Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki player do słuchania muzyki FLAC?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

P.S Muzyka filmowa jest faktycznie efekciarska.

Zależy która, muzyka filmowa nie kończy się na letnich blockbusterach...

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Czy to grzech?

No co Ty, co złego to nie Ja :-)

Po prostu nie dziwie się, w pewnym wieku człowiek nie lubi zbytnich zmian i ostrożnie podchodzi do nowinek.

Wracając do tematu to PC audio jest cholernie wygodne w użytkowaniu i Ja jako młodszy wolę takie rozwiązanie.

Samo ściąganie muzy z netu, Spotify itp. Nie wyobrażam Sobie teraz wertować płytoteki i zmieniać krążki winylowe.

Wolę klik i już :-)

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Gość masza1968

(Konto usunięte)

PC audio jest cholernie wygodne w użytkowaniu i Ja jako młodszy wolę takie rozwiązanie.

Samo ściąganie muzy z netu, Spotify itp. Nie wyobrażam Sobie teraz wertować płytoteki i zmieniać krążki winylowe.

Wolę klik i już :-)

Podobnie jak rochu wolę poczekać w dobrej restauracji, w stosownym ubraniu i towarzystwie na dobrze przyrządzone danie niż wpaść w dresach na chwilę do McDonaldsa i nawpychać sie przez pięć minut na stojąco ociekających tłuszczem hamburgerów :)

Ale oczywiście nie mam za złe swojej córce fastfoodów w pośpiechu z braku czasu w pogoni za wszystkim. Każdy wiek rządzi się swoimi prawami.

Dorośnie do restauracji.

Jest, ale to połączenie cyfrowej z analogową, a technologia analogowa z definicji dopuszcza niedokładność, błędy czy jak to nazwiesz.

Skoro tak to jaką masz pewność, że ripy z CD ktore masz na dysku nie zawierają błędów?

Tu jest pies pogrzebany. Jedna cyfra nie jest równa drugiej i to właśnie specyfika audio CD z definicji dopuszcza jakiś poziom błędu.

Powstała piękna kolekcja, otagowana i zaokładkowana, cała na serwerze Synology.

I co?

Znajomy dalej słucha CD bo stwierdził, że łatwiej znajduje płytę w realu niż plik na dysku.

To musi być jakiś mega noob w PC, że ma problemy z indeksowaniem muzyki i odnajdowaniem konkretnych płyt :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Koledzy - poczytajcie o technologii przesyłu danych cyfrowych do DACa i działaniu DAC-a wtedy wyjaśni się, że DAC to nie drukarka ani zewnętrzy nośnik danych, i że nie wszystko po transmisji i rekonstrukcji sygnału musi się zgadzać.

Nie przekopywalem sie przez wszystkie wpisy i moze wstawie cos co juz bylo. Moze warto zainteresowac sie tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Osobiscie od lat slucham muzy ze Squeezeboxa touch ktory jest genialnym produktem w swej prostocie jaki w mnogosci funkcji ktore posiada - szkoda ze juz nie jest produkowany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Koledzy - poczytajcie o technologii przesyłu danych cyfrowych do DACa i działaniu DAC-a wtedy wyjaśni się, że DAC to nie drukarka ani zewnętrzy nośnik danych, i że nie wszystko po transmisji i rekonstrukcji sygnału musi się zgadzać.

Masz pod ręką jakieś linki ?

Panowie Moze glyphs pyramid bo ja zielony w sprawach streaming a niechce zakladac nowego wątku

Czy jak mam nasa i stremera potrzebuje daca ? W torze czy nie ?? Czy np taki linn Majik jako streamer podpięty pod wmacniacz plus ruter i nas wystarczy ?

:)

Czy np taki linn Majik jako streamer podpięty pod wmacniacz plus ruter i nas wystarczy ?

Taki linn to i wzmacniacz ma :) No i 2 wyjścia pre jedno za regulacją głośności i jedno przed, tak więc DAC jest zbędny, chyba że jako upgrade.

Jako, że moje wątpliwości nie zostały wyjaśnione. pozbierałem więc swoje doświadczenia i przemyślałem wszystko. .

I wyszło mi, że pc-audio nie daje szans na dobry dźwięk i wróciłem do CD i LP.

Używam transportu pcaudio. Słyszałem kilka wypasionych tego rodzajów transportów i na AS i prywatnie. Po ostatnich odsłuchach u niedawno poznanego kolegi stwierdzam jednak,że lepszego dźwięku jak z poczciwej płyty CD to nie słyszałem.

Niestety moim zdaniem jeszcze transporty pcaudio nie dorównują bardzo dobremu transportowi CD

PCaudio to system dla średnio i nie zamożnego słuchacza,ale jak cię stać na sprzęt z najwyższej półki to z płyty CD posłuchasz z większą przyjemnością. I co z tego jak tu piszą,że świat idzie do przodu ,obsługa plików jest o niebo lepsza,sterowanie,ściąganie i takie tam.Sranie w banie.Mam tak w domu.Jestem z tego zadowolony? Jestem.

Ale i tak z płyty CD wyciśniesz więcej jeżeli ci na tym tylko zależy i cię na to stać.

O LP się nie wypowiadam,ale ten system z CD playerem co ostatnio słuchałem to moim zdaniem lepiej zagrał niż Transrotor za 130 tys. euro. na AS 2014 w Bristolu.No,ale AS to nie miejsce na odsłuchy.Tam można się raczej napatrzeć.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Niestety moim zdaniem jeszcze transporty pcaudio nie dorównują bardzo dobremu transportowi CD

Rozumiem, że porównywałeś wszystkie najlepsze DACki z najlepszymi odtwarzaczami CD i nie mówisz tego co mówisz dlatego, że akurat najlepszy dźwięk jaki słyszałeś całkiem przypadkiem był oparty o CDka... i randomową resztę toru...

Z transportem pcaudio grał dcs Elgar Plus i wg mnie przegrał z CD Mark Levinson No.37 CD transport & No.36S D/A.

Po tych zawodach podjąłem taką opinię.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Z transportem pcaudio grał dcs Elgar Plus i wg mnie przegrał z CD Mark Levinson No.37 CD transport & No.36S D/A.

Po tych zawodach podjąłem taką opinię.

Czyli swoją opinię opierasz o to, że jeden odtwarzacz CD jest lepszy niż jeden DAC? :)

A co się panowie dzieje, jeśli odtwarzacz CD ma wejście cyfrowe i może robić jako DAC dla dowolnego nośnika danych? :)

A co się panowie dzieje, jeśli odtwarzacz CD ma wejście cyfrowe i może robić jako DAC dla dowolnego nośnika danych? Mózg rozjebany co? :)

wszystko zalezy od tego jak wchodzisz na tego DAC-a, po drodze mozesz miec jakis interface ktory popsuje wszystko i Twoje porownanie nie bedzie miarodajne z powodu kiepskiego wejscia.

Gra calosc a korzystanie z DAC bo CD ma wyprowadzone jakies wejscie nie swiadczy o niczym.

Tak tak, są tylko zera i jedynki :D

wszystko zalezy od tego jak wchodzisz na tego DAC-a, po drodze mozesz miec jakis interface ktory popsuje wszystko i Twoje porownanie nie bedzie miarodajne z powodu kiepskiego wejscia.

I tu się mylisz :)

Chodzi o to, że CD jest lepsze, bo CD jest lepsze. Skoro jest lepsze, to chyba nawet w momencie kiedy ma cyfrowe wejście, to ma to wejście lepsze, bo to ciągle CD, a one są lepsze i nie jest ważne jak to wejście jest zrobione (bo to wejście w odtwarzaczu CD a one mają wszystko lepsze, bo są lepsze?)

Chodzi o to, że CD jest lepsze, bo CD jest lepsze. Skoro jest lepsze, to chyba nawet w momencie kiedy ma cyfrowe wejście, to ma to wejście lepsze, bo to ciągle CD, a one są lepsze i nie jest ważne jak to wejście jest zrobione (bo to wejście w odtwarzaczu CD a one mają wszystko lepsze, bo są lepsze?)

Amen! :)

I tu się mylisz :)

haha :D

Lepiej bym tego nie ujął :)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

a jak ma się jako transport notebook na zasilaniu bateryjnym do PC z zasilaniem liniowym? Czy tez czasem nie jest tak ze notebook jest zawsze zasilany z baterii, nawet gdy jest podłączony do sieci co tak naprawdę służy tylko ładowaniu baterii? Nie jest tego ostatniego pewny. Wiec może wystarczy do notebooka zamontować tylko porządne USB aby mieć dobry player?

Czy tez czasem nie jest tak ze notebook jest zawsze zasilany z baterii, nawet gdy jest podłączony do sieci co tak naprawdę służy tylko ładowaniu baterii?

Niestety tak nie jest co doskonale słychać na analogowym wyjściu z laptopa. Jak wypniesz zasilacz szum jest mniejszy. W przypadku konwertera natomiast takiej różnicy raczej nie uświadczysz, bo większość ma odizolowane jeśli nie interface USB to cyfrowe wyjście. Ale masz rację, laptop z wypiętym zasilaczem to w zasadzie komputer na liniowym zasilaniu, więc to dobry sposób żeby samemu się przekonać jaki wpływ ma zasilanie na działanie audiokomputera.

Panowie mam pewien problem. Próbuję kopiowiać flaki z laptopa na dysk sieciowy i wyskakuje mi komunikat "nie masz uprawnień do tej operacji". Może ktoś wie jak to przejść. Laptop podłączony do routera, potem switch, NAS i streamer.

To jest kwestia konfiguracji twojego NAS. Komunikat jest dość jasny.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Według mnie tak. NAS bazują zwykle na linuksach/bsd i w tych systemach uprawnienia to rzecz święta. A jak te pliki wrzucasz? Przez otoczenie sieciowe?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Czy komunikat, że nie mam uprawnień do założenia folderu jest tego samego typu?

Myślę podobnie jak Ayran. Podręcznikowo powinieneś na NASie założyć dwa konta: admina i użytkownika. W koncie admina nadajesz odpowiednie uprawnienia swojemu kontu użytkownika --> logujesz się jako użytkownik, a konta admina używasz tylko gdy wymaga tego utrzymanie/konserwacja NASa. Chodzi o bezpieczeństwo, etc.

Powrót po dłuższej przerwie...

Różnie próbowałem wrzucać. I przez otoczenie i poprzez ftp i win. commandera.

Taniej juz mam przez pendriva, którego gdzies dostałem. Teraz ma być wygodnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.