Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

To można zamieniać RCA COAX z analog XLR? Nić dziwnego , że tu nikt nic nie rozumie. Chyba, że ja nie kumam?

J.Feng ma opcjonalną kartę wejść analogowych-do zgrywania na dysk w dowolnym formacie.

na dzisiaj mój kav280cd jest podłączony tylko cyfrowo-po rca.

.

I jak brzmienie w stosunku do LKS'a?

S1-pro grał lepiej , ale to może wina transportu szkoda , że wtedy nie miałem jeszcze Ariesa i za transport służył PIPO.

I coś mnie znowu kusi , żeby jeszcze raz zamówić do testów L.K.S-a :)

S1-pro grał lepiej , ale to może wina transportu szkoda , że wtedy nie miałem jeszcze Ariesa i za transport służył PIPO.

To jest mielenie drugi raz tej samej mąki :) Kolejny krok imho do przodu, to od poziomu lampiego lub jakiś DIY w tym stylu, aby usłyszeć wyraźny progres, a nie aby zagrało ciut inaczej :)

To jest mielenie drugi raz tej samej mąki :) Kolejny krok imho do przodu, to od poziomu lampiego lub jakiś DIY w tym stylu, aby usłyszeć wyraźny progres, a nie aby zagrało ciut inaczej :)

Masz rację :)

To może lepiej pożyczyć od kogoś na dwa dni i porównać. Nie wiem skąd jesteś ale mógłbym pożyczyć :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przeczytałem taki tekst-z głównymi tezami raczej się zgadzam,jednak nasunęło mi się kilka pytań.

Ile tak naprawdę trzeba wydać aby być w tej komfortowej sytuacji,że dalej to już tylko kroczki do przodu?

Zakładając,że nie wchodzą w grę urządzenia z lampami na pokładzie.Wykluczam lampy ponieważ mam wrażenie,że to stopnie lampowe`` ciągną za uszy`` w pełni cyfrowe urządzenia.

Czy już jesteśmy na tym poziomie czy też jest jeszcze daleko przed nami?

może przy okazji ktoś poleci :tanie,dobre i łatwe do napędzenia słuchawki?

w zasadzie znalazłem tylko takie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przeczytałem taki tekst-z głównymi tezami raczej się zgadzam,jednak nasunęło mi się kilka pytań.

Ile tak naprawdę trzeba wydać aby być w tej komfortowej sytuacji,że dalej to już tylko kroczki do przodu?

Zakładając,że nie wchodzą w grę urządzenia z lampami na pokładzie.Wykluczam lampy ponieważ mam wrażenie,że to stopnie lampowe`` ciągną za uszy`` w pełni cyfrowe urządzenia.

Czy już jesteśmy na tym poziomie czy też jest jeszcze daleko przed nami?

może przy okazji ktoś poleci :tanie,dobre i łatwe do napędzenia słuchawki?

w zasadzie znalazłem tylko takie:

Ukryta Zawartość

Ale chodzi Ci o to ile wydać na przetwornik, czy inne elementy systemu również?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chodzi mi wyłącznie o źródło.

Zdaję sobie doskonale sprawę jaki poziom reprezentują moje Krelle i ile trzeba wydać aby było lepiej.

To może lepiej pożyczyć od kogoś na dwa dni i porównać. Nie wiem skąd jesteś ale mógłbym pożyczyć :)

Ok to ja później pożyczę Ci S1-pro :)

.Wykluczam lampy ponieważ mam wrażenie,że to stopnie lampowe`` ciągną za uszy`` w pełni cyfrowe urządzenia.

ale warto kierować się przeczuciami zamiast praktyką?

Byłem podobnego zdania ale jak odsłuchalem Tri Trv 35 se na lampach el34 ktore sa uwazane za ocieplajace i zageszczajace dzwiek, stwierdzilem, ze to wszystko to powielane mity. Nie ma mowy o jakim kolwiek zamuleniu, ociepleniu itd. Moj wzmacniacz jest rozdzielczy, konturowy ale przy tym pozbawiony ostrosci i natarczywosci. Owszem sa urzadzenia lampowe grajace, tak jak w internecie sie pisze ale sa tez urzadzenia dobrze skonfigurowane, bedace super wyborem w danym przedziale cenowym.

Masz rację :)

Ja nie mówię, że LKS jest zły. Ale jeśli już koniecznie chce się coś zmieniać, to warto spróbować całkiem czegoś innego, aby się przekonać, co się lubi i czego szuka. Wiadomo, że przetwornik musi zgrać się dobrze ze wzakiem i kolumnami... Dla jednego dobry LKS, a dla drugiego AN i odwrotnie :)

Edytowane przez zenon.kowalski

Ja nie mówię, że LKS jest zły. Ale warto spróbować całkiem czegoś innego, aby się przekonać, czego się lubi i szuka.

Okazało się , że dyzio4 to mój ziomal :) , będzie znowu okazja przetestować.

ale warto kierować się przeczuciami zamiast praktyką?

Byłem podobnego zdania ale jak odsłuchalem Tri Trv 35 se na lampach el34 ktore sa uwazane za ocieplajace i zageszczajace dzwiek, stwierdzilem, ze to wszystko to powielane mity. Nie ma mowy o jakim kolwiek zamuleniu, ociepleniu itd. Moj wzmacniacz jest rozdzielczy, konturowy ale przy tym pozbawiony ostrosci i natarczywosci. Owszem sa urzadzenia lampowe grajace, tak jak w internecie sie pisze ale sa tez urzadzenia dobrze skonfigurowane, bedace super wyborem w danym przedziale cenowym.

ja już miałem lampy.

Moje Krelle to świadomy wybór pomiędzy zawartością portfela a wielkością ego.

Nigdy nie twierdziłem,że lampy są złe.-po prostu odpowiada mi dzisiaj co innego.

Witam kolegow ciekawe jak Aune s 16 wypada w porownaniu do lks dac .

Podbijam pytanie jak się ma aune do lks i audio Gd niby z amanero

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Witam kolegow ciekawe jak Aune s 16 wypada w porownaniu do lks dac .

Aune - więcej basu i cieplej.Nie powiem nic więcej, bo nie odsłuchiwałem ich jednocześnie. Ale tę różnicę wyraźnie zapamiętałem

fajne jasne wnętrze ,tylko po co te materace....

większość z nas słucha w typowych pokojach i nie ma co przesadzać.

A ten tv to chyba ekranem przesłaniasz?

Bo tv strasznie mały

A u półka w szafce jakby na wymiar daca robiona☺

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez venom200

Mniejszy pogłos jest z tymi absorberami. Docelowo jednak dam tam dyfuzory i chyba pod telewizor. Wówczas absorbery zabiorę z tego miejsca.

TV faktycznie wyszedł mały na fotce. Ma 32 całe i jest mniej niż 3,5 metra od widzą.

Daci, wzmacniacze , odtwarzacze akurat zawsze na styk tam wchodzą. Jest chyba jakiś standard przyjęty co do szafek i sprzętu.

Fajne klamoty!

I lampka Triode Corp.

A Hiszpan na E34L nie korcił ?

Ars Sonum?

I dziękuję za komentarze :)

• Pokaż nowe odpowiedzi