Skocz do zawartości
IGNORED

Po trupach z Ukrainy.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie Putin to ciota. Żydzi chcieli to bez udawania weszli na Palestynę i nie robili z siebie przebierańców. Putin zamiast wejsc pół milionem złołnierzy i atomówkami to robi nie wiadomo co. Żyrinowski wiedziałby co robic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Żyrinowski wiedziałby co robic

No bo u Żyrinowskiego, jak on sam mówi "matka Rosjanka, ojciec prawnik"... :)

Także klient narodowości prawniczej. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Żyrinowski to w połowie Polak i Żyd :) albo na odwrót a zresztą jaka to różnica :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Jego dziadek miał polską fabrykę na terenie zachodniej obecnej Ukrainy , ma papiery , akty notarialne własności pisane po polsku itd. Sam mówił " jaka to Ukraina tam pachnie Polską " .

User

Nie pomyliłeś wątków.Czy wszystko ci się kojarzy z jednym?

Ależ wojtusiu,

Skoro serce masz po lewej stronie, to duchem winieneś być z nieświętej pamięci komunistą i pederastą Arafatem i bestialsko mordowanymi przez międzynarodowy imperializm palestyńskimi dziećmi.

A może mądrość etapu już inna?

Coś przegapiłem?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Czytając twoje wpisy to ty jesteś obrońcą sprawy palestyńskiej czyli "komunisty i pederasty Arafata".Bo nienawiść do Żydów jest u ciebie silniejsza niż do lewicy.

A używając twoich wysublimowanych metafor należy przypomnieć,że u każdego "normalnego" człowieka serce bije po lewej stronie.To prawo natury.

.Bo nienawiść do Żydów jest u ciebie silniejsza niż do lewicy.

Nie czuję żadnej nienawiści do tej nacji. Powinniśmy do sprawy żydowskiej podchodzić bez uprzedzeń - ale i bez lęku.

Jeśli zaś chodzi o moje sympatie w konflikcie bliskowschodnim to nie mam zdecydowanego faworyta. Jedni IMO warci drugich...

Oczywiście!Nie znam antysemity,który by się do tego przyznał.Skoro w wątku ukraińskim piszesz o konflikcie bliskowschodnim(dosyć jednostronnie) to coś w tym jest.

Oczywiście!Nie znam antysemity,który by się do tego przyznał

Nie zamierzam sie kłócic czy jestem czy nie...skomentowałem tylko błogosławienie pocisków...Hamas też zabija tyle że żołnierzy i to też jest złe. Wojna jest zła tak czy inaczej.

Tu zgoda.

Natomiast co do Hamasu to nie ma zgody.Oni wystrzeliwują rakiety na obiekty cywilne.

Taka jest strategia Hamasu.Wystrzeliwują rakiety na wsie i miasta poczym chowają się za swoimi cywilami aby świat mógł się oburzać.

Ale czemu w wątku ukraińskim dyskutujemy o Bliskim Wsch?

Ukraińskie siły rządowe zdobyły pod Ługańskiem na wschodzie kraju dwa bojowe wozy desantu należące do Pskowskiej Dywizji Powietrznodesantowej Federacji Rosyjskiej. Załogę wozu stanowili Rosjanie.

- Załoga tego pojazdu i sam pojazd należą do jednostki wojskowej 74268 pierwszej kompanii powietrznodesantowej pskowskiej dywizji. Wśród rzeczy znaleziono osobisty mapnik dowódcy oddziału, porucznika Popowa.

Jestem Europejczykiem.

Nadal aktualne, tym razem wobec rządów USA i UE, w sumie pasuje też idealnie do obecnego RP:

"Mamy do czynienia z paradoksem.

Ten rząd jest zdecydowany, by pozostać niezdecydowanym,

zdeterminowany, by nie pokazywać swej determinacji,

twardo dryfujący i wszechmocny w swojej impotencji"

W.Ch. - 1937

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czerwona? Bez przesady, strasznie upraszczasz.

Niemieckie sankcje dotyczące technologii militarnych poszły o wiele dalej niż np. francuskie. Nic też nie słyszałem o włoskich, a współpracowali z Rosjanami w kilku projektach i to poważnych.

Jestem Europejczykiem.

Gość baca5

(Konto usunięte)

Jaro, generalnie wq... mnie to zasłanianie się traktatami z 1997r - po to aby nic nie robić.

I Ukraina boi się tego samego co Polskę pogrążyło w 1939r

Bo ruskie Polaków boją się jak ognia.

I do nas nawet nie myślą o tym aby wejść.

A gdyby jednak, to mieliby totalnie przesrane - nawet bez NATO.

Na temat wizyty Merkel nie czytałem. Jak wygląda podejście Niemców do Rosji i skąd się bierze już chyba pisałem i według mnie jest to kompletnie niedoceniany u nas a umiejętnie wykorzystywany przez Putina element układanki.

Notomiast realne sankcje Niemiec są o dziwo dalej idące niż np. francuskie i warto o tym pamiętać.

Jestem Europejczykiem.

Nie dalej, jak wczoraj polskie media informowały za www.dw.de o tajemniczym zniknięciu z ekranów radarów ponad 50 samolotów. Podobno kryją się za tym manewry NATO na Węgrzech i we Włoszech.

Niemieckie media, na które powołuje się ten serwis podały, że w dniach 5 i 10 czerwca 2014 roku kontrolerzy lotów na lotniskach w pięciu europejskich miastach, m.in. w Monachium, Karlsruhe i Wiedniu mieli poważne problemy ze swoimi systemami radarowymi. Niespodziewanie utracili kontakty z samolotami i przez kilka minut nie mieli żadnych wskazań o pułapie i szybkości ich lotu oraz oznaczeniach. Wg Niemieckiej Agencji Bezpieczeństwa Lotniczego zakłócona została praca cywilnych radarów wtórnych, które to działają w oparciu o sygnały odpowiedzi wysyłane przez transpondery samolotów pasażerskich. Eurocontrol uważa, że przyczyną zakłóceń mogły być też warunki pogodowe. NATO wyjaśniło, że celem owych było blokowanie łączności radiowej, jednak nie powinno to mieć wpływu na częstotliwości używane przez lotnictwo cywilne.

Zdaniem niemieckich mediów, sprawa ta dotychczas nie została wyjaśniona do końca i dlatego znowu wróciły one od tej sprawy. Zaś Eurocontrol mimo, że nie neguje wyjaśnień NATO ma zamiar zbadać ew. związek zakłóceń z manewrami NATO. Swoje poważne zastrzeżenia w związku z tymi wydarzeniami wyraził niemiecki związek zawodowy pilotów i inżynierów lotu Cockpit.

Informacja ta wydaje się ciekawa w związku z prowadzoną wcześniej w tym wątku dyskusją o zestrzeleniu malezyjskiego samolotu pasażerskiego nad Ukrainą. Moim zdaniem, skoro można skutecznie oślepić cywilne systemy kontroli powietrznej, to można to samo zrobić z wojskowymi systemami radiolokacyjnymi. Ich operatorzy mogą być ślepi, rakiety już nie.

Notomiast realne sankcje Niemiec są o dziwo dalej idące niż np. francuskie i warto o tym pamiętać.

Masz rację, tylko po co ta licytacja w przypadku, gdy ktoś robi więcej niewiele od tego co zrobił niewiele mniej.

Gość baca5

(Konto usunięte)

Napisano wczoraj, 23:32

Merkel?

Czerwona świnia, próbuje wybzykać Unię Europejską wraz z Putinem.

Użytkownik SlawekR edytował ten post dziś, 18:43

Ostrzeżenie za Nieodpowiedni język (Regulamin §6 pkt. 5)

O, jak miło, nie wiedziałem, że mamy tutaj kapusiów.

Mulsie

Dzisiaj wszem i wobec w TVN24 kanclerkę Merkel określono najwybitniejszym kanclerzem od 1945 r.

Największą przyjaciółką Polski, najbardziej przeciwstawiającym się polityce Rosji politykiem Niemiec od czasów przedrozbiorowych Polski.

juz nie wiadomo czy smiac sie czy plakac.... z merkel.

Ani jedno ani drugie.

Doskonale o tym wiedziała od samego początku.

Przecież Rosja i Niemcy to strategiczni partnerzy.

USA ma obecnie kłopoty w Azji plus garb zadłużeniowy - trzeba dążyć do resetu poprzez jakąś małą atomową wojenkę, mocarstwo zza oceanu przestało interesować się Europą, więc właśnie teraz jest doskonała chwila by odnowić przymierze zawarte kiedyś pomiędzy Ribbentropem a Mołotowem.

Rosja i Niemcy to państwa poważne. Mają kierunki swojej polityki wytyczone już dawno temu i spokojnie je realizują.

W tej wizji nie ma miejsca dla wolnej Polski a na pewno nie w jej obecnych granicach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.