Skocz do zawartości
IGNORED

Polska bastionem katolicyzmu na Świecie

Vlado

Rekomendowane odpowiedzi

W pseudokatolickim brukowcu czytamy że MSZ w zamowionym spocie, zapomniał o umieszczeniu w nim ważnego dla "Polaków" narzedzia tortur

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak, Wojciechu masz w Polsce Kalifat Rydzyka.

Musisz żyć z tym skoro sam sobie to wmówiłeś.

Jeżeli jesteś kaleką (niewidomym) to można Ci współczuć. Jeżeli widzisz, ale nie potrafisz wyciągać wniosków - również.

To lewactwo już nie jest groźne i wszechobecne?

Bywa ale zjada własny ogon. Skoro tak to do łba kiedyś dojdzie.

Jeżeli jesteś kaleką

Jako kaleka, na takie dictum mogę zaproponować Tobie abyś cmoknął mnie w dupę w imię nowej rodzącej się w tym kraju tradycji.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W pseudokatolickim brukowcu czytamy że MSZ w zamowionym spocie, zapomniał o umieszczeniu w nim ważnego dla "Polaków" narzedzia tortur

Ukryta Zawartość

Kolejna erupcja głupoty Frondy. Biją własne rekordy skretynienia.

Ukryta Zawartość

Pobożne życzenia prawaków.

Nie, to progresja w wydaniu lewackim.

Jako kaleka, na takie dictum mogę zaproponować Tobie abyś cmoknął mnie w dupę w imię nowej rodzącej się w tym kraju tradycji.

Co za elegancja kato-prawaków...

problem jest brak prawdziwej lewicy.

To prawda.

Lewactwo to ja widzę w PiSie

Ja nie widzę tam lewactwa, raczej chaos i gonienie w piętkę.

lękowi przed "lewactwem".

Lewactwa należy się bać, z tego same nieszczęścia.

Jako prawicowy-lewicowiec zakazałbym tego draństwa.

Wasz

Towarzyszu lewaku Wasz problem nie jest naszym problemem.

Ukryta Zawartość

Najlepiej oddajmy kk całe terytorium RP i pełną kontrole budzetu.

Ukryta Zawartość

Nie rozumiem dlaczego forma "wy" jest utożsamiana z lewicą. W języku rosyjskim tak się zwracano do osób trzecich "od zawsze". W języku angielskim zresztą też.

Ukryta Zawartość

Najlepiej oddajmy kk całe terytorium RP i pełną kontrole budzetu.

Komentarz Internaty ze strony m.wprost.pl:

"To w pale się nie mieści! Niby świeckie państwo finansuje czarną mafię, która oficjalnie nie uznaje naszego prawodawstwa".

Ukryta Zawartość

Trzeba dążyć do zmiany tego stanu rzeczy. Aby relacje państwo - KK stały się takie jak (pozostańmy przy krajach gdzie katolicyzm jest religią dominującą) we Włoszech, Francji, Hiszpanii czy Portugalii.

Ukryta Zawartość

Kolejny poziom hipokryzji osiągnięty. Pan papiez i tajemnica wiary

Ukryta Zawartość

Ale lewactwo razi , że mimo ich roboty od kilkuset lat - Kościół Katolicki trzyma się dobrze i nic nie zapowiada jego upadku ...

Wszelakiej maści lewaki - od jakobinów , do hilera , stalina i putina - zawsze zwalczały Chrześcijaństwo i gie im wyszło ...

Z dzisiejszymi kundelkami szczekającymi na Kościół - będzie tak samo ...

Kościół Katolicki przetrwa - bo jest założony na Prawdzie .

A lewactwo padnie - bo założenia ich są oparte na fałszu ...

Kolejny nawiedzony powtarza propagandowe slogany. O czym Ty w ogóle bredzisz? Co się trzyma dobrze? Najpierw z tego monolitu odeszła połowa tworząc prawosławie. Potem odeszła połowa tej pozostałej połowy tworząc protestantyzm. Ćwiartka która się ostała ma się tak "dobrze", że kościoły w Zachodniej Europie świecą pustkami, albo są zamykane, a i u nas (oficjalne dane Instytutu Statystyk Kościoła) na msze niedzielne uczęszcza 40%, o 2 mln mniej niż przy poprzednim badaniu kilka lat temu.

Hitler był katolikiem. Stalin absolwentem szkoły parafialnej w Gori i studentem seminarium duchownego w Tbilisi.

"Lewactwo" zaś tak "padło", że sam wymieniasz czasy od jakobinów do dziś.

Zresztą nieuważnie przeczytałeś ten wątek. Tu nikt nie ma zamiaru walczyć z wiarą. Natomiast krytykujemy samą instytucję KK i jej wynaturzenia, oraz chore i postawione na głowie w naszym kraju relacje państwo - kościół.

• Redaktorzy

Kolejna erupcja głupoty Frondy. Biją własne rekordy skretynienia.

Oraz kiepskiego wzroku. Dwa krzyże na filmiku widziałem.

Oraz kiepskiego wzroku. Dwa krzyże na filmiku widziałem.

Dla nich to zapewnie zbyt mało. Powinny być (ich zdaniem) wszędzie, w każdej scenie, jako element główny.

W taki oto sposób podgrzewa się nastroje i wznieca ideologiczną hucpę. Typowe dla Frondy.

Hitler był katolikiem. Stalin absolwentem szkoły parafialnej w Gori i studentem seminarium duchownego w Tbilisi.

.

Teraz musisz się zastanowić do czego prowadzi zejście z prawdziwej drogi i flirtowanie z lewactwem.

samą instytucję KK i jej wynaturzenia,

Trudna zwalczać wynaturzenie innym wynaturzeniem bo z tego może być tylko kolejne jeszcze większe wynaturzenie.

ambient

Popełniasz typowe prawiczkowe nadużycie.Krytyka KK to nie krytyka chrześcijaństwa.KK to nie jest całe chrześcijaństwo.I jak każda organizacja podlega ocenie.Krytycznej również.Jeśli obecny KK Ci odpowiada to Twoja sprawa ale ta wzbierająca od pewnego czasu fala krytyki dobiega również z kręgów katolickich.

Tak jak lewicy niektórym "oświeconym" katolikom marzy się nowoczesny Kościół, wynajdują coraz nowe preteksty (nie bez inspiracji z zewnątrz) by do tego dążyć.

Jak rozumiem dlaczego lewica o to walczy tak nie bardzo rozumiem tych nielicznych w Kk aczkolwiek w mediach najgłośniejszych. Wewnętrzna konfrontacja w Kk jednak ciągle wykazuje że na fałszu jedności Kk się nie buduje.

O tym wyraźnie napisał ambient noise. ;)

Jak śmiesznymi argumentami operują by Kk oczernić "Hitler był katolikiem. Stalin absolwentem szkoły parafialnej w Gori i studentem seminarium duchownego w Tbilisi". :)))

Ile oszczerstw i manipulacji muszą użyć by coś "wykazać", temat o Kk był tego pełny.....teraz zaczynają od nowa tutaj. ;(

.....na msze niedzielne uczęszcza 40%, o 2 mln mniej niż przy poprzednim badaniu kilka lat temu.

Ja nie widzę drastycznego spadku ilości wiernych, przeciwnie wg. mnie (tam gdzie uczęszczam) nastąpił wzrost przystępujących do komunii co bardziej niż uczęszczanie świadczy o praktykowaniu.

Ps. Aby badania nie zbiegły się w czasie gdy "miłościwie nam panujący" zafundowali tymże ok. 2 mln. ludzi emigrację zarobkową? Zapomniałeś przypadkiem podać daty byśmy to wiedzieli.....co ja mówię ty zawsze podajesz z głowy, to i tak cud że tyle pomieści. :)))

Zresztą nieuważnie przeczytałeś ten wątek. Tu nikt nie ma zamiaru walczyć z wiarą. Natomiast krytykujemy samą instytucję KK i jej wynaturzenia, oraz chore i postawione na głowie w naszym kraju relacje państwo - kościół.

A to dobre, wie lepiej od Włodka co jest tematem tego wątku i w jakim celu powstał. Nie żebym zgadzał się z tym co pisze, wiem doskonale że to tylko pretekst by wyżywać się na Kk co widać w co drugim poście. ;)

Jakbyś Maju wyłączył program religia, to zdanie o kk by ci się może i wyklarowało. Nikt w taki ilozoryczny sposób ja ty nie idealizuje tej upadajacej intytucji tu na naszym forum.

"Program religia" jak to nazywasz nie pozostawia mi innej drogi jak w prawdzie oceniać sytuacje i ludzi....jeżeli komentujesz mój wpis o Armandzie R. nie cofam ani jednego słowa - wielokrotnie w temacie o Kk (powinieneś to pamiętać) pisałem jakimi kłamstwami i manipulacjami o Kk walczy ten polityk, szkoda nawet do tego wracać tak się kompromituje! ;(

wczoraj, 13:11

Ble ble ble. Nihil novi sub sole.

Komentujesz już sam siebie.....tak trzymaj. :))

Maju dnia 31.10.2014 - 08:15 napisał

"Czynnego Dominikanina czy byłego? ":))

Czynnego Jędrusiu. Widziałem go również w TVP występował w habicie wraz z profesor antropologii. Bardzo zrównoważone opinie. Człowiek duchowny z otwartym umysłem.

Z tymi "otwartymi" umysłami to w Kk jest problem, jednym przez to otwarcie za dużo tam wpada inni znowu jakby gubili wiedzę jakiej prawdzie służą. Ale to tak piszę z przymrużeniem oka....

Cytaty z PŚ od wieków stanowią dla Kk spory problem. Są bowiem obosieczne w sytuacjach, kiedy posługujący się nimi sam stanowi wymowny przykład sensu ich treści. Z tego powodu nie Pismo Święte, lecz doktryna kościoła jest obowiązującą wykładnią moralności i prawa kościoła rzymskiego.

Dzisiaj problem z cytatami PŚ odżył zwielokrotniony.

Tak jakby ta właśnie doktryna nie na Piśmie Św. się zasadzała.....

A wracając do tych z "otwartym umysłem" zauważyłeś że to ci właśnie mają większy problem z PŚ? Nie? ;)

....nie można jak zawdy bywało, zakazać zapoznania się z owym pismem każdemu wiernemu, czy dowolnemu obywatelowi a i na analfabetyzm większości mas wiernych liczyć już nie można.

Teraz patrząc na ekspansję lewicowych ideologii mam wrażenie że to co rzekomo Kk wykorzystywał stosują bez opamiętania. :))

Stara sprawdzona metoda, zakrzyczeć głosami oburzenia i oskarżeniami o atak na kościół i obrazę uczuć religijnych, zarzucić moderację i redakcję donosami i skargami, wymuszając odebranie możliwości swobodnego wypowiadania się....

Włodku sugerujesz że donosimy.....nieładnie zaręczam ci że donosiłem raz i to gdy mnie tu obrażano, nie Kk.....chociaż przyznam że nad niektórymi wpisami świerzbi ręka. Mam nadzieję że nad tym zapanujesz. ;)

A nie czytałeś że sługa oddający się Bogu, jeśli by popełnił zło wobec niewinnych dzieci, bodaj by lepiej nigdy się nie narodził. I po wsze czasy przeklętym będzie?

Czy wśród Was i Waszych kapłanów mało jest tych wymienionych wyżej godnych największej pogardy?

Jak nauczał Chrystus, piętnować ich i kamienować, czy ukrywać i nic nie mówić o ich niegodziwości.

Czyżbyś aż tak nie znał nauki Jezusa, czy to nie on powiedział "kto z was jest bez grzechu niech pierwszy rzuci na nią kamień"?

Ps. Aż tak ci brakuje nowych informacji o "ich niegodziwościach " ? :)))))

Mam wrażenie, że część pewnego pokroju ludzi chętnie nakazałaby katolikom nosić krzyże na rękawach i na piersi zawczasu zamykając ich w gettach.

Budują wokół siebie pewną otoczkę obrońców świata przed katolikami.

Znamienne jest jak potrafią mnożyć te rzekome zagrożenia i insynuować jakie "niebezpieczeństwa" z ich powodu grożą państwu neutralnemu światopoglądowo. Większość z tych "zagrożeń" osadzone jest na pokrętnym przedstawianiu sytuacji i wykorzystuje niewiedzę tych do których jest o kierowane. W tym szaleństwie jest metoda.

Nie wierzy ten maly kurdupel w toruniu a kalkuluje....

Wierzy zapewniam Ciebie a kalkulować musi, (tak świat urządzony), by funkcjonowało to co rozpoczął.

Jest kolejny dyżurny obśmiewca wyznania Rzymsko Katolickiego, zaraz bobcat się dołączy i będzie cała trójca tylko nie święta :-S

Wpis przemka świadczy o tym,że niestety wątek ma sens.Właśnie tego typu wypowiedzi najbardiej szkodzą kościołowi....

To ciekawe cóż jest takiego w tym wpisie że szkodzi....że napisał że "dyżurny obśmiewca" sugerując coś o co notorycznie się broniących tu prawdy o Kk się ciągle a nieraz jeszcze bardziej bezpodstawnie posądza?

Może to tak oczywiste dla Was może być równie oczywistym dla nas - nie przyszło to do główek?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Odpowiedź: ponieważ żyjemy w Polsce i wywodzimy się z pewnego kręgu kulturowego, to w podręczniku nie ma pytania o datę narodzin cesarza Japonii. No, bo sam powiedz, dostawałeś swego czasu prezenty od Św. Mikołaja, czy od cesarza Akihito?

W książce szkolnej powinno być że dzieci rodzą kobiety, a nie roznoszą je bociany

W waszych książkach do indoktrynacji religijnej, piszcie sobie co Wam wygodnie, edukacja szkolna powinna być od tego wolna w 100%

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.