Skocz do zawartości
IGNORED

Porządny wzmacniacz do 7kzł

marcin1987

Rekomendowane odpowiedzi

Około miesiąca, ale pełne zdanie, które nie uległo zmianie wyrobiłem sobie o nim już po 3 dniach użytkowania :) To był klasa sama dla siebie :) On od początku grał nieziemsko ...

Około miesiąca, ale pełne zdanie, które nie uległo zmianie wyrobiłem sobie o nim już po 3 dniach użytkowania :) To był klasa sama dla siebie :) On od początku grał nieziemsko ...
Kurcze miałem też hegla 100 ale żeby mówić ze grał nieziemsko to czym jest ziemia... Tak serio granie hegla jest ok ale bez spektakularnych wodotrysków.

Kurcze miałem też hegla 100 ale żeby mówić ze grał nieziemsko

Ale nie tego marina1987, małeś pewnie tego seryjnego złoma :).

Gdybyś miał tego boskiego Hegla to byś do dzisiaj na nim pozostał :)

Może i sobie wyglądać, ale w tym momencie to nie ja pisze bzdur tylko wy ;P

A zresztą to nie kościół by ktoś wam kazał w to wierzyć, ale myślałem, że to forum służy m.in. dzieleniem się doświadczeniami i nakierowaniem niektórych na to czego sami od lat szukają no ale cóż ... myliłem się =) TUTAJ TRZEBA SIĘ ŚMIAĆ Z RÓŻNYCH OPOWIEŚCI =D ! ! !

A tak w ogóle to wszem i wobec ogłaszam, że zamykam tą donikąd prowadzącą rozmowę i postanawiam na własną rękę znaleźć to o czym pisałem wyżej :))

POZDRAWIAM !

forum służy m.in. dzieleniem się doświadczeniam

Marcinie1987 Twoje doświadczenia związane z różnie grającymi H-100 są na prawdę ciekawe i interesujące i kładą się cieniem na produkty Hegla szczególnie jeżeli weźmiemy pod uwagę inne dolegliwości H 100 jak buczące trafo, jeżeli opisywane przez Ciebie dolegliwości rozciągają się na inne produkty Hegla to nie wróże tej marce długiego bytu na rynku a na Polskim to pewnie zwinie z w ciągu roku dwóch tym bardziej, że polityka cenowa Dystrybutora krajowego jest dosyć dziwna doprowadzająca do przekierowania konsumentów polskich na rynek norweski.

Marcinie1987 Twoje doświadczenia związane z różnie grającymi H-100 są na prawdę ciekawe i interesujące i kładą się cieniem na produkty Hegla szczególnie jeżeli weźmiemy pod uwagę inne dolegliwości H 100 jak buczące trafo, jeżeli opisywane przez Ciebie dolegliwości rozciągają się na inne produkty Hegla to nie wróże tej marce długiego bytu na rynku a na Polskim to pewnie zwinie z w ciągu roku dwóch tym bardziej, że polityka cenowa Dystrybutora krajowego jest dosyć dziwna doprowadzająca do przekierowania konsumentów polskich na rynek norweski.

Hegel nie jest pierwszy . Wcześniej pisałem o innych firmach - kwiatkach

Jakie to marki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu o tym wspomniałem .

Burczące trafa we wzmacniaczach NAIM XS też są " normą " .

Trafo też burczy w Krellu S300i ...

Polecam poczytać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo fajny ten artykuł z hifi, niestety pokazuje on, że polski rynek audio jest jeszcze wierszą padaczka niż inne cywilizowane rynki :) czyli u nas jak zawsze wszystko walnąć zrównać się z ziemią i dopiero przyjdzie opamiętanie (jak wszyscy klienci przejdą na inny rynek i ciężko będzie odzyskać klienta zacznie sie karmienie krowy nie tylko dojenie)

marcin1987 spróbuj może jeszcze kupić jakąs H-100 i zrób proste upgrady tego wzmaka (gniazdo sieciowe furutecha, bezpiecznik furutecha, gniazda głośnikowe furutecha), może sie okazać, że ten Twój był tylko trochę podrychtowany.

Bardzo fajny ten artykuł z hifi, niestety pokazuje on, że polski rynek audio jest jeszcze wierszą padaczka niż inne cywilizowane rynki :) czyli u nas jak zawsze wszystko walnąć zrównać się z ziemią i dopiero przyjdzie opamiętanie (jak wszyscy klienci przejdą na inny rynek i ciężko będzie odzyskać klienta zacznie sie karmienie krowy nie tylko dojenie)

Dlatego kupiłem wzmacniacz MADE IN JAPAN . To chyba ostatni kraj któremu produkcji można zaufać .

MADE IN JAPAN

Niestyty to jedyna gwarnacja minimum jakości w dzisiejszych czasach - made in japan było jest i będzie. :) choć Heglowi nie wile brakło troche dopracować te kontruję wzmacniaczy funcjonalnie, wizualnie i było by ok ale jak się przesuwa produkcje do Chin to tak się kończy.

choć Heglowi nie wile brakło troche dopracować te kontruję wzmacniaczy funcjonalnie, wizualnie i było by ok ale jak się przesuwa produkcje do Chin to tak się kończy.

Czas , jedynie czas pokaże ile lat będą Hegle czy taki Denon działać bo czytałem że nawet Accuphase od mniej więcej 2000r popuścił z jakością .

made in japan było jest i będzie. :)

Japońska jakość i trwałość w wielu urządzeniach powszechnego użytku to już niestety tylko legenda. Na obudowie Made in Jap a w środku chińskie tajwańskie czy wietnamskie baaaa nawet czeskie komponenty.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Ja pomimo mojego zadowolenia z H70 (pod względem brzmienia) muszę powiedzieć, że już jest w serwisie (po 4mies użytkowania) trzeszczy potencjetr.

Nie wiem jak udaje się ludkom przy tak prostej konstrukcji krzywo montować przycisk (wł/wył).

Gdyby nie to że pięknie się zgrywa z Xavian to kupił bym coś innego.

Wyobraźcie sobie że 10letnie H1 Made in Norway!!! Kosztują więcej niż nowy H70 z DAC wyprzedaży.

A nie znany zbyt dobrze w Polsce Abrahamsen robi mega integrę za 2700pln po uppgrade 3700pln.

Ukryta Zawartość

Baaaaardzo ciekawe klocki!!!

Ukryta Zawartość

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Tego nikt nie reklamuje. To pozostało po bitwie wewnątrz ECS Holding (Electrocompaniet) teraz troszkę powracają z minimalną produkcją i uppgrade.

A nie znany zbyt dobrze w Polsce Abrahamsen robi mega integrę za 2700pln

Te 2700 zł to w Norwegii. Dolicz cło, VAT, koszty przesyłki i wyjdzie ponad 3500 zł. Ale to i tak śmieszna cena jak za to, jak ten wzmak wygląda na zdjęciach. Martwiłbym się tylko o serwis, bo trochę dziwnie wygląda ich strona, sprzedają bezpośrednio? Jest wyprzedaż i sporo klocków jest już nie do kupienia a jednocześnie nic nie znalazłem o nowej serii. Zwijają interes czy jak?

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Wprost przeciwnie, po kilku latach ciszy wracają powoli, ale bez rozmachu. To raczej tak dla rozrywki rodziny Abrshamsen ta seria. Nadal pozostają w cieniu Electrocompaniet.

A tak na marginesie to po tych wzmakach można czołgiem jeździć, taka konstrukcja z blachy pancernej.

Wadą ich jest problem ze sterowaniem pilotem. Pilot piękny ale działa tylko w lini prostej z sensorem, po uppgrade odrobinę lepiej.

Z serwisem nie ma najmniejszych problemów. Udostępniają schematy, naprawiają, robią uppgrade.

Z tego co widziałem to "jakiś Pan" handluje na allegro i ma chyba cłą serię.

Dolicz cło, VAT

Vatu nie ma co doliczać bo na granicy dostajesz zwrot vatu norweskiego (per saldo jesteś i tak do przodu po doliczeniu vatu w polsce tak w sam raz na cło ).

A tak na marginesie to po tych wzmakach można czołgiem jeździć, taka konstrukcja z blachy pancernej.

Na podstawie zdjec zupelnie nie mozna powiedziec aby ta blacha miala cos wspolnego z pancerna. Wyglada na zwykla cieniutka blache jak w innych tego typu ( w podobnych cenach) wzmacniaczach czy cd-kach. Z tylu wzmaka ranty blachy zagiete i przykrecone widocznymi blachowkretami. Panel przedni rowniez bez rewelacji - na podstawie zdjecia moze 2 - 3mm. Nie widze zadnej przewagi w budowie nad Rotelem - wyglada na podobna blache i podobne z tylu wykonczenie.

Dlaczego twierdzisz, ze sa tak pancernie zbudowane, bo na podstawie zdjec zupelnie tego nie widac, a co ciekawe w specyfikacji podaja wage az 16 kg, a to sporo jak na tego typu wzmak.

Wizualnie klocki wygladaja dobrze i byc moze sam bym sie skusil na komplecik wzmak + cd, ale musialyby zagrac wyraznie lepiej niz np. komplet Rotela. A wiadomo, ze nie bedzie gdzie tego posluchac, a tym bardziej porownac. Wiadomo, ze decyzja o zakupie przede wszystkim zalezy od tego jak gra.

Myślisz o Hegel?

nie - o abrahamsenach

ale musialyby zagrac wyraznie lepiej niz np. komplet Rotela.

pamietaj ze abrahamsen zaprojektowal legendarne aw180tki i nie tylko zreszta

chlop wie co robi

przedwzmacniacze wychodzily mu gorzej ale akurat ten jest ok

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.