Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

No cóż... Pomijając oczywiste sk***ysyństwo tej sytuacji, należałoby ją choć wykorzystać z marketingowego punktu widzenia. Widocznie wiedział co kradnie;-) Nie ukradł np ...... nie będę wymieniał innych marek, żeby nikogo nie urazić;-) A tak na serio, to ja się zastanawiam jak to w ogóle jest możliwe, żeby facet wynoszący dwie kolumny z hotelu nikogo nie zainteresował. Chyba że miał identyfikator, więc go puszczono bez problemu. Czyżby konkurencja??

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A tak na serio, to ja się zastanawiam jak to w ogóle jest możliwe, żeby facet wynoszący dwie kolumny z hotelu nikogo nie zainteresował.

Hehehe... Polacy to "zdolny" naród.

Potrafią jednej nocy zdemontować most i oddać go do skupu złomu a Ty się dziwisz , że jakieś małe głośniczki przytulili.

Zdziwiony to ja jestem ,że żaden samochód ze sprzętem z parkingu "strzeżonego" nie wyparował.

Takiemu skurw....nowi powinno się maczetą na miejscu obie łapy odrąbać.

Tyle tylko ,że się nie da ... bo w naszym kraju ofiara ma mniejsze prawa niż przestępca, który z resztą jest na bank niepoczytalny akurat w tej chwili kiedy popełnia przestępstwo.

• Redaktorzy

No cóż... Pomijając oczywiste sk***ysyństwo tej sytuacji, należałoby ją choć wykorzystać z marketingowego punktu widzenia. Widocznie wiedział co kradnie;-) Nie ukradł np ...... nie będę wymieniał innych marek, żeby nikogo nie urazić;-) A tak na serio, to ja się zastanawiam jak to w ogóle jest możliwe, żeby facet wynoszący dwie kolumny z hotelu nikogo nie zainteresował. Chyba że miał identyfikator, więc go puszczono bez problemu. Czyżby konkurencja??

To jakieś malutkie były podobno, stały sobie na statycznej demonstracji blisko wyjścia.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Trzeba poszukać, może pojawią się w ogłoszeniach na hifi.pl/gielda albo na allegro. One miały jakieś numery seryjne? Chyba że zajumał jakiś miłośnik ich dźwięku w celach osobistych;-) Wtedy szlag trafi całe poszukiwania...

Jak wyniesiono małe bo małe, ale kolumny, to ciekawe ile zniknęło kabli, słuchawek, płyt lub innych gadżetów. Polak potrafi.

Na nast. AS2014 nie powinny nas zdziwić urządzenia mocowane na łańcuchach.

• Redaktorzy

Chyba że zajumał jakiś miłośnik ich dźwięku w celach osobistych;-) Wtedy szlag trafi całe poszukiwania...

Przypuszczam że był to raczej ktoś, kto zainwestował w bilet z zamiarem, że mu się zwróci w wymiernych wartościach. Zwróćcie uwagę, ze o tych kolumienkach akurat wiemy. A ile komu zginęło drobniejszych rzeczy, nie wiadomo i pewnie nie będzie wiadomo. Tu i tam jakaś płyta, docisk gramofonowy, kabelek jakiś który luzem leżał, takie sprawy. Obawiam się że biznesmen nie próżnował, skoro już zabrał się za robotę serio.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ale Panowie, ale ten ktoś albo jest miłośnikiem audio (czego nie podejrzewam) albo musi wiedzieć jak to sprzedać. Chyba że pójdzie to do skupu złomu za wartość kg, ale nie sądzę, żeby ktoś się aż tak wtedy wystawiał. Są bardziej proste i cięższe zdobycze. Najprawdopodobniej jakiś gówniarz, który chciał sobie sprawić za darmo monitory do komputera.

Mógł pokazać charakter i porwać się na Grande Utopie... :-))

Wynik? - Dla każdego inny, w zależności od oczekiwan, potrzeb i przyzwyczajeń. ;)

Pokaz był bardzo ciekawy.

Globtroter

z ciekawością przeczytałem twoją relację ze spotkania KTS-u na AS. Gratuluję stylu i fachowości.

Chciałem poruszyć dwa aspekty prezentacji.

1) ceny źródeł

magnetofon Nagra w dobrym stanie 10 000,- PLN

gramofon Transrotor Artus 118 000,- € + koszt PRE RIAA; + ramię; + wkładka

Ayon S-5 15 000,- €

2) opinie uczestników ( wyrażane na gorąco )

Różnice były odnotowywane przez wszystkich.

Pytanie do publiczności "Co gra lepiej?" szybko zostało skrytykowane. Po kolejnych porównaniach pytanie brzmiało " Co się bardziej podobało?".

Porównanie taśma-vinyl podzieliła salę 50/50.

Potem nie było już tak jednoznacznie i uczestnicy nie chcieli się deklarować co do wyboru bez uwag czy zastrzeżeń.

np. "wokal, przestrzeń w DSD ale perkusja i rytm w PCM";

" w dzień wolałbym brzmienie gramofonu a po 23:00 z taśmy"

Brzmienie z gramofonu było najbardziej rozróżnialne. To nie wyczerpuje tematu LP jako potencjalnego nośnika ( a z innym pre, ramieniem itd )

Gęste pliki grane z Ayona nawiązały do taśmy z magnetofonu ( przepraszam z pełnym szacunkiem dla Nagry za raptem 10 000,- PLN ).

A Ayon S-5 nie jest byle laptopem z wetkniętym do USB dakiem 32/384.

Przestrzegałbym od wyciagania daleko idących wniosków. Jak zwykle życzylibyśmy sobie wysokiej jakość realizacji nagrań.

Pozostawmy też każdemu do wyboru co się komu bardziej podoba.

Były też porównania do płci pięknej " że to jak z kobietami jedna piękna druga młoda a trzecia się do nas uśmiecha".

O i to mi się najbardziej podoba.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Widzę iż ta nudna impreza jeszcze istnieje .Jak można tyle płacić za graty, które są droższe niż prawdziwe instumenta ?

No cóż żal mi ludzi ,ale lepiej jak słuchają stereo niż chlać wódę do śmierci

Polecam Jazztopad we Wrocku trochę powiewu świeżości i wyjścia z tych "nor" -audofilomaci obudźcie się

Nawet gramy w mieszkaniach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę iż ta nudna impreza jeszcze istnieje .Jak można tyle płacić za graty, które są droższe niż prawdziwe instumenta ?

Polecam Jazztopad we Wrocku trochę powiewu świeżości i wyjścia z tych "nor" -audofilomaci obudźcie się

Ukryta Zawartość

Jak niewygodnie i ciasno tam musi być. W dodatku daleko :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przecież nikt nie każe Ci cokolwiek kupować na AS :-) To czysty amusement - przyjść, pooglądać, posłuchać, pogadać i do domu.

Zawsze to jakieś nowe doświadczenie.

Ukryta Zawartość

Fascynacja dziadostwem mnie nie kręci - stereo to nieporozumienie jak dla mnie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe jak wypadną w porównaniu z Vitusem?

To i tak dla mnie jest ekstremum ;))

W jakim kontekście te ekstremum jest dla Ciebie?

Czy to tym razem jeden z trzech najlepszych tranzystorów na świecie?

Gość cybant

(Konto usunięte)

W jakim kontekście te ekstremum jest dla Ciebie?

Czy to tym razem jeden z trzech najlepszych tranzystorów na świecie?

W kontekście ceny....to ekstremum dla mnie ..

Jaki kabel do phono Phasta to porada dla mnie od Ciebie raczej...

Na Audio Sholle bardzo podobala mi sie przezentacja elektroniki Van Den Hula, tu jest opis

Ukryta Zawartość

Bardzo ciekawa elektronika, muzycznie tez bardzo dobra.

Pasmo ma az do 10MHz... bardzo wyczynowe

Pozostala elektronika tzn przedwzmacniacz, filtr, oraz preamp do vinyla tez bardzo ciekawa konstrukcyjnie jak i sonicznie.

Ukryta Zawartość

Coś jakby na wzór Spectrala, ciekawe czy też będą dawać do niego specjalne kable bo będzie się grzał :-)

Co do designu to przed nimi jeszcze długa droga, w tej chwili wygląda to na średniej klasy DIY. Starsza seria Array bardziej mi się podobała:

VdH-monoblocks-small.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.