Skocz do zawartości
IGNORED

Czy można odciąć się od rzeczywistości?

skynyrd

Rekomendowane odpowiedzi

Jedynym możliwym całkowicie odcięciem od rzeczywistości jest ciężka choroba psychiczna. Ale cóż to za odcięcie, kiedy chory w pełni uznaje projekcje chorobowe za rzeczywistość? :-(

Nie można odciąć się od rzeczywistości. Nasz byt jest osadzony w realiach rzeczywistości, uznanie że ona nas nie dotyczy stanowi śmiertelne zagrożenie. Uznajmy na przykład, że prawa ciążenia nas nie dotyczą i wyjdźmy na skróty przez balkon na dowolnym piętrze itd. w każdej dziedzinie naszego bytu.

W.

vlado,

pytanie potraktowałeś zbyt dosłownie; mam wrażenie.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

vlado,

pytanie potraktowałeś zbyt dosłownie; mam wrażenie.

A to całkiem możliwe :-) Przy takiej pogodzie człowiek bywa skołowany :-)

W.

<br /> Chciałem im zafundować studia za granicą. Ale oni nie chcieli. Im się tu podoba. Oni są już normalni - nie skażeni chłopskim myśleniem, podejrzliwością i nieufnością. W/g nich uciekają tylko nieudacznicy którzy potem plują na Polskę.<br />

No to ładnie dzieci wychowałeś ... Normalni ??? Może są rozpieszczeni przez rodziców, mają wszystko co chcą, tatuś zapłaci albo egoistami nie widzącymi co się wokół nich dzieje...

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Po pierwsze, to małżeństwo - "które nie słucha radia, nie epatuje się dziennikami - krótko mówiąc nie ma pojęcia, czym żyje kraj" - żyje tak, bo im zbrzydło słuchanie i epatowanie ? czy żyją tak, bo tego nie chcą słyszeć, oglądać ?

To niby to samo, ale jednak, nie to samo.

Po drugie, jeśli to małżeństwo nie słucha i nie epatuje itd... ale dowiaduje się mimo to, tego, czego nie słucha itd, od ciebie !!! to cóż to jest za różnica ?!

Tym gorzej dla nich, że to ty jesteś ich informatorem, a nie radio, itp.

:)

Żyją tak, bo nie chcą słyszeć, nie mniej jest nieuniknione, że czekając na jakiś film, usłyszą cokolwiek w mainstreamowych mediach - i później głosują na PO :)

Bo nie chcą, żeby "o szóstej rano ktoś walił im kolbą do drzwi". Na pytanie dlaczego PIS czy inny Ziobro miałby to im robic - wszak są uczciwymi, płacącymi podatki i nieokradającymi nikogo ludźmi, nie bardzo potrafią już odpowiedzieć.

czego nie słucha itd, od ciebie !!! to cóż to jest za różnica ?! - ja jestem uczciwy i jak Kolonko, mówię jak jest :)

Pozdrawiam.

Powtarzanie co chwila słowa "lewactwo" odmienianego przez wszystkie przypadki dowodzi jak panicznym lękiem napawa lewa strona sceny politycznej - stronę prawą. Jest to typowy syndrom strachu formacji, która wie że traci grunt pod nogami. Zjawisko wytłumaczone przez psychologię.

To kyba strzeliłeś kulą w płot - popiskiwania pederastów, bolszewików, zwolenników gender czy kazirodzdwa nie bardzo przekładają się na politykę.

Wystarczy spojrzeć na wynik dzisiejszych wyborów.

Jaki kanał (stacja, program), takie i wrażenia, dlatego podzielam zdanie pana Wojciecha , tj. bądźmy wybredni w doborze repertuaru telewizyjnego.

Właśnie nie bądźmy - każdy sędzia podczas procesu wysłuchuje obydwu stron.

Ja oglądam wyłącznie programy informacyjne - dziennik TVN i TV Republika. Dla czytających Nasz Dziennik i Nie Urbana jest też niezłym rozwiazaniem, choc nieco... hardcorowym.

Dla rozrywki i wiedzy programy specjalistyczne i filmy dokumentalne.

Pomysł z wyrzuceniem telewizora jest bardzo dobry.

U mnie jednak to nie przejdzie,bo żona i córka oglądają...

Ja tam wyrzuciłem żonę i córkę, telewizor został :)

Wystarczy spojrzeć na wynik dzisiejszych wyborów

Wynik dzisiejszych wyborów świadczy głównie (jeśli nie wyłącznie) o zmęczeniu społeczeństwa rządami PO.

Wynik dzisiejszych wyborów świadczy głównie (jeśli nie wyłącznie) o zmęczeniu społeczeństwa rządami PO.

Nie tylko. Jest zmęczenie PO rządami PO. Są też młodzi ludzie którzy rządów PiS nie pamiętają i za dobrą monetę biorą ich propagandę.

Dla zwykłej higieny potrzebna jest wygrana PiS w następnych wyborach do Sejmu i przejęcie przez nich władzy. Najlepiej w koalicji z PSL (to już byłby szczyt marzeń).

W rezultacie oczekiwałbym delegalizacji SLD, wykończenia PSL i otwarte i jawne odejście od koncepcji państwa neutralnego światopoglądowo.

Jestem Europejczykiem.

Może są rozpieszczeni przez rodziców, mają wszystko co chcą, tatuś zapłaci albo egoistami nie widzącymi co się wokół nich dzieje...

Czytaj ze zrozumieniem : nie skażeni chłopskim myśleniem, podejrzliwością i nieufnością !!!

Jemu bardziej chodzi o to jak się wyraziłeś o ludziach wyjeżdżających na emigrację.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.