Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

większość chińskich urządzeń,o których piszemy w tym wątku-to potrafi.

A już na pewno JFeng z linii s-pro i uds.

Dasz jakiś link do urządzenia, które wysyła lub odbiera sygnał DSD za pośrednictwem SPDIF.

Zamówiłem u Chińczyka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Amanero, dobre zegary, DSD. Ciekawe jak zabrzmi :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Soudaware d100

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

W specyfikacji widzę ograniczenie do 24/192 dla out SPDIF/AES.

Ukryta Zawartość

Zamówiłem u Chińczyka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Amanero, dobre zegary, DSD. Ciekawe jak zabrzmi :)

wygląda super

ciekawe jak w starciu z Singxarem SU-1 który ma na pokladzie nowe moduły xmosa

Ukryta Zawartość

Dasz jakiś link do urządzenia, które wysyła lub odbiera sygnał DSD za pośrednictwem SPDIF.

w UDS-3 wszystkie,wej/wyjścia są programowalne-natomiast zastanawia mnie rca coax.input

nie mogę znaleźć potwierdzenia,że przyjmuje dsd.

nie mam na czym sprawdzić.

Ukryta Zawartość

post-20288-0-44240700-1480004235_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli "wysyła" po spdif DSD to najpierw musi je konwertować do PCM. To samo jeśli odbierze PCM to może je wewnętrznie konwertować do DSD.

Ale z tego co mi się wydaję jeszcze nikt nie przesłał DSD po spdif bo specyfikacja tego interfejsu na to nie pozwala ma po prostu za małą przepustowość.

Jeśli jest inaczej to chętnie zobaczył bym takie urządzenie nawet na obrazku.

Zamówiłem u Chińczyka taki oto nowy produkt znanego i lubianego L.K.S. - Amanero, dobre zegary, DSD. Ciekawe jak zabrzmi :)

Ciekawe jak zrobili że amanero wysyła sygnał SPDIF. Oryginalny Amanero miał na wyjściu tylko I2S.

A tak swoją drogą fajny konwerter tylko szkoda że nie zapakowali mu do środka porządnego zasilania tylko każą sobie za nie dodatkowo płacić i wtedy zaczyna się robić drożej. Widać zaczynają uczyć się od najlepszych ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Przemysław_51508

Jeśli "wysyła" po spdif DSD to najpierw musi je konwertować do PCM.

..nie musi.tryb pracy dac jest programowalny.można grać natywne formaty.

wynika to z tego,że UDS-nie potrzebuje transportu-wystarczy,pamięć różnego rodzaju.

w trybie dac,zależy to od przyłącza.

..nie musi.tryb pracy dac jest programowalny.można grać natywne formaty.

wynika to z tego,że UDS-nie potrzebuje transportu-wystarczy,pamięć różnego rodzaju.

w trybie dac,zależy to od przyłącza.

Masz rację będzie grał wszystkie formaty natywnie, ale czy odbierze lub wyśle za pośrednictwem spdif sygnał DSD?

Masz rację będzie grał wszystkie formaty natywnie, ale czy odbierze lub wyśle za pośrednictwem spdif sygnał DSD?

zostawmy na na chwilę JFeng.

nie jest prawdą co piszesz o spdif.

np.Mytek potrafi przyjąć dsd 64(dop) na każdym przyłączu.

z chińczyków -prawdopodobnie Holo Audio.

Mytek zapowiada Manhattan II na nowej kości Sabre.

Ukryta Zawartość

wyśle za pośrednictwem spdif sygnał DSD?

....wyśle i może zrobić upsampling.

post-20288-0-10517000-1480009285_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jest coś Chińskiego z DSD, XLR i obsługą Tidal

Jest świetny chiński Auralic Aries FEMO. W Polsce w oficjalnej dystrybucji po negocjacjach cena około 6300pln. Jakość dźwięku jest na wysokim poziomie. Wadą to natywna aplikacja tylko na iOS.

A jest coś Chińskiego z DSD, XLR i obsługą Tidal

Ukryta Zawartość

Może być ciekawy. Miałem kiedyś X30 , ale sprzedałem , bo nie odtwarzał DSD. Wszystkie Coctail-e oprócz X10 mają już Tidal-a.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez moniek

Super ten kombajn wyglada spelnia wszystkie oczekiwania co do transportu cyfrowego tylko ta cena wysoka. Sa marki ktore robia transporty za polowe tej ceny chocby soundaware czy Qls ale z kolei problem z tidalem :/

Ja bym chcial taki kombajn otwarty softwarowo zeby np mozna na nim zainstalowac daphile

Edytowane przez biniek

Cocktail audio jest koreańskie, a nie chińskie

Sorki masz rację. Firma ta ma też dobre wsparcie dla swoich produktów.

To kto się poświęci dla ludzkości i porówna brzmienie Auralic Aries z X50?

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Jest świetny chiński Auralic Aries FEMO.

Jakość dźwięku jest na wysokim poziomie.

Potwierdzam, nie zaprzeczam, używam :-)

witam, posiadam obecnie m2tech young dsd i zastanawiam się,

czy kupić auralica mini, w ekstremalnej wersji ariesa femto,

a może sprzedać younga i kupić jakiś streamer all on one w cenie poniżej 10k

czy obecnie streamery all in one spokojnie zagrają równie dobrze co taki dac i transport ?

dzięki

czy obecnie streamery all in one spokojnie zagrają równie dobrze co taki dac i transport ?

No to jest pytanie. Ja mam trochę podobny problem. Mam LKS - 003 i gram z kompa. Ze względu na wygodę chciałbym zrezygnowac z grania z kompa. Teoretycznie mógłbym kupić coś all in one i sprzedać LKS-a. Bardziej intuicyjnie niż obiektywnie czuję żeby nie pozbywać się LKS-a, bo to świetny DAC, tylko szukać transportu, który będzie miał odpowiednią funkcjonalność i niewygórowaną cenę. Na razie optymalnego rozwiązania nie znalazłem.

No to jest pytanie. Ja mam trochę podobny problem. Mam LKS - 003 i gram z kompa. Ze względu na wygodę chciałbym zrezygnowac z grania z kompa. Teoretycznie mógłbym kupić coś all in one i sprzedać LKS-a. Bardziej intuicyjnie niż obiektywnie czuję żeby nie pozbywać się LKS-a, bo to świetny DAC, tylko szukać transportu, który będzie miał odpowiednią funkcjonalność i niewygórowaną cenę. Na razie optymalnego rozwiązania nie znalazłem.

Skoro masz LKS'a to kup lub wypożycz Aries'a tego najdroższego i będziesz dopiero wtedy wiedział jak twój DAC gra. Jeśli pozostałe komponenty są dobrej jakości jak LKS ,a ty grasz ze zwykłego laptopa/komputera to różnica z Ariesem będzie duża na +.

Na razie optymalnego rozwiązania nie znalazłem.

Ja laptopa chcę się pozbyć za wszelką cenę. Jednak odbiera on przyjemność słuchania. Nie mówię o jakość dźwięku, a obsługi, przyjemności obcowania ze sprzętem.

Mam już w domu ariesa mini, ale czekam aż pożyczę iphona, bo nie da się go inaczej chyba uruchomić.

Testowałeś ariesa mini ??

eśli pozostałe komponenty są dobrej jakości jak LKS ,a ty grasz ze zwykłego laptopa/komputera to różnica z Ariesem będzie duża na +

Tego nie muszę empirycznie sprawdzać - raczej oczywista rzecz. W swoim wpisie pisałem jednak o niewygórowanej cenie. To jest oczywiście pojęcie relatywne, ale Aries jak dla mnie jest drogi.

Moim zdaniem dobrze zrobiony streamer da lepszą funkcjonalność bez utraty jakości dźwięku.

Uniknie się również problemów z doborem kabli i akcesoriów.

Sam przeszedłem drogę od dzielonki:dac+transport do all in one.

Mój UDS-3 ``wyleczył`` mnie z chęci poszukiwań.

Z drugiej strony-tak szybko powstają nowe,ciekawe urządzenia.

Ja laptopa chcę się pozbyć za wszelką cenę. Jednak odbiera on przyjemność słuchania. Nie mówię o jakość dźwięku, a obsługi, przyjemności obcowania ze sprzętem.

Dokładnie tak samo to odbieram. Dźwięk jest OK, ale reszta mnie wkurza. Old school niestety.

• Pokaż nowe odpowiedzi