Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  48 członków

Cardas Klub
IGNORED

Klub Cardasa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 15.04.2021 o 15:53, bkeram napisał:

"Jadą" i do mnie nowe RCA Cardas Golden Reference oraz XLR Cardas Golden Reference.😀

Kable dotarły błyskawicznie. Zamówiłem 14.04, a dzisiaj są już u mnie. W 5 dni z Kanady.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

....od kilku dni jest u mnie  głośnikowy Cardas Clear.....powiem tak....z lampą dobrze gra ale jednak do tego wzmacniacza idealnie/lepiej  spisują się kable srebrne....natomiast rewelacyjnie  gra   z  FBI.....kto wie czy za jakiś czas nie sięgnę po głośnikowe Beyond.....robił ktoś porównanie Clear - Beyond? 

• 5 tygodni później...
  • 3 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • 4 miesiące później...

Ja mam Neutral Reference w wersji biwire. Współpracuje on z IC Clear Light i jestem z tego połączenia bardzo zadowolony. Przez długi czas nie mogłem się pozbyć "dudnienia" basów i takie połączenie pomogło, chociaż pewnie większą "robotę" robi IC.

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

• 5 miesięcy później...
  • 4 miesiące później...
  • 2 miesiące później...
  • 7 miesięcy później...

Witam,

Może jakiś miłośnik przewodów Cardas'a mi doradzi, Posiadam poniższy sprzęt;

Odtwarzacz cd JVC XL-Z555BK połączony przewodami Cardas Clear Cygnus RCA ze Wzmacniaczem Creek Evolution 5350, i połączone jest to przewodami głośnikowymi Cardas Crosslink  z kolumnami Canton Chrono 509.2.

czy warto zainwestować w przewody głośnikowe Cardas Clear Cygnus? Niestety wypożyczenie i sprawdzenie nie wchodzi w grę.

• 3 tygodnie później...
W dniu 17.12.2023 o 07:36, Damian_78 napisał:

Witam,

Może jakiś miłośnik przewodów Cardas'a mi doradzi, Posiadam poniższy sprzęt;

Odtwarzacz cd JVC XL-Z555BK połączony przewodami Cardas Clear Cygnus RCA ze Wzmacniaczem Creek Evolution 5350, i połączone jest to przewodami głośnikowymi Cardas Crosslink  z kolumnami Canton Chrono 509.2.

czy warto zainwestować w przewody głośnikowe Cardas Clear Cygnus? Niestety wypożyczenie i sprawdzenie nie wchodzi w grę.

Witam, kabli cyngus nie posiadam, ale ostatnio do wysokiego zestawu dzielonego maka nabyłem głośnikowe cardas clear sky 4x i powiem że nie spodziewałem się tak dużej słyszalnej zmiany w systemie, więc sądze, iż cygnus też wniesie dużo pozytywnych zmian.

Edytowane przez Aramis1
10 godzin temu, Aramis1 napisał:

Witam, kabli cyngus nie posiadam, ale ostatnio do wysokiego zestawu dzielonego maka nabyłem głośnikowe cardas clear sky 4x i powiem że nie spodziewałem się tak dużej słyszalnej zmiany w systemie, więc sądze, iż cygnus też wniesie dużo pozytywnych zmian.

Dzięki za sugestie, tylko czy mój creek evolution 5350 też by coś pokazał jakbym zmienił przewody, mak to inna liga.

• 5 miesięcy później...
  • 4 miesiące później...

Napisałem do Cardasa i bez problemu mogą naprawić kabelek w ramach wieczystej gwarancji - ale na razie nie zdecydowałem się na wysyłkę do Stanów, tylko dałem dodatkową koszulkę termokurczliwą, która usztywniła luzy między kablem a wtyczką.

• 1 miesiąc później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.