Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

Powtórzę pytanie: Czy sprzęt Robert Koda grał ?

Nie znam obsługujących były w tym czasie dwie, ta z brodą od tych 150kHz i druga z tabletem sterującym.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie znam obsługujących były w tym czasie dwie, ta z brodą od tych 150kHz i druga z tabletem sterującym.

Nie podejmuję się rozwiązania powyższego kalambura ....

Możesz jeszcze raz.

Ale czy coś dalej ruszyło, ja też wielu rzeczy swoich słucham ale także robię coś extra nowego.

No właśnie kurcze jeszcze nie.

Czekam na tego cholernego *** listonosza *** , żeby mi dostarczył tą kopertę, w którą mi te parę metrów zakupionego rovingu 3k zapakowali i wysłali ...

No właśnie kurcze jeszcze nie.

Czekam na tego cholernego *** listonosza *** , żeby mi dostarczył tą kopertę, w którą mi te parę metrów zakupionego rovingu 3k zapakowali i wysłali ...

Może być ciekawie poza lutowaniem :)

>moreno

Mogłeś przeoczyć, bo kiedy ja słuchałem (w niedzielę o 13.30) to się pojawiło tylko na jednym utworze, w partii trąbki, na konkretnej częstotliwości (za to dwukrotnie). Na pozostałych dwóch muzycznych kawałkach zupełnie nic się nie działo.

w niedziele sie juz pojawialo w kazdym z 3 kawalkow :(

Może być ciekawie poza lutowaniem :)

"Normalna" współczesna cyna ma temperaturę topnienia porównywalną z temperaturą zapłonu włókna. A to jest, zaiste, pewien kłopocik.

Patent na "lutowanie" - już jest. Klinem ze srebrzanki, rozepchać włókno i docisnąć do ścian rurki teflonowej. Potem owijka na tejże końcówce rurki / klina z wrappingu srebro 99,99% / 0,4mm. Wrapping schodzi na klin. Następnie szybkie lutownie specjalną cyną wrappingu do klina. Potem całość do końcówki lutowniczej we wtyczce RCA. Równie szybkie. Specjalna cyna: połączenie tradycji (SnPb 60/40) z nowoczesnością (Mundorf Silver Supreme).

Czyli innymi słowy: spoiwo "cynowo-ołowiowo-srebrne" (Nigdy nie twierdziłem, że jestem normalny). Ołów ciągnie w dół temperaturę topnienia.

"Normalna" współczesna cyna ma temperaturę topnienia porównywalną z temperaturą zapłonu włókna. A to jest, zaiste, pewien kłopocik.

Patent na "lutowanie" - już jest. Klinem ze srebrzanki, rozepchać włókno i docisnąć do ścian rurki teflonowej. Potem owijka na tejże końcówce rurki / klina z wrappingu srebro 99,99% / 0,4mm. Wrapping schodzi na klin. Następnie szybkie lutownie specjalną cyną wrappingu do klina. Potem całość do końcówki lutowniczej we wtyczce RCA. Równie szybkie. Specjalna cyna: połączenie tradycji (SnPb 60/40) z nowoczesnością (Mundorf Silver Supreme).

Czyli innymi słowy: spoiwo "cynowo-ołowiowo-srebrne" (Nigdy nie twierdziłem, że jestem normalny). Ołów ciągnie w dół temperaturę topnienia.

No wiec tak, to co się topi w włóknie w temperaturze ok 260 stopni to wypełniacz i taki materiał się na kable z racji złych właściwości elektrycznych nie nadaje. Musisz zamówić czyste włókno węglowe czyli z polskiego na nasze samą nić bez wypełniacza.Lutowanie jest też bez sensu bo włókno jest obojętne do 800 stopni Celsjusza. Tak ze trzeba wrócić do starych metod z central telefonicznych czyli owijanie drutem srebrnym :)

<br />Możesz jeszcze raz. <br />

Nie mogę 180kzł za pre to już chyba z marzeniami :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Niestety stał z boczku. Większość dotarła tuż przed wystawą i panowie nie ryzykowali. Szkoda.

pozdr.

Ale ten sprzęt jest w Polsce skoro potwierdzasz ,że stał na AS ?

Kto ma u nas ich dystrybucję ?

Czy sprzęt Robert Koda grał ?

Jak ja tam byłem - to nie grał, a stał. Ale za to JAK stał. Na boczku. Gdzieś po tych moich fotkach można polecieć - na pewno jest fotka tego Robert Koda.

Ale ten sprzęt jest w Polsce skoro potwierdzasz ,że stał na AS ?

Kto ma u nas ich dystrybucję ?

Zdzwoń ponownie do Soundclubu i zamiast Tenora podrzucą Kodę. ;-)

Mogę wkleić fotkę.

pozdr.

Jak ja tam byłem - to nie grał, a stał. Ale za to JAK stał. Na boczku. Gdzieś po tych moich fotkach można polecieć - na pewno jest fotka tego Robert Koda.

Kurde tyle kasy za wyłożenie blachami niklowo żelazowymi szok!

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zdzwoń ponownie do Soundclubu i zamiast Tenora podrzucą Kodę. ;-)

Mogę wkleić fotkę.

pozdr.

Wklejaj chętnie zobaczę.

Soundclub ma ich dystrybucję? No proszę i siedzą cicho.

Dzięki za informacje.

pozdr.

Sam zasadzam się na posłuchanie topowego pre, a tymczasem dotarły inne klocki.

Proszę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12283-0-15923200-1415657897_thumb.jpg

post-12283-0-44710300-1415657905_thumb.jpg

post-12283-0-09824200-1415657915_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam zasadzam się na posłuchanie topowego pre, a tymczasem dotarły inne klocki.

Proszę.

Sorry, to bardzo subjektywne, ale dla mnie to wzornictwo najbardziej okropne z okropnych.

albo to dziala na zasadzie ze za wszystko dobre (dzwiek) trzeba proporcjonalnie cierpiec (dizajn)? :)))

StasioP twierdzi dokładnie na odwrót, że DAC ważniejszy. I bądź tu mądry...

Jak to? Uśrednimy chłopaków i będzie poprawnie politycznie ;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mnie się w ogóle nie podobają dzielone źródła... Dużo z tym zamieszania, mnóstwo zmiennych, w efekcie jedna wielka niewiadoma;-) Zakończyłem swoje poszukiwania w tym obszarze na kombinacji C.E.C a to było jakieś 8 lat temu...

Wyciąg z instrukcji obsługi Focala :

You must avoid any contact with the skin or the eyes, any inhalation or ingestion of the whole or a part of the Beryllium dome. The manufacturer underlines that the Beryllium absorption by respiratory, digestive tracts or skin can lead to serious physical troubles, because of its high toxicity for man.

We then recommend to the loudspeaker users to carefully keep the tweeter protection grille in place. If the protection grille is removed, the user will have to carefully replace this grille after use.

Generally speaking, children must be kept away from loudspeakers and especially from the Beryllium dome.

2. In case of dome damaging

If the Beryllium dome is damaged in any possible way, you must cover it as soon as possible on all its surface with the supplied protection adhesive tape. We recommend that you contact the retailer so that a competent department will take off and replace the tweeter.

If the dome is broken, the possible Beryllium particles must be carefully collected with the supplied protection adhesive tape and then be placed in a hermetically sealed plastic bag. It will be sent with the loudspeaker to the retailer.

In case of absorption by skin, eye projection or in case of inhalation or ingestion of Beryllium,

Czyli użytkowanie Utopii oznacza konieczność posiadania w szafie takiego oto stroju ochronnego dla bliskiej nam kobiety...

COST-BIOHAZARD-5-BIG.jpg

Moreno nie masz zdjęcia z bardziej dolegającym latexem ;)

Moderacje proszę o usuniecie tego wpisu bo jutro żona może niechcący przeczytać ;)

A ja jak zwykle nie miałem okazji niczego posłuchać, więc co najwyżej mogę sobie poczytać jak grało :(

Jak wiecie, nie dojechał zapowiadany Naim Statement - niestety wzmacniacz utknął na lotnisku, przez niefrasobliwość kanadyjskiego dystrybutora. Miał go nam odesłać po swoim show w zeszły weekend, ale najpierw z sobie tylko znanych powodów spóźnił się 3 dni z wysyłką, a następnie jeszcze źle wypełnił dokumenty. W efekcie czego wzmacniacz dotrze ... ale w poniedziałek :( Szczęśliwie, gdy w piątek o 17:00 okazało się, że Naim jednak nie dojedzie, Sound Club zgodził się pożyczyć komplet amplifikacji Soulution, więc przynajmniej zastępstwo było godne. A wierzcie mi - znalezienie za pięć dwunasta drugiego systemu, który mógłby godnie zniwelować powstała lukę nie jest proste ! Szkoda jedynie że Trimex uparł się na źródło Cyrusa - to dobry sprzęt, ale podłączanie źródła za kilkanaście tysięcy do zestawu kolumny / wzmacniacz za ponad milion, to jednak audiofilski mezalians.

Żałuję także, że nie udało się uruchomić pokazu aut przed Bristolem - niestety wobec lejącego deszczu w piątek, i perspektywy dalszych opadów przez cały weekend, zostaliśmy zmuszeni aby tę część prezentacji odwołać. Szczęśliwie Jag w Sobieskim był pod dachem, więc można było zobaczyć choć jedno auto. Zdawałem sobie sprawę z ryzyka jakie niesie ze sobą ustawienie aut pod gołym niebem, miałem jednak cichą nadzieję, że pogoda będzie nam sprzyjać. A tu jak na złość - przez 3 tygodnie przed wystawą było sucho, a jak przyszedł weekend - to się rozpadało.

Przy okazji - w jednym z pokoi znalazłem aparat fotograficzny, a w autobusie - dokumenty. Jeżeli ktoś z was zgubił to prośba o kontakt na PW.

Wszystkim narzekającym na tłok, ścisk polecam wybrać sie w niedziele po południu. Od godziny 15 było praktycznie pusto.

Powtarzam to jak mantrę do x lat, ale nikt mnie nie słucha :)

Jezeli ktoś chce słuchać w spokoju, jeżeli komuś ciasno i duszno, to trzeba przychodzić po 15. Zamiast przychodzić o punkt 10 i o 15 już umierać od ścisku i gwaru, lepiej przyjść wypoczętym o 15 i słuchać wszystkiego we (względnym) spokoju. W sobotę od 15 do 20 mamy bite 5 godzin słuchania !

Druga opcja to niedziela - zawsze jest bardziej luźna. Statystyki z ubiegłych lat pokazują, że to w sobotę przychodzi aż 2/3 ogółu odwiedzających, a w niedzielę zaledwie 1/3.

Całkowicie nie rozumiem wpuszczania na taką imprezę DIY.

Sprawa jest dyskusyjna. Na większości wystaw na świecie nie ma możliwości prezentowania produktów DIY. Gdybyś zwrócił się do HiEnd Society z prośbą o wynajęcie małej sali w Monachium (oczywiście zakładając, że miałbyś te 7-8tys euro na mała salę), to zwyczajnie dostałbyś odmowę.

Ja jednak jestem członkiem społeczności tego forum od x lat, znam prywatnie wiele osób pokazujących tam swoje produkty, więc robię to trochę po koleżeńsku, na zasadzie popierania wspólnej pasji.

Chciałbym podziękować organizatorowi Elberoth-owi za organizację tej całej imprezy. Świetna zabawa dziękuję.

To ja dziękuję że wpadłeś !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Użytkownicy+

A ja jak zwykle nie miałem okazji niczego posłuchać, więc co najwyżej mogę sobie poczytać jak grało :(

Jak nas odwiedziłeś, to jak na złość, była przerwa techniczna (zdaje się przepinaliśmy kolumny, lub źródło)... :(

Sprawa jest dyskusyjna. Na większości wystaw na świecie nie ma możliwości prezentowania produktów DIY. Gdybyś zwrócił się do HiEnd Society z prośbą o wynajęcie małej sali w Monachium (oczywiście zakładając, że miałbyś te 7-8tys euro na mała salę), to zwyczajnie dostałbyś odmowę.

Ja jednak jestem członkiem społeczności tego forum od x lat, znam prywatnie wiele osób pokazujących tam swoje produkty, więc robię to trochę po koleżeńsku, na zasadzie popierania wspólnej pasji.

Jeszcze raz serdecznie dziękujemy. To dla nas ważne chwile, naprawdę niesamowite.

Elberoth jeśli mogę podzielić się sugestią dotyczącą informacji audioshow.My jako społeczność forum i potencjalni klienci chcielibyśmy, by przed każdym pokojem znajdowała się informacja o grającym sprzęcie,np wzmacniacz to taki ...,kolumny...,dac...gramofon..., itd a żeby było profesjonalnie na ujednoliconych ,w miarę dużych, nie wiem plakatach,tablicach,które należy powiesić na ścianie obok drzwi a nie na nich,ponieważ przez duchotę i duży ruch są zwykle otwarte.Ceny mogły by się znajdwać się w środku pokoju np. na zbiorczej ulotce.Myślę również,że dało by się wymusić na wszystkich wystawcach by np. na 2-3 tyg. przed wystawą zdecydowali się jaki sprzęt chcą nam zaprezentować.Audioshow to też jest forma promocji i b. dobrze.Nie wiem czy nie przydał by się wątek - propozycji,uwag,życzeń zwiedzających ,może jak ulepszyć wystawę przed kolejnym audioshow.Sama formuła Audioshow świetna i warto ją kontynuaować,szczerze gratuluję i również dziękuje,że oprócz niemiec także w naszym kraju można obejrzeć sprzęt audio.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Niestety nie dotarłem ale bardzo chciałem posłuchać Isis Trenner&Friedl czy ktoś może podzielić się wrażeniami.

Gdybym nie znał tego zestawienia z wcześniejszych odsłuchów,to bym powiedział,że zagrało,bardzo dobrze,jak na warunki wystawowe oczywiście.

Ale słuchałem tego systemu w dobrych warunkach i wiem,że na Audio Show zagrał na jakieś 60% swoich możliwości.

Isisy to kolumny nietuzinkowe i grają nieprawdopodobnie naturalnym dźwiękiem.

Dzisiaj będę wiedział jak się prezentują z inną elektroniką niż Reimyo.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Jak wiecie, nie dojechał zapowiadany Naim Statement - niestety wzmacniacz utknął na lotnisku, przez niefrasobliwość kanadyjskiego dystrybutora. Miał go nam odesłać po swoim show w zeszły weekend, ale najpierw z sobie tylko znanych powodów spóźnił się 3 dni z wysyłką, a następnie jeszcze źle wypełnił dokumenty. W efekcie czego wzmacniacz dotrze ... ale w poniedziałek :( Szczęśliwie, gdy w piątek o 17:00 okazało się, że Naim jednak nie dojedzie, Sound Club zgodził się pożyczyć komplet amplifikacji Soulution, więc przynajmniej zastępstwo było godne. A wierzcie mi - znalezienie za pięć dwunasta drugiego systemu, który mógłby godnie zniwelować powstała lukę nie jest proste ! Szkoda jedynie że Trimex uparł się na źródło Cyrusa - to dobry sprzęt, ale podłączanie źródła za kilkanaście tysięcy do zestawu kolumny / wzmacniacz za ponad milion, to jednak audiofilski mezalians.

Żałuję także, że nie udało się uruchomić pokazu aut przed Bristolem - niestety wobec lejącego deszczu w piątek, i perspektywy dalszych opadów przez cały weekend, zostaliśmy zmuszeni aby tę część prezentacji odwołać. Szczęśliwie Jag w Sobieskim był pod dachem, więc można było zobaczyć choć jedno auto. Zdawałem sobie sprawę z ryzyka jakie niesie ze sobą ustawienie aut pod gołym niebem, miałem jednak cichą nadzieję, że pogoda będzie nam sprzyjać. A tu jak na złość - przez 3 tygodnie przed wystawą było sucho, a jak przyszedł weekend - to się rozpadało.

Przy okazji - w jednym z pokoi znalazłem aparat fotograficzny, a w autobusie - dokumenty. Jeżeli ktoś z was zgubił to prośba o kontakt na PW.

Powtarzam to jak mantrę do x lat, ale nikt mnie nie słucha :)

Jezeli ktoś chce słuchać w spokoju, jeżeli komuś ciasno i duszno, to trzeba przychodzić po 15. Zamiast przychodzić o punkt 10 i o 15 już umierać od ścisku i gwaru, lepiej przyjść wypoczętym o 15 i słuchać wszystkiego we (względnym) spokoju. W sobotę od 15 do 20 mamy bite 5 godzin słuchania !

Druga opcja to niedziela - zawsze jest bardziej luźna. Statystyki z ubiegłych lat pokazują, że to w sobotę przychodzi aż 2/3 ogółu odwiedzających, a w niedzielę zaledwie 1/3.

To ja dziękuję że wpadłeś !

Imponujacy rozmach imprezy oraz fakt, ze jest to w zasadzie one man show.

Elb zna wszystkich i Elba wszyscy znaja:)

Szczere gratulacje.

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.