Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny Canton ERGO 690 DC

robin102

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z forumowiczów miał kontakt z modelem Canton ERGO 690 DC.Jak to wypada w subiektywnej ocenie. Jakie macie zdanie na ich temat. Kwach ;) straszny ? czy niedoceniany głośnik ze względu na markę :)

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Cena jest wywindowana ze względu na budowę głośników. Metalowe ciasno osadzone maskownice, dobrze wyprofilowana i wykończona fornirem obudowa. 4 Głośniki. Z wyglądu kolumny te stoją na bardzo wysokim poziomie. Cena jest wygórowana ze względu na budowę. Dźwięk jest poprawny, jednak na pewno nie neutralny.

czy niedoceniany głośnik ze względu na markę :)

Canton jest nie doceniany? Podobnie jak ELAC robią kolumny w Niemczech a na forum o nich cisza.

Co miało zatem na celu założenie tego wątku :)?

Poznanie subiektywnych opinii może kilku osób bo forum przecież ogromne. Może na tej bazie podjecie jakiejś wiążącej decyzji zakupowej jakby już z mniejszym ryzykiem.Tylko tyle albo aż tyle. Nie pojadę ich słuchać 1200 km ani nawet tylko 500 ;).

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Suchałem Canton Karat chyba 790 DC (z głośnikiem basowym z boku). Dźwięk zrobił na mnie b. pozytywne wrażenie (gdzies o tym pisałem na forum), a na pewno najlepsze z pozostałych wynalazków typu Monitor Audio i jakichś innych sprzętów podobnej klasy. Wykonanie b. dobre, ja widziałem wersję w lakierze fortepianowym, czarną. Uważam podobnie, że to niedoceniany i relatywnie nieznany produkt, a na pewno wart odsłuchania. Być może nie każdemu przypadnie do gustu, bo bas jest dość zwarty, ale dobrze kontrolowany i szybki (to tyle co pamiętam po 1,5 roku...).

Powrót po dłuższej przerwie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.