Skocz do zawartości
IGNORED

Islam - religia miłości?

Rekomendowane odpowiedzi

Państwo islamskie powstało dzięki poparciu sunnickich bojówek przez Amerykanów. Obecnie mordują przede wszystkim szyitów. Ale to kwestia czasu jak zaczną też judaistów, chrześcijan, buddystów, szintoistów i ateistów - po kolei wszystkich innych. To nie jest zamach na tę czy inną religię tylko zamach jednej religii na demokracje, tolerancję, wolność poglądów i świeckość państwa.

Powodem obecnego stanu jest ogólna obłuda, głownie USA uzasadniających własne interesy gospodarcze przy pomocy humanitarnej propagandy i prowadzenia wojen gospodarczych cudzymi rękami. Drugą w tym względzie zawodniczką jest Zachodnia Europa.

Niepoprawna politycznie prawda jest taka że ludzie od zawsze walczyli między sobą. Niszczyły się całe narody i całe wyznania, wyżynały się dynastie panujące. Motywem jest od zawsze dominacja gospodarcza na ziemi która jednak daje ograniczone ilości zasobów.

Zapewnienie dominacji wymaga tak naprawdę pozbycia się muzułmanów z Europy. W przeciwnym razie możemy sobie wyobrazić ze za jakiś czas nieliczne kraje demokratyczne będą musiały się przeciwstawiać kalifatowi Belgii i Szwecji.

Tylko pozbycie się muzułmanów z Europy metodami niedemokratycznymi i niehumanitarnymi może zapewnić bezpieczeństwo i zachowanie demokracji. Nie może liczyć na prawa ten kto praw tych nie przestrzega i zmierza do ich zniszczenia. Niestety zachód musi przez islamskich terrorystów porzucić idee humanizmu żeby nie zdziczał do reszty.

Na bliskim wschodzie podobnie. Gry polityczno wyznaniowe w krajach arabskich prowadzone będą do czasu aż USA nie dojdzie do porozumienia z Rosją i nie podzieli strefy wpływów. USA potrzebują bliskowschodniej ropy, a nie islamistów. Jest tylko kwestią porozumienia czy opłaca się zachować nafciarzy w turbanach.

Może trochę jaśniej?Co to są metody niedemokratyczne i niehumanitarne?Cyklon B,maczety a może klasyczna kulka?

Za Związunia był podział wpływów na Bliskim Wsch. i też się rżnęli.Skąd taki pociąg do najprostszych rozwiązań?

Niestety życie jest bardziej skomplikowane niż się niektórym wydaje.Tu nie ma prostych rozwiązań.

Znalezione w sieci.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

MUSIC NON STOP

• 1 miesiąc później...

Z miłości.

"Kobieta w wieku ponad 40 lat ostrzegała syna, że wspierany przez USA sojusz unicestwi Państwo Islamskie i zachęcała go do opuszczenia miasta wraz z nią.

Została zatrzymana, kiedy syn powiadomił o tym innych dżihadystów. Obserwatorium informuje, powołując się na lokalne źródła, że w środę syn zabił matkę na oczach setek ludzi w pobliżu placówki pocztowej, gdzie pracowała."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...

Jak to się robi w Rosji.

"Rosyjskie służby wysadziły nielegalny, muzułmański dom modlitwy

• W muzułmańskim domu modlitwy niedaleko Samary znaleziono materiały wybuchowe

• Policja rosyjska zdetonowała je wewnątrz budynku

• Budynek, który służył za miejsce spotkań ultrakonserwatywnych salafitów, nie był zarejestrowany jako oficjalny dom modlitwy"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Policja rosyjska zdetonowała je wewnątrz budynku

Bardzo słusznie.

Po co niepotrzebnie narażać saperów przy próbie przenoszenia?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

"...zostały zdetonowane wewnątrz budynku, ponieważ uznano je za zbyt niebezpieczne do transportu."

Jest także aspekt religijny, być może Rosjanie nie chcieli urazić salafickich uczuć religijnych? Kto wie, jak by odebrali (salafici) dotykanie tych materiałów ręką kafira?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• 10 miesięcy później...

Turki sie panosza po Europie , mysla ze moga wjechac do kazdego kraju i robic co im sie podoba!

Niemcy ich wyrzucili, Holandia ich wyrzucila, Dania odmowila.....

Podejrzewam ze gdy Wilders wygra w NL to Holendrzy pozamykaja im ich koscioly ....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adam Sikora
  • 1 miesiąc później...

He he, w Rosji powstają bojowe brygady nacjonalistycznej radykalnej młodzieży prawosławnej, organizują się w patrole i wyszukują osoby które piją alkohol i palą papierosy a następnie wyciągają im na siłę z ust papierosy oraz zabierają/wyrywają alkohol i wylewają oraz atakują fizycznie głośno zachowujących się ludzi :

Ukryta Zawartość

Kanał youtube jednego z działaczy :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wystarczy wpisać w youtube >Лев против< jest kilka kanałów tego typu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są tacy co wierzą, choć media głównego ścieku nie pokaże, że tak naprawdę dochodzi aktów ludobójstwa i to na masową skalę.

To już można nazwać Holokaustem Chrześcijan.

Z uwagi na niezwykle drastyczne zdjęcia, przed oglądaniem których przestrzegam co bardziej wrażliwych, wklejam tylko część tekstu i link do pełnego artykułu;

"Nikt w Polsce nie zdaje sobie sprawy ze skali ludobójstwa i okrucieństwa jakie tam się dokonuje. Materiały jakie otrzymaliśmy są tak drastyczne, że od ponad tygodnia zastanawialiśmy się nad ich publikacją. Z uwagi jednak na nasze polskie doświadczenia związane z hekatombą II wojny światowej, Katyniem i innymi miejscami kaźni naszego narodu, nie możemy milczeć w obliczu tak potwornej tragedii." -

Ukryta Zawartość

Chrzescijanstwo i Islam sa wobec siebie bardzo konkurencyjne pod wzgledem zabitych w imie religii. Mysle nawet, ze chrzescijanie zabili wiecej ludzi.

Ukryta Zawartość

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Co nie znaczy, że teraz dla równowagi powinniśmy się dawać potulnie zabijać.

Less is more

Dawno Cię nie widziałem na Forum Wojtku.

Religia zawsze wypacza.

Chciałem napisać, że Chrześcijaństwo pokornieje a Islam agresywnieje...

Ale jak patrzę na "miesięcznice" i "pasję" w oczach manifestujących to wydaje mi się, że i oni mogliby zabić... co najmniej jadem...

Co nie znaczy, że teraz dla równowagi powinniśmy się dawać potulnie zabijać.

Mamy gimnazjalistki.

I studentów. Z nożami.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Dawno Cię nie widziałem na Forum Wojtku.

Religia zawsze wypacza.

Chciałem napisać, że Chrześcijaństwo pokornieje a Islam agresywnieje...

Ale jak patrzę na "miesięcznice" i "pasję" w oczach manifestujących to wydaje mi się, że i oni mogliby zabić... co najmniej jadem...

Bo nie bywa tutaj zbyt czesto. Sa religie pokojowo nastawione. Ktore nin zabijaja wszystkich dookola w imie Boga. Np.Judaizm czy Buddyzm. Moze jakies skrajne przypadki by sie znalazly, ale to co robi Islam i Chrzescijanstwo to doslownie i w przenosni Masakra.

Czy chrzescijanstwo pokornieje...raczej zabija w bardziej wyszukany sposob. Islam to ciagle sredniowicze.

Pozdrawiam

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Za$ tam... Damy se radę.

Mnie tylko martwią biegające po paryskim metrze bezdomne(?)osmarkane dzieci ~2.

Gdym kiedyś Pana Policjanta (mijamy się codziennie na La Defence, on z karabinem, ja z kefirem w plecaku, bo pić się chce) .zagadał...

Na moje pytanie, czy da się coś z bezdomnymi dziećmi zrobić, odpowiedział z sardonicznym uśmiechem, że się nie da.

I to jest dopiero smutek...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Bo nie bywa tutaj zbyt czesto. Sa religie pokojowo nastawione. Ktore nin zabijaja wszystkich dookola w imie Boga. Np.Judaizm czy Buddyzm.

Poczytaj sobie co działo się w Tybecie pod rządami buddyjskich lamów przed inwazją chińską. Bierzemy najgorsze obawy niektórych "co by było gdyby o. Rydzyk dostał władzę dyktatorską w Polsce", mnożymy przez 10 i dostajemy Tybet lamów.

Ukryta Zawartość

Podobnie buddyjski i teokratyczny Bhutan niewolnictwo zniósł oficjalnie dopiero w 1958r.

Co do judaizmu - ja przeczytałem Stary Testament. Bardzo pokojowy nie jest.

Ukryta Zawartość

Poczytaj sobie co działo się w Tybecie pod rządami buddyjskich lamów przed inwazją chińską. Bierzemy najgorsze obawy niektórych "co by było gdyby o. Rydzyk dostał władzę dyktatorską w Polsce", mnożymy przez 10 i dostajemy Tybet lamów.

Ukryta Zawartość

Podobnie buddyjski i teokratyczny Bhutan niewolnictwo zniósł oficjalnie dopiero w 1958r.

Co do judaizmu - ja przeczytałem Stary Testament. Bardzo pokojowy nie jest.

Ale Stary Testament opisywal dzieje panstwa Izrealiskiego w tamtych czasach. Historia pokazuje jednak, ze zydzi nie mordowali wszystkich naokolo tylko dlatego, ze nie chcieli zostac zydami.

Buddyzm, moze masz racje, nie sledzilem tego.

Wiem, natomiast ze chrzescijanie mordowali, zydow za zabicie jezusa, boga-czlowieka, mordowali chrzescijan za to ze byli inni (inkwizycja), mordowali muzulmanow i wszystkich innych niewiernych (wyprawy krzyzowe)

Nie tak dawno mielismy Holocaust gdzie Hitler chrzescijanin postapil bardzo podobnie jak luter zalecal w swojej ksiazce, zebby wszystki synagogi spalic oraz domy zydow. Tak wiec kilkaset lat pozniej w urodziny Lutra 9-10 listopada 1938 jezeli dokladnie pamietam spalono w niemczech 171 synagog, zniszono ponad 800 sklepow zydowskich, spalono i zniszczono wiele domow zydowskich oraz tej nocy wywyieziono do obozow koncentrcyjnych 30000 zydow.

To baylo calkiem niedawno.

Ukryta Zawartość

Też kiedyś myślałem,że buddyzm był wolny od przemocy.Niestety to nieprawda.Trochę poczytałem,trochę pojeździłem (Birma,Wietnam,Laos,Kambodża,Tajlandia,Chiny).Okazuje się,że były tam i bardzo okrutne wojny,satrapie i dyktatury.

Nadal interesuje mnie, jak to teraz chrześcijaństwo

zabija w bardziej wyszukany sposob.

Jakieś wyrafinowane tortury masz na myśli?

Less is more

Ale Stary Testament opisywal dzieje panstwa Izrealiskiego w tamtych czasach. Historia pokazuje jednak, ze zydzi nie mordowali wszystkich naokolo tylko dlatego, ze nie chcieli zostac zydami.

Pomieszanie pojęć. Żydom w ogóle nie zależy na nawracaniu gojów na judaizm. To jest religia oparta na wspólnocie pochodzenia od Jakuba (Izraela), konwersja jest możliwa na zasadzie wyjątku. Oni do konwersji wręcz zniechęcają, mówiąc otwartym tekstem, że lepiej jest być dobrym gojem niż kiepskim żydem.

Wiem, natomiast ze chrzescijanie mordowali, zydow za zabicie jezusa, boga-czlowieka, mordowali chrzescijan za to ze byli inni (inkwizycja), mordowali muzulmanow i wszystkich innych niewiernych (wyprawy krzyzowe)

W odróżnieniu od islamu w chrześcijaństwie nie znajdziesz zachęt do mordowania kogokolwiek w najświętszych, kanonicznych pismach. Nowy Testament wyróżnia się pod tym względem nawet na tle Starego, na którym oparty jest judaizm. Natomiast w islamie co ciekawe jedyna sytuacja kiedy wierny może być pewny zbawienia, to śmierć w walce za islam. Stąd paradoks - wielu niby totalnie zeświecczonych muzułmanów, pijących i jedzących wieprzowinę nagle stwierdza "tyle nagrzeszyłem, że tylko śmierć w dżihadzie może mnie uratować przed piekłem", bierze pas szahida i idzie w tłum.

Co do Inkwizycji, to na jej temat jest dużo przekłamań. Generalnie krwawy charakter miała ona głównie tam, gdzie została podporządkowana królowi, czy innej władzy świeckiej.Tam gdzie podlegała Kościołowi, podsądny uważał się za szczęściarza, jeżeli został przekazany pod jurysdykcję Inkwizycji.

Wyprawy Krzyżowe - to była wyłącznie reakcja obronna na agresywnie i zbrojnie szerzący się islam, zagrażający Europie.

Nie tak dawno mielismy Holocaust gdzie Hitler chrzescijanin postapil bardzo podobnie jak luter zalecal w swojej ksiazce, zebby wszystki synagogi spalic oraz domy zydow. Tak wiec kilkaset lat pozniej w urodziny Lutra 9-10 listopada 1938 jezeli dokladnie pamietam spalono w niemczech 171 synagog, zniszono ponad 800 sklepow zydowskich, spalono i zniszczono wiele domow zydowskich oraz tej nocy wywyieziono do obozow koncentrcyjnych 30000 zydow.

To baylo calkiem niedawno.

Hitler i chrześcijaństwo? To dlaczego III Rzesza tak usilnie lansowała wyznanie Gottgläubig?

Pomieszanie pojęć. Żydom w ogóle nie zależy na nawracaniu gojów na judaizm. To jest religia oparta na wspólnocie pochodzenia od Jakuba (Izraela), konwersja jest możliwa na zasadzie wyjątku. Oni do konwersji wręcz zniechęcają, mówiąc otwartym tekstem, że lepiej jest być dobrym gojem niż kiepskim żydem.

W odróżnieniu od islamu w chrześcijaństwie nie znajdziesz zachęt do mordowania kogokolwiek w najświętszych, kanonicznych pismach. Nowy Testament wyróżnia się pod tym względem nawet na tle Starego, na którym oparty jest judaizm. Natomiast w islamie co ciekawe jedyna sytuacja kiedy wierny może być pewny zbawienia, to śmierć w walce za islam. Stąd paradoks - wielu niby totalnie zeświecczonych muzułmanów, pijących i jedzących wieprzowinę nagle stwierdza "tyle nagrzeszyłem, że tylko śmierć w dżihadzie może mnie uratować przed piekłem", bierze pas szahida i idzie w tłum.

Co do Inkwizycji, to na jej temat jest dużo przekłamań. Generalnie krwawy charakter miała ona głównie tam, gdzie została podporządkowana królowi, czy innej władzy świeckiej.Tam gdzie podlegała Kościołowi, podsądny uważał się za szczęściarza, jeżeli został przekazany pod jurysdykcję Inkwizycji.

Wyprawy Krzyżowe - to była wyłącznie reakcja obronna na agresywnie i zbrojnie szerzący się islam, zagrażający Europie.

Hitler i chrześcijaństwo? To dlaczego III Rzesza tak usilnie lansowała wyznanie Gottgläubig?

Mozesz mowic co chcesz na temat inkwizycji jednak fakty sa niezaprzeczlane, mordowali, torturowali i palili na stosie. Polska wziela chrzest z jakiego powodu? Wyprawy krzyzowe wylacznie obronne...nie mow takich rzeczy.

W Nowym Testamencie Jezus sam daje przypowiesc ze o morodwaniu niewiernych. Nie chce mi sie teraz szukac, ale jezeli bedziesz sie upieral to znajde. Zreszta NT to nic innego jak mieszanina Tanakh i rzymsko-greckiej mitologii. Stad Demigod Jezus, pol Bog-pol czlowiek, ciekawe, ze akurat narodzil sie w czasach gdy izrael byl pod silnym wplywem tych dwoch kultur w ktorych polbogowie byli na porzadku dziennym.

Judaizm nie jest oparty na ST a na Tanakh i Mishnah. Nazwa stary testament wymyslil kosciol.

Zreszta nie mowimy co jest napisane a jak wyznawcy danych religii sie zachowywali i zachowuja.

Nie myle pojec, znam bardzo dobrze Judaism, znam tez bardzo dobrze chrzescijanstwo. Ale masz racje, zydom nie zalezy na nawracanie na ich wiare, Rabin powininen 3 razy odmowic kazdemu kto chce dokonac konwersji. co nie znaczy, ze nie chca by ludzie wierzyli w jednego Boga.

Less mam na mysli bombardowanie krajow islamskich przez kraje chrzescijanskie. Nie bronie muzulmanow,nigdy w zyciu, ale wcale kraje chrzescijanskie byly duzo lepsze.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.