Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

A to ciekawe co piszesz "prasa codzienna pełna skandali"....fantazja Ciebie nie poniosła? :))))

Maju , ja nie poprzestaję tylko na literaturze "Gościa niedzielnego " i doniesieniach w Radiu Maryja !

Piotr

Do tych półprawd i pomówień?

To nie były ani półprawdy ani pomówienia. Ale rozumiem cię. Jako etatowy funkcjonariusz frontu propagandowego wiadomej instytucji nie mogłeś nic innego napisać.

"Z powodu braku pomocy prawnej z Watykanu Prokuratura Okręgowa w Warszawie zawiesiła śledztwo ws. abp. Józefa Wesołowskiego, byłego nuncjusza apostolskiego na Dominikanie, oskarżanego tam o czyny seksualne wobec dzieci - poinformował rzecznik prokuratury Przemysław Nowak."

Czyżby spodziewali się pomocy prawnej w śledztwie równoległym i umożliwienie ukarania biskupa? Ale jaja :-)))) Naiwność, głupota Sadu polskiego, czy po prostu robienie z nas idiotów? :-)

"- Powodem zawieszenia postępowania jest tzw. długotrwała przeszkoda procesowa w postaci braku realizacji wniosku o udzielenie pomocy prawnej w tej sprawie przez organa ścigania Watykanu. Nie uzyskaliśmy ani odpowiedzi na nasze wezwanie, ani informacji, kiedy odpowiedź może zostać udzielana. Dlatego musieliśmy zawiesić nasze śledztwo - wyjaśnił."

W.

Media nie zarejestrowały wulgarnych odzywek palikmiotów z sejmu w kierunku Pawłowicz

Skoro media nie zarejestrowały - skąd o tym wiesz? Rozumiem: dowiedziałeś się kanałem służbowym.

Do wyjątkowej chamki, prostaczki i prymitywki nie sposób się w inny sposób zwracać, gdyż nie zrozumie. Do każdego należy przemawiać językiem dla niego zrozumiałym.

O ileż więcej można by uratować istnień ludzkich , gdyby kościół głośniej i bardziej zdecydowanie stawiał opór hitleryzmowi ,choćby w czasie mszy , wszak zdecydowana większość Niemców była katolikami , i jak mniemam poszłaby za głosem swych pasterzy .

Jak myślisz, ostała by się Warszawa i jej mieszkańcy, gdyby nie powstanie 44 roku? Było ono potrzebne? Na wiele pytań odpowiedź znajdziesz w moim nieco przydługim wpisie.

A za nieoddany w terminie gazoport będziemy Katarczykom płacić frycowe, ale co tam, bozia ważniejsza i święty Karol :-)))) Tylko po to są religie, aby mamić i doić ogłupiały naród i dzięki glosującym karnie wiernym mieć dostęp do władzy. :-( Biedne to nasze Państwo, a dzięki kościołkowi coraz biedniejsze :-(

Kto jest winny temu, że wpierw olano w ogóle koncepcję budowy gazoportu, a teraz spóźnień w jego oddaniu, Kościół? Kościół roztapia masło na słońcu i prowokuje w marcu koty do miałczenia? To już się staje śmieszne. Jak przejechnie w ubiegłym roku prywatnym samochodem 30 tyś. kilometrów skoro na tegorocznym przeglądzie miał niewiele ponad dziesięć. Auto dwuletnie. Może jakby nasza "elyta" oddała ukradzione państwu pieniądze, to by gazoport już działał?

:-( Biedne to nasze Państwo, a dzięki kościołkowi coraz biedniejsze :-(

Siurrrr...

Żałosne jak odrobina władzy dana chamowi, natychmiast rzuca mu się na rozum i ukazuje on pełnię tego, co z domu wyniósł. Swołocz!

Na ich tle - dawni towarzysze z Biura Politycznego KC PZPR to byli omal że angielscy gentlemani lub profesorowie z Sorbony.

"Z powodu braku pomocy prawnej z Watykanu Prokuratura Okręgowa w Warszawie zawiesiła śledztwo ws. abp. Józefa Wesołowskiego, byłego nuncjusza apostolskiego na Dominikanie, oskarżanego tam o czyny seksualne wobec dzieci - poinformował rzecznik prokuratury Przemysław Nowak."

Czyżby spodziewali się pomocy prawnej w śledztwie równoległym i umożliwienie ukarania biskupa? Ale jaja :-)))) Naiwność, głupota Sadu polskiego, czy po prostu robienie z nas idiotów? :-)

"- Powodem zawieszenia postępowania jest tzw. długotrwała przeszkoda procesowa w postaci braku realizacji wniosku o udzielenie pomocy prawnej w tej sprawie przez organa ścigania Watykanu. Nie uzyskaliśmy ani odpowiedzi na nasze wezwanie, ani informacji, kiedy odpowiedź może zostać udzielana. Dlatego musieliśmy zawiesić nasze śledztwo - wyjaśnił."

W.

"...

Pod koniec tego lub na początku 2015 r. ma rozpocząć się w Watykanie przed tamtejszym trybunałem proces karny, pierwszy w historii w sprawie pedofilii. Wesołowski będzie sądzony według kodeksu karnego, który obowiązywał do reformy, wprowadzonej z inicjatywy papieża Franciszka w 2013 roku. Na tej podstawie grozi mu kara od 6 do 7 lat więzienia oraz być może dodatkowa wynikająca z okoliczności obciążających..."

Za PAP.

W.

Sprawiedliwości nie stanie się zadość !

Sam widzisz Włodku , że ofiary wesołowskiego mogą go , co najwyżej cmoknąć w dupę , ale oficjalnie się mówi , że kk walczy z pedofilią .

Piotr

Wiem co wiesz, tylko za dużo nie pisz, bo znów będę kolejną nieprawdę prostował...

Ach to niezłomne przekonanie o własnej nieomylności... Krynica prawdy...

Woda sodowa do główki nie uderza przypadkiem?

Jak myślisz, ostała by się Warszawa i jej mieszkańcy, gdyby nie powstanie 44 roku? Było ono potrzebne? Na wiele pytań odpowiedź znajdziesz w moim nieco przydługim wpisie.

Myślę , ba jestem tego pewien , że gdyby niemieccy katolicy (bracia w wierze) przestrzegali nauk Jezusa Chrystusa , nie doszło by do powstania !

Nooo, same proroki, pane!

(Czego nie dowidzą, to im się przyśni.)

Cóż , nie tylko ojciec PIO ( dla wielu szarlatan i oszust) miał monopol na objawienia .

Piotr

"...

Pod koniec tego lub na początku 2015 r. ma rozpocząć się w Watykanie przed tamtejszym trybunałem proces karny, pierwszy w historii w sprawie pedofilii. Wesołowski będzie sądzony według kodeksu karnego, który obowiązywał do reformy, wprowadzonej z inicjatywy papieża Franciszka w 2013 roku. Na tej podstawie grozi mu kara od 6 do 7 lat więzienia oraz być może dodatkowa wynikająca z okoliczności obciążających..."

Za PAP.

Jaruzelskiemu też wytoczono proces ..............................

Siurrrr...

Masz rację , wesołwski to siurrrrr!

Piotr

Zawsze piszesz "serdeczności jak zwykle"....czyżby to były serdeczności w ramach znanej nam "miłości bliźniego"? ;)

Z racji, że powtarzasz to sformułowanie po raz któryś ostatnio, zapytam: czy to jest Twoja metoda na rozmowę ze mną? Czy może tylko się zaciąłeś?

Teraz już w samym meritum tego Twojego stwierdzenia.

Czy pragniesz abym miłość bliźniego pojmował na Twój/Wasz/kościółkowy sposób? Nie dam rady, wybacz Jędrusiu. U Was miłość bliźniego musi przejawiać się w uwielbieniu wszystkiego co w sutannie, bezwzględnemu posłuszeństwu nakazom otrzymywanym z ambon lub radyjka, absolutnej wierze w bzdury tworzone na podstawie mitów żydowskich i przyjęciu za prawdę obiecanki życia wiecznego, wyłącznie dzięki działaniu Kk i konieczności łożenia na niego aż do śmierci aby nie upadł :-)

Ja jestem wierzącym w Stwórcę wolnym człowiekiem. Mój bóg nie żąda ode mnie pieniędzy, ponieważ jako istota duchowa żadnych pieniędzy nie potrzebuje, wystarcza mu miłość i zaufanie jakim go darzę. Ludzi kocham za to jakimi są, od prostackiego chamstwa po prostu stronię a to nie jest nienawiść.

Pozdrawiam.

Włodek.

Kto jest winny temu, że wpierw olano w ogóle koncepcję budowy gazoportu, a teraz spóźnień w jego oddaniu, Kościół? Kościół roztapia masło na słońcu i prowokuje w marcu koty do miałczenia? To już się staje śmieszne. Jak przejechnie w ubiegłym roku prywatnym samochodem 30 tyś. kilometrów skoro na tegorocznym przeglądzie miał niewiele ponad dziesięć. Auto dwuletnie. Może jakby nasza "elyta" oddała ukradzione państwu pieniądze, to by gazoport już działał?

W całości się z Tobą Darku zgadzam. Mamy w Polsce tak wielki upadek moralny wszystkich rodzajów władzy, że to jest już prawdziwa patologia. Ale jak się się przyzwoliło hołocie przegłosować zmiany w prawie chroniące wszystkich prominentów, zbrodniarzy i ich mocodawców, nie rozliczyło jak w reszcie postsowieckich krajów czerwonej burżuazji, pozostawiając ich w kluczowych resortach sprawowania władzy rzeczywistej, to teraz mamy pseudokapitalizm i pseudodemojrację i pseudoelity!

W.

"...

Za PAP.

Tak. Aby w ogóle mieć jakąś szansę na ukaranie Wesołowskiego, Dominikana musiała zgodzić się na całkowite przekazanie władztwa procesowego Watykanowi. Polska pomimo tego, że jest Ojczyzną oskarżonego i że prowadzi śledztwo o podejrzenie popełnienia takich samych zbrodni przez Wesołowskiego w kraju, nie ma szans na sięgniecie po purpurata, ani na żadną pomoc prawną.

Już więcej uzyskaliśmy od Rosji w śledztwie wypadku smoleńskiego.

Ups, sorry. W Waszym przekonaniu w zamachu smoleńskim.

Włodek.

Do wyjątkowej chamki, prostaczki i prymitywki nie sposób się w inny sposób zwracać, gdyż nie zrozumie. Do każdego należy przemawiać językiem dla niego zrozumiałym.

Czyżby to oznaczało Twoje przyzwolenie bym Ciebie nazywał stosownie do języka jakiego używasz?

Nie mam tego zwyczaju, ale będę pierwszy który ci to przypomni gdy za daleko się posuniesz.

Swoją drogą "kulturą" powalasz. ;(

Skoro media nie zarejestrowały - skąd o tym wiesz? Rozumiem: dowiedziałeś się kanałem służbowym.

No nie dziw się że takie wpisy nazywam bełkotem....wiem od tej osoby, czasem udziela wywiadów.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Czyżby to oznaczało Twoje przyzwolenie bym Ciebie nazywał stosownie do języka jakiego używasz?

Nie mam tego zwyczaju, ale będę pierwszy który ci to przypomni gdy za daleko się posuniesz.

Jak zwykle mylisz wszystko ze wszystkim. Nie wydaje mi się, abyś to czynił nieświadomie. Raczej jest to świadoma taktyka prowadzenia rozmowy.

Fakt, że ktoś prezentuje w dyskusji stanowisko i poglądy diametralnie odmienne od twoich - nie ma się nijak do definicji chamstwa czy prostactwa. Choć wiem, że wasza strona lubi tak uważać.

Natomiast pani Pawłowicz jest klasycznym, podręcznikowym wręcz przykładem schamiałej, ordynarnej prostaczki i intelektualnego prymitywa. Najlepszy dowód, że UKSW podziękował jej za współpracę, gdyż kompromitowała uczelnię.

Używam w odniesieniu do tej osoby właśnie takich, a nie innych określeń nie za poglądy, które głosi, lecz za jej zachowanie i odzywki. Identyczne jak ona poglądy głosi wielu innych posłów, w stosunku do których tego typu określeń nigdy bym nie użył.

Widzę, że bliscy twojemu sercu są wszyscy z twojej opcji światopoglądowej, nieważne jak nagannie postępują i się zachowują.

Nazywaj mnie jak tylko chcesz. Obelgi i dosadne sformułowania pod moim adresem autorstwa kogoś takiego jak ty wyłącznie przynoszą mi zaszczyt.

wiem od tej osoby, czasem udziela wywiadów.

Jakiej "tej" osoby? Pawłowiczowej? Mniej lub bardziej nieudolnie, ale jakoś bronić się trzeba. Gdzie udzielała tego wywiadu? A tak na marginesie to gratuluję autorytetu i źródła informacji.

Widzę, że bliscy twojemu sercu są wszyscy z twojej opcji światopoglądowej, nieważne jak nagannie postępują i się zachowują.

Niestety jest w tym stwierdzeniu sporo prawdy Jędrusiu i to najbardziej mnie smuci.

Serdeczności.

Włodek.

Odniosłem się do tego Twojego wpisu. (Bobcat) podał prawdziwą chronologię, a Ty oczywiście musisz to zamotać i uprawdzić :-) W czym kłamiesz :-(

I nie żądaj abym ja tłumaczył się z Twoich krętactw :-)

To ciekawe co piszesz, nic nie pisałem w sprawie chronologii, mało tego wcale jej nie kwestionowałem i potwierdziłem że Bobcat podał ją właściwą. Podałem tylko dwa luźne cytaty z GW a Ty mnie od kłamców zwyzywałeś tylko dlatego że Bobcat sobie coś ubzdurał?

I w tym kłamię....ciekawe coraz ciekawsze. ;)

Maju dnia 20.12.2014 - 11:38 napisał"A to ciekawe co piszesz "prasa codzienna pełna skandali"....fantazja Ciebie nie poniosła? :))))"

Maju , ja nie poprzestaję tylko na literaturze "Gościa niedzielnego " i doniesieniach w Radiu Maryja !

To co takiego dzisiaj donieśli? Ile było dziś tych skandali? ;)

Najlepszy dowód, że UKSW podziękował jej za współpracę, gdyż kompromitowała uczelnię.

Pierwsze słyszę....może jakiś na to dowód....nie musi być "najlepszy".

(Czego nie dowidzą, to im się przyśni.)

Wyobraźnia, chora wyobraźnia.... ;)

Bobcat dnia 20.12.2014 - 15:36 napisał "Widzę, że bliscy twojemu sercu są wszyscy z twojej opcji światopoglądowej, nieważne jak nagannie postępują i się zachowują.'

Niestety jest w tym stwierdzeniu sporo prawdy Jędrusiu i to najbardziej mnie smuci.Serdeczności.

Po "obróbce" medialnej spożywanie posiłku w sejmie urasta niemal do rangi pedofilii. Nieźle, wcale nieźle Wam robią wodę z mózgu. ;(

Serdeczności Włodeczku.

Maju dnia 20.12.2014 - 11:38 napisał "Wiem znam Twoje deklaracje na pamięć...tylko wróćmy do sprawy a rozmawialiśmy o historii (II wojna) i nie historii pedofilii więc nie zarzucaj mi że ja nie zrozumiałem bo sam nie wiesz już o czym piszesz! :))))"

A tak , dokładnie o tym , jak Watykan po wojnie pomagał ss-manom uchylić się od ręki sprawiedliwości .Piotr

Cytowałeś w tym poście również ten mój wpis; "...tylko za dużo nie pisz, bo znów będę kolejną nieprawdę prostował..." ale nie potrafisz się do niego dostosować? :))

Bezczelne kłamstwo!

polecam wpis z 12/01/2013 post 44.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Po "obróbce" medialnej spożywanie posiłku w sejmie urasta niemal do rangi pedofilii. Nieźle, wcale nieźle Wam robią wodę z mózgu. ;(

to co jeszcze mają zrobić Pawłowicz i jej podobni, aby to nie była woda z mózgu? onanizować się? to pewnie tez słaby argument wg Maja

Znalezione w sieci :-) To już bezie profanacja dla katolstwa ale wp..nie jak wieprz podczas głosowania i wymachiwanie widelcem + darcie ryja i bluzgi to norma w/g nich w Sejmie... wiocha.pl

Forumowi ultra-kato-fans muszą bronić wsiówy pawłowicz bo to przydupnica ojca inkasenta.

10393667_739274709481902_1595904871137164713_n.jpg?oh=4e6522838de9e0727a823a66739f8b98&oe=5539EAF1

Tutaj małe podsumowanko obory jakiej narobiła ta buraczana posłanka...

Ukryta Zawartość

Z karata ją!

1-inch.gif

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Nieźle, wcale nieźle Wam robią wodę z mózgu.

I to ma czelność napisać ktoś, kto sam ma mózg tak wyprany, że młodzi komsomolcy z czasów wujka Wąsate Słoneczko mogliby służyć za wzór otwartości umysłów i szerokich horyzontów myślowych.

To ciekawe co piszesz, nic nie pisałem w sprawie chronologii, mało tego wcale jej nie kwestionowałem i potwierdziłem że Bobcat podał ją właściwą. Podałem tylko dwa luźne cytaty z GW a Ty mnie od kłamców zwyzywałeś tylko dlatego że Bobcat sobie coś ubzdurał?

I w tym kłamię....ciekawe coraz ciekawsze. ;)

Jędrusiu, obaj z Jackiem piszecie do siebie chaotycznie, jednocześnie edytując już napisane posty i dodając następne zdania. Nie dziwne, że się pomotałem.

Nie mam chęci studiować tych pyskówek ponownie. Jeśli jesteś przekonany, że niesłusznie ci zarzuciłem kłamstwo i mataczenie, to nie mam powodu aby ci nie wierzyć.

Zatem przepraszam, wybacz mi i zapomnij.

Serdecznie jak zawsze.

Włodek.

Chaotycznie? Do edycji już napisanego postu przyznaję się dwa razy. Mówię o uzupełnieniach i zmianach tekstu. Nie liczę poprawiania zauważonych literówek.

Chaotycznie? Do edycji już napisanego postu przyznaję się dwa razy. Mówię o uzupełnieniach i zmianach tekstu. Nie liczę poprawiania zauważonych literówek.

Jacku, Andrzej jeszcze częściej edytuje po następnej odpowiedzi i dodaje nowy tekst do starego postu. Poza tym, częściej obaj z lubością drzecie koty personalnie, niż spieracie się w temacie wątku. To staje się już męczące, a może nawet niesmaczne. Jak dołączy do Was @sittek, a po stronie Andrzeja @Jacchusia, to jest już normalna "kibolska" ustawka. Kto kogo bardziej zelży, ten szczęśliwszy idzie spać w poczuciu zwycięstwa i dobrze spełnionego obowiązku.

A prawda jest taka, że przegrywamy wszyscy, cały nasz wątek, bo trudno odmówić racji Robertowi zwracającemu nam wszystkim uwagę.

Niemożliwym jest wytykać chamstwo innym, a samemu wykazywać się równie chamskim zachowaniem.

I wybacz, ale wciąż do mnie nie przemawia teza, jakoby do prostactwa należy zwracać się w prostacki sposób.

Serdeczności.

Włodek.

Włodku: przyznaję Ci rację. Może się zdziwisz, ale ja również jestem zwolennikiem dyskusji na poziomie. Jednak chcieć jej muszą obie strony.

Chyba nie można mówić o spełnieniu tego warunku gdy jedna ze stron dysputy okazuje swe nieskrywane lekceważenie i pogardę dla drugiej strony: (1) uważając że posiada monopol na rację i prawdę; (2) dezawuując i podważając wszystko co powie adwersarz; (3) wypierając się własnych słów i wpisów; (4) dokonując w permanencji karkołomnej ekwilibrystyki werbalnej, logicznej i intelektualnej, obrażając w ten sposób inteligencję drugiej strony, którą uważa tym samym za przygłupa.

Przepraszam, ale taki sposób prowadzenia rozmowy i traktowania rozmówcy trudno jest określić używając wyłącznie kulturalnych i wyważonych słów.

Maju ma swoje osoby, które go popierają. Mam i ja. Nie rozumiem dlaczego Cię to dziwi. Nie postrzegał bym tego w kategorii kibolskiej ustawki.

Również przyznaję rację Robertowi, który apeluje o spokój w tym wątku. Zwróć jednak proszę uwagę, że to nie Sittek i nie ja rozmawiamy z pozycji buty, pychy i pełnej pogardy dla drugiej strony. Więc Twój apel chyba powinien mieć innego adresata. Choć pod wnioskami mógłbym się podpisać.

Zastanawiam się, czy dobrze robię w ogóle odpowiadając Maju. Czy nie lepszym rozwiązaniem nie byłoby włączenie przy nim Ignora, co spowoduje że dla mnie stanie się on Mr. Nobody.

Pozdrawiam Włodku,

Bobcat

Niezły prawie manifest.

Drobna uwaga, może się zdarzyć, że dyskutować będziesz sam z sobą lub tylko z tymi, z którymi masz tożsame poglądy.

Wówczas staje się to tylko i wyłącznie poklepywaniem po plecach, a dalej już tylko samozadowolenie z całkowitej unifikacji poglądów...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Niezły prawie manifest.

Drobna uwaga, może się zdarzyć, że dyskutować będziesz sam z sobą lub tylko z tymi, z którymi masz tożsame poglądy.

Wówczas staje się to tylko i wyłącznie poklepywaniem po plecach, a dalej już tylko samozadowolenie z całkowitej unifikacji poglądów...

Nie stawiaj proszę sprawy na głowie. Nie chcę dyskutować wyłącznie z osobami mającymi poglądy tożsame z moimi. To w ogóle nie jest dyskusja.

Chcę natomiast dyskutować z osobami które potrafią uszanować moje poglądy odmienne od ich poglądów, które nie uważają mnie za przygłupa, a siebie za depozytariusza jedynie słusznego punktu widzenia i arbitra ostatecznego w każdej sprawie.

moje poglądy odmienne od ich poglądów, które nie uważają mnie za przygłupa, a siebie za depozytariusza jedynie słusznego punktu widzenia i arbitra ostatecznego w każdej sprawie.

To jest Twój punkt widzenia tożsamy z punktem widzenia oponenta...jeśli odwrócimy sytuację.

W przyrodzie nic nie ginie, a bilans zawsze musi być na zero.

...znaczy równowaga czyli typowe osadnictwo na z góry upatrzonych pozycjach.

;) póki krew się nie leje to taka sytuacja jest o tyle zdrowa co nie boli.

Mój punkt widzenia tożsamy z punktem widzenia oponenta? Przepraszam, ale nie nadążam. Jeżeli druga strona ma punkt widzenia tożsamy z moim - nie jest z definicji moim oponentem. Rozjaśnij proszę co masz na myśli?

.

...jeśli odwrócimy sytuację.

moje poglądy odmienne od ich poglądów, które nie uważają mnie za przygłupa, a siebie za depozytariusza jedynie słusznego punktu widzenia i arbitra ostatecznego w każdej sprawie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.