Skocz do zawartości
IGNORED

onkyo tx nr 535 czy tx nr 636 do Tannoy Mercury V4i + V1i + VCi

ziomone

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcialem sie poradzic w zwiazku z wyborem amp do glosnikow jak wyzej w temcie. Czy moglby ktos powiedziec cos o tym zestawieniu, czy oba amp sie spr czy moze 535 jest za slaby na te glosniki. Z gory dzieki.

Witaj,

model TX-NR535 ma wystarczającą moc do prawidłowego zasilenia Twoich kolumn, jednak jeśli zależy Ci na jakości brzmienia i budżet na to pozwala, sugeruję dołożyć do modelu TX-NR636, będzie lepiej.

Zresztą jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania obydwóch konfiguracji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Prawde mowiac to nie mam glosnikow, poczatkowo myslalem o Synergy F10-C10-B20, ale pozniej wpadly mi tannoy i tak sie wlasnie zastanawiam. Mam jeszcze troche czasu do zakupu sprzetu i postanowilem sie dowiedziec co mysla inni.

Słyszałem poprzednika V4 z Onkyo 616 i całkiem dobrze się zgrywały. F10 to kolumny bardziej efekciarskie mocno podkreślające skraje pasm. Jaki masz metraż? I pewnie oprócz filmów będziesz wykorzystywał zestaw do stereo? Napisz jakiej muzyki słuchasz?

Z metrazem nie ma szalu 20m, Coz pewnie wiecej muzyki bedzie, ale to chyba normalne. Nie zamykam sie w jednym gatunku od jezzu, rock, hip-hop, elktroniczna oprocz disco polo :)

Tannoy V4i to jedne z lepszych kolumn w swoim przedziale cenowym. Maja brzmienie odpowiadające zarówno stereo jak i kinie.

636 gra wyraźnie lepiej od serii 5 więc poszukaj może jeszcze gdzieś modelu ubiegło rocznego 626, będzie tańszy a warty zainteresowania.

Zakup planuje na wiosne glosniki znalazlem w niezlej cenie, miedzy 535 a 636 jest troche roznica w cenie, ale moze cos sie zmieni do tego czasu alternaytwa w 626.

A wlasnie mam jeszcze takie pytanie odnosnie glosnikow surround tannoy VRi te czy V1i ? Jaka bedzie roznica, wiem, ze V1i mozna tez uzyc jako przednich, wiec czemu w zestawach wystepuja jako tylnie ?

VR są płaskie moga wisieć na ścianie i grają od wyższej średnicy. W zestawach występują przeważnie 1 bo są tańsze.

VR nie ingerują w wystrój pomieszczenia. Zgrabnie się do niego dopasowują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.