Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

sylvania to mega shit

dobre są Admiral, Westinghouse i Matsushita

A czy Ty je już przesłuchałeś w F-ce? Lepsze od Lebenowskich?

Czy można by było ew. dołączyć się do zbiorowego zamówienia?

Gość intenser

(Konto usunięte)

A czy Ty je już przesłuchałeś w F-ce? Lepsze od Lebenowskich?

jakbym nie słuchał to bym nie pisał :)

trochę lepsze od tych fabrycznych , a w zasadzie to inna sygnatura

Czy można by było ew. dołączyć się do zbiorowego zamówienia?

no jasne , zamówimy NOS NIB japońce

Gość jamówię

(Konto usunięte)

jakbym nie słuchał to bym nie pisał :)

trochę lepsze od tych fabrycznych , a w zasadzie to inna sygnatura

no jasne , zamówimy NOS NIB japońce

To te o których pisaliśmy?

ale po co o tym pisać w klubie Lebena :)

...ee tam, a po co mi klub Mactone, sam mam w nim pisać... Mactone, to prawie Leben. To ta sama szkoła... ;)

Po za tym czuję się członkiem klubu, CS300XS to moja pierwsza miłość i tak już zostanie.

Edytowane przez yoachim
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

...ee tam, a po co mi klub Mactone, sam mam w nim pisać... Mactone, to prawie Leben. To ta sama szkoła... ;)

Po za tym czuję się członkiem klubu, CS300XS to moja pierwsza miłość i tak już zostanie.

I fajnie! Dla miłujących Lebena miejsce tu odpowiednie.

A jak wczoraj pięknie grało... Koncert w Dwójce. Skrowaczewski ma 90 lat a z zamkniętą partyturą dyrygował.

Tzn. LEBEN grał :-)))

Edytowane przez donegal

Produkcja Lebena, bardzo przypomina mi produkcję Sugdena,

Składają i kontrolują to ludzie, a do tego Leben jest naprawdę piękny w swojej stylistyce i daje Wam dużo radości.

z pozdrowieniami

Edytowane przez Kazik II

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Dzięki Kazik,ale Twój zestaw też sroce z pod ogona nie wypadł:)

Wsadziłem znowu stockowe GE JAN,do playerka Mingus Chair in the sky i jest wspaniale,barwa,namacalność. Płyta z serii "japońskiej" nagrana wybitnie,polecam:)

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Produkcja Lebena, bardzo przypomina mi produkcję Sugdena,

Składają i kontrolują to ludzie, a do tego Leben jest naprawdę piękny w swojej stylistyce i daje Wam dużo radości.

z pozdrowieniami

Dzięki. I my pozdrawiamy Ciebie. Skoro twierdzisz, że sugdenowi konstruktorzy zasługują na słowa uznania to ich również pozdrawiamy.

Edytowane przez wpszoniak

post-3650-0-24930400-1416668404_thumb.jpg

post-3650-0-19798000-1416668438_thumb.jpg

Jakieś podobieństwo jest, patrząc na fotki.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Jakieś pokrewieństwo między Lebenem a Sugdenem jest, choć to tranzystor vs. lampa.

W dźwięku - żadne. Piszę to jako właściciel Sugdena i wielki sympatyk Lebena.

Grają zupełnie inaczej. Ale na pewno jest pokrewieństwo duchowe.

Jeden i drugi szanują i kochają graną muzykę. Przy czym Sugden stara się dotrzeć do istoty rzeczy, zaś Leben sam ją kreuje.

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Jakieś pokrewieństwo między Lebenem a Sugdenem jest, choć to tranzystor vs. lampa.

W dźwięku - żadne. Piszę to jako właściciel Sugdena i wielki sympatyk Lebena.

Grają zupełnie inaczej. Ale na pewno jest pokrewieństwo duchowe.

Jeden i drugi szanują i kochają graną muzykę. Przy czym Sugden stara się dotrzeć do istoty rzeczy, zaś Leben sam ją kreuje.

Muzykę z naszych zestawów, czy to będzie Sugden, czy też Leben, my kreujemy (a nie wzmacniacze) poprzez dobór kabli, bezpieczników, podstaw itp. Wzmacniacze przez Ciebie wymienione nie przeszkadzają nam w tej naszej "twórczości" (może nie powinienem wstawiać sudzysłowia... Tego nie wiem)

Muzykę z naszych zestawów, czy to będzie Sugden, czy też Leben, my kreujemy a nie wzmacniacze poprzez dobór kabli, bezpieczników, podstaw itp. Wzmacniacze przez Ciebie wymienione nie przeszkadzają nam w tej naszej "twórczości" (może nie powinienem wstawiać sudzysłowia... Tego nie wiem)

Mimo wszystko - w moim systemie to zmiana wzmacniacza czy kolumn ma fundamentalny wpływ na brzmienie.

Zmiany kabli - owszem, ale niewielki.

Wymiany (ani instalacji) podstawek jeszcze nie próbowałem więc sie nie wypowiadam. :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Mimo wszystko - w moim systemie to zmiana wzmacniacza czy kolumn ma fundamentalny wpływ na brzmienie.

Zmiany kabli - owszem, ale niewielki.

Wymiany (ani instalacji) podstawek jeszcze nie próbowałem więc sie nie wypowiadam. :)

Zgadzam się, że wzmacniacz to fundament. Powinien być na tyle doskonały, by wzmacniając nie psuł tego co otrzymał od odtwarzacza. Ąle zauważ, że nasze oczekiwania zwykle nie kończą się z zakupem wzmacniacza, czy głośników. Dobieramy tzw. akcesoria by całość zestawu zgrać z akustyką pomieszczenia. Ów dobór nazywam kreacją.

Ów dobór nazywam kreacją.

Nie zamierzam się spierać, bo niby o co? Sama prawda!

Szczególnie na łamach tak szacownego klubu słowo "kreacja" ma swoją wagę.

Serdecznie pozdrawiam Kolegów od Lebena i życzę miłej reszty weekendu.

Edytowane przez il Dottore

...poprawię się- Spieranie się z Tobą było przyjemnością samą

Ciesz się, że nie spierasz się z nim w wątkach politycznych. Na szczęście ten Klub jest apolityczny tak jak Leben, który - i tu się z tobą wyjątkowo zgodzę - gra jak z nut. To znaczy ani więcej, ani mniej, czyli idealnie.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Ja jak kiedyś zmienię wzmacniacz,tak mię się wydawa oczywiście,na Lebena ale jeśli to nastąpi,jeśli! to na dzielonkę p1000 z pre oczywiście Lebena.

To naturalne marzenie. Pamiętam bezpośrednią konfrontację 300XS z 660'tką. To porównanie zorganizował Intenser. Po przesłuchaniach uznałem pewną wyższość 660'tki. Intenser spytał- "czy jest lepsza proporcjonalnie do wzrostu ceny?"... No, nie! Ale czy można mierzyć jakość przekazu muzycznego ceną?

Konstsnty Kulka w wywiadzie wyznał, że gra na kopii Guarneri, bo mu brzmią wg jego wyczucia muzycznego doskonale... A w dalszej części wywiadu dodał, że nie każdy Stradivari dobrze brzmi. A więc może być i tak, że 300 pobije 660 (lub 1000'kę) w czyichś uszach. Mnie wystarcza 300'tka do delektowania się muzyką a "Stradivariusa" posłucham na sali NOSPR'u

Gość intenser

(Konto usunięte)

konfrontację 300XS z 660'tką

było , na nieszczęście odbyło się na to zwalistych tannoyach które same z siebie mają ogrom dołu

tam nawet 300 podobała mi się bardziej ze względu na swój eteryczny charakter , jednak na takich Harbethach itp to już zupełnie inna para kaloszy

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.