Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Chcesz może kupić szczebel z drabiny, która przyśniła się Św. Jakubowi? Pobudkaaaa!

To może nieprawda co pisał na temat kobiet św. Tomasz z Akwinu. Dalej będziesz robił z siebie pajaca?

Oczywiście będziesz miał na niego poświadczenie autentyczności dowolnie wybranego przez siebie biskupa.

Nie muszę. Są inne źródła informacji.

Tak, Ty jesteś ten lepszy. A on nie, w dodatku wysunął się przed szereg...

A fe!

Proszę jak się broni TWA Maju + satelici. Nie jestem lepszy. Po prostu nie znoszę fałszu, obłudy i zakłamania.

Ja w tym wątku nikomu życzeń nie składałem. W innych - owszem, ale tam jest jest inna sytuacja. W tym natomiast, z kim chcieliśmy - złożyliśmy sobie na PRIV. Z pozostałymi nie mam najmniejszej ochoty, tudzież nie widzę takiej potrzeby.

Zniżka formy?

Raczej próba dostosowania do poziomu drugiej strony.

Teraz spadłeś do czwartej ligi.

Jeśli On jest czwartą ligą to (pozostańmy przy piłkarskich porównaniach) kim Ty jesteś? Miernym graczem podwórkowej drużyny trampkarzy Fioletowi Pipidówka Górna.

Niczego już nie dostrzegasz, zadowalasz się insynuacjami, niesprawdzonymi (ba, wręcz zmyślonymi) informacjami,

Wiemy, wiemy. Prawdziwe i rzetelne są tylko takie informacje, które potwierdzają Wasz punkt widzenia. Wydział Propagandy KC PZPR uważał tak samo. Tylko punkt widzenia był inny.

Choroba poczyniła wielkie spustoszenia w umyśle. Nie da się tego w inny sposób już ująć.

Te słowa w ustach sztandarowego reprezentanta wypranych mózgów brzmią szczególnie mało przekonująco.

Nie on, ale wszyscy. Mów, że wszyscy. Za wyjątkiem Ciebie i Tobie podobnych działaczy z TWA.

Powtarzam, że TWA jest tutaj tylko jedno: brygada sieciowa KK, do której Ty również się zaliczasz.

Nie matura lecz...

Chęć szczera

Zrobi z ciebie...

Arcybiskupa?

Naprawdę ta choroba nienawiści wytentegowała Wam wszystkim mózg do cna.Mój drogi.

Pisanie niewygodnej prawdy dowodem nienawiści i przejawem choroby psychicznej. Stara dobra szkoła towarzysza Leonida Breżniewa.

Ludzie na mieście już się z Ciebie śmieją.

Ty i Tobie podobni? To tylko przynosi mi zaszczyt.

Nie zazdrość tylko weź się za siebie. Może też coś w życiu osiągniesz.

Nie wiesz kim jestem, ani co w życiu osiągnąłem. Więc się nie wypowiadaj.

Jak widzisz tanimi i bezsensownymi w treści dogadywankami nic nie zdziałałeś. A ci, którzy Cię poklepują za to po plecach... No, weź...

A Ty co zdziałałeś swoimi jakże uczonymi wpisami? Naprawdę myślisz, że cokolwiek? Myśl tak dalej.

W sprawie 24 tygodniowej ciąży też wiem co piszą w materiałach fachowych.

To zapewne wiesz że takie dzieci mają choć niewielką ale jednak szansę przeżycia a urodzone po 22 tygodniu nazywa się wcześniakami.

Nie, nie wiem. Znam tekst Konwencji i nie widzę nic takiego, co mogłoby stanowić podstawę do odmowy ratyfikacji.

Znasz, to ciekawe...powiedz lepiej że zmiany jakie wprowadziłaby są dla Ciebie do przyjęcia.

Przypomnij nam artykuł 12 a pewnie jeszcze kilka innych można by przytoczyć.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Piotrusiu oglądam...widzę wielką "troskę" przeciwników Kk o jego majątek....zapewne z tej racji że chętnie by się nim zaopiekowali. :)))

Ależ Maju , nikt bardziej troskliwie i chciwie nie jest w stanie się zaopiekować majątkiem kościoła ( bo przecież nie jego wyznawców) , w czym mnie utwierdzają przekręty w Banku Watykańskim i naszej rodzimej Komisji Majątkowej !

Piotr

"Jeleni ma dookoła, którzy mu w dobrej wierze składają ofiary, wierząc że one naprawdę idą na cele sakralne "

Też prawda.Głupich nie sieją...

A co ma piernik do wiatraka....mówię o wiarygodności Twojego "źródła" informacji....

Na prawdę mnie nie rozumiesz , otóż nie widzę różnicy między " wiarygodnością " papieży morderców , a np. takim Stalinem !

Piotr

Piotrusiu jak będziemy rozmawiać o wiarygodności papieży to wtrącisz swoje dwa grosze, teraz pisałem o Twoim "informatorze", jak nie chcesz na ten temat pisać bo to dla Ciebie niewygodne to nie pisz. ;)

Po prostu nie znoszę fałszu, obłudy i zakłamania....

Ja też, dlatego nadal czekam na dane o pedofilii w USA te rzekomo podawane przez Ciebie a Numerka o wskazanie tego kardynała pedofila o którym pisał!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Na prawdę mnie nie rozumiesz , otóż nie widzę różnicy między " wiarygodnością " papieży morderców , a np. takim Stalinem !

Zgadzam się.Pójdę dalej, taka postać Jezusa, wiara w niego,władza jaką sobie przypisano powołując się na niego wyrządziła na świecie więcej zła niż Hitler i Stalin razem wzięci, a spustoszenie umysłów zbiera swoje żniwo po dzień dzisiejszy.

Piotrusiu jak będziemy rozmawiać o wiarygodności papieży to wtrącisz swoje dwa grosze, teraz pisałem o Twoim "informatorze", jak nie chcesz na ten temat pisać bo to dla Ciebie niewygodne to nie pisz. ;)

Ja też, dlatego nadal czekam na dane o pedofilii w USA te rzekomo podawane przez Ciebie a Numerka o wskazanie tego kardynała pedofila o którym pisał!

Jesteś obłudny do szpiku kości,aż mną wzdryga!

Mój drogi. Kiedyś, kilka lat temu udzielałeś się w temacie w sposób bardzo mądry i przemyślany. Teraz spadłeś do czwartej ligi. Niczego już nie dostrzegasz, zadowalasz się insynuacjami, niesprawdzonymi (ba, wręcz zmyślonymi) informacjami, a linię obrony przejąłeś od Bobcata. Nie myśleć - wyśmiać drugiego w stylu "łapać złodzieja!"... Szkoda, naprawdę szkoda.

Nic na to nie poradzę , że kościół spadł do " czwartej ligi" , natomiast obarczanie kolegi Bobcata odpowiedzialnością za wyczyny kk jest bezpodstawne i zwyczajnie głupie , jako że nie partycypuje On w życiu kościoła .

Zgadzam się.Pójdę dalej, taka postać Jezusa, wiara w niego,władza jaką sobie przypisano powołując się na niego wyrządziła na świecie więcej zła niż Hitler i Stalin razem wzięci, a spustoszenie umysłów zbiera swoje żniwo po dzień dzisiejszy.

Dlatego porównując postawę oraz życie Jezusa Chrystusa (opisane w Ewangeliach) , chyba nikt myślący , a zwłaszcza miłujący prawość , sprawiedliwość i miłość nie ma wątpliwości , że kk nie ma nic wspólnego z Mesjaszem , na którego się tak ochoczo powołuje , swoją drogą trzeba mieć tupet (mam na myśli kler) .

Nie powtarzaj niczego jeśli nie jesteś tego do końca pewien. Chyba, że chodzi Tobie o coś zgoła innego. Powiedz to otwarcie a nikt już nie będzie Tobie tu niczego wypominał, wyjaśniał, udowadniał, starał się...

Czyżbyś sugerował , że historycy oraz Ksiądz Isakowicz -Zalewski postradali rozum , albo są niedouczeni ?

Piotr

Powiem szczerze, że nie odebrałem tamtych słów jako próby obarczenia mnie odpowiedzialnością za cokolwiek. Raczej za próbę "dowalenia" Tobie. I nie jest to również kwestia uczestniczenia (bądź nie) w życiu KK. Znam dziesiątki osób deklarujących swój katolicyzm i jednocześnie w najwyższym stopniu zniesmaczonych postępowaniem instytucji KK.

Czyżbyś sugerował , że historycy oraz Ksiądz Isakowicz -Zalewski postradali rozum , albo są niedouczeni ?

Nie wiesz że TWA Maju + satelici uważają się za depozytariuszy jedynie słusznej prawdy?

1601447_432114666940810_4399140400945036451_n.jpg?oh=ff733b8df36cf133a0be34f1f23686f4&oe=553F486B&__gda__=1428399600_2d7e229204da39fc5e084904b9571e0f

Odprawa jak dla monarchy.

Jednym z bogatszych księży w Polsce jest z pewnością biskup Sławoj Leszek Głódź - emerytowany biskup polowy Wojska Polskiego. Jeszcze jako udzielający się w wojsku biskup otrzymywał wcale niemałą pensję z wojska: w 2004 roku było to ponad 9 tys. zł. W tym samym roku przeszedł na wojskową emeryturę. Ale najpierw otrzymał odprawę w wysokości 360 proc. kwoty ostatnio należnego uposażenia, dodatkowe uposażenie roczne za 10 miesięcy służby wojskowej w 2004 r. oraz gratyfikację urlopową i ekwiwalent za niewykorzystane przejazdy w roku zwolnienia. Jak wyliczyli dziennikarze - wyszło ok. 136 tys. zł. Ponadto w związku ze zwolnieniem z zawodowej służby wojskowej jako generał dywizji biskup Głodź skorzystał również z przysługującego mu prawa do jednorazowego pobrania uposażenia należnego co miesiąc przez rok po zwolnieniu (art. 18 ust. l ustawy z 17 grudnia 1974 r. o uposażeniu żołnierzy zawodowych, w brzmieniu obowiązującym do 30 czerwca 2004 r. Czyli 12 razy 9.271,18 zł.) Z tego tytułu wyszło dodatkowo ponad 110.000 zł. Podsumujmy: w chwili odejścia ze służby biskup jednorazowo otrzymał ponad 246 tys. zł. Co zrobił z tymi pieniędzmi? O tym milczy. Oto szlak bojowy biskupa - 21 stycznia 1991 r. mianowany przez Ojca Świętego Jana Pawła II trzecim Biskupem Polowym Wojska Polskiego. 23 lutego 1991 r. w Bazylice Jasnogórskiej przyjął sakrę biskupią. 18 kwietnia 1991 r. mianowany przez Prezydenta RP na stopień generała brygady, a 11 listopada 1993 r. na stopień generała dywizji.-do 17 lipca 2004 r ( 13,5 lat i jakim prawem emerytura po tak krótkim okresie służby )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Piotr

Jesteś obłudny do szpiku kości,aż mną wzdryga!

Masz takie odruchy gdy ci co krytykują Kk nie potrafią tego udokumentować....zaiste ciekawe objawy....czas to leczyć! :)))

Masz takie odruchy gdy ci co krytykują Kk nie potrafią tego udokumentować....zaiste ciekawe objawy....czas to leczyć! :)))

Chłopie lecz się sam bo nie jest dobrze i chyba nie jestem osamotniony w tym stwierdzeniu:)

Nie wiesz że TWA Maju + satelici uważają się za depozytariuszy jedynie słusznej prawdy?

Nie inaczej myślał o sobie Aleksander VI , ale zabrakło mu władzy i pieniędzy , aby na swój użytek opłacić Matkę Historię , serdeczności Bobcat .

Piotr

Kolejny lekarzyna z Bożej łaski. DeeS też mnie wysyłał.

To co piszą krytykujący już dawno i wielokrotnie zostało udowodnione. Ale ponieważ w łaskawości swojej każdy niewygodny Wam argument uważacie za nie-argument, przeto cały czas czekacie na argumenty. Dostaniecie nowe - historia się powtórzy.

Ku Waszemu zmartwieniu coraz mniej ludzi łapie się na te Wasze tanie chwyty.

Maju kk , podobnie jak komunizm się zwyczajnie i wprost po prostu skompromitował na arenie dziejów , nikt myślący nie daje Wam już wiary , którą dodatkowo podkopuje papa Franciszek , co róż udzielając klerowi reprymendy !

P.S.

Zaczynam się obawiać o życie Franciszka , gdyż kler nie ma dość pokory i wstydu , aby się kajać za swoje grzechy .

Piotr

Nie chwyty, to zwykłe dyrdymały.

Zaskakujące jest w ludziach uzależnionych od kościoła panuje przekonanie, że tymi wszystkimi pierdołami o religi o której mają pojęcie jak czytamy nikłe, oni sobie najprawdopodobnie kryją lęk i wiją miejsce u boku swojego wyśnionego kolesia w chmurach, jak najdalej od drugiej wymimaginowanej postaci, która według nich, gotuje ludzikie zwłoki w smole, przez tysiąclecia bez rozgotowania :))))

i Ci sami odsyłają nas do leczenia :))

Panu z pana porażającą wiedzą o katolicyzmie dziękujemy...a to miało być dowcipne a wyszło skrajnie żenująco.

Maju dnia 03.01.2015 - 13:21 napisał "Masz takie odruchy gdy ci co krytykują Kk nie potrafią tego udokumentować....zaiste ciekawe objawy....czas to leczyć! :)))"

Chłopie lecz się sam bo nie jest dobrze i chyba nie jestem osamotniony w tym stwierdzeniu:)

Tak twierdzisz to może jakaś zbiorowa terapia Wam pomoże... :))))

Sugerujesz , że JPII był niespełna rozumu , gdy przepraszał za zbrodnie kościoła ?

Według zaleceń Jezusa Chrystusa , na którego się tak ochoczo powołujecie , zacznijcie wprzódy od Winnicy Pańskiej !

Piotr

Odlot dnia !! :)))

Ukryta Zawartość

Wczesniej było u nich że po zakończonym stosunku płciowym, meżczyzna może się zająć porządkowaniem np skarpetek :))))

Ukryta Zawartość

A propos , co byś zaordynował pedofilom: wesołowskiemu , gilowi , czy też legionistom "Chrystusa " ?

Piotr

Piotrusiu stosowna terapię....odpowiednio do schorzenia...."legioniści Chrystusa" a cóż ci oni winni, rozumiem że coś oprócz jednej osoby masz też innym do zarzucenia??

Bobcat napisz dlaczego nie podajesz tych danych o pedofilii w USA by paul_67 dowiedział się go na terapię wysyłam....

Maju, czemu się jeszcze publicznie a akcie swojej wiary nie podpaliłeś, tylko dalej trollujesz na forum

Może na forum zakrystia.pl było wy więcej zdewociałych do szpiku kości czytaczy, od nas ludzi wolnych od nerwic na tle religi, ta twoja choroba się odbija jak widzisz :)) albo i nie widzisz, kto cie tam zna

rambo54 ty wolny od nerwic....ile wytrzymałeś bez pisania tu a raczej wklejania sztubackich zdjęć w stylu thraka....a ja myślałem w swojej naiwności że w końcu dorosłeś... :))))

@Bobcat

Kłamiesz jak z nut...albo nie pamiętasz o czym pisałeś.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.