Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

"Ultimate test" to Depeche Mode, które na Grand Utopiach zagrało karykaturalnie. Zabrakło swobody, rozdzielczości, dźwięczności, barwy i bezpośredniości. Wszystko w odcieniach przygaszonej szarości. Podobnie było rok temu w przypadku tub z Soulution. Najwyraźniej technologia to nie wszystko, dlatego ten charakter grania przypisuję elektronice, a nie kolumnom. Fortepianu na tych kolumnach nie pamiętam, bo... wyszedłem wcześniej i najwyraźniej na tej części już mnie nie było.

Americano,

Nie wiem jak audio tekne brzmialo w tym roku, dzwieku z ubieglego bede bronil jak niepodleglosci:)

Oczywiscie, przyjmujac, ze ponizej 50 hz nie ma muzyki:)

Wlm,

Warto bylo zostac, ale ja sie nie bede upieral do konca swiata, sam sie zdzwilem swoimi tegorocznymi wyborami. W zasadzie zadna lampa poza lampizatorem mi nie podeszla. Moze ze mna cos nie tak?:)

Konto w trakcie usuwania

Zestaw Spendorow z Lebenem i Accu tez mi sie podobal, to inna kultura dzwieku i do nieco mniejszych pomieszczen.

Co do JBL bylem dotad tego zdania co Ty, w ubieglym roku Everesty byly porazka.

W tym roku muzyka organowa z zestawu K2 z Mark Levinson opuscila mi kopare do samej podlogi.

Nie spodziewalem sie , to byl prawdziwy hiend.

Rok temu grały JBL'e S3900

AS 2012: ML No.512 + ML No.326S + ML No.53 + JBL Project Everest DD66000

AS 2013: ML No.512 + ML No.326S + ML No.532 + JBL S3900

AS 2014: ML No.512 + ML No.52 + ML No.53 + JBL Project K2 S9900

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

A tu fotorelacja :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rok temu grały JBL'e S3900

AS 2012: ML No.512 + ML No.326S + ML No.53 + JBL Project Everest DD66000

AS 2013: ML No.512 + ML No.326S + ML No.532 + JBL S3900

AS 2014: ML No.512 + ML No.52 + ML No.53 + JBL Project K2 S9900

Ok , jednak ani Everesty w 2012, ani S3900 w ubieglym roku nie zagraly , przynajmniej jak dla mnie .

W tym roku : Eureka:)

Justas,

Super robota, dzieki.

Konto w trakcie usuwania

Gość jamówię

(Konto usunięte)

przy pomocy przedwzmaka 28.

Najlepszy dźwiek wystawy: Spendor + Leben + Accuphase.

Pozdro

Obawiam się, że 40.1 będa miały duzy kłopot ... na basie aby "wygrac" z tymi Spendorami.

Pozdro

A możesz zdradzić skąd te obawy?słuchałeś head to head.

Dzięki!

Może ktoś napisze , o co chodzi Waszczyszczynowi z tym procesorem.

Produkt cenowo hi end ..a prezentacja za głośnikach za kilka euro.

WTF?

Co do technicznych aspektów niech się fachowcy wypowiedzą :).

Co do dźwięku,to procesor poprawia brzmienie słabiej nagranych płyt CD,co najmniej o kilka klas.

Natomiast jeśli płyta jest nagrana świetnie,do przyrost jest,ale już nie taki spektakularny.

Głośniki może nie za kilka euro,w końcu to były Spendory zdaje się.

Procesor był strojony dokładnie pod te kolumny.

Najlepszy dźwiek wystawy: Spendor + Leben + Accuphase

Chyba nie trafiłeś na Goodmansy u Sikory na pierwszym piętrze :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Czy ktoś jeszcze zwrócił uwagę na kolumny BodnarAudio na głośnikach Sonido w Sobieskim?

Jestem pod dużym wrażeniem tych kolumn.

Piękna barwa instrumentów,małe składy rewelacja,ale to znam już z innych szerokopasmówców.

Nie wiem dlaczego,ale w tym roku zagrały chyba lepiej niż poprzednio.

.

Chyba nie trafiłeś na Goodmansy u Sikory na pierwszym piętrze :)

Na siódmym w 716 też były i muzyka i Goodmansy :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dla mnie Wilsony z DCSem mają pewną manierę brzmienia, która mnie się nie podoba.

Przy całej technicznej perfekcji tego zestawu, brakuje mi w brzmieniu cech ludzkich.

Dla mnie jest to zdehumanizowane i nie wciągające. Może znajdzie uznanie i trafi w gusta u kolejnej generacji cyborgów za 100 lat.

swój głos oddaję na...

Tulip....Jadis+Accordo+gramofon

Sobieski....zdecydowanie.....Spendor+Leben+Accu

Zagłosuje rownież i ja ;)

W obu pokojach muzyka przez duże M.

Ciekawie tez grało u Szemisa.

Po cichu liczyłem na bardzo dobre prezentacje SHL5 Plus, niestety ani Bristolu ani w Sobieskim nie wyszło i to ładnie mówiąc. Szkoda.

Wszystkim narzekającym na tłok, ścisk polecam wybrać sie w niedziele po południu. Od godziny 15 było praktycznie pusto.

----------------------------------------------------

Czy ktoś jeszcze zwrócił uwagę na kolumny BodnarAudio na głośnikach Sonido w Sobieskim?

Jestem pod dużym wrażeniem tych kolumn.

Niestety cudów nie ma z jednego przetwornika no ale chłopaki walczą z fizyką :)

Piękna barwa instrumentów,małe składy rewelacja,ale to znam już z innych szerokopasmówców.

Nie wiem dlaczego,ale w tym roku zagrały chyba lepiej niż poprzednio.

Tu sie calkiem zgadzam , bo ja po poprzednich prezentacjach Bodnara ominalem tegoroczna, byc moze nieslusznie.

Konto w trakcie usuwania

Dla mnie Wilsony z DCSem mają pewną manierę brzmienia, która mnie się nie podoba.

Przy całej technicznej perfekcji tego zestawu, brakuje mi w brzmieniu cech ludzkich.

Dla mnie jest to zdehumanizowane i nie wciągające. Może znajdzie uznanie i trafi w gusta u kolejnej generacji cyborgów za 100 lat.

No ale przynajmniej nie karykaturalne jak w wielu innych pokojach, dalej mnie się nie podobała taka stłamszona wycofana prezentacja muzyki.

To jest bardzo wyczynowe, referencyjne granie, choć mnie brakuje w nim muzykalności.

Ale to dobrze. Mam za sobą kilka lat "szkoły amerykańskiej" na Thielach, Audio Researchu i MITach. Dziś bliżej mi do takiego spojrzenia na sprzęt jak mają japończycy.

Na siódmym w 716 też były i muzyka i Goodmansy :)

Były dokładnie te same :),

no prawie te same.

U Sikory zestrojone były z dużo lepszym tweeterem ,i dlatego grały dużo lepiej :)

Dodam jeszcze, że choć uważam Ktemę za najlepszy głośnik Serblina, to Ktema nie ma takiego totalnego oderwania dźwięku od głośników, jak Accordo. Na Accordo przestrzeń jest fenomenalna, choć wciąż w granicach naturalności. Jednak pod tym względem monitory są nie do pobicia.

Były dokładnie te same :),

no prawie te same.

U Sikory zestrojone były z dużo lepszym tweeterem ,i dlatego grały dużo lepiej :)

Jest jeszcze większy 7,2 kg tweeter i może jeszcze lepiej zagrać no ale te u Sikory w otworze BR nie miały misia a to robi różnicę :)

Byłbym zapomniał miś słuchał tranzystorowej końcówki mocy a to robi różnicę nie uważasz?

Dodam jeszcze, że choć uważam Ktemę za najlepszy głośnik Serblina, to Ktema nie ma takiego totalnego oderwania dźwięku od głośników, jak Accordo. Na Accordo przestrzeń jest fenomenalna, choć wciąż w granicach naturalności. Jednak pod tym względem monitory są nie do pobicia.

Moim zdaniem nie przestrzeń to główna zaleta tych głośników ale spójność dźwięku.

ale te u Sikory w otworze BR nie miały misia a to robi różnicę :)

Robi,robi :)

Ale czy zauważyłeś różnicę w standach do jednych i drugich Goodmansów?

U Sikory kolumny były "odsprzęgnięte" od podłoża,jeśli dobrze się wyraziłem :)

Byc moze, ale ograniczenia pasma sa dla mnie nie do przyjecia.

Taka Olimpica I zagrala duzo lepiej imo, choc gra w tej samej lidze mikrusow.

Konto w trakcie usuwania

Marslo nasze wrażenia z odsłuchów na wystawie (jakże rozbieżne) pokazują, że chyba obaj mamy preferencje ustawione na przeciwległych skrajach. Mnie się nie podobały Utopie, dzisiejszy Sonus mógłby dla mnie nie istnieć, a na tuby mam alergię. No i co? Będziemy się wzajemnie naginać do ustalonego wzorca? Raczej pozostaje uszanować wzajemne różnice i różnić się pięknie.

I tu sie mylisz, bo mamy calkiem zbiezny poglad w sprawie Boenicke w tym roku, zgadzamy sie calkowicie:)

A co do szacunku to zgoda, z mojej strony pelny szacun. Po prostu fajnie sie pospierac kulturalnie.

W ubieglym roku w10 z makami zagralo w czolowce wystawy dla mnie, wiec w tym roku to byla chyba wina elektroniki.

Konto w trakcie usuwania

Robi,robi :)

Ale czy zauważyłeś różnicę w standach do jednych i drugich Goodmansów?

U Sikory kolumny były "odsprzęgnięte" od podłoża,jeśli dobrze się wyraziłem :)

U Audio Note były takie same jak u Sugdena a zagrały tym razem tragicznie a pomyśleć parę lat temu była na AN muzyka, tylok czemu tak drogo :)

z p. Sikorą sporo rozmawiałem, jeśli chodzi o vinyl to jest specjalista. Jeszcze nigdy nie słuchałem tylu referencyjnych gramofonów jak przez te 2 dni. I byłem bardzo namawiany na gramofon. Doceniam ten rodzaj brzmienia, bezpośredniość średnicy, naturalność, jednak nie wchodzę w to. Nie ma mowy. Cyfra teraz już jest tak dobra, że potrafię się obejść. A tak naprawdę to szpulowiec Revoxa grał bardziej "analogowo" niż najlepsze gramofony i paradoksalnie ten rys analogowej gładkości, spokoju, odnajduję w moim DAC-u co mnie cieszy. W ogóle dobrze jest umieć słuchać, wyciągać właściwe wnioski i budować swój system w sposób przemyślany. Ta wystawa jak żadna inna w moim życiu ukazała mi tą banalną prawdę, że cena nie gra, ale cena często wypacza postrzeganie. Niepojęte jest, że jakieś miernoty zajmowały ogromne sale, a diamenty zdarzały się poukrywane w małych pokoikach. Tak to już jest...

Niepojęte jest, że jakieś miernoty zajmowały ogromne sale, a diamenty zdarzały się poukrywane w małych pokoikach. Tak to już jest...

Ich pieniądze ich rozum co tu rozumieć?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.