Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do Heco The New Statement do 10000 zl

bazyl_com

Rekomendowane odpowiedzi

Zwróć uwagę na Rouge Audio Cronus Magnum (lampa kt 120). Wybitny wzmacniacz w swojej cenie. Nie wiem jak sie zgra z Heco, ale z AP Tempo 6 brzmi bajecznie. Warto posłuchać.

"To co teraz, ha?"

Sklaniam sie raczej ku tranzystorowi, lampy nie biore pod uwage.

co znaczy ze sobie z nimi nie radzi?

Zeby osiagnac sredni poziom glosnosci musze podkrecic potencjometr na wzmaku ponad polowe mozliwosci. Mimo to bas wydaje mi sie nie za mocny. Dla porownania po podlaczeniu Harmana do Klipschow F3 przy polowie glosnosci w pokoju nie idzie wysiedziec. Dlatego mysle, ze Harman jest za slaby do Heco.

Drogi Bazylu ... porównaj efektywność obu kolumn ... a dopiero potem myśl.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Poszukaj używki Nad 208 lub 218, fajna elektrownia za grosze, kupisz spokojnie do 400-500e, podłącz pod obecnego Harmana pod pre out i zobaczysz czy się poprawiło. Być może to pre Harmana nie do końca pasuje do Heco. Będziesz miał później większe pole manewru z testowaniem różnych przedwzmacniaczy, bo to pre raczej daje najwięcej zmian w dźwięku, wyjdzie taniej niż żonglowanie na chybił trafił drogimi integrami.

Gra , oj gra...

Ale wymaga albo bdb pre albo DACa z bdb regulacją głośności co podnosi cenę ale jest opcją najlepszą .

Warto go chociaż zobaczyć na żywo .

Powala , po prostu powala na żywo !

Mimo że firma typowo chińska to wiele " europejskich " ze swoimi produktami i to dużo droższymi są żartem do tego klocka .

Jakość wykonania , spasowania na najwyższym poziomie . Pomimo 5 traf ZERO brumienia . W środku też bardzo wysoki poziom montażu i jakości elementów .

A brzmienie trzeba sobie samemu ocenić .

Zapomniałeś dodać że waży około 60 kg :) no ale nie każdemu to przeszkadza

Mój wmacniacz waży 5.5kg a gra jak by miał 30kg :)

:)

Wysoka efektywnosc kolumn nie oznacza ze napedzi je pierwszy lepszy wzmacniacz z moca kilku wat, oczywiscie jak kolumna ma 90dB to wystrczy jej podac 1W do uzyskania tego poziomu gdy przy kolumny z efektywnoscia 87dB potrzebujemy juz tych watów 2! dochodza jeszcze takie czynniki jak wydajnosc pradowa, i autor tematy zaznaczyl ze oczekuje mocnego basu, w planach jeszcze subwoofer tak wiec proponowanie lampy jest conajmniej nie na miejscu, chocby piec byl bardzo wydajny to nie wytworzy to dodatkowego cisnienia akustycznego, mysle ze optymalnie bedzie ok 200w/kanal wiecej juz raczej nie ma sensu bo wzrost poziomu cisnienia akustycznego bedzie znikomy

Drogi Bazylu ... porównaj efektywność obu kolumn ... a dopiero potem myśl.

Dobrze o tym wiem, ale to było tylko proste porównanie, co Harman robił z Klipschami a co robi z Heco. Stąd stwierdzenie, że Harman nie radzi sobie z Heco. Teraz szukam takiego wzmacniacza, który dobrze napędzi Heco.

Witam :)

Rozumiem że chcesz trochę kasy zaoszczędzić. Na pewno jesteś w stanie wydać na wzmacniacz zintegrowany 20.000 zł

Jak stać Ciebie na Harmana Kardona HK 990, oraz kolumny Heco, to stać Cię na takie klocki.

Nie odpisuj mi że Cię nie stać przyjacielu, bo nie uwierzę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te dwa klocki bardzo mnie interesowały i to cholernie.

Dopóki nie pojawił się Mark Levinson No 585

Kolega Muda44 dobrze pisze : )

( Niesamowity potwór ta końcówa ) Szacun

Zainteresuj się nie końcówą, a wzmacniaczami zintegrowanymi Xindak

Niesamowite ma klocki ta firma, i do tego przepiękne.

Oj coś się film nie wkleił he he.

Drugi wzmacniacz to Krell S 550i ( integra )

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Sklaniam sie raczej ku tranzystorowi, lampy nie biore pod uwage.

a tak wogole czy ten Twoj tranzystor musi miec kontrole tonow czy moze tez musi jej nie miec ? dodaj do tego jeszcze wyjscie na kino, wejscie na sluchawki i phono itp , juz to zawezi Ci wybor a jak jest Ci to wszystko ganz egal i liczy sie tylko dzwiek to masz duzo do wyboru ojj duzo :)

Denon 2020 ? to takich heco nie mam pojecia jak by to zagralo, kolega muda44 napewno wie cos wiecej, jednak generowanie 247W przy 4ohm brzmi obiecujaco i to zwlaszcza za taka kase.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Denon 2020 ? to takich heco nie mam pojecia jak by to zagralo, kolega muda44 napewno wie cos wiecej, jednak generowanie 247W przy 4ohm brzmi obiecujaco i to zwlaszcza za taka kase.

Zdecydowanie Xindak A600P i sub będzie zbędny ;)

Bazyl, jakie masz źródło?

Czy słuchałeś swoich HECO w innym pomieszczeniu? Możliwe że u Ciebie jest coś nie tak z akustyką i wtedy nawet 1000 wat na kanał nic nie da a HK990 powinien bez najmniejszego problemu napędzić te kolumny.

Również jestem lekko zdziwiony że Harman - Kardon HK 990, nie radzi sobie z tymi kolumnami.

Również posiadam wzmacniacz HK 990, i wiem co potrafi ten wzmacniacz.

Bardzo możliwe, że odtwarzacz CD ma słaby sygnał na wyjściu.

Miałem taki przypadek.

Tak ogólnie powiadam : )

Zgadzam się z Markiem.

Harman - Kardon HK 990 bez problemu powinien napędzić kolumny Heco.

to jest dobre chyba na scene :)

Co do wzmacniacza, to obecnie używam Harman Kardon HK990, który na papierze ma 150W i zdecydowanie sobie z nimi nie radzi. Tak więc uważam, że potrzebuję do nich czegoś zdecydowanie mocniejszego.

to jest na papierze, ale zawsze jest jakas rezerwa i w rzeczywistosci heniek ma generowac 2x190 8ohm i 2x306 4ohm, przynajmniej tak wytestowali.

Powiedzmy charakter brzmienia wzmaka to jedno, ale jak Ci tyle mocy nie starcza na te Heco to chyba rzeczywiscie masz cos nie teges z akustyka ?

moc to jedno,moznosc wysterowania-2gie. Stawiam,ze Heco maja fatalny przebieg impedancji. Moje Zollery oferuja 94 dB,a nie mogly ich wzruszyc wielce mocarne piece.Trzeba szukac pieca metoda Sbb :-)

Bazyl, jakie masz źródło?

Czy słuchałeś swoich HECO w innym pomieszczeniu? Możliwe że u Ciebie jest coś nie tak z akustyką i wtedy nawet 1000 wat na kanał nic nie da a HK990 powinien bez najmniejszego problemu napędzić te kolumny.

Gram na PS3 i CA stream magic 6. Zakup CD zostawiam na sam koniec.

Kolumn w innym pomieszczeniu nie słuchałem, jedynie w sklepie jak je kupowałem. Ale gabarytowo to dwa różnej wielkości pomieszczenia. Jedno co mogę powiedzieć, to to, że przy odsłuchu w sklepie na wzmacniaczu Yamaha seria 3000 (dokładnych oznaczeń nie pamiętam) membrany w głośnikach basowych wychylały się dużo mocniej niż ma to miejsce u mnie w domu na Harmanie.

a tak wogole czy ten Twoj tranzystor musi miec kontrole tonow czy moze tez musi jej nie miec ? dodaj do tego jeszcze wyjscie na kino, wejscie na sluchawki i phono itp , juz to zawezi Ci wybor a jak jest Ci to wszystko ganz egal i liczy sie tylko dzwiek to masz duzo do wyboru ojj duzo :)

Denona 2020 proponowali mi w jednym salonie audio, ale do końca nie jestem do niego przekonany. Wolałbym raczej coś mocniejszego. Nie chcę za pół roku szukać nowego wzmaka.

Powtórzę raz jeszcze: MF kW550. Ten wzmacniacz spełni wszelkie oczekiwania. To konstrukcja dual-mono. Zasilany jest 3 trafami. Mocy mu nigdy nie zabraknie. Do tego w przedwzmacniaczu jest lampka, która uszlachetnia dźwięk.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A czy ktoś coś wie o tym:

Ukryta Zawartość

Parametry, opis i wygląd środku imponujące. Wzorowany na Mark Levinson

Prawdopodobnie duża utrata wartości ale może warto zaryzykować. Sprzedający ma też mniejszy model.

Ukryta Zawartość

Gram na PS3 i CA stream magic 6

No to masz preamp więc TYLKO końcówka .

Tanio Usher 1.5 albo Pass X150 i wyżej , Krell lub Xindak A600P

Denona 2020 proponowali mi w jednym salonie audio, ale do końca nie jestem do niego przekonany. Wolałbym raczej coś mocniejszego. Nie chcę za pół roku szukać nowego wzmaka.

To jest mocny wzmak z najlepszym basem jaki słyszałem ale Tobie jest potrzebna nieskrępowana swoboda dynamiczna i rozmach .

To zapewniają mocne końcówki a z A600P zagra mocno z wykopem ale i barwą .

No chyba że ten CA6 ma cyfrową regulację głośności która tak jak np. SBT wyraźnie degraduje dźwięk.

Jeśli tak to lepiej jednak będzie kupić integrę, zawsze masz wtedy większy wybór jeśli będziesz chciał zmienić tego CA na coś innego.

@audiofan01,

Na 6moons jest z tego co pamiętam recenzja V8i i nie byli nim zbytnio zachwyceni.

Posiadasz konsolę PlayStation 3, oraz odtwarzacz sieciowy Cambridge Audio StreamMagic 6.

Rozumieć.

Cambridge Audio może pełnić funkcję przedwzmacniacza. Także masz możliwość podłączyć konsolę pod wejście optyczne, i dalej wysłać sygnał na końcówę, poprzez wyjścia xlr, lub rca.

Piszę po to, ponieważ końcówki przeważnie, nie mają wejść optycznych, ale to już raczej wiesz, a widać kumaty jesteś : )

Ciekawy zestaw ( Harman - Kardon HK 990 / Cambridge Audio StreamMagic 6 )

U mnie gra Oppo BDP 105 D / Harman - kardon HK 990.

Perfekcyjnie się dogadują te dwa klocki. Polecam ( HD 990 kurzy się w kartonie )

Tylko musiałem zmienić w Oppo BDP 105 D stopki na kolor czarny, bo nie pasuje kolor srebrny do tego odtwarzacza.

Dobra jedziemy dalej.

Jeżeli będziesz chciał kupić końcówę, to tutaj w tym przypadku trzeba zrobić odsłuch, obowiązkowo.

Tutaj pisze Muda 44.

Integra, a preamp plus końcówa, to całkowicie różne zestawy.

W takiej konfiguracji najważnieszy jest przedwzmacniacz, i to on będzie miał największy wpływ na resztę toru.

Tutaj właśnie pisze Marek, o twoim przedwzmacniczu

Najwięcej mają do powiedzenia kolumny, ale nas interesuje przedwzmacniacz.

Ostatnio mój kolega szukał wzmacniacza zintegrowanego, ale używany ( Gamut DI 150 )

No chyba że ten CA6 ma cyfrową regulację głośności która tak jak np. SBT wyraźnie degraduje dźwięk.

Jeśli tak to lepiej jednak będzie kupić integrę, zawsze masz wtedy większy wybór jeśli będziesz chciał zmienić tego CA na coś innego.

@audiofan01,

Na 6moons jest z tego co pamiętam recenzja V8i i nie byli nim zbytnio zachwyceni.

Czytałem. Najpierw oceniają go w cenie ok. 3000$ i tu faktycznie bez rewelacji! ale potem piszą że promocyjnie wchodzi na rynek za 1600$ i tu już jest OK. Tak też on obecnie kosztuje, jak dla mnie za wielki i za ciężki więc dlatego zwróciłem uwagę na ten mniejszy, który gdzieś tam na ebay jest za ok. 1000$ do tego koszty więc pewnie ok. 4500 zł co nie jest złe. Zdjęcie środka robi wrażenie, te trafa, ta miedź i ten bajer z jakimś oszczędnych rodzajem klasy A. Tylko jak to gra? Może jednak ktoś słuchał, bo kupno w ciemno i po rozczarowaniu odsprzedaż to trzeba liczyć tysiąc w plecy.

Także masz możliwość podłączyć konsolę pod wejście optyczne

Kiepski pomysł .

Coax i dobry napęd CD . Jak choćby Marantz CD52 .

W takiej konfiguracji najważnieszy jest przedwzmacniacz, i to on będzie miał największy wpływ na resztę toru.

KAŻDY element toru ma wpływ na brzmienie .

Degraduje ale mniej niż preamp . Miałem super tranzystor , lampę i najlepszą drabinkę Khozmo .

Wolałem tą cyfrową .

Pewnie że można lepiej - Calyx Femto choćby ale nie o takiej kasie tu piszemy .

SM6 + końcówka jak te Heco mają grzmieć .

tak czytam ten cały temat i jedno co mi przychodzi do głowy to przyzwyczajenia, facet w salonie pyta na czym słuchamy obecnie...odpowiadamy kino i prezentuje system odpowiedni dla takiej osoby kazdy to wie:) wiec jak koledze przeszkadza mały wychył membran proponuje jakiegos ciepłego i mocnego judgsona na poczatek, a jak dobrze kupi to i dobrze sprzeda, a jak kolumna przezyje judgsona to pomysli wtedy o musicalach i innych bardziej neutralnych zabawkach. Powodzenia i trafnych zakupów zycze.

ps odsłuchy od hegla h200 bym osobiście zaczął, lecz mam pewnie inne preferencje wiec ciezko coś wyrokować

Co jest kurde z tym Heglem że to tak wszędzie wpychają, czy sklepy/producent ma na nim aż tak potężną marżę?

JungSon nie jest zły ale to nie ta kategoria cenowa, w dodatku można trafić na kiepski egzemplarz.

Dziwnie, że KH 990 to za cienki wzmak do tych HECo, przecież minimum impedancyjne tej konstrukcji leży wysoko na wartości 4,5 oma

Ukryta Zawartość

warto przeczytać, a może Ci nie pasuje suuuunnnnnd tego wzmacniacza po prostu. HK to dość specyficzne granie, jakby kinowe ;) przynajmniej z tego co pamiętam z HK 670

Ukryta Zawartość

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

dokladniej konstrukcji statement a on ma te "the new statement" byc moze tam jest inna impedancja choc watpie.

Panowie ! A czy pojęcie jakość dźwięku coś wam mówi ?

Jak można polecać Vicka gdy jest do kupienia MF kW550 ?

Integra MF kW 500/550 to jeden z lepszych wzmacniaczy w kategoriach bezwzględnych ...

Proponowane wzmaki nie mają nawet startu do niego ...

Uśmiałem się. ;) Najwyraźniej nie jesteś świadom tego że od jakiegoś czasu na tym forum MF-y są postrzegane jako przeżytek. Padają określenia typu "bas z MF przypomina odgłos salami rzuconej na skórzaną kanapę" i inne tego typu kwiatki. Mi się nawet nie chce tego prostować. ;) Każdy ma swój gust. Niech tam będzie że MF-y są nędzne. Mniejszy popyt oznacza automatycznie możliwość kupienia takiego urządzenia za mniejsze pieniądze.

Rekordy popularności jeszcze nie dawno bił Krell, teraz z tego co widzę Hegel. Za 4 lata okaże się że bas z tego urządzenia przypomina odgłos zamrożonej pasztetowej rzuconej na coś tam innego. phi ;)

dokladniej konstrukcji statement a on ma te "the new statement" byc moze tam jest inna impedancja choc watpie.

Są dość istotne różnice konstrukcyjne. W tych nowych jest inny głośnik wysokotonowy wg zapewnień producenta lepszy. Inne są też woofery ale raczej tylko z wyglądu. Najważniejsze jednak są zmiany w zwrotnicy m. in. częstotliwość podziału w starych była 400/3500 a w "NEW" jest 230/3200 Hz. Jaki to ma wpływ na przebieg impedancji to nie wiem bo wykresu nowych nie znalazłem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.