Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Zapraszam do siebie posluchasz tej wykladki:)

Dzięki ale miałem to u siebie przez ponad pół roku. Czy słuchasz symfoniki i fortepianu solo czy tylko Symphoniki Georga Michaela? Bo to jest sedno tego o czym rozmawiamy.

Panowie ,to jakas religia z tymi spendorami i harbetami,moim zdaniem te kolumny hamuja Lebena.

Jest dokładnie odwrotnie. Długa droga jeszcze przed Kolegą. No offense.

Edytowane przez BlueMax

Dzięki ale miałem to u siebie przez ponad pół roku. Czy słuchasz symfoniki i fortepianu solo czy tylko Symphoniki Georga Michaela? To jest sedno tego o czym rozmawiamy.

Jest dokładnie odwrotnie. Długa droga jeszcze przed Kolegą. No offense.

Lubie taka gadke przyjedz posluchaj a potem nawijaj,a tego Georga to pierwszy raz slyszalem:)
Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Nie odbierałem basu 300f jako podbity,tylko zdecydowanie bardziej rozciągnięty niż ten w 300XS,ale dajmy temu spokój,300 jest naprawdę świetnym zawodnikiem i nie dziwota,że tylu melomanów poddaje się jej czarowi. Tobie nie zagrał,tak bywa i dlatego jest tyle gratów na Ziemi,dla każdego do wyboru:)

Tu dokładnie widać o czym mowa a jak Kolega odbiera to naprawdę nie wiem bo nie siedzę u Kolegi w głowie ani w uszach ;) Na wykresie widać podbicie przy ustawieniach potencjometru Lebena kolejno na 0, +3 i +5dB.

1111Lebfig06.jpg

http://www.stereophile.com/content/leben-cs300-integrated-amplifier-measurements

Edytowane przez BlueMax

A tak poprawdzie to Waldek sluchal mojego systemu a nie Lebena:) taki wzgledem Stasiopa:)

Wzmacniaczy nie wymienialismy,takze panowie takie audiofilskie bajki ,schowajmy miedzy ksiazki:)

Edytowane przez piotr112
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Tu dokładnie widać o czym mowa a jak Kolega odbiera to naprawdę nie wiem bo nie siedzę u Kolegi w głowie ani w uszach ;)

[image] http://cdn.stereophile.com/images/1111Lebfig06.jpg [/image]

http://www.stereophile.com/content/leben-cs300-integrated-amplifier-measurements

No widać,tyle tylko,że to nie są pomiary 300F :) te wersje odrobinę się różnią. Mz efekt podbicia ma właśnie X,natomiast 300F ma ten bas lepiej rozciągnięty i lepiej definiowalny,bez kompresji.

Edytowane przez Paweł Skurzewski
Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Lubie taka gadke przyjedz posluchaj a potem nawijaj,a tego Georga to pierwszy raz slyszalem:)

Ja też lubię bo miałem ten wzmacniacz u siebie dłużej niż Kolega więc cóż nowego mogę usłyszeć? Jaką skuteczność mają Kolegi Pioneery?

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

No widać,tyle tylko,że to nie są pomiary 300F :) te wersje odrobinę się różnią. Mz efekt podbicia ma właśnie X,natomiast 300F ma ten bas lepiej rozciągnięty i lepiej definiowalny,bez kompresji.

Tylko dlatego, że Stereophile nie brał na warsztat wersji 300F. I swoje zdanie możesz mieć, jak najbardziej, dopóki gdzieś nie wpadniesz na podobny wykres :)

Ty kolego wogole wiesz o czym piszesz i o jakich kolumnach?nawet obok nich nie stales:))

Chłopcze... pisałem o wzmacniaczu Pioneera A30 za 1000 zł, obok którego właśnie stoję... No ok, siedzę xD

A tak poprawdzie to Waldek sluchal mojego systemu a nie Lebena:) taki wzgledem Stasiopa:)

Wzmacniaczy nie wymienialismy,takze panowie takie audiofilskie bajki ,schowajmy miedzy ksiazki:)

To fakt, zagrał cały system ' ułożony ' pod wymagania i potrzeby Piotra,

Jednak fajnie że Blue Max zabrał głos w sprawie bo kolega Skurzewski sądząc po jego wpisach o Lebenie CS300 zrobił

audiofilską relikwię z tego wzmacniaczyka - ale cóż każdy w jakiś tam sposób hołduje swojemu hobby i broni swoich racji

jak Putin Kremla.:-)

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Jednak fajnie że Blue Max zabrał głos w sprawie bo kolega Skurzewski sądząc po jego wpisach o Lebenie CS300 zrobił

audiofilską relikwię z tego wzmacniaczyka - ale cóż każdy w jakiś tam sposób hołduje swojemu hobby i broni swoich racji

Ale ja w żadnych koalicjach nie biorę udziału, sorry. Opisałem tylko własne doświadczenia - może komuś się przyda - bo łatwo ulec czarowi malucha a romans może okazać się - jak w moim przypadku - krótki i burzliwy :)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Nie proś się o więcej,bo już wystarczająco pokazano Ci w tym wątku Twoje miejsce w szyku. Przez litość nie napiszę więcej o Tobie i twojej świadomości audiofilskiej a sporo o Tobie wiem. Ucz się,grzecznie uczestnicz w rozmowie i nie rób syfu,jaki już tu zrobiłeś. 300 to jeden z wielu piecyków,który słuchałem i jest naprawdę świetny. Tobie przypominam,że jest to klub Lebena,więc wybacz,że nie piszę o Radmorze.

Tylko dlatego, że Stereophile nie brał na warsztat wersji 300F. I swoje zdanie możesz mieć, jak najbardziej, dopóki gdzieś nie wpadniesz na podobny wykres :)

Sugerujesz,że gdyby wziął,to pomiary będą takie same a to już wróżenie z fusów. W tym wątku ktoś kiedyś wkleił ranking niemieckiego Audio,gdzie 300 F trafił do klasy hi end,gdzie X nigdy nie był,tam robią pomiary,więc może coś jednak je różni? Ja się nie upieram,uważam tylko,że biorąc po uwagę stosunek jakość/cena jest to best buy

Ja też lubię bo miałem ten wzmacniacz u siebie dłużej niż Kolega więc cóż nowego mogę usłyszeć? Jaką skuteczność mają Kolegi Pioneery?

Podobno wie kolega oczym pisze:)nastepny bajarz forumowy,system to trzeba umiec zlozyc,a nie wejsc na forum poczytac ,kupic a potem wielkie rozczarowanie i pisanie bzdur,jak bym tez lebena polaczyl z herbatnikami lub spendorami pewnie tez bym sie rozczrowal,to nie moje granie,za lukrowo:)

A jak sukasz wzmacniacza do lojenia to nie takie slabe lampki,chociaz moj leben gral chwile u kolegi w sklepie z klipshami ,skutecznosc 106db,to mlocka straszna,moze tedy droga :)

Chłopcze

Posluchaj chlopcze mam 50 lat i nie zycze sobie takich zwrotow!
Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Sugerujesz,że gdyby wziął,to pomiary będą takie same a to już wróżenie z fusów. W tym wątku ktoś kiedyś wkleił ranking niemieckiego Audio,gdzie 300 F trafił do klasy hi end,gdzie X nigdy nie był,tam robią pomiary,więc może coś jednak je różni? Ja się nie upieram,uważam tylko,że biorąc po uwagę stosunek jakość/cena jest to best buy

To nie jest wróżenie z fusów bo obaj przecież to podbicie usłyszeliśmy i to w tym samym zestawieniu z SHL5+... Inaczej je tylko odbieramy i definiujemy. Przyznaję, że na niektórych gatunkach muzycznych może być ono korzystne... Tak jak regulacja barwy... Ale na pewno nie zawsze i nie wszędzie, a możliwości kontroli niestety nad tym nie ma żadnej, bo ustawienia +3 i +5dB nie nadają się już do użycia. Wychwycił to nawet Pacuła, choć oczywiście na pomiary u niego nie ma co liczyć.

Edytowane przez BlueMax
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

To nie jest wróżenie z fusów bo obaj przecież to podbicie usłyszeliśmy i to w tym samym zestawieniu z SHL5+... Inaczej je tylko odbieramy i definiujemy. Przyznaję, że na niektórych gatunkach muzycznych może też być ono korzystne... Tak jak regulacja barwy... Ale na pewno nie zawsze i nie wszędzie, a możliwości kontroli niestety nad tym nie ma żadnej, a ustawienia +3 i +5dB nie nadają się już do użycia. Wychwycił to też nawet Pacuła, choć oczywiście na pomiary u Niego nie ma co liczyć.

Tak bass boost jest zbędny,co do reszty pozostanę przy swoim.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Podobno wie kolega oczym pisze:)nastepny bajarz forumowy,system to trzeba umiec zlozyc,a nie wejsc na forum poczytac ,kupic a potem wielkie rozczarowanie i pisanie bzdur,jak bym tez lebena polaczyl z herbatnikami lub spendorami pewnie tez bym sie rozczrowal,to nie moje granie,za lukrowo:)

A jak sukasz wzmacniacza do lojenia to nie takie slabe lampki,chociaz moj leben gral chwile u kolegi w sklepie z klipshami ,skutecznosc 106db,to mlocka straszna,moze tedy droga :)

Posluchaj chlopcze mam 50 lat i nie zycze sobie takich zwrotow!

To zachowuj się na forum jak na wiek przystało a nie mały chłopiec, któremu zabrano zabawkę.

Tak bass boost jest zbędny,co do reszty pozostanę przy swoim.

No i bardzo dobrze ale tylko do momentu zapoznania się z pomiarami:)

Pozdrowienia

To zachowuj się na forum jak na wiek przystało a nie mały chłopiec, któremu zabrano zabawkę.

Poslucaj kolego,zaczynasz mnie mierdzic... Edytowane przez piotr112
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

No i bardzo dobrze ale tylko do momentu zapoznania się z pomiarami:)

Pozdrowienia

Litości,przecież nie widziałeś pomiarów 300F. Daj spokój...

Widzę, że Klub strollowany. Szkoda. Cześć!

SzuB spokojnie,wracaj.

Widzę, że Klub strollowany. Szkoda. Cześć!

No jak zwykle:)a jak pojedziesz i posluchasz u jednego czy grugiego,to czar pryska,mysle u 90%tak jest,bylem juz wparu domach gdzie kapalo pieniedzmi za systemy,tylko grac nie chcialo,do tego troche trzeba smykalki anie grube konto.

Litości,przecież nie widziałeś pomiarów 300F. Daj spokój...

SzuB spokojnie,wracaj.

Co tu dyskutowac ,nastepny Stasiop co ze zdjec i pomiarow wie jak klocki graja,ech zenada,szkoda sie tylko wk***iac... Edytowane przez piotr112
Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Macie rację, totalna żenada panowie :(

Jednak audiofile to debile... Bez wyjątków, niestety...

Jeden pozytyw jest taki, że może w końcu moderacja poważnie potraktuje moje wielokrotne prośby o usunięcie konta z tego cyrku...

A co do audiofilskich uprzedzeń... Czy ktoś z Szanownych wpadłby na pomysł zestawienia 300F z Pioneerem za 1000zl. Obawiam się, że nie bo to się przecież nie godzi a nawet jest to mezalians i profanacja.

Zmotywowałeś mnie do porównania Lebena ze starym poczciwym, budżetowym NAD-em 310, którego jeszcze posiadam.

Jest wiele nowych świetnych wydań i starych skompresowanych dynamicznie bo to technika używana już od dziesiątek lat.

Wiem o tym, ale wyraźnie napisałem, że szukam starych wydań z dobrą dynamiką.

Dobrze nagrany fortepian czy symfonika nagrana z pełną dynamiką wszystko pokaże. Mały Leben potrzebowałby kolumn o skuteczności 92-95dB aby nie kompresować takich nagrań.

Moje Electry mają 92dB. No i ten tani Pioneer A30 prezentuje fortepian z pełną dynamiką i całym spektrum barw? Mam znajomego, który często chodzi do filharmonii, ale w domu słucha mp3 na starych Altusach 140.

Jeden pozytyw jest taki, że może w końcu moderacja poważnie potraktuje moje wielokrotne prośby o usunięcie konta z tego cyrku...

Miłosz, trochę Cię poniosło...

przychylam się do twojej prośby i również proszę moderację o przyspieszenie...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

No słabe to było niestety,szkoda...

A ja się dalej nie dowiedziałem o co chodziło z tym wielorybem Magnepana oddychającym w wodzie...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Za trudne do zrozumienia i wyjaśnień - trzeba samemu posłuchać.

Oddychając przy tym w wodzie, tak?

W takim razie, faktycznie raczej nikt w tym Klubie nie ma tak bogatych doświadczeń audiofilskich jak Ty.

Ba! Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że nawet na całym Forum nie znajdzie się druga taka osoba.

Chylę czoła, drogi Magnepanie...

:)

.

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Efekt przypominający nabieranie i wydychanie powietrza w wodzie po raz pierwszy zastosowała w swoich nagraniach Szwajcarska grupa Zeus Faber.Już na pierwszym albumie zatytułowanym 'Scubason ' można było usłyszeć ciekawe i niskie wybrzmiewania tonów.

Jeden z liderów jest miłosnikiem nurkowania w głebinach oceanu i to zainspirowało zespół aby wodne efekty stosować w swoich kompozycjach. Nie ma tego utworu na YT , ale coś podobnego w stylu przyblizy to co miałem na mysli z pasażami w utworze GM.

https://www.youtube.com/watch?v=X9T7YVh85cA

Edytowane przez Magnepan
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.