Skocz do zawartości
IGNORED

Jak lampa, to lampa: UNITRA Edward

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsze są te odbarwienia na płycie frontowej, dobrze je widać na piątym i szóstym zdjęciu od końca. Widać że ktoś nie ma pojęcia o anodowaniu. Napisy i logo wyglądają jak wyryte dłutem, powrót Unitry ze swoim Edwardem to żart roku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Napisy i logo wyglądają jak wyryte dłutem

Nie są. Są odlane w jakimś tworzywie i naklejone, kiepskie wykonanie według mnie, sugerowałem zmianę tego rozwiązania, chociaż rzeczywiście przypomina klasyczne urządzenia Unitry, gdzie były podobne napisy..

Ale jestem pod wrażeniem wnikliwości i entuzjazmu, z jakim paru hobbystów techniki audio i w ogóle wielkich zainteresowanych brzmieniem dobrego hi-fi analizuje kwestię tego wzmacniacza. Poziom ekspert, jak mówią gracze.

• Redaktorzy

Panowie, grubiańskie ataki są na forum wycinane, nie nauczyliście się jeszcze? To się nauczcie. Piszemy tu albo na temat albo wcale. Zapraszam do pisania na temat.

• Moderatorzy

nie nauczyliście się jeszcze? To się nauczcie.

Takie stwierdzenia też są ciut grubiańskie chyba?

Są odlane w jakimś tworzywie i naklejone, kiepskie wykonanie według mnie

Ale o takich rzeczach recenzent powinien napisać w recenzji?

-----------------

Od pewnego czasu śledzę ten wątek i powiem szczerze, że jestem tym wzmacniaczem zachwycony!

Tzn. jego wyglądem, nazwą itd.

Jako osoba urodzona w PRLu i wychowana na Unitrze Amator, Diorze Tosca, Diorze Sarabanda, ZRK 120T itd. mam jednak pewien sentyment do tych wyrobów przemysłu krajowego.

Diora Edward - nazwa trafiona w punkt, wygląd Frankensteina nocą, ma w sobie specyficzne, urzekające piękno.

Gdybym organizował salonik w stylu vintage a'la wczesny Gierek, to postawiłbym tego Edwarda na honorowym miejscu, a obok parę pysznych Altusów!

Nie ważne jak to gra. Cieszyłbym oko!

• Redaktorzy

Ale o takich rzeczach recenzent powinien napisać w recenzji?

To są już szczegóły szczegółów wykonania, ale to dobrze że mamy ten wątek, dzieki któremu możemy sobie m.in. o tym porozmawiać. Po to go założyłem, żeby osoby zainteresowane tematyką mogły sobie porozmawiać, zapytać tych, którzy mieli sprzęt w ręku itd.

• 7 miesięcy później...

Ten wzmaczniacz na pewno pieknie gra ale z Unitra to nie ma nic wspolnego, ja bym wolal cos w tym stylu, rzecz jasna bez magnetofonu i tuner cyfrowy z polaczeniem do internetu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdybym organizował salonik w stylu vintage a'la wczesny Gierek, to postawiłbym tego Edwarda na honorowym miejscu, a obok parę pysznych Altusów!

A po bokach jako ustroje akustyczne woskowe figury Grierka i Jaruzelskiego. Brrr nie wiem jak można wspominać tamte siermiężne i złe czasy. A już sprzęt nawiązujący wyglądem do socjalistycznej tandety to moim zdaniem strzał w kolano. Widziałem na żywo ten wzmacniacz w rzeczywistości jest gorzej niż na zdjęciach a i grą swoją w tej cenie łba nie urwie. Czyli jednym słowem jesteśmy w komunie przeszacowany towar niezbyt wiele warty towar za dosyć spore pieniądze. Na szczęście jest rok 2015 i można jakąś alternatywę w tych pieniądzach znaleźć.

BTW,

Ciekaw jestem ile producent płaci za taką promocję? Za chwilę okaże się że zostanie wznowiona produkcja 126p . I też będą nam wmawiać że to dobre gówno w swoich pieniądzach no i najważniejsze nawiązuje do nostalgicznych czasów komuny.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• 2 tygodnie później...

czasy były ogólnie do d..py, a sprzęt taki, jakie możliwości. ja osbiscie mam poczucie niesmaku tylko z jednego powodu, że niektóre nasze sprzętu po zdjęciu obudowy wyglądają jakkby ktoś z wiadra wrzucił tam części - bałagan, chaos, plątanina cieniutkich kabelków - to mnie wkurza - wyjatkiem jest radmor, gdzie widać militarne wpływy w podejściu do konstrukcji mechanicznej, reszta to bajzel

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.