Skocz do zawartości
IGNORED

"WPROST nie do wiary"

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

lepsze wojowanie niż jak to określił jeden minister robienie laski:) stąd propagowanie tej tolerancji teraz a wojna hmmm jak bedzie miała być to nie ważne kto będzie, potrzebny jest rząd który nie robi laski :P

właśnie od tego jest polityka zagraniczna....a jak już fotygowa obejmie ten urząd to zalecam, wręcz nakazuję bunkierek budować.będzie jak znalazł ;-p

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Podejrzewam że to wypowiedź SIkorskiego z czasów sprzed agresji Putina na Ukrainę, a więc rok temu lub dawniej - wówczas mógł sobie pozwolić na marzycielstwo, bądź co bądź ma naturę romantyka. Dzisiaj tak na pewno by nie powiedział.

No niby masz rację ale coś mi się wydaje że w tych utajnionych uzgodnieniach o pomocy militarnej USA w razie potrzeby, wyszła jakaś straszna kicha, bo inaczej Sikorski tak by się wtedy nie wypowiadał. W związku z czym z wielką siłą powróciły wszystkie wątpliwości.

Kto wie czy to nie wówczas gdy USA wycofało się z systemu obrony przeciwrakietowej.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

He he, w Amerykańskiej prasie dali fotki Sikorskiego w intensywnie czerwonym krawacie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piszą że rozmowa została nagrana między styczniem a lutym tego roku, tak więc nie odnosi się do najnowszych uzgodnień po wizycie Obamy, tym niemniej tak jak wcześniej pisałem, Komorowski tuż po zamkniętej rozmowie z Obamą, podczas konferencji miał bardzo nietypowy dla siebie ton głosu (taki bardzo nieprzyjemny) a także jego twarz wyrażała ewidentnie niezadowolenie, tego się nie dało nie zauważyć.

No ale Obama przecież potem zapewniał że ''już nigdy nie pozostaniecie sami'' , tak że zobaczymy co z tego faktycznie wyniknie

Ukryta Zawartość

No zobaczymy, może teraz będą zmuszeni do opowiedzenia nam więcej szczegółów o tych uzgodnieniach i co z tego faktycznie dla nas wynika.

O jakich uzgodnieniach? Niby z jakiego powodu? Zmuszeni??? Żartujesz chyba.

Okres naiwnościw stosunkach amerykańsko-polskich definitywnie minął po wycofaniu się przez Amerykanów z Tarczy. No chyma, że ktoś przejmuje się propagandowymi gadkami dla matołów opowiadanymi przez niejakiego Waszczykowskiego. Żadnych szczegółów na jakikolwiek temat nie będzie.

W sumie Sikorski powiedział prawdę i Amerykanie również o tym wiedzą.

Jestem Europejczykiem.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

W sumie Sikorski powiedział prawdę i Amerykanie również o tym wiedzą.

Zgadza się, tylko że ta prawda musi być wypowiedziana na głos, aby ci wszyscy którzy o niej wiedzą w końcu uwierzyli.

Wyszła na jaw obłuda pałacu prezydenckiego: kiedy podsłuchano Belkę to było złe ale kiedy podsłuchano Sikorskiego ( który jest nie lubiany przez Komorowskiego) jest zupełnie inna reakcja.

Sama burza wobec rzekomo nielegalnych podsłuchów to ostateczna linia obrony establiszmentu,nie pamiętam żeby była taka nagonka na podsłuchy kiedy nagrywano PiS oraz inne ugrupowania czy osoby nie zauważyłem wtedy nadgorliwości naszego systemu wymiaru "sprawiedliwości" w celu wykrycia tych "niegodnych" co nagrywali buuuhahha!

??? Kiedy i kogo?

Zapewne chodzi mu o stare nagranie begerowej i lipińskiego, jak handlowali stołkami. Wtedy rzeczywiście tefauen był w to w jakiś sposób właczony - z tym, że raczej w charakterze pomocy technicznej. No i oczywiście potem to wszystko opublikował.

Ale to jest nieporównywalne z obecnymi ekscesami.

to może artykulik do przeczytania:

Ukryta Zawartość

lepsze wojowanie niż jak to określił jeden minister robienie laski:) stąd propagowanie tej tolerancji teraz a wojna hmmm jak bedzie miała być to nie ważne kto będzie, potrzebny jest rząd który nie robi laski :P

a to przepraszam niby PiS nie robił lachy amerykanom? Sobie żarty chyba robisz.

Ukryta Zawartość

Nieważne jaka była treść ważne kto podsłuchiwał. To jest próba rozmycia sprawy i ucieczki od odpowiedzialności. Tymczasem niemal wszyscy których podsłuchano skompromitowali nie tylko siebie ale także instytucje którymi zarządzali a przez to całe państwo i za to powinni ponieść odpowiedzialność.

zalecam ochłonąć przed osądem.najważniejsze to zweryfikować kto się dopuścił takich działań i wyciągnąć konsekwencje wobec szefów naszych SPEC służb.

wcześniejsze wybory nieuniknione

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

jeszcze raz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rosyjska prasa o wypowiedzi Sikorskiego :

Ukryta Zawartość

''Polska często posługuje się USA jako przeciwwagą dla Niemiec i Francji w Unii Europejskiej - twierdzi gazeta uważana za tubę Władimira Putina.''

Dzisiaj w tv ekspert od stosunków Amerykańskich powiedział że jest pewien (czyli ma w tym temacie jakąś wiedzę) że prywatnie czy w zaciszu gabinetów politycy Amerykańscy nie takie rzeczy mówią o Polsce i innych krajach, ale to nieczego w oficjalnej polityce nie zmiania.

Może faktycznie przeważnie chodzi o kontrakty a cała reszta to jest kompletne wodolejstwo.

Ukryta Zawartość

Dzisiaj w tv ekspert od stosunków Amerykańskich powiedział że jest pewien (czyli ma w tym temacie jakąś wiedzę) że prywatnie czy w zaciszu gabinetów politycy Amerykańscy nie takie rzeczy mówią o Polsce i innych krajach, ale to nieczego w oficjalnej polityce nie zmiania.

Do tego nie trzeba eksperta, wystarczy przypomnieć sobie co było w Wikileaks i w innych przeciekach.

Jestem Europejczykiem.

zalecam ochłonąć przed osądem.najważniejsze to zweryfikować kto się dopuścił takich działań i wyciągnąć konsekwencje wobec szefów naszych SPEC służb.

To jest podchodzenie od d... strony. Najważniejsza jest treść przekazu a ta nie pozostawia złudzeń.

Wolałbym Zybertowicza, czy Glińskiego...

Zybertowicz ma niestety obsesję na punkcie agentury i szuka jej dokładnie tam, gdzie jej nie ma (a niewykluczone, że ma takową tuż pod ręka - w swojej partyjce) - jako doradca antka paranoika nie sprawdził się totalnie. A gliński - marionetka prezesa - nie mam słów. Ostatnia oryginalna myśl wpadła mu do głowy chyba wtedy, gdy postanowił pierwszy raz sam pójść do kibelka.

P.S.

to właśnie antek zachowuje się tak, jakby chodził na pasku Rosji - za rozpieprzenie wywiadu i kontrwywiadu ruscy mogli by go na rękach nosić :)

jeszcze raz:

Ukryta Zawartość

No wiesz... Za dużo tam literek. I co druga pachnie Michnikiem.

A tak naprawdę - wystarczy spojrzeć na notowania złotówki oraz indeksy GPW.

I od razu wiadomo że to typowa afera ogórkowa, w sam raz na wakacyjną rozrywkę.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zybertowicz ma niestety obsesję na punkcie agentury i szuka jej dokładnie tam, gdzie jej nie ma (a niewykluczone, że ma takową tuż pod ręka - w swojej partyjce) - jako doradca antka paranoika nie sprawdził się totalnie. A gliński - marionetka prezesa - nie mam słów. Ostatnia oryginalna myśl wpadła mu do głowy chyba wtedy, gdy postanowił pierwszy raz sam pójść do kibelka.

P.S.

to właśnie antek zachowuje się tak, jakby chodził na pasku Rosji - za rozpieprzenie wywiadu i kontrwywiadu ruscy mogli by go na rękach nosić :)

i kto ma tu agenturalną obsesję..

Czytając kolejne zapisy z taśm „Wprost”, ciągle zadaję sobie pytanie: kiedy idioci przestaną być idiotami? To znaczy kiedy przestanę słyszeć frazę, że spisków nie ma i są tylko spiskowe teorie dziejów?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

za rozpieprzenie wywiadu i kontrwywiadu ruscy mogli by go na rękach nosić

Niekoniecznie i do dzisiaj są wściekli, że nie leciał tupolewem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

cyt.

,,

Przeprowadźmy wywód:

Przecież jeśli ktoś będzie mi ewidentnie usiłował ukraść rower (no, powiedzmy, widzę, że do spółki z drugim przecina moją blokadę, wsiada na mój rower i zabiera się do odjechania na moim rowerze, by go potem zapewne sprzedać/spylić gdzieś z zyskiem), to domyślnie – tj. instynktownie – będę usiłował go/ich: dopaść, wyrwać moją własność, a następnie – o ile będę na siłach – spróbuję unieszkodliwić do czasu przybycia Policji w nadziei, że się nimi zajmą. Prawda?

W opisanej wyżej sytuacji użyłbym więc przemocy, ale Sąd — uczciwy (czyt. nieprzekupny) Wymiar Sprawiedliwości — choć pierwej przygani mi użycie siły, to jednak potem PRZEDE WSZYSTKIM skupi się na UKARANIU USIŁOWANIA KRADZIEŻY, czyli PRZYKŁADNYM ukaraniu ZŁODZIEJA. (W każdym razie tak jest w krajach klasycznym rozumieniem sprawiedliwości.)

Jeśli natomiast ja nie widzę przykładnie wymierzonej kary temu Zło-Dziejowi — czyli człowiekowi, który mnie chciał wyrządzić zło sobie zaś dobro — to on się cieszy, a ja ulegam demoralizacji i po kilkukrotnej konfrontacji z takimi przypadkami przychodzi mi w końcu do głowy, że być może lepiej jest zamiast tyrać jak wół na nowy rower, to go po prostu ukraść komuś nówkę, prawda?

Przeskalujmy teraz tę sytuację na polityków/urz.państwowych, którzy przecinają blokadę demokratyczną, wsiadają na moje/nasze państwo-&-budżet, a następnie cichcem się z nim udają do knajpy i przy ośmiornicach w niepartykularnych słowach usiłują dobić deal przeciwko demokratycznej opozycji parlamentarnej. Co w takiej sytuacji usiłowałby zrobić każdy uczciwy (tzn. jeszcze niezdemoralizowany) Obywatel RP??? Otóż, tenże wzburzony obywatel domyślnie – tj. instynktownie – chwyta użyteczny sprzęt i usiłuje przestępstwu przeciwdziałać w sposób, w który państwo to go wyposażyło, bo czuje się za nie Odpowiedzialny. Działa on zresztą wtedy w imię naszego dobra wspólnego (w myśl zasady: pro publico bono).

Skrajnie niebezpieczne dla demokracji jest myślenie typu: „No nie, wobec polityków to jednak tak nie można, a już zwłaszcza wobec polityków władzy, bo być może oni mają jakieś szczególne powody, żeby tak robić itp. itd. etc.”. Otóż, w demokracji jest zupełnie odwrotnie — POLITYCY muszą stanowić PRZYKŁAD-&-WZORZEC zachowań i to się tyczy wszystkich bez wyjątku, a już zwłaszcza osób eksponowanych. Bo INACZEJ obywatele ulegają demoralizacji i system demokratyczny obraca się PRZECIW NIM, gdyż przekupiony przez skorupmowanych/bezkarnych polityków Wymiar Sprawiedliwości przestaje zasądzać kary przykładne. Obywatele czują wówczas tę niesprawiedliwość i z takiej demokracji uciekają. Dokąd? Do innej znanej im demokracji, zwłaszcza bogatej, np UK, USA, Niemiec etc.

Proste, prawda?,,

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.