Skocz do zawartości
IGNORED

Prezenty - gwiazdkowe inspiracje

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Gwiazdka się zbliża, a z nią coroczne dylematy: co kupić na prezent najbliższym.

Może tylko ja tak mam, ale w tym roku wybitnie brakuje mi inspiracji.

Co kupujecie żonom, matkom, ojcom, braciom?

Zamierzacie obdarować ich prezentami zgodnymi z zainteresowaniami? A co jeśli ktoś nie ma hobby - staracie się zainspirować czymś nowym?

Konkretne pomysły mile widziane ;) kto wie, może uda się czymś zainspirować..?

Powrót po dłuższej przerwie...

https://www.audiostereo.pl/topic/116069-prezenty-gwiazdkowe-inspiracje/

Kiedyś robiłem porządki w setkach luźnych zdjęć. Kupiłem album na dwieście fotek i powkładałem tam wszystkie od mojej siostry. Od bobasa, do teraz... Kawał czasu, historii, wspomnień... Prezent się udał na sto jeden procent.

Kiedyś dla płci męskiej kupowałem multitool-a ewentualnie (taniej) "keyring multitool" ... ZAWSZE WSZYSCY obdarowani byli zadowoleni ale co w tym roku ???

--- CRKT 2055 K.E.R.T ---

O płci przeciwnej to strach wspominać ...

Najlepszym prezentem dla ludzi młodych jest stała praca i dobra miejscówka poza granicami Polski.

Dzisiejsi darczyńcy też zyskają, bo kiedyś te 100 euro, lub funtów może zadecydować o ich być, albo nie być...

To chyba najlepszy prezent obecnie...

Lol, a z tradycyjnych prezentów, staram się brać delikwenta pod włos - co chciałby dostać...

- staracie się zainspirować czymś nowym?

Warto zachować paragon przy takich eksperymentach, acz taka inspiracja skutkuje zazwyczaj prezentem przechodnim ;P

Warto zachować paragon przy takich eksperymentach, acz taka inspiracja skutkuje zazwyczaj prezentem przechodnim ;P

No wiem, ale mam taką delikwentkę której wybitnie nie wiem, co w tym roku kupić... Gotów jestem chwycic się brzytwy...

Kiedyś dla płci męskiej kupowałem multitool-a ewentualnie (taniej) "keyring multitool"

Ja dla Brachola kupowałem narzędzia do motocykla (i nie tylko) i też było zawsze w dechę. Ale to dla ludzi z zacięciem majsterkowym.

Gotów jestem chwycic się brzytwy...

No co Ty, nawet nie próbuj ;)

A ciut serio, jak masz dojście do "psiapsiułek" owej niewiasty - weź jedną, dwie na przesłuchanie. Baba zawsze wie o czym marzy inna baba...

(nie ma tu feministek ???? (se nagrabiłem))

To nie jest głupi pomysł w sumie z tymi psiapsiułami... Zobaczę.

A tymczasem mam nadzieję, że dalsze pomysły prezentowe będą sypać się jak z rękawa! ;)

"(nie ma tu feministek ???? (se nagrabiłem))"

Są. A propos nagrabienia, z grzeczności nie przeczę ;-)

Co do prezentów, staram się nie kupować ostentacyjnie drogich, bo raz poszalałam i po prostu tej osobie zrobiło się głupio. Staram się kupować rzeczy na jakie danym osobą szkoda kasy, czyli np. t-shirt z nadrukiem, tylko eufemistycznie rzecz ujmując drogi jak na zwykłą bluzeczkę itp. Rodzicom na rocznicę ślubu kupiłam lipę ;-), tylko nie wszystkim się tego typu żarty podobają. Z reguły kupuję płyty, książki i samochodziki lub klocki dla dzieci, albo takie fajne herbatki i różne pierdołki do nich. Oczywiście zależnie od okazji itp. zmieniam repertuar.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

. Ale to dla ludzi z zacięciem majsterkowym.

Myślę że nie koniecznie, kto lubi majsterkować to raczej ma przyzwoite narzędzia, gorzej z tymi co nie lubią i okazuje się że w domu czy aucie nie mają choćby śrubokręta ...

taki Leatherman Wingman albo tani Bahco mtt8674 przyda się choćby do otwarcia piwa ;-)

Ja w śmietniku osiedlowym wygrzebuję - jakiś pasek, torebka, ramoneska czy komplet świeczniki plus filiżanki - tego typu rzeczy poszły na prezent. Obdarowani wiedzieli, gdzie przedostatnio rzeczy bywały.

Bliskim kupuje się płyty, które chciałoby się mieć, a jeszcze się nie ma.

Obcym jeśli jesteśmy do nich zapraszani - alkohol, który lubimy...

Reszcie - nie wiem..

Szczerze - nie znoszę kupować prezentów, dostawać, też niezbyt, bo trafialność mają tylko skarpetki;-)

Bliskim kupuje się płyty, które chciałoby się mieć, a jeszcze się nie ma.

Obcym jeśli jesteśmy do nich zapraszani - alkohol, który lubimy...

:)))

Ja w tym roku rodzicom kupie stacje pogody. Niech sobie patrza na te temperatury i wilgotnosci :) Bezpieczny prezent, ktory wielu siep rzyda, tym bardziej starszym, ktorzy maja jeszcze termometr rteciowy za oknem :)

?👈

Ja synowi kupiłem wspomnienia Stanisława Sosabowskiego. Okładka poniżej.

Tyleż wielka i piękna postać, co tragiczna.

Po wojnie pracował jako robotnik magazynowy - taka wdzięczność Churchilla.

Warto o tym pamiętać, bo "historia nauczycielką życia".

105042.jpg

general2.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Czyli dobra książka to chyba jednak wciąż doskonały klasyk/evergreen.

Ja dla żony kupuję cos dla urodności - więcej napisać nie mogę, bo a nuż, widelec zajrzy tutaj i nici z niespodziewanki ;)

Czyli dobra książka to chyba jednak wciąż doskonały klasyk/evergreen.

Ja dla żony kupuję cos dla urodności - więcej napisać nie mogę, bo a nuż, widelec zajrzy tutaj i nici z niespodziewanki ;)

Albo widelcem Kolegę potraktuje.....

Książki niestety, jak płyty CD są wypierane przez nowoczesność...niestety

Bo to akurat dobry prezent;-)

To nie jest głupi pomysł w sumie z tymi psiapsiułami... Zobaczę.

A tymczasem mam nadzieję, że dalsze pomysły prezentowe będą sypać się jak z rękawa! ;)

Mam ten sam problem i znalazłem rozwiązanie....udałem się do jubilera który zasypał mnie pomysłami i o dziwo ceny mnie też zaskoczyły, łady złoty łańcuszek z jakimś śmisznym serduszkiem czy słonikiem kupisz za 400-500 zł a która kobieta nie lubi złota ? , osobiście nie znam takich tyle, że wyrób musi ując za serce bo nie wszystkie nasze partnerki mają po 20 latek i byle co co sie świeci i złoto nazywa :-), dla dam musimy się bardziej wysilić i posiedzieć u jubilera te 40 minut i wybrać coś odpowiedniego :-). Czy to dużo na prezent ? hm....pomyślcie ile wydajemy na swoje muzyczne gadżety, ile jeden IC który kupiliście ostatnio czy limitowaną edycje płyt i będziecie już wiedzieli, że te pare stówek to w sumie tani prezent :-).

A ja wyczyściłem nieco sklep z nożami. Dla każdego coś miłego, do kuchni, do lasu, do damskiej torebki, do garnituru. Dla rodziny i znajomych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.