Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy a jak wygląda sytuacja z lampizatorem? Cena za używki robi się rozsądna. Ktoś słuchał, może podzielić się spostrzeżeniami?

Ja też mam wrażenie, że Tidal gra gorzej od plików. Mniej słodko, gorsza scena, mniej analogowo, bardziej drze morde.

Nie robiłem jednak porównania na tej samej muzyce ale wyczailem to podczas spontanicznych odsłuchów.

To oczywiste, u mnie za to jakkolwiek bym nie kombinował to akurat przez daphile gra tidal najlepiej.

A to że gra gorzej jest szczególnie widoczne przy muzyce mocno akustycznej np przy samych gitarach gdzie w tidal hifi brakuje tego do ciągnięcia struny . Tak samo vocal słowo się kończy ale nie słychać tych takich końcówek w głosie,przez co ten vocal jest suchy

500zl utargujcie i cena bedzie ok. W zestawie sa opa301. Jak na to patrze z perspektywy czasu to zakup w valuebasket jest b. ryzykowny i zapewne znajda sie chetni na ten komplet za 4k wlasnie z tego powodu.

Facet sprzedaje "mojego" LKS-a.

I jeszcze chce 1400 zarobić.

Chyba widzi, że popyt przewyższa podaż.

Facet sprzedaje "mojego" LKS-a.

I jeszcze chce 1400 zarobić.

Chyba widzi, że popyt przewyższa podaż.

Bo ja miałem go kupić tylko się ociągałeś ze sprzedażą ;)

To prawda.

Ale jak już chciałem sprzedać,

to kazałeś mi wracać na drzewo bananowca,

bo teraz to kupiłeś lepszy, jakieś audio z Gdańska czy coś :-)

To prawda.

Ale jak już chciałem sprzedać,

to kazałeś mi wracać na drzewo bananowca,

bo teraz to kupiłeś lepszy, jakieś audio z Gdańska czy coś :-)

Hahahahahahahahaha Gra dobrze ale lubię zmiany i wstawiłem na sprzedaż

No to może .....

to audio na gdańskich rejestracjach gra lepiej!

Ale rozumiem,

facet z Hrubieszowa czy Przasnysza, też lubi zmiany, bo goni LKS.

A może ten facet z Krasnegostawu czy Dorohuska, by się zamienił na gdańskie laboratorium dźwięku :-)

Edytowane przez Krzysztof_56775

Widzę, że inwestycja w LKS'a była lepszą niż w złoto :)

LKS nie podrożał, cały czas kosztuje w Chinach 1300$. Biorąc pod uwagę cło i podatek to ten sprzęt w Polsce kosztowałby około 6000. Kalkulacja może trochę błędna, ponieważ nie wiem czy cena 1300$ zawiera jakiś chiński Vat, jeśli tak to trzeba by go odjąć od ceny. Z tego co pamiętam to na niemieckim ebay dobrze się sprzedawały po 5000pln.

U nas 3500 to była prawdziwa okazja. Jeśli jest jeszcze do kupienia to warto zaryzykować płacąc kartą, wtedy jest bardzo male ryzyko utraty pieniędzy.

Może ta osoba która sprzedaje teraz drożej LKS'a, poz zarobku zapłaci cło i podatek państwu. Teraz jest taka moda w Polsce na płacenie podatków -:)

Aha, Xijang Sheng dużo fajnie odtwarza rock. Naprawdę, różnica jest znaczna i rock sprawia dużą frajdę.

Ten DAC jest dużo lepszy od wbudowanego w H300?

Widzę, że inwestycja w LKS'a była lepszą niż w złoto :)

Nie mów za ile Ci sprzedałem , bo mnie wyśmieją :) Pozdro

Ten DAC jest dużo lepszy od wbudowanego w H300?

Jest duża różnica na korzyść XijangSheng.

Lubię słuchać muzyki! :)

Co za sprzęt teraz zamiast LKS'a używasz?

Na razie używam J.Feng S-1Pro , ale ciągle szukam :) Do Tidal wystarcza mi Aries Femto z H300.

No valuebasket zdecydowanie odradzam. Do tej pory nie odzyskałem pieniędzy. A kupowałem 9 lutego. Więc zdecydowanie wolałbym kupić tu na miejscu co chciałem zrobić. Ale też zastanawiające że LKS Audio tak szybko zmienia właścicieli. Może koledzy napiszą coś o wadach tego sprzętu bo zalety znamy.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Właśnie pojawił się temat do nowych rozmyślań:

A ja rozmyślam nad Teac NT-503B USB DAC/ Network Player cena do przyjęcia na Słowacji:

DAC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

ze streamerem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub Auralic Vega do kompletu do Ariesa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No właśnie. Nie zastanawia Was, że LKS y szybko zmieniają właścicieli. Dla mnie jest to zastanawiające bo zwykle jak coś kupię dobrego to zostaje na dłużej. Ryzyko tego, że ''przedobrzy'' się system zawsze mnie powstrzymuje. Chwile trwa zanim się przyzwyczaję później drugą chwilę się cieszę, a trzecią dopiero zastanawiam czy warto.

Skoro LKS jest taki znakomity to ich właściciele zamieniają je na dac za 10-20kzł...nie sądzę.

Stosunkowo mało jest tych dac w kraju, a co chwila któryś zmienia właściciela.

Ja mogę sprzedać swojego za...4,5 :). Wymyśliłem, że będę szukał DAC'a z lampami :).

No! W końcu !

Już teraz zazdroszczę Ci tego Lampiego 7.

No właśnie. Nie zastanawia Was, że LKS y szybko zmieniają właścicieli. Dla mnie jest to zastanawiające bo zwykle jak coś kupię dobrego to zostaje na dłużej. Ryzyko tego, że ''przedobrzy'' się system zawsze mnie powstrzymuje. Chwile trwa zanim się przyzwyczaję później drugą chwilę się cieszę, a trzecią dopiero zastanawiam czy warto.

Skoro LKS jest taki znakomity to ich właściciele zamieniają je na dac za 10-20kzł...nie sądzę.

Stosunkowo mało jest tych dac w kraju, a co chwila któryś zmienia właściciela.

Bo niektórzy słuchają "markami" - kupili, bo przeczytali kilka dobrych opinii (zresztą słusznych!), ale gdy już u nich pograły, to z tyłu głowy zaczęła kiełkować myśl "przecież to chinol, jeszcze tak tani, to jednak nie może grać, gdzie mu do sławnego w Polsce Hegla". Zauważ, że Ci którzy teraz sprzedają, wcześniej piali z zachwytu nad zaproponowanymi tu opampami, no po prostu grały jak za 20 tys. Nagle temat cudownych przeróbek ucichł. Prawda jest taka, że żeby uzyskać wyraźnie lepszy dźwięk od LKS-a, trzeba będzie wydać kilkukrotnie większą sumę, ale kto chce, niech poszukuje dalej i co miesiąc zmienia zdanie na temat kolejnego cudownego dla nich DACa.

No! W końcu !

Co u Ciebie lepiej grało? L.k.s. czy la vocze?

No! W końcu !

Lampizator strasznie drogi. Poczekam aż Triode znajdzie coś ciekawego: DAC lampowy z Chin :)

LKS to świetne urządzenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi