrzymam stosowne ostrzeżenie", bo przecież każde publiczne wyrażenie niepochlebnych myśli to atak na moderację, powiem ci tak, jak Kmicic Kuklinowskiemu: "Prywatnemu, nie posłowi!".

Vlado albo chcesz dyskutowac albo dawać ostrzeżenia. Zdecyduj sie.

Darmowa praca jest frajesrtstwem i działaniem aspołecznym ZAWSZE. I nie dotyczyło to tylko moderatorów.

Kapitalizm nie zna pojęcia pracy za darmo!

Praca dla komercyjnej firmy NIE JEST PRACĄ SPOŁECZNĄ... ZAWSZE i nie dotyczyło to tylko moderatorów

Natomiast twoje zachowanie - czyli dyskusja po wpisywaniu mi ostrzezeń jest złamaniem netykiety i zwykłym CHAMSTWEM.

Twoje działania zgłaszam do Administracji forum

Ponieważ złosliwie dajesz mi ostrzeżenia za normalna dyskusję , składam także do Urzędu Skarbowego M.St. Warszawa informację o zartrudnianiu przez Spólke SITE darmowych pracowników z zapytaniem prawnym czy taki proceder jest przysporzeniem korzysci podlegajacych opodatkowaniu.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

. Odpowiadam: do profesjonalnego, opartego na PRZESTRZEGANIU REGULAMINU, moderowania forum.

Dodałbym tylko.

Czyli:

Do profesjonalnego, opartego tylko na przestrzeganiu regulaminu, moderowania forum.

Jeśli natomiat moderacja nie potrafi konkretnym punktem regulaminu uzasadnić swojej ingerencji, to jest to samowola.

Edytowane przez HQ150

Ponieważ złosliwie dajesz mi ostrzeżenia za normalna dyskusję , składam także do Urzędu Skarbowego M.St. Warszawa informację o zartrudnianiu przez Spólke SITE darmowych pracowników z zapytaniem prawnym czy taki proceder jest przysporzeniem korzysci podlegajacych opodatkowaniu.

Sprawdź najpierw definicję stosunku pracy, by się nie ośmieszyć przed US.

I nie zapomnij poinformować PIP, a także nas o odpowiedzi i wyniku Twoich działań.

Powrót po dłuższej przerwie...

<br />Dlaczego nie pomyślisz wprost o tym, co warek napisał? Nie dla kogo, tylko DO CZEGO. Odpowiadam: do profesjonalnego, opartego na PRZESTRZEGANIU REGULAMINU, moderowania forum.<br />

Dlatego zapytałem, dla kogo lepsze byłoby moderowanie zawodowe? Zapewniam Cię, że dowiedziałbyś się od razu tak jak i @warek. Nie byłoby Was na tym forum. A gdybyście byli, pisalibyście wyłącznie merytorycznie w tematach forum..

A karę, tak jak wyraźnie napisałem otrzymał za przyrównanie moderatorów do frajerów.

Ja jestem użytkownikiem pełniącym funkcję moderatora społecznie, bo tak jest przyjęte na tym Forum. Dlatego zarówno udzielam upomnień jak i dyskutuję z Forumowiczami. @warek nie jest od negowania tego. Jeśli tutaj pisze wyraził na to zgodę, oraz na przestrzeganie RN tego forum. Ty również!

Macie rację, nie muszę tłumaczyć przed Wami powodów udzielenia kary. Otrzymujecie je wraz z ostrzeżeniem. Drogę odwoławczą oraz miejsce składania skarg znacie.

Sprawdź najpierw definicję stosunku pracy, by się nie ośmieszyć przed US.

I nie zapomnij poinformować PIP, a także nas o odpowiedzi i wyniku Twoich działań.

Sprawdzi to US i nie będzie sprawdzał stosunku pracy tylko przysporzenie na rzecz spółki SITE świadczeniem usług bez naliczania wynagrodzenia. US poinformuje spółke SITE jesli uzna to za odpowiednie.

Wam nic do tego, bo nie bedziecie stroną ewntualnego postepowania.

Edytowane przez warek
Gość Gosc

(Konto usunięte)

No!

Tego tu jeszcze nie było.

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

Nie byłoby Was na tym forum.

Grozisz mi?

A gdybyście byli, pisalibyście wyłącznie merytorycznie w tematach forum..

Takiś pewny? To powiedz, po jaką cholerę w takim razie jest calusieńka niemerytoryczna bocznica do pisania o bzdurach? Wiesz bardzo dobrze: DO NABIJANIA RUCHU. Więc proszę cię, jeśli nie chcesz być uczciwy względem nas, to bądź uczciwy przynajmniej względem siebie i nie pisz takich rzeczy.

A karę, tak jak wyraźnie napisałem otrzymał za przyrównanie moderatorów do frajerów.

Albo mylisz się, albo udajesz, że nie chcesz zrozumieć, bo warek nie przyrównał moderatorów do frajerów. Przyrównał pewne osoby do frajerów, które właśnie przez ich domniemane frajerstwo stały się moderatorami za darmochę. Rozumiesz odwrotność sytuacji, prawda? Domniemane frajerstwo zachodzi PRZED a nie PO zostaniu moderatorem, więc nie przyrównywał moderatorów do frajerów, a nałożona przez ciebie kara punktowa jest bezpodstawna i wynika wyłącznie z niezrozumienia przez ciebie wypowiedzi warka.

No!

Tego tu jeszcze nie było.

Nie tylko tego. Nazywania ludzi świadczących swój wolny czas nieodpłatnie (a to dość szeroki krąg organizacji społecznych) FRAJERAMI absolutnie kwalifikuje się pod zgłoszenie do prokuratury.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A gdybyście byli, pisalibyście wyłącznie merytorycznie w tematach forum..

Tu masz rację.

Na forum w którym działania moderacji są podyktowane tylko przestrzeganiem regulaminu, są jasne i klarowne i zdecydowane, nie ma potrzeby pisania takich elaboratów o sposobie traktowania nas forumowiczów.

Nie tylko tego. Nazywania ludzi świadczących swój wolny czas nieodpłatnie (a to dość szeroki krąg organizacji społecznych) FRAJERAMI absolutnie kwalifikuje się pod zgłoszenie do prokuratury.

No tuś się chyba troszkę zapędził.

Już czytałem tutaj o hitlerowcach, ss-manach, mordercach, przed chwilą zostałem nazwany analfabetą, niejednokrotnie czytam o chorobach psychicznych imputowanych innym forumowiczom i jakoś nigdy moderacja nie zgłosiła tych wypowiedzi prokuraturze.

Przyznasz, że frajer to przy tym błahostka.

No tuś się chyba troszkę zapędził.

Już czytałem tutaj o hitlerowcach, ss-manach, mordercach, przed chwilą zostałem nazwany analfabetą, niejednokrotnie czytam o chorobach psychicznych imputowanych innym forumowiczom i jakoś nigdy moderacja nie zgłosiła tych wypowiedzi prokuraturze.

Nie MODERACJA ma zgłaszać przypadki publicznej zniewagi, tylko osoba pokrzywdzona. Przestań konfabulować.

Takiś pewny? To powiedz, po jaką cholerę w takim razie jest calusieńka niemerytoryczna bocznica do pisania o bzdurach?

Takim pewny. Dobrze zrozumiałeś powody obecności zakładek takich jak Bocznica na różnych forach. Przeznaczone są do pisania o bzdurach.

Domniemane frajerstwo zachodzi PRZED a nie PO zostaniu moderatorem, więc nie przyrównywał moderatorów do frajerów, a nałożona przez ciebie kara punktowa jest bezpodstawna i wynika wyłącznie z niezrozumienia przez ciebie wypowiedzi warka.

Gdyby tych chętnych frajerów nie było to SITE musiałoby zatrudnić normalnie moderatorów. Byliby o niebo lepsi.

To mowa o nas moderatorach tego Forum, więc nie bredź i nie adwokatuj sprawa Ciebie nie dotyczy.

Poza tym, raz żądasz niedyskutowania moderatorów z forumowiczami o nakładanych karach, a drugi raz jak teraz wymagasz ode mnie wyjaśnień :-)) ?

W tej sprawie EOT.

Być może dala Ciebie. W moich stronach w Łódzkiem, gdybyś nazwał kogoś otwarcie frajerem, miałbyś po tym niezłą dokumentację dla ZUS w sprawie renty inwalidzkiej.

EOT.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W moich stronach w Łódzkiem, gdybyś nazwał kogoś otwarcie frajerem, miałbyś po tym niezłą dokumentację dla ZUS w sprawie renty inwalidzkiej.

Całe szczęście, że to nie moje strony i nie moje towarzystwo.

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

Takim pewny. Dobrze zrozumiałeś powody obecności zakładek takich jak Bocznica na różnych forach. Przeznaczone są do pisania o bzdurach.

Więc wiesz bardzo dobrze, że usunięcie tego i pisanie wyłącznie merytoryczne zabiłoby to forum i tyle.

To mowa o nas moderatorach tego Forum, więc nie bredź i nie adwokatuj

Nadal nie czytasz tego, co jest napisane. No to jeszcze raz: "Gdyby tych chętnych frajerów nie było". Chętnych do zostania moderatorem za darmochę. Już rozumiesz? PRZED, nie PO!

sprawa Ciebie nie dotyczy

No i co z tego? To oznacza, że nie mogę się wypowiedzieć? Zamykasz mi usta? A na jakiej podstawie?

wymagasz ode mnie wyjaśnień :-)) ?

Nigdzie nie domagałem się żadnych wyjaśnień, więc przestań konfabulować i daruj sobie uśmieszki, bo wlepianie kar wynikających z niezrozumienia, a nie za popełnione przewiny, w ogóle nie jest śmieszne. W ogóle.

W moich stronach w Łódzkiem

A w Belgii jak tam? Obrażają się o frajera?

A w Belgii jak tam? Obrażają się o frajera?

Odnoszenie się do czyjejkolwiek sytuacji osobistej na publicznym forum jest niezgodne z netykietą, niesmaczne i świadczy o braku argumentów merytorycznych. Gdziekolwiek.

Dlatego do mojej działalności na forum masz prawo odnosić się tylko w zakresie mojego wypełniania lub nie moich obowiązków moderatorskich i przestrzegania Regulaminu, które obowiązuje mnie jako zwykłego użytkownika.

Nadal nie czytasz tego, co jest napisane. No to jeszcze raz: "Gdyby tych chętnych frajerów nie było". Chętnych do zostania moderatorem za darmochę. Już rozumiesz? PRZED, nie PO!

Czy PO już nie są frajerami?

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

Dlatego do mojej działalności na forum masz prawo odnosić się tylko w zakresie mojego wypełniania lub nie moich obowiązków moderatorskich

Czyli cenzurujesz mnie, bo sam odnosiłeś się do czegoś innego, a teraz twierdzisz, że odpisanie na to, co napisałeś, jest bezprawne. Spytam słowami Kazika Staszewskiego: "od kogo to prawo?".

Nie ma to absolutnie żadnego znaczenia dla rozważanej sprawy. Żadnego. I tym samym nie powinno w ogóle być tematem rozmowy.

Użytkownik romekjagoda dnia 26.06.2015 - 13:34 napisał

Nie ma to absolutnie żadnego znaczenia dla rozważanej sprawy. Żadnego. I tym samym nie powinno w ogóle być tematem rozmowy.

Dokładnie tak. Przed czy po, nie ma żadnego znaczenia. Frajerami nazwał ludzi świadczących swe usługi bezpłatnie w kontekście moderatorów tego Forum. Obojętnie jak byś to mataczył jest to obraźliwe wypowiadanie się o takiej grupie osób.

I za to dostał ostrzeżenie, resztę za chamskie wpisy odwetowe i personalne ataki na forum i PW.

A czy w Belgii się obrażają za nazwanie frajerem? Nie wiem, nie żyje w Belgii, ale pojedź i sprawdź. I pomogę w Anglii raczej nie próbuj.

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

Nadal nie rozumiesz. Ekstrapolacja podpowiada, że już nie zrozumiesz, a ton wypowiedzi sugeruje, że zrozumieć nie chcesz. Dalsze próby wyjaśnienia są bezsensowne. Zwłaszcza, że występujesz z pozycji siły.

Interesująca jest jeszcze jedna sprawa dotycząca postępowania moderatorów. Vlado napisał: "Ja jestem użytkownikiem pełniącym funkcję moderatora". Zatem vlado zastrzegł sobie przywileje obu "stron", twierdząc, że jest użytkownikiem p.o. moderatora. Jeśli użytkownik p.o. moderatora udziela się w wątku merytorycznym, jest użytkownikiem i nie jest moderatorem. Natomiast jeśli mu się w tym wątku nawrzuca personalnie, to nie jest to atak personalny na użytkownika, zagrożony niższą karą punktową, tylko zawsze jest to atak na moderację, zagrożony wyższą karą, choć w żaden sposób się do moderowania nie odnosi.

Edytowane przez Papierwoleju

Czyli cenzurujesz mnie, bo sam odnosiłeś się do czegoś innego, a teraz twierdzisz, że odpisanie na to, co napisałeś, jest bezprawne. Spytam słowami Kazika Staszewskiego: "od kogo to prawo?".

Ja Cię cenzuruję?! Domagam się tylko, byś pisał nie o mnie, a dyskutowanej kwestii. Tyle. A to prawo to pewne wymogi życia społecznego i zasady cywilizowanej dyskusji merytorycznej (w przeciwieństwie do personalnej) i coś, co określa się mianem 'klasy' (pojęcie dla niektórych obcje) - ja nie dyskutuję na temat tego gdzie mieszkasz, pracujesz i kogo poslubiłeś. Bo to sa sprawy prywatne, nienadające się na forum publiczne.

Dalsze próby wyjaśnienia są bezsensowne.

Jako żywo. To przecież widać po Twoich "wysiłkach" :-))) I jeszcze jeden drobiazg. Moderatorzy nie są w żaden sposób zatrudnieni przez SITE. Są zwykłymi użytkownikami.

Na tym kończę dyskusję z Tobą jako bezsensowną.

EOT.

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

Ja Cię cenzuruję?! Domagam się tylko, byś pisał nie o mnie, a dyskutowanej kwestii. Tyle. A to prawo to pewne wymogi życia społecznego i zasady cywilizowanej dyskusji merytorycznej (w przeciwieństwie do personalnej) i coś, co określa się mianem 'klasy' (pojęcie dla niektórych obcje) - ja nie dyskutuję na temat tego gdzie mieszkasz, pracujesz i kogo poslubiłeś. Bo to sa sprawy prywatne, nienadające się na forum publiczne.

To TY wyskoczyłeś z psioczeniem na Polskę. To TY wyskoczyłeś z zagranicznymi "strukturami społ. obywatelskiego", które są takie super. To TY zacząłeś ten temat, jak to w Polsce źle, nie mieszkając tutaj. I masz do mnie pretensje, że kontynuowałem temat? Brak mi słów. To jakaś farsa.

To przecież widać po Twoich "wysiłkach" :-)))

Mhm :-))) Bardzo śmieszne :-))) Nie rozumieć i się z tego cieszyć :-))) Super :-))) Naprawdę :-)))

Moderatorzy nie są w żaden sposób zatrudnieni przez SITE. Są zwykłymi użytkownikami.

Pierwsze zdanie jest prawdą. W drugim sam sobie zaprzeczasz.

Za pół godziny weekend. Nie chce mi się dyskutować z ludźmi, którzy i tak występują z pozycji siły, spadam z tego wątku. A wszystkim p.o. moderatora, jak i zwykłym użytkownikom, życzę odpoczynku, ładnej pogody i miłości bliźniego. Pozdrawiam.

Za pół godziny weekend. Nie chce mi się dyskutować z ludźmi, którzy i tak występują z pozycji siły, spadam z tego wątku. A wszystkim p.o. moderatora, jak i zwykłym użytkownikom, życzę odpoczynku, ładnej pogody i miłości bliźniego. Pozdrawiam.

Mnie chyba nie zarzucisz że występuje w rozmowie z Tobą z pozycji siły? Cóż, wszyscy czasami bywamy w naszym przekonaniu niezrozumiani. Ja odnoszę takie samo wrażenie w tej dyskusji.

Ja Tobie również życzę przemiłego weekendu, jako użytkownik pełniący społecznie funkcje moderatora.

A serdecznie pozdrawiam już całkiem prywatnie :-)

Włodek.

....no muszę się pochwalić; po 10 latach na forum dostałem pierwszego "bana" w wątku na "Analog" zaś mój nienaruszający jakiejkolwiek z zasad na tym forum wpis został usunięty bez słowa komentarza....chwała Społecznikom dbającym o merkantylne interesy użytkowników - przedsiębiorców....a prywatnie to równie serdecznie pozdrawiam Wszystkich czytających....;)

Jak to dostałeś bana? Za co i w jakim wątku?

Sprawdziłem :-)

Przykro mi, ale będziesz się musiał drogi Andrzeju dużo bardziej postarać o prawdziwego bana od moderacji :-) To wbrew pozorom wcale nie takie łatwe dla poważnego Forumowicza.

Nie dostałeś bana, tylko cały wątek został zamknięty z powodu dzisiejszego incydentu pomiędzy jego Autorem a jednym z Forumowiczów. Zamknięty czasowo, aż nie otrzymałem oświadczeń obu stron co do dalszego ich postępowania.

To wszystko celem zapobieżenia ewentualnym pomówieniom i oszczerstwom ze strony osób trzecich. Wpisy emocjonalne i sugerujące winę którejś ze stron także chwilowo ukryłem w tym Twój.

Teraz po otrzymaniu oświadczeń wątek przywróciłem razem z Waszymi wpisami.

Serdecznie pozdrawiam.

W.

Jak to dostałeś bana? Za co i w jakim wątku?

Sprawdziłem :-)

Przykro mi, ale będziesz się musiał drogi Andrzeju dużo bardziej postarać o prawdziwego bana od moderacji :-) To wbrew pozorom wcale nie takie łatwe dla poważnego Forumowicza.

Nie dostałeś bana, tylko cały wątek został zamknięty z powodu dzisiejszego incydentu pomiędzy jego Autorem a jednym z Forumowiczów. Zamknięty czasowo, aż nie otrzymałem oświadczeń obu stron co do dalszego ich postępowania.

To wszystko celem zapobieżenia ewentualnym pomówieniom i oszczerstwom ze strony osób trzecich. Wpisy emocjonalne i sugerujące winę którejś ze stron także chwilowo ukryłem w tym Twój.

Teraz po otrzymaniu oświadczeń wątek przywróciłem razem z Waszymi wpisami.

Serdecznie pozdrawiam.

W.

...dziękuję za informację - już wszystko jest dla mnie jasne....pozdrawiam raz jeszcze ;)
  • Użytkownicy+

Palton słyszałem że zbanowałeś Szymona....naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć twojego postępowania- ręce opadają

Szymon to jest jeden z nielicznych ludzi na forum o tak dużej wiedzy praktycznej bo chyba nikt tego nie zaprzeczy

a do tego gość bardzo pomocny...a że przy tym surowy ja takich ludzi szanuje.....Palton proszę k**wa opamietaj się gościu

Przypomnę, że pojedynczy moderator nie ma prawa nikogo banować.

Zostało usunięte jedno z dwóch kont tego użytkownika. Drugie konto ma przekroczony limit ostrzeżeń (10), po którym automatycznie następuje czasowy zakaz pisania. Forumowicz "Szymon" zgromadził łącznie 58 ostrzeżeń, które przyznało siedmiu moderatorów. Ostrzeżeń tak naprawdę powinno być kilka razy tyle, ponieważ najczęściej jedno ostrzeżenie było przyznawane za kilkustronicowe pyskówki. Gdyby przyznać zgodnie z regulaminem ostrzeżenie za każdy wpis z osobna, trzeba by liczbę 58 pomnożyć x kilka...

Nikt nie podważa wiedzy tego forumowicza, zresztą moderacja nie jest od tego. Poza niewątpliwymi pozytywami jak pomoc innym, forumowicz wielokrotnie łamał regulamin i zwyczajne ludzkie zasady. Jeden moderator mógłby się mylić, czy też być stronniczy, ale nie sześciu czy siedmiu na przestrzeni kilku lat.

To pewnie ban prewencyjny w związku z powyższymi linkami do Ajona.

Z teorii spiskowych, wolę te o brzozie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.