Skocz do zawartości
IGNORED

Kto dostał bana w zakładce "high-end" ręka w górę! :)

BeatX

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj wyłapałem bana w tym wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powód: unknown

Żeby było śmiesznie, identyczny wątek w dziale "PC Audio":

Ukryta Zawartość

Tutaj też dostałem bana:

Ukryta Zawartość

Powód: unknown

W zasadzie wychodzi mi, że co drugi wątek w którym coś napiszę - w zakładce "high-end" - dostaję bana na zasadzie: ban bez komentarza.

Taki ban po prostu :)

Coś jak: "spie..aj Pan stąd" :D

Jak tam u was z banowaniem i otrzymywaniem bana w dziale "high-end"? ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Wystarczy nie dokonywać wulgarnych, obraźliwych, niemerytorycznych, prowokujących do kłótni i wyśmiewających innych wpisów. O żadnym banowaniu wtedy nie ma mowy.

Może nie każdy o tym wie ...

Zapomniałeś dodać do powyższych, że nie wolno jeszcze podważać zdania i percepcji słuchowej autora wątku :)

Pisać można wtedy - gdy słyszysz tak jak autor wątku z zakładki "high-end".

W przeciwnym wypadku jest do wyboru: obojętnie wzruszyć ramionami i nic nie pisać, lub skorzystać z możliwości pisania tego co się myśli/czuje - licząc się z pewnym banem bez zbędnego komentowania :D

Poza tym.. tego typu "wolność słowa" jak w zakładce "high-end" cholernie mocno przypomina mi rządy fanatyka władzy totalitarnej.

Komunizm, faszyzm itp

Tak zwana wolność słowa zgodnie z linią poglądową partii lub przywódcy :D

Gdy filozofia nie jest w jednej linii z nurtem myślenia takiego fanatyka u władzy, to albo do pierdla, albo kulka w łeb.

Kiedyś też palono na stosie za herezje, jeżeli miałeś inne zdanie niż Kościół Katolicki :)

No i kolejny przekonał się o istnieniu "tych" równiejszych na AS !!!

Wystarczy nie dokonywać wulgarnych, obraźliwych, niemerytorycznych, prowokujących do kłótni i wyśmiewających innych wpisów. O żadnym banowaniu wtedy nie ma mowy.

Może nie każdy o tym wie ...

Kolego! Zajrzyj czym zawinił Gospodarz tego wątku, i wydaj dopiero wtedy tak cenioną przeze mnie Twoją opinię, a nie powtarzaj cennych komunałów z Regulaminu.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

czym zawinił gospodarz wątku to mogą wyjawic jedynie autorzy tematów gdzie dostał bana

narzedzie jest dostepne dla autora tematu , moderacja nie ma na to wpływu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Zajrzyj czym zawinił Gospodarz tego wątku,

Odpowiedzi swojej udzieliłem po przeczytaniu tych niemerytorycznych i obraźliwych komentarzy oraz wulgaryzmów.

Doprawdy dziwne że autor wątku nie zbanował go wcześniej ...

cytat panie :)

cytat proszę, gdzie ja byłem obraźliwy i wulgarny?

Dopowiem jeszcze, że już widzę ze w wątku o Daphile w dziale dla ludzi ze szlachetnym słuchem zaczynają się posty wprowadzające w błąd kolejnych czytających.

Nie trzeba będzie długo czekać, aż zaczną się posty z pytaniami jak rozwiązać problemy z konfiguracją czy obsługą.

Służyłbym wiedzą, doświadczeniem i pomocą - bo lubię promować ten system - ale za taką dziecinade no way, niech sobie hajendowcy radzą sami :D

Zabawne jest, że 99,9% użytkowników którzy ogarniają obsługę i konfigurację Daphile udziela się w wątku z działu "PC audio", czyli do strefy forum której nie zaszczycą panowie z działu "high-end" :D

w wątku z działu "PC audio", czyli do strefy forum której nie zaszczycą panowie z działu "high-end" :D

Ciekawe dlaczego. Nie chcą sobie reputacji zbrukać, czy może boją się, że zostaną naprostowani i nie będą w stanie sadzić niemądrych rzeczy, przeczących IT?

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

BeatX i.... wulgarność? Noo beczki soli to nie zjedliśmy, ale to według mnie niedorzeczność.

Z zachowanych w wątku o daphile wypowiedzi nie wynika wulgarność!

Mnie też dotknęła subiektywna-nieuzasadniona szorstkość moderacji i współczuję mu tego cholernego uczucia bezsilności.

BeatX - Masz rację- to jest "ich" strata wynikająca z braku Twojej obecności w dyskusji. To są niedobitki przeszłości, onaniści wielkości kasy wkładanej w sprzęt,a nie rzeczywistego efektu działań.

Są jeszcze inne fora, bardziej przyjazne.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Też dostałem bana w wątku o daphile - nie używam wulgaryzmów i nie obraziłem tam nikogo. Ale uważam, że jplay to zwykły przekręt i stąd ten ban. Tam mogą pisać tylko ci, którzy słyszą wpływ kabli SATA, "słyszą" różnice między flac a wave itp ;-))

Jak autor wątku o kablach USB jest jednocześnie sprzedawcą/producentem kabli i pisze same niestworzone rzeczy o dobrodziejstwach jakie te kable wnoszą do systemu, to zrozumiem że ma ochotę mnie udusić kiedy piszę że wciska ludziom kit i szuka frajerów.

Ale moje zdziwienie jest z faktu, że w wypadku rozmowy o Daphile mówimy cały czas o darmowym systemie operacyjnym.

Jest całkowicie freeware, nikt na nim nie zarabia - nikt na nim nie straci, że ktoś go nie zainstaluje.

Co więc kierowało autora wątku o Daphile w zakładce high-end, żeby zamknąć buzie mi, bum1234, i pewnie każdemu, kto ma chociaż trochę pojęcia o IT i stara się wytłumaczyć, że pisanie o różnicach w brzmieniu systemów operacyjnych, czy odtwarzaczy software'owych to bzdury do kwadratu :)

Też dostałem bana w wątku o daphile - nie używam wulgaryzmów i nie obraziłem tam nikogo. Ale uważam, że jplay to zwykły przekręt i stąd ten ban. Tam mogą pisać tylko ci, którzy słyszą wpływ kabli SATA, "słyszą" różnice między flac a wave itp ;-))

Bany były od autora - ma takie prawo.

Więc nie dorabiaj całej ideologii do zaistniałego faktu. Po prostu nie chce z tobą gadać i tyle.

jar1, akurat dorabianie filozofii że białe jest czarne i na odwrót to Twoja specjalność ;)

Tak zwane szukanie dziury w całym :D

(obym tylko nie dał się wciągnąć w nieskończone sidła polemiki z Tobą) :P

jar1, akurat dorabianie filozofii że białe jest czarne i na odwrót to Twoja specjalność ;)

Tak zwane szukanie dziury w całym :D

(obym tylko nie dał się wciągnąć w nieskończone sidła polemiki z Tobą) :P

Nie chodzi o polemiki, ale, jak się w temacie oprogramowania schodzi na tematy nabijania się z ludzi, którzy słyszą róznice w kablach, to jest to zupełnie nie na temat. Naprawdę tak trudno się powstrzymać?

Dlatego nie ma się, co dziwić i oburzać. Zwykła akcja-reakcja. Prawo fizyki. Nic sie nie dzieje bez przyczyny.

póki co pisałem mocno na temat, bo negowałem fakt że systemy operacyjne nie brzmią różnie.

Temat wątku i zakładka sugeruje oczywisty target dyskusji - brzmienie Daphile, co jest nonsensem.

Brzmieć może DAC, filtry itp, ale system operacyjny tak samo wpływa na dźwięk jak firmware odtwarzacza CD.

kolejny bezsens jaki tam napisano to, że "mocny MAC" może grać lepiej od "słabszego MAC'a" :)

W/w teorie są jawnym i pospolitym wprowadzeniem w błąd.

Zapewniam Cię, że do momentu otrzymania bana jeszcze z nikogo się tam nie nabiałem.

Słowo fotografa :)

Nabijać się z hajendowca to mam powody teraz, po tym jak mnie potraktowano :> (nie pierwszy z resztą raz)

Jak to się dzieje, że jak dotąd w mojej karierze na tym forum jeszcze nigdy nikogo nie zbanowałem ani za poglądy, ani za nic?

- a mnie regularnie banują w zakładce high-end (i tylko tam) za poglądy.

Jak to się dzieje, że jak dotąd w mojej karierze na tym forum jeszcze nigdy nikogo nie zbanowałem ani za poglądy, ani za nic?

Może mało watków załozyłeś, i mało trolli się nimi zainteresowało, albo grupy o odmiennych poglądach, niż twoje nie są jednak tak upierdliwe?

Wracając, do tego, co napisałes w tamtym watku:

"Jeżeli pomyliłem Cię z kimś innym to wybacz :)

Także sorry, jeżeli napisałem o Tobie nie prawdę.

Po prostu swego czasu udzielał się pewien jegomość w zakładce PC audio, który był obdarzony zdolnościami słyszenia portów USB, ustawień bios, kabli SATA, systemów operacyjnych i odtwarzaczy muzycznych.

Nick miał też na "S" :P"

Niezupełnie więc jesteś taki "czysty", jak sam o sobie myślisz ;)

"Jeżeli pomyliłem Cię z kimś innym to wybacz :)

Także sorry, jeżeli napisałem o Tobie nie prawdę.

Po prostu swego czasu udzielał się pewien jegomość w zakładce PC audio, który był obdarzony zdolnościami słyszenia portów USB, ustawień bios, kabli SATA, systemów operacyjnych i odtwarzaczy muzycznych.

Nick miał też na "S" :P"

Niezupełnie więc jesteś taki "czysty", jak sam o sobie myślisz ;)

Pomyliłem usera i go przeprosiłem (co się rzadko tu zdarza aby ktoś kogoś przeprosił)

Co tu jest mi do zarzucenia? :)

Poza tym.. tego typu "wolność słowa" jak w zakładce "high-end" cholernie mocno przypomina mi rządy fanatyka władzy totalitarnej.

Komunizm, faszyzm itp

Ciesz się, że nie zostałeś rozstrzelany. ;-)

Bany były od autora - ma takie prawo.

Więc nie dorabiaj całej ideologii do zaistniałego faktu. Po prostu nie chce z tobą gadać i tyle.

Filozofię to ty dorabiasz. Nasz niezwykle mądry recenzent-wynalazca tę[i wszystkich niewierzących w audiovoodoo, a to przecież zwyczajne brednie, od których roi sie w sponsorowanych recenzjach.

Jakbym miał założyć jakiś wątek z pogranicza łudu, którego temat ściągałby technokratów z misję oświecania, to zbanowałbym tych co bardziej znanych na samym początku - prewencyjnie - żeby nie przeszkadzali. Chętnie poczytałbym potem, jak rozczulają się nad sobą w innych wątkach.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Filozofię to ty dorabiasz. Nasz niezwykle mądry recenzent-wynalazca tę[i wszystkich niewierzących w audiovoodoo, a to przecież zwyczajne brednie, od których roi sie w sponsorowanych recenzjach.

Ty dorabiasz filozofię, jakoby świat cię prześladował ;) A co wspólnego ma w tym przypadku audiovoodoo i sponsorowane recenzje, to chyba jedynie ty rozumiesz. ;)

A to tylko ktoś prostu nie chce z tobą rozmawiać. Do rozmowy potrzeba conajmniej dwojga ;)

Załóż sobie swój wątek i tam wykładaj swoją wiarę w niewiarę. Na tym polega wolność słowa. Oczywiście nie obrażając innych.

Akurat w tamtym wątku chyba autor cię zbanował za całokształ "antypatii" a nie, za to, co napisałeś.

Trzeba się pogodzić, że nie wszyscy muszą cię lubić. Tyle i tylko tyle.

Powiem szczerze, jest mi to obojętne, zwłaszca wobec kogoś, kto usiłuje przekonać innych, że ziemia jest płaska. Odzywam się tylko po to, aby inni mieli wiadomość tego, że są osoby, które nie zawahają się użyć dowolnego knebla, byle tylko mogły nadal czerpać zyski z oszukiwania.

Ale, tak na marginiesie, jeśli chodzi o branżę, to można rozważyć, by mogła zakłądać jedynie wątki sponsorowane, a przynajmniej odebrac prawo do banowania.

Bo nie zauważyłm, ze ten Pan, to branża. Czyli jednak spisek ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ale, tak na marginiesie, jeśli chodzi o branżę, to można rozważyć, by mogła zakłądać jedynie wątki sponsorowane, a przynajmniej odebrac prawo do banowania.

Bo nie zauważyłm, ze ten Pan, to branża. Czyli jednak spisek ;)

Napisałem o tym w wątku,branży trzeba odebrać guzik.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.