Skocz do zawartości
IGNORED

11 Listopad - Święto Niepodległości czy podłości i nienawiści?

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

W podanym przez Ciebie linku są tylko statystyki Jasnej Góry. Nie całego ruchu pielgrzymkowego w Polsce, a wiadomo że pielgrzymki odbywają się również do rozlicznych innych sanktuariów. Poza tym nie znalazłem zbiorczych statystyk za poszczególne lata. Są za miesiące i inne krótkie okresy w rozbiciu na piesze, konne, motorowe itd itp.

Jak to mówią - szukajcie a znajdziecie....najprawdopodobniej popatrzyłeś nieuważnie. Ale to i tak postęp że w ogóle coś raczyłeś sprawdzić. :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To tylko nieliczne przykłady, ale zamknijmy już OT sprawę.

Znowu sobie uzurpujesz prawo oceniania kto jest naiwny, a kto nie. I znowu stroisz się w piórka "autorytetu" oraz depozytarusza jedynie słusznej racji.

Z założenia które przedstawiłem to by wynikało....weryfikujesz swoje informacje?

Jak widać wyżej jak nawet coś próbujesz to i tak zabrakło ci determinacji by zrobić to porządnie....stąd ten mój wniosek o naiwności jest nadal zasadny.

Więc zanim na zasadzie odruchu Pawłowa ruszysz znowu do boju w obronie kleru (nie Boga) zapoznaj się sam z faktami. Obecnie jedynie ośmieszasz wartości, których tak żarliwie próbujesz bronić. I nie zarzucaj mi proszę wybiórczości źródeł informacji sam będąc przykładem skrajnej wybiórczości, jako że jedynie wiarygodne są dla Ciebie źródła kościelne.

Zanim cokolwiek o mnie znów napiszesz weź pod uwagę że ocenianie drugiego na zasadzie własnego widzimisię nie biorąc pod uwagę faktów które podałem jest niewłaściwe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

nawet coś próbujesz to i tak zabrakło ci determinacji by zrobić to porządnie....stąd ten mój wniosek o naiwności jest nadal zasadny.

Oceny mojej osoby autorstwa kogoś takiego jak Ty - wiszą mi zwiędłym kalafiorem. Stajesz się operetkowo śmieszny.

I nadal nie raczyłeś ustosunkować się do argumentu, że podane przez Ciebie statystyki obejmują tylko jedno (z bardzo licznych) miejsce pielgrzymek.

Jaki argument?

Pamiętasz co pisałeś i o czym dyskutujemy?

Kto tu jest śmieszny????

Generalnie maleje zainteresowanie tego typu imprezami. Pielgrzymki na Jasną Górę też liczą sobie ułamek tej ilości uczestników, co 10 lat temu.

A kto to napisał???

Teraz będziesz odwracać kota ogonem?

Nie ze mną te numery!

Ps. A statystyki jak najbardziej na temat, ale ci nie pasują bo przeczą temu co piszesz i szukasz kolejnych "argumentów".

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

majówa nie nudz.Posluchaj michalkiewicza i napisz ze nie jest antysemitą.Proste.Jest albo nie jest bo juz nie idzie strzymac tego miendlenia.

A kto to napisał???

Teraz będziesz odwracać kota ogonem?

Nie ze mną te numery!

W tym roku było (15 sierpnia) 150 tys. Dziesięć lat temu ponad 400 tys. Oczywiście to ze "źródeł niewiarygodnych", albowiem wiarygodne są tylko te, które podają wygodne Twojej stronie fakty.

Nie dość że jesteś zakłamany, to jeszcze bezczelny.

Muls macie problem?

Rozdźwięk między medialnym Waszym rozumieniem antysemityzmu a tym jak widzi to prawo?

Chciałbyś by niektórych karano tylko za to że w ogóle się odzywa i mówi cokolwiek o nich?

Pewne rzeczy trzeba wykazać, a to że ktoś o kimś krytycznie mówi a ten jak na złość jest Żydem niczego nie dowodzi.

czyli jak zwykle pierdu pierdu, odpowiedzi nie ma.

a nazwisko twoje potrafisz przedstawic w jednym zdaniu??

powiedzmy w trzech wyrazach.

W tym roku było (15 sierpnia) 150 tys. Dziesięć lat temu ponad 400 tys. Oczywiście to ze "źródeł niewiarygodnych", albowiem wiarygodne są tylko te, które podają wygodne Twojej stronie fakty.

Nie dość że jesteś zakłamany, to jeszcze bezczelny.

Śmiesz obrażać nie przedstawiając żadnych dowodów na swoje słowa w przeciwieństwie do mnie a moich podanych statystyk nie potrafisz racjonalnie obalić - masz tupet....może poskarż się jeszcze moderacji że Ciebie obraziłem i eskaluję pyskówki....ŻENADA!!!

michalkiewicz mowi to co mowi a reszta rechota w tym przyglupi ksiondz.Majówa michalkiewicz jest antysemitą czy nie.

...odpowiedzi nie ma....

Logiczne, skoro konkretne pytanie nie padło.

Ps. Teraz w kolejnym poście wyraźnie zadajesz?

A z postu 217 żadnego wniosku nie wyciągnąłeś....umiesz czytać ze zrozumieniem...mam wątpliwości.. :)))

nadal nie widzisz pytania.

czy twoja logika jest na tyle koscielna ze ci grdyke zacisneło.

czy moze rzniesz glupa bo logiczną odpowiedzią jest że nie, skoro jest tak jak mówisz.Ale grdyke masz zacisnietą ..

sam widzisz że michalkiewicz, glupi ksiondz i ty stanowicie wlasną logikę na tyle smieszną że tylko sami z niej rechoczecie.

Nielogicznym jest że nazywacie antysemityzmem coś co jest karalne ale nijak tego nie potraficie w większości wypadków sądownie dowieść....a oskarżanie o antysemityzm i tym stygmatyzowanie ludzi karalne nie jest.

<br />A z postu 217 żadnego wniosku nie wyciągnąłeś....umiesz czytać ze zrozumieniem...mam wątpliwości.. :)))<br />
a czy ty ku..wa w tym twoim słowotoku dopuszczasz dwa słowa... tak i nie??

czy nadal jak to jest w twoim zwyczaju zaczynasz od slowa bozego ,trybunalu stanu i sadu najwyzszego

oraz co powiedział biskup.

On tego nie wie, ale nie zawsze się wie, kim się jest. Na przykład pierwszy lepszy idiota z tego forum nie wie, że jest idiotą, a przecież wystarczy spojrzeć, że pije tylko Guinessa.

Śmiesz obrażać nie przedstawiając żadnych dowodów na swoje słowa w przeciwieństwie do mnie a moich podanych statystyk nie potrafisz racjonalnie obalić - masz tupet....może poskarż się jeszcze moderacji że Ciebie obraziłem i eskaluję pyskówki....ŻENADA!!!

Obaliłem Twoje statystyki. Przedstawiłem liczby. Tobie niewygodne, więc swoim zwyczajem podważasz ich wiarygodność. Zarzucasz innym tupet, sam prezentując już nawet nie szczyty, ale Himalaje hucpiarskiego tupeciarstwa. I w dodatku na bezczela.

Więc bądź uprzejmy nie eskalować pyskówki, gdyż zostanie to stosownie potraktowane.

Jeżeli na co dzień tak argumentujesz "wiem lepiej i nie powiem skąd" nie mamy o czym rozmawiać.

- niczego nie obaliłeś

- Himalaje to pagórki w porównaniu do Twojego tupetu i arogancji

- grozisz mi....kolejny dowód na to co wyżej

BEZ ODBIORU!

....to to ja wiem, ale nie wiem czy o tym wie michalkiewicz.

Najważniejsze że ty to "wiesz" i innym się to wpaja. :)))

inteligencja Polaków jest na poziomie gęsim lub baranim.

Ja w odniesieniu do 95% populacji twierdzę że jest na poziomie żółwia. Bo żółw myśli max na godzinę naprzód... Przy czym nie mam na myśli wyłącznie populacji polskiej, tylko ogólnoludzką.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

<br />Najważniejsze że ty to "wiesz" i innym się to wpaja. :))) <br />
kazde..pier.nie ma swój koniec.Twoje tez juz skonczyłem.

<br />Ja w odniesieniu do 95% populacji twierdzę że jest na poziomie żółwia. Bo żółw myśli max na godzinę naprzód... Przy czym nie mam na myśli wyłącznie populacji polskiej, tylko ogólnoludzką. <br />
on miał na mysli twoja nadewszystko.

Woda na młyn lewaków ale cóż... trudno.

Umarłem ze śmiechu jak to zobaczyłem! :)

c8ab378438_narodowiec_przebrany_za_zabe.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jeżeli na co dzień tak argumentujesz "wiem lepiej i nie powiem skąd" nie mamy o czym rozmawiać.

- niczego nie obaliłeś

- Himalaje to pagórki w porównaniu do Twojego tupetu i arogancji

I to jest właśnie kolejny przykład skrajnego tupetu, bezczelności, arogancji i hucpy w wykonaniu kogoś, kto o oskarża innych. Podałem liczby. Podałem źródło. W tym kontekście imputowanie mi, że "wiem, ale nie powiem skąd" jest li tylko chamskim kłamstwem. Dane są Tobie niewygodne, więc jak zwykle powiadasz, że "niczego nie udowodniłem".

Uważasz, że Ty cokolwiek udowodniłeś podając fragmentaryczne dane z jednego tylko miejsca?

Na 11 listopada zjeżdża się gnojstwo z całego kraju, żeby dla hecy sobie rzucać i podpalać. Na szczęście tym razem nie udało im się sprowokować większej rozróby, bo policja i straż marszu jakoś dali radę ich oddzielić, i ponad dwustu drani zamknięto. Nawet kibole nie chcą sie do nich przyznawać i twierdzą, ze to bydło przynosi im wstyd.

Masz rację, że zjeżdża się gnojstwo - to są właśnie "narodowcy"(wystarczy zobaczyć na ich zdjęcia-faszystowskie pozdrowienia, krzyże celtyckie itp), czyli naziole, którzy na siłę chcą zrobić zadymę. W takiej sytuacji Policja ma nieco ograniczone ruchy, bo każda interwencja może być później uznana za naciski władzy na "prawdziwych polaków". Oczywiście zadymy są tolerowane i wspomagane przez organizatorów "marszu", ponieważ nigdy nie zostaną oni pociągnięci do odpowiedzialności (byłoby to przecież naciskanie władzy na "patriotów"). Czy normalny obywatel zakłada na głowę kominiarkę (co było tolerowane przez uczestników i organizatorów "marszu")? Trzeba być bezkrytycznie ślepym, zeby tego nie widzieć. Śmieszy mnie też nazywanie policjantów po cywilu, którzy na całym świecie są obecni na takich "imprezach" prowokatorami. Śmieszy mnie też stwierdzenie, że Policja prowokowała swoją obecnością. Czy normalny obywatel (tymbardziej patriota) ma powody, aby agresją reagować na obecność stojącego policjanta?

Poniżej ciekawe materiały. Pierwszy, pozytywnie nastawieni narodowcy przez pomyłkę chcą okładać "swojego" reportera (jedynej słuszne telewizji, która ich chwali):

Drugi film, ukazujący, jak narodowcy plączą się w zeznaniach i najciekawsze pod koniec - "straż marszu" ułatwia powracającej grupie zadymiarzy przeniknięcie i schowanie się w tłumie uczestników "marszu".

Dodam tylko, że średnio chce mi się dyskutować na ten temat. Tymbardziej, że dowody na debilizmy narodowców tworzą oni sami. Trudno też dyskutować z takimi ludźmi jak np "il Dottore", bo co może prezentować ktoś mający cannabis w avatarze.

Też podejrzewam, że te jego zaburzenia to od konopi mogą być.

Ale jak wytłumaczyć te prawicowe ohydne deklaracje?

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

to sie nazywa popularnie...halucynacje.

bardzo mi brak wysokiego czoła niejakiego slomki.Jego partia wolny czyn liczy cztery osoby i to wlasciwie wystarczy..na wszytko.

I to jest właśnie kolejny przykład skrajnego tupetu, bezczelności, arogancji i hucpy w wykonaniu kogoś, kto o oskarża innych.

1.Wstęp.

Podałem liczby. Podałem źródło.

2."Uazasadnienie.

W tym kontekście imputowanie mi, że "wiem, ale nie powiem skąd" jest li tylko chamskim kłamstwem. Dane są Tobie niewygodne, więc jak zwykle powiadasz, że "niczego nie udowodniłem".

3. Rozwinięcie.

A teraz fakty.

Ad2.

- podkreślone liczby

- pogrubione "źródło"

Kpisz sobie z nas???

Uważasz, że Ty cokolwiek udowodniłeś podając fragmentaryczne dane z jednego tylko miejsca?

Tobie widzę nie ale temu się nie dziwię, bo każde powtórzę każde katolickie źródło kwestionujesz.

Najciekawsze jest to że statystyki z Jasnej Góry (z 15 sierpnia) podają liczby poniżej 100 tyś. w oby podanych przez Ciebie przypadkach ale Ty wiesz lepiej. :))))

Z mojej strony definitywny koniec tego OT.

Poniżej ciekawe materiały....

Ciekawe....ciekawie zmontowane i insynuujące ale mało przekonujące, co tam widać i słychać?

Gdyby nie sugerujący komentarz w formie napisów nic tam nie widać a podkład muzyczny chyba jest po to by też nic nie usłyszeć.

W drugim filmie (a oglądałem na żywo marsz) nie przypominam sobie takiej sytuacji by przed policją uciekali jacyś ludzie zakapturzeni czy w kominiarkach. Gdy doszło do starć z policją było już ciemno, a tu widzimy że wbiegło do grupy maszerujących kilku w kapturach jak jest zupełnie jasno, czy to ma być dowód na cokolwiek. Z reszta jak było jasno w TVP INFO na własne oczy widziałem jak przed chuliganerią bronili się maszerujący, żenujący montaż insynuujący.

Nie twierdzę że wśród tej hołoty nie było skrajnych nacjonalistów i innych popaprańców, od nich w wypowiedziach organizatorzy wielokrotnie się odcinali. Nie było jednak sytuacji by w marsz wniknęli jacyś ludzie których goniła policja, na pewno nie jak było tak jasno jak na filmie....z reszta tejże policji na filmie też nie widzimy, nieprawdaż?? I znów gdyby nie komentarz nie byłoby tak "jasne" co się dzieje. :)))

Czy można poważnie traktować gościa, który KAŻDĄ informację nie po Jego myśli i nie potwierdzającą Jego (z góry przyjętych) tez z automatu nazywa "kłamstwem" i "manipulacją"?

Twierdzenie, jakobym każde katolickie źródło kwestionował jest kolejnym objawem bezczelnej hucpy i pomówienem. Zwłaszcza, że wypowiada to ktoś, kto z automatu kwestionuje każde nie-katolickie źródło informacji, zaś każde katolickie obwieszcza (bez chwili zastanowienia i refleksji) wiarygodnym na mocy definicji.

Wiem co widziałem w telewizji na żywo, nikt zmontowanymi filmikami pod zadaną tezę nie będzie mi tłumaczył co "powinienem widzieć" i przy okazji innym mydlił oczu!

Już zacięta płyta ruszyła....tym razem też (choć nie oglądałeś marszu i zajść na żywo) wiesz lepiej?

....kwestionuje każde nie-katolickie źródło informacji

Kłamstwo, zresztą co mam kwestionować w Twoim przypadku, ty ich nie podajesz, dzisiaj tez tegoż nie pokazałeś.

Tobie przeważnie trzeba wierzyć na słowo i wiesz lepiej ile pielgrzymów na JG idzie niż sami zainteresowani i ci co ich przyjmują. :))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.