Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe jak liniowo zachowuje się słuch powyżej 120 db...ja już wolę nieliniowo z zatyczkami.

Tutaj chodzi o źle nagłośnione koncerty .

Ogólnie nie ma cudów, słuch powyżej 100dB ma już zniekształcenia harmoniczne na poziomie 3-4% tak że jaki tu sens słuchać na full dogrzanych koncertach?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No właśnie. Ktoś już zainstalował, słuchał ? Dla tych co nie pamiętają - voucher był przyklejony na 2-stronie katalogu. W razie czego mam chyba jeszcze kilka, jak ktoś nie był a chce spróbować to prośba o info na PW.

Elb,

Odnośnie WIMP'a to na razie niestety ale mam same negatywne doświadczenia.

1. Zalogowałem się i podałem kod aktywacji dołączony do materiałów Audio Show. Niestety "something went wrong". Wygląda na to, że coś jest nie tak z kodem. A może ja coś źle robię?? Sam nie wiem czy wpisując kod aktywowałem coś czy nie (patrz poniższe punkty).

2. Ściągnąłem aplikacę WIMP na Maca. Wszystko fajnie i pięknie, płyty można przeglądać, można nawet kliknąć sobie na wybrany utwór. Tylko, że nie da się puścić utworu! Po prostu kilkając na Play nic się nie dzieje. Utwór nie jest odtwarzany.

3. Napisałem do WIMPa wczoraj i jak na razie zero odpowiedzi. Oprócz automatycznego podziękowania.

4. Kolejna sprawa to to, że rejestrując się na dzień dobry (choć to trial) wychodzi na to, że musisz podać numer karty kredytowej albowiem WIMP domniemuje, że jeśli nie rozwiążesz umowy w trakcie okresu próbnego to automatycznie uznaje się ją za przedłużoną. I tu jest mały zong, bo gdzieś chyba widziałem, że na wypowiedzenie masz 14 dni. Czyli masz 30 trial period ale najpóźniej w 16 dniu musisz wypowiedzieć umowę jeśli nie chcesz zostać obciążony. Jak dla mnie to jest to trochę szemrana praktyka. Ale jestem ciekaw opinii kolegów.

To wszystko i tak małe piwo bo nie ma nic bardziej irytującego w tym, że support po prostu nie działa. Patrz punkt 3. Dla mnie to jest nie do przyjęcia. Szczególnie gdy masz płacić 40 PLN miesięcznie i jeśli coś nawali musisz czekać n dni na odpowiedź albo rozwiązanie problemu.

Tak więc na razie WIMP u mnie przegrywa z kretesem bo zamiast cieszyć się muzyką tylko się denerwuję.

Pozdrawiam!

A dokładniej pojawia się komunikat "Wystąpił błąd podczas aktywowania kodu". Czy koledzy macie podobne problemy?

Stał w kolejce po bilet? Do Sobieskiego wszedł bez kolejki.

Dobre :-D ..i najwidoczniej cierpliwości starczyło mu jedynie dla jednego z hoteli :-D

( wchodząc do pozostałych jaskiń audiofila w charakterystycznym dla siebie stylu, tj. "na chama" )

W Bristolu stał gęsiego jak każdy jeden podrzędny audiofil ( widocznie tam mniej go trawią )

4. Kolejna sprawa to to, że rejestrując się na dzień dobry (choć to trial) wychodzi na to, że musisz podać numer karty kredytowej albowiem WIMP domniemuje, że jeśli nie rozwiążesz umowy w trakcie okresu próbnego to automatycznie uznaje się ją za przedłużoną. I tu jest mały zong, bo gdzieś chyba widziałem, że na wypowiedzenie masz 14 dni. Czyli masz 30 trial period ale najpóźniej w 16 dniu musisz wypowiedzieć umowę jeśli nie chcesz zostać obciążony. Jak dla mnie to jest to trochę szemrana praktyka. Ale jestem ciekaw opinii kolegów.

Na prawdę tak jest?

Jeśli tak to ja się cieszę, że nie dostałem tego kodu aktywacyjnego!

Jeśli zastosowali taką sztuczkę to jest to bardzo brzydkie zagranie.

Ja bardzo lubie monitory i dzwiek w Grobel audio mi sie podobal w kategorii monitorow.

W kategorri wszechwag musi ustapic miejsca dobrym kolumnom pelnopasmowym.

Dokładnie tak.

I nawet nie chodzi o kubaturę pomieszczenia, bo wstawiając klasowe monitory czy duże pełnopasmowe kolumny z głośnikiem 15cali (typu JBL, Altec, TAD) do tego samego pomieszczenia np.30m2 mamy inne prezentacje - która lepsza? - nie ma prostej odpowiedzi - co kto lubi, najlepiej mieć oba warianty :-)

• Użytkownicy+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapraszam :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak prześlicznie, jak ujmująco, jak ciekawie! To na ile etatów teraz pracujesz? Jednym słowem wielokrotny sukces! To prawie jak w naszym rządzie!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A kolega tego strasznego rozlazłego i dudniącego basu na stoisku Amare Musica nie słyszał?

Ale ja się przecież nie znam.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Kupcie sobie na takie koncerty stopery do uszu

Na focale Utopie na AS nie pomogły, grały jak tanie car audio 'Nie masz szans raczej jechać pod moje cykacze' ...chyba trzeba wymyslic cos innego, nie wiem moze lepiej konstruować kolumny? np. w JBL potrafią....

A kolega tego strasznego rozlazłego i dudniącego basu na stoisku Amare Musica nie słyszał?

Pozdro

ceramika, nic nie poradzisz, zawsze gra tak samo, sztucznie, plastikowo, możesz podłaczac, cuda wianki, DHT, dławiczki, sezonowane lampeczki, zawsze te głosniki usrednia dzwiek, zmarnuja potencjał, są 'audiofilskie', maja takie fajne wysokie tony, w przestrzeni aż sie cymbaleczki rozprzestrzeniaja, buzia sie sama do hjacyndy usmiecha jak hjacynda zamruczy, ale ogolnie glosniki do d...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

A dokładniej pojawia się komunikat "Wystąpił błąd podczas aktywowania kodu". Czy koledzy macie podobne problemy?

Pablo, miałem takie same problemy. Z ciekawości chciałem przetestować Wimp'a, ale się nie udało, więc dałem sobie z nim spokój i zostaję przy Spotify. Zasady tego 30-dniowego trial w ogóle są niejasne na samej stronie Wimp. Przy takiej opcji nie powinno się podawać danych karty kredytowej, zgadzam się, ale taka widocznie jest polityka W. Możemy to akceptować lub nie i zrezygnować z oferty. Wybrałem tę drugą opcję. Poza tym, wiele osób na forum twierdzi, że nie słyszy zasadniczej różnicy pomiędzy jakością 320kb ze Spotify a flac'akmi z Wimpa.

Pozdro

Kolega to słyszy wybiórczo wedle uznania. Faktyczne dobre brzmienie nie ma tu znaczenia.

wiele osób na forum twierdzi, że nie słyszy zasadniczej różnicy pomiędzy jakością 320kb ze Spotify a flac'akmi z Wimpa.

wiesz, dla wielu tutaj wilsony i utopie to 'dzwiek wystawy', wiec.....zasadniczo to powinno audiofilom chociaż trochę przeszkadzać, że spożywają miedzy hotelami sobieski i tjulip kebaba kręconego przez Araba tymi samymi łapami którymi przyjmował od nich pieniadze, zasadniczo, ale z tego co widzialem WIELU to nie przeszkadzało.....

Kolega to słyszy wybiórczo wedle uznania. Faktyczne dobre brzmienie nie ma tu znaczenia.

Aha.

A koledze Szymonowi dźwiek z tego zestawu się podobał?

Pozdro

Aha.

A koledze Szymonowi dźwiek z tego zestawu się podobał?

Pozdro

Nie odwiedzam tej wystawy więc nie wiem. Koledzy z Amare się wystraszyli i plikowca do testu nie dostarczyli. Jedno jest pewne, przedstawiony dyfuzor na bas nic nie pomoże.

ale z tego co widzialem WIELU to nie przeszkadzało

Wiesz, z tego co się orientuję, to obie formy są poprawne, no niestety. Uznałem (przepraszam, iż bez konsultacji), że "wielu" brzmiałoby w tym przypadku zdania co najmniej dziwnie. Dziękuję jednak za czujność i wykład, ale i przy okazji proszę nie zapominać o polskich znakach, jeśli już o poprawnej pisowni piszemy i szacunku dla naszego pięknego języka :).

Kebabów nie jadam, dzięki, ale życzę smacznego w trakcie następnego AS2015 :).

Faktycznie WIMP wymaga podania nr karty.Ja tak zrobiłem podałem nr ,zarejestrowałem się i następnego dnia wypowiedziałem umowę.Teraz właśnie sprawdziłem transakcje na karcie i ku mojemu zaskoczeniu widzę pobrane 39,90,coś jest nie tak.Miało być 30 dni free..

Pzdr

No to kolejny gwóźdź do trumny! Jak dla mnie to jest już przegięcie! Sugeruję abyś im zgłosił reklamację. Ciekaw jestem ile im zajmie odkręcenie problemu.

obie formy są poprawne

ależ mnie chodziło o to, że argument 'wiele osób na AS nie słyszy' to nie jest zaden argument, nie zrobiłeś zadnego błędu...z tym kebabem to wiesz..... taka aronia była.....

Spokojnie, domyśliłem się ;). Na AS właśnie wielu wydaje się, że słyszy wszystko, najlpeiej, kiedy ja np. głównie chodzę oglądać, porozmawiać itp. Czasami coś jednak i ja usłyszę :).

...ale aronie lubię za to :).

Nie odwiedzam tej wystawy więc nie wiem. Koledzy z Amare się wystraszyli i plikowca do testu nie dostarczyli. Jedno jest pewne, przedstawiony dyfuzor na bas nic nie pomoże.

Aha.

Kolega sam nie słucha ale wie, że ja słucham wybiórczo.

Jesli za określenie wybiórczość uznać, że słuchałem tylko tego co chciałem posłuchac to się zgodzę.

Pozdro

Aha.

Kolega sam nie słucha ale wie, że ja słucham wybiórczo.

Jesli za określenie wybiórczość uznać, że słuchałem tylko tego co chciałem posłuchac to się zgodzę.

Pozdro

To było o Paltonie a nie o Tobie :)
  • Użytkownicy+

Pozdro

Być może miałem szczęście, Utopia puszczał spokojne kawałki, zdaje się min. D.Krall. Nie za bardzo był tam bas, więc być może się udało. Do tego dość cicho grali, być może z obawy o wzbudzanie. Tak jak napisałem na końcu, oceniałem to, co w danej chwili usłyszałem. Być może był tam jakiś problem. W jednym nagraniu był kontrabas, wolałbym, żeby był bardziej zebrany i dynamiczny. O tym napisałem, mówiąc, że chciałoby się większego pazura i dynamiki. Jednak jakiś większych problemów nie zauważyłem.

Być może miałem szczęście, Utopia puszczał spokojne kawałki, zdaje się min. D.Krall. Nie za bardzo był tam bas, więc być może się udało. Do tego dość cicho grali, być może z obawy o wzbudzanie. Tak jak napisałem na końcu, oceniałem to, co w danej chwili usłyszałem. Być może był tam jakiś problem. W jednym nagraniu był kontrabas, wolałbym, żeby był bardziej zebrany i dynamiczny. O tym napisałem, mówiąc, że chciałoby się większego pazura i dynamiki. Jednak jakiś większych problemów nie zauważyłem.

Na Dianie Krall nie ma basu? A to duże pudło, taka duża gitara ze strunami do szarpania ;), to co produkuje?

Pozdro

• Użytkownicy+

Na Dianie Krall nie ma basu? A to duże pudło, taka duża gitara ze strunami ;), to co produkuje?

Pozdro

Myślałem, że Krall gra głównie na fortepianie. Oczywiście, ten schodzi jeszcze niżej niż gitara, ale trzeba grać na klawiszach basowych. Nie wiem zresztą, może to był kto inny. W każdym bądź razie, jakieś śpiewające panie z małym akompaniamentem. Być może też, koledzy się połapali w czym rzecz, jak byłem grali dość cicho. Tak czy inaczej, udało mi się. Nawet jeśli na dole był problem, to góra i średnica były bardzo fajne.

Faktycznie WIMP wymaga podania nr karty.Ja tak zrobiłem podałem nr ,zarejestrowałem się i następnego dnia wypowiedziałem umowę.Teraz właśnie sprawdziłem transakcje na karcie i ku mojemu zaskoczeniu widzę pobrane 39,90,coś jest nie tak.Miało być 30 dni free..

Pzdr

W moim przypadku było identycznie numer z podaniem nr karty itd.Nadmienie,że voucher dodany do prenuameraty for free na 30 dni do któregoś magazynu,nie pamiętam którego AV albo Audio.Okazało się,że to przysłowoiwa ściema.Jak zapłaciłem to dopiero posłuchałem.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

No to kolejny gwóźdź do trumny! Jak dla mnie to jest już przegięcie! Sugeruję abyś im zgłosił reklamację. Ciekaw jestem ile im zajmie odkręcenie problemu.

no to skandal!

No właśnie. Ktoś już zainstalował, słuchał ? Dla tych co nie pamiętają - voucher był przyklejony na 2-stronie katalogu. W razie czego mam chyba jeszcze kilka, jak ktoś nie był a chce spróbować to prośba o info na PW.

Nie wiem jak innym ale mi ten voucher nie dzialal-zalozylem case'a supportowego ale na razie zero odpowiedzi.Zobaczymy po weekendzie.Tymczasem polecam 'Bogowie'-rewelka.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Gość jamówię

(Konto usunięte)

No co Wy - słuchaliście w ogóle w Bristolu systemu FM Acoustic ? Przeciez to grało słabo - suchy, agresywny, bez barw rozdzielczości. Grało głośno, za bardzo głośno i powiedzmy ,że dynamicznie - ale jeśli komuś podoba się taki dźwięk - to możego mieć nie za 2mln zł tylko za powiedzmy 50 tys.zł - tak grających systemów jest cała masa.

Wykład Pana Hubnera fajny gość miły ale dźwięk był słaby biorąc pod uwagę renome firmy i cene systemu.

Może zacząłbyś chłopcze do swoich wpisów dodawać mnie,ja?bo jeśli ci się wydaje,że jako jedyny na planecie Ziemia posiadłeś patent na prawdę to muszę cię rozczarować-nie posiadasz! Dopuszczasz,że innym może podobać się coś,co tobie nie pasuje?jeśli masz z tym problem,to zostań blogerem i tam głoś swoje prawdy objawione.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.