Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 8-9.11.2014

NE5532

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem MF A1 na wyspach za 100 funciaków,dzięki koledze z Q21 udało mi się go posłuchać na herbatniczkach z cyferkami 7 i 3 w nazwie,mina kolegi bezcenna,swojej nie widziałem ale normalna nie była,jeśli kolega czyta na pewno potwierdzi.

Sluchalem A1 iles tam Anniv.Hmmm.....

Mam pytanie do specjalistów od analogu. Wklejam zdjęcie (ze strony sound***s, ale bez ich zgody - proszę o wybaczenie) gramofonu, który stanowił źródło w systemie FM Acoustic. Widać, że to napęd Lenco L75, umieszczony na ciężkiej plincie. Interesuje mnie natomiast, jakiego ramienia użył pan Huber?

Uznałem, że skoro Lenco L75 może grać w systemie za 2 miliony złotych, to może i ja wreszcie zmodyfikuję któreś z moich, kupionych parę lat temu właśnie w tym celu... ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tu się schowała Przyjacielu:

Ukryta Zawartość

Pomyliłeś wątki...

Najmocniej przepraszam Panie Reporterze i kłaniam się w pas. Mam już chyba audiostereo - paranoję.

Ukryta Zawartość

Kolumny Avalon za 80 000 zł - jedne z najbardziej uznanych na świecie mają wytłumienie. Panowie naganiacze co Wy na to? To znaczy że Pylon ma lepsze obudowy i głośniki od Avalon? :)

A może konstruktorzy od Avalona muszą się uczyć jak zrobić to bez wytłumienia :)

Ukryta Zawartość

Facet, nie szastaj proszę tym słowem "naganiacze" bo mnie drażnisz....

Ukryta Zawartość

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

@twonk

Joel Durand ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czytaj proporcjonalnie większych cFanków, którzy za kolumny kosztujące kilka tysięcy złotych nie wrzucili wytłumienia za ~ 40 zł

Musisz poszerzyć horyzonty by to zrozumieć,na razie zawiść i podejrzliwość zasłania ci realną ocenę i do tego wiedza nie dociera do zbyt obciążonego musgu ,jeśli jeszce jest.

zildjian to Hmmm to na tak czy na nie,pozdrawiam.

Bo poziomy jakości mają co najmniej kilka pięter :-) i dłuuugie korytarze w różne strony...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Z pośród wystawianych na ostatnim Audio Show które Waszym zdaniem do 5-6 tyś zł byście polecali? Muzyka w zdecydowanej mierze klasyczna.

Kolumny Minas Anor - stary producent Studio 16 Hz. Może Ci się uda zamknąć zakup w 6 kzł. Targować się trzeba :) Kolumny w takiej kasie wyjątkowe, na dobrych duńskich przetwornikach, w świetnej stolarce i grające ładnie w blokach, a nie tylko na wystawie.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Kolumny Minas Anor - stary producent Studio 16 Hz. Może Ci się uda zamknąć zakup w 6 kzł. Targować się trzeba :) Kolumny w takiej kasie wyjątkowe, na dobrych duńskich przetwornikach, w świetnej stolarce i grające ładnie w blokach, a nie tylko na wystawie.

Miałem okazję słuchać Minasów wielokrotnie i muszę przyznać że kolumny absolutnie warte tych pieniędzy.

ogólny wniosek - nie ma żadnego postępu, historyczne konstrukcje - gramofony, wzmacniacze, kolumny - bronią się i śmigają obok nowości aż miło, oferując preferowany przez wielu dźwięk

K2 S9900 grały w dwóch zestawieniach i w zależności od godziny, na różny się trafiało :-) … na tańszy z integrą, lub na topowy dzielony...

1. Źródło ML No.512 (74 900 zł) + przedwzmacniacz dual-mono ML No.52 (114 900 zł) + monobloki ML No.53 (219 800 zł) + JBL Project K2 S9900 (179 000 zł)

2. ML No.512 + wzmacniacz zintegrowany ML No.585 (49 900 zł) + JBL Project K2 S9900

Okablowanie Cardasa z rodziny Clear (interkonekty zbalansowane Clear Interconnect i głośnikowe Clear Speaker, zasilające: Clear M Power (odtwarzacz), Clear Power (preamp lub integra), Clear Beyond Power (końcówki mocy).

Bristol_2014-0074.jpg

AudioShow2014BristolGoldenTulip-09.jpg

AudioShow2014BristolGoldenTulip-08.jpg

75530955419d157a7116.jpg

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
  • 2 miesiące później...

Szanowni,

jak się nazywała ta płyta z dzwonkami pasterskimi, którą co roku można zostać uraczonym w pokoju Ancient Audio (nie byłem co prawda na AS w 2014, ale pamiętam, że publika zawsze się tego w tym pokoju tradycyjnie dopomina, więc pewnie też było ;-)

z dzwonkami pasterskimi

Nie wiem czy to dzwonki pasterskie,ale polecam,bo płyta świetna :)

Przy mnie leciał mój ulubiony utwór do testowania sprzętu nr 3 na płycie.

Być może o to chodzi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.