Skocz do zawartości
IGNORED

11 Listopad - Święto Niepodległości czy podłości i nienawiści?

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

... 'Wyrwane znaki drogowe i kostka brukowa, zdemolowane przystanki autobusowe, zniszczona stacja rowerów Veturilo. Zamaskowani chuligani, podczas starć z policją, demolowali rondo Waszyngtona'...

Właściwie to o co chodzi? Czy to święto trzeba celebrować, skoro główną jego atrakcją jest agresja debili i ich brain damage? Kto zapłaci za szkody?

Oj, dzikie kołki zamieszkują stolicę, dzikie! Czy naprawdę nie ma sposobu na tę swołocz? Wysłać ich w pizdu na Ukrainę i niech tam udowadniają swoją odwagę i waleczność!

Parker's Mood

Czy piszesz o pochodzie liczącym ok. 100tyś. uczestników czy o grupce niezidentyfikowanych prowokatorów będących przed jego czołem?

Ooo, jak to tylko grupka prowokatorów to bardzo przepraszam - nie wiedziałem, że to grupka kupka. Media podają, że było ostro - po czym zobaczyłem kilka filmików z zajść i wydawało mi się, że kupka grupka była spora, ale jak mówisz, że grupka, to pewnie kupka - temat do zamknięcia.

Parker's Mood

Czy piszesz o pochodzie liczącym ok. 100tyś. uczestników czy o grupce niezidentyfikowanych prowokatorów będących przed jego czołem?

Jak zwykle - opłaceni przez POlicję prowokatorzy (vide zdjęcia Andrzejka wczoraj na Placu Zbawiciela jak czekała się nie doczekał...) lub też sami POlicjanci POprzebierani w cywilne łachy i kominiarki.

Wczoraj doszło w Warszawie do rzeczy strasznej: policja strzelała do Polaków! Gumowymi kulami strzelano do KOBIET I DZIECI!

I z tego będą musieli się POlicyjni siepacze wytłumaczyć gdy nadejdzie pora rozliczeń.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Jak co roku organizatorów i sprawców profanowania Święta Niepodległości chuligańskimi burdami należy szukać w kręgach skrajnej, ultra-nacjonalistycznej prawicy. Pan Artur Zawisza wcale się z tym nie krył na antenie TVP3, nawet był z tego dumny. Nie od dziś wiadomo, że jednym z filarów tych ruchów jest stadionowe kibolstwo. Policja stanowczo jest zbyt łagodna i zbyt pobłażliwa dla tych bandziorów. Powinna dać im takiego łupnia, żeby im się na przyszłość odechciało.

Policja stanowczo jest zbyt łagodna i zbyt pobłażliwa dla tych bandziorów. Powinna dać im takiego łupnia, żeby im się na przyszłość odechciało.

Macie rację towarzyszu, naszym policyjnym towarzyszom zabrakło pryncypialności i partyjnej bezlitosnej twardości dla wrogów naszego ustroju.

Miejmy nadzieję że za rok będą strzelać celniej i ostrą amunicją!

Miejmy nadzieję że za rok będą strzelać celniej i ostrą amunicją!

Też mam taką nadzieję. Już dawno powinni to zrobić.

I nie "wrogów naszego ustroju" tylko wrogów spokoju i porządku publicznego.

Ideowe sieroty po Adolfie Hitlerze (które znanym z historii najnowszej gestem "zamawiają pięć piw") i duchowi spadkobiercy jego nauk do dziś próbują tych samych metod: oskarżać wszystkich dookoła o prowokację. Napadliśmy na rozgłośnię radiową w Gliwicach - oskarżymy o to Polaków. Podpaliliśmy Reichstag - Oskarżymy Dymitrowa i komunistów. Stalin robił identycznie to samo. Na jego rozkaz NKWD zamordowało Kirowa, ale natychmiast oskarżył o to "wrogów partii i rewizjonistów", co dało pretekst do rozpętania kolejnej fali terroru.

Wszystkie totalitaryzmy są do siebie bliźniaczo podobne. Jedynie ideologia w tle jest odmienna.

Już teraz rozumiem, to znaczy że ewidentne prowokacje i ataki na marsz które widziałem w TVP INFO robili ci sami co szli w marszu...Straż Marszu została powołana by bronić się przed swoimi!

Nikt w studio w trakcie i po tym marszu nie potrafił aż tak (choć się starali) odwrócić kota ogonem.... ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie udawaj naiwniaka. Znane są z historii przykłady, gdy poświęca się swoich dla zwycięstwa idei. Patrz Kirow.

Jak mi wytłumaczysz co by zyskali na tym działaniu zakładając że masz rację, ale tak logicznie patrząc. Tylko nie twórz kolejnych spiskowych teorii... :)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Redaktorzy

Jak zwykle - opłaceni przez POlicję prowokatorzy (vide zdjęcia Andrzejka wczoraj na Placu Zbawiciela jak czekała się nie doczekał...) lub też sami POlicjanci POprzebierani w cywilne łachy i kominiarki.

Chyba są granice bzdury i świństwa, które można sobie tak swobodnie wypisywać z Dublina?

Przez cały dzień policja wyłapywała różnych kołków spoza Warszawy, którzy łaskawie nawiedzili nasze miasto z zapasem petard i innych narzędzi rozrywki. Na 11 listopada zjeżdża się gnojstwo z całego kraju, żeby dla hecy sobie rzucać i podpalać. Na szczęście tym razem nie udało im się sprowokować większej rozróby, bo policja i straż marszu jakoś dali radę ich oddzielić, i ponad dwustu drani zamknięto. Nawet kibole nie chcą sie do nich przyznawać i twierdzą, ze to bydło przynosi im wstyd. Warto pamietać, ze w zeszłym roku marsz trzeba było przerwać, było też znacznie więcej rannych. A tutaj nagle jakiś tym zapóźniony zza granicy będzie rozdzierał szaty i wykrzykiwał, ze kobiety i dzieci biją. Trzeba było też przyjechać w kominiarce, patriotycznie sie naparzać, dostałbyś kolego co sie należy.

Jak mi wytłumaczysz co by zyskali na tym działaniu zakładając że masz rację, ale tak logicznie patrząc. Tylko nie twórz kolejnych spiskowych teorii... :)

Rządy zarówno w skali kraju, jak i miasta Warszawy sprawuje PO. Chodzi o to, aby sprowokować zamieszki, dać się spałować i potraktować gazem, a następnie oskarżyć o brutalność władze, czyli właśnie PO. Wszystko po to, aby u niezdecydowanej (a jak wynika z sondaży pokaźnej) części elektoratu wzbudzić niechęć do tej partii politycznej, tym samym przeciągnąć tych wyborców na swoją stronę.

Przecież ta bandyterka nawet nie wie z jakiego powodu był marsz.

Dorabianie ideologii i przymiarki polityczne tylko podbijają im bębenek.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Ale fatem jest, ze takie napierd...lanki sprzyjąja kazdej władzy. Dlatego każdej ideologii politycznej nie zalezy, by nie dopuscić do takich zajść. Wiecej, to bardzo dobre dla odwracania uwagi od rzeczywistych problemów i tego, że żłób nie będzie zagrożony. A jeszcze mozna coś wiećj ugryźć.

Za wszystko i tak zapłącą obywatele ze sowich podatków a potem przesunie się znowu wiek emerytalny w górę...

Bo tak tak naprawdę, to o co ci ludzie się tam tłukli?

Przez cały rok szczują: politycy, samorządowcy, media, księża, na Bocznicy, etc. Potem wszystkich zdziwko rypie, że napierdalają się na ulicy.

Dziwię się, że napierdalają się tak rzadko.

Najbardziej wzruszające były patriotyczne podskoki pana Zawiszy na scenie. Ostatni raz widziałem coś takiego w wykonaniu Godzilli.

Dlatego powinna być dogłębnie zbadana oraz wyjaśniona rola p. Zawiszy w corocznym organizowaniu tych burd i zadym. I w przypadku udowodnienia sprawstwa (co jak wszystko wskazuje nie będzie trudne) wyciągnięte surowe konsekwencje. Karne, nie tylko polityczne. Bez oglądania się na to, że sam zainteresowany będzie wszystkiemu zaprzeczał i stroił w szaty "ofiary reżimowych prześladowań". Polityczną żulię należy potraktować tak, jak na to zasługuje.

Wszystkie totalitaryzmy są do siebie bliźniaczo podobne. Jedynie ideologia w tle jest odmienna

.

Ale w gruncie rzeczy zawsze chodzi o to samo - by strzelać do tych co pragną wolności.

iiDotore niestety nie zgodzę się z Tobą. Prawda jest taka, że Policja czekała z interwencją do ostatniej chwili ale dziadostwo sie nie uspokoiło, było tego ok tysiąca, zaczęli rzucać racami w Policję więc nie było wyjścia. Użyto gładkiej lufy bo w stronę Policjantów poleciały koktajle mołotowa, były komunikaty aby ludzie postronni oddalili się bo będą użyte środki przymusu bezpośredniego ale wiele gapiów nawet z dziećmi musieli mieć ładne zdjęcia w telefonach i filmiki mając w dupie komunikaty. Jeśli nie byłeś tam i nie widziałeś na żywo to się nie wypowiadaj.

Dlatego powinna być dogłębnie zbadana oraz wyjaśniona rola p. Zawiszy w corocznym organizowaniu tych burd i zadym. I w przypadku udowodnienia sprawstwa (co jak wszystko wskazuje nie będzie trudne) wyciągnięte surowe konsekwencje. Karne, nie tylko polityczne. Bez oglądania się na to, że sam zainteresowany będzie wszystkiemu zaprzeczał i stroił w szaty "ofiary reżimowych prześladowań". Polityczną żulię należy potraktować tak, jak na to zasługuje.

Tak, macie towarzyszu rację! Pryncypialnie trzeba, po partyjnej linii!

iiDotore niestety nie zgodzę się z Tobą. Prawda jest taka, że Policja czekała z interwencją do ostatniej chwili ale dziadostwo sie nie uspokoiło, było tego ok tysiąca, zaczęli rzucać racami w Policję więc nie było wyjścia. Użyto gładkiej lufy bo w stronę Policjantów poleciały koktajle mołotowa, były komunikaty aby ludzie postronni oddalili się bo będą użyte środki przymusu bezpośredniego ale wiele gapiów nawet z dziećmi musieli mieć ładne zdjęcia w telefonach i filmiki mając w dupie komunikaty. Jeśli nie byłeś tam i nie widziałeś na żywo to się nie wypowiadaj.

Wiesz, że policyjni prowokatorzy obrzucili swoich koktajlami Mołotowa to mały pikuś, na jednym z Marszy WSI24 spaliła przecież swój wóz transmisyjny, żeby wiadomości były smaczniejsze.

Ileż poświęcenia ze strony polskojęzycznych! :)

Dziwię się, że napierdalają się tak rzadko.

Ja też. Polacy są bardzo cierpliwym narodem.

Bo tak tak naprawdę, to o co ci ludzie się tam tłukli?

O wolność. Taki tam drobiazg...

Mówisz bzdury teraz. To byli ludzie bardzo młodzi sądząc po ich budowie ciała tak wiek 17/19 lat, były tam nawet dziewczyny, takie gówniary. Oczywiście były tam rosłe chłopy takie koksy typowe ale większość to gówniarze.

Jeszcze raz iiDotore trzeba widzieć na własne oczy aby wyciągać wnioski, każde media będą przeciągać to wydarzenie na swoją stronę ale widzieć to jest to co daję podstawę do wypowiadania się.

. A tutaj nagle jakiś tym zapóźniony zza granicy będzie rozdzierał szaty i wykrzykiwał, ze kobiety i dzieci biją. Trzeba było też przyjechać w kominiarce, patriotycznie sie naparzać, dostałbyś kolego co sie należy.

Znacznie gorzej. Kobiet i dzieci nie bili tylko do nich STRZELALI.

A ja się ponaparzałem na ulicach za wszystkie czasy w latach 80-tych na zadymach.

Niejeden zomol poczuł mój kamień na ryju! :)

A wtedy nie było zmiłuj i gumowych kul tylko ostra amunicja!

Więc uważam, że już się nawojowałem wystarczająco.

Problem tylko, że nie o take Polskie walczyłem, ale cóż... młody był człowiek i głupi.

Było się zapisać do ZMS i razem z Olkiem Kwaśniewskim budować Niepodległą...

Postrzelona w udo wczoraj kobieta - typowa 17-letnia zadymiara.

61322825021415737728.jpg

Trafiony w oko policyjną kulą członek Straży Marszu. Kamizelka przydała się o tyle, że policyjni bandyci wiedzieli w kogo celować:

61322825051415737728.jpg

Jeśli nie byłeś tam i nie widziałeś na żywo to się nie wypowiadaj.

Polskojęzyczna przybłęda w Irlandii wie wszystko lepiej. Z perspektywy Dublina.

iiDotore byłeś tam, widziałeś czy czytałeś tylko w necie??

Piszesz z takim zaangażowaniem, że mam wrażenie, że byleś tam SŁUŻBOWO.

iiDotore byłeś tam, widziałeś czy czytałeś tylko w necie??

Przecież wiesz, że my tu na miejscu nic nie wiemy. Natomiast ten kabaretowy facio z odległości 3 godzin lotu samolotem wie wszystko najlepiej.

I po co powtarzasz w kółko to samo?

Założę się że tego też na żywo nie oglądałeś, nie wypisywałbyś głupot.

Dlatego powinna być dogłębnie zbadana oraz wyjaśniona rola p. Zawiszy w corocznym organizowaniu tych burd i zadym. I w przypadku udowodnienia sprawstwa (co jak wszystko wskazuje nie będzie trudne)....

Polityczną żulię należy potraktować tak, jak na to zasługuje.

Chyba nie wiesz o czym mówisz....

Tym razem nawet zainteresowane media nie wmawiały tak jak to wcześniej czyniły że wina leży po ich stronie a Ty już wskazujesz winnych. Nikogo z maszerujących nie widziałem by atakował policję, widziałem natomiast jak chuliganeria atakowała maszerujących i policję.(TVP INFO)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.