Skocz do zawartości
IGNORED

Kto dostał bana w zakładce "high-end" ręka w górę! :)

BeatX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Tak, czy inaczej, ale fakt banowania przez branżę ma nieco inny wymiar etyczny.

Tak napisałem:) po za tym BeatX nic tam nie nawyrabiał,no może za wyjątkiem zagrożenia czyimś interesom.

są osoby, które nie zawahają się użyć dowolnego knebla, byle tylko mogły nadal czerpać zyski z oszukiwania.

No i dlaczego banują biednego bumcia?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

W końcu dla kogo jest to forum?

To oczywiste!!!!! -- dla tych, którzy chcą na nim zarobić!

Buffet już dawno powiedział, że nie ma darmowego lunchu.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

po za tym BeatX nic tam nie nawyrabiał,no może za wyjątkiem zagrożenia czyimś interesom.

To rzeczywiście mało?To najgorsze wykroczenie z możliwych.Nigdzie nie opisane w żadnym regulaminie a walom bany,że hej.

Tak, czy inaczej, ale fakt banowania przez branżę ma nieco inny wymiar etyczny.

Bardzo delikatnie to ująłeś:) Branża nie powinna mieć w ogóle takiej możliwości Nie powinna też oceniać postów użytkowników. To jest partactwo i brak profesjonalizmu.

Big THX dla wszystkich, którzy mnie rozumieją i supportują :)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Zastanówmy się po co nasz recenzent założył wątek o Daphile w zakładce hi-end? Przecież nie po to, by jego czytelnicy nagle zaczęli kupować terminale i dostali bzika na punkcie tego systemu. Ten wątek jest po to, by utwierdzić audiofilskie rzesze, że z pc dobrego dźwięku nie da się uzyskać, a jeśli już to tylko za pomocą jplaya, windowsa i zegara rubidowego. A najlepiej niczego samemu nie próbować, tylko kupic hi-endowy odtwarzacz a la muse.

Zastanówmy się po co nasz recenzent założył wątek o Daphile w zakładce hi-end? Przecież nie po to, by jego czytelnicy nagle zaczęli kupować terminale i dostali bzika na punkcie tego systemu. Ten wątek jest po to, by utwierdzić audiofilskie rzesze, że z pc dobrego dźwięku nie da się uzyskać, a jeśli już to tylko za pomocą jplaya, windowsa i zegara rubidowego. A najlepiej niczego samemu nie próbować, tylko kupic hi-endowy odtwarzacz a la muse.

Aleś sobie pokonfabulował ;)

Za bardzo odjeżdżasz w spiskowe teorie - prawie jak sam mistrz od brzozy.

Może nie jest to idealnie na temat, ale wątki szybciej są kasowane (Bóg jedyny wie za co) niż powstają. Już olać mojego bana (mogłam się wyrazić bardziej kulturalnie), ale dostają je niektórzy naprawdę wartościowo piszący użytkownicy za nic. Co za dużo, to niezdrowo.

Modzie drogi proszę o udzielenie odpowiedzi na to pytanie, a nie usuwanie mojego posta.

Pozdrawiam, życzę wesołych, spokojnych i możliwie bezkonfliktowych ŚWIĄT.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Nie wiem, który co robi ;-) Miałam na myśli wyjaśnienie mi dlaczego usuwa się/blokuje w ekspresowym tempie wątki oraz dlaczego ZNAJĄCY się na temacie użytkownicy zostają banowani.

• Redaktorzy

Na ile mogę odpowiedzieć we własnym imieniu, to blokuje się lub usuwa wątki naruszające regulamin forum, a co do banowania w wątkach, to nie bardzo mogę sie wypowiadać, bo blokady w wątkach (chodzi o wątki w hi-endzie?) o ile wiem nakładają założyciele wątków. Bardzo nalegano na pozostawienie tego uprawnienia, gdy ostatnio administracja proponowała, aby je zlikwidować. Na marginesie - miło mi poznać nową forumowiczkę.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

a co do banowania w wątkach, to nie bardzo mogę sie wypowiadać, bo blokady w wątkach (chodzi o wątki w hi-endzie?) o ile wiem nakładają założyciele wątków.

No proszę Cię....

No jozwa, chyba czas na wakacje, może sam sobie daj bana na te 10 dni, odsapniesz i może wtedy usłyszysz... - i proszę nie kasować moich wpisów... dziękuję.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ale poważnie użytkownik, który założył temat powinien mieć możliwość zablokowania trollingu, ale powinien napisać kogo blokuje, za co i dać to do weryfikacji moderatorowi, tak chyba byłoby najlepiej. Oczywiście jak się Wam Drodzy Użytkownicy ten pomysł nie podoba to OK, chciałam tylko zaproponować nowe rozwiązanie.

O mam pomysł, gdyby np. 10 użytkowników uznało, że np. BeatX nie powinien być zblokowany, to powinna być możliwość przywrócenia możliwości normalnego pisania w danym temacie.

• Redaktorzy

Zaproponuj to rozwiązanie Adminowi, albo może załóż na ten temat najpierw wątek na Bocznicy? Ogólnie dotąd przyjmowano, że to założyciel tematu decyduje, z kim i o czym w swoim wątku rozmawia, wątpię czy wielu forumowiczów będzie chciało z tego łatwo zrezygnować.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ogólnie dotąd przyjmowano, że to założyciel tematu decyduje, z kim i o czym w swoim wątku rozmawia

Przynajmniej dobrze, że użyłeś czasu przeszłego.

banowanie w watkach jest naduzywane od dawna przez osoby które nie chca dyskutowąc a jedynie chca prowdzic jedynie słuszne wymiany zdań idące w okreslonym/ obranym kierunku

wielokrotnie zglaszane przez userów i niektorych moderatorow do zaprzestania takiej praktyki bo jest to nadal forum dyskusyjne

watkow w tym temacie na forum jest pełno , w zakladce moderacja również

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

wątpię czy wielu forumowiczów będzie chciało z tego łatwo zrezygnować.

Aaa... Każdy lubi władzę ;-) Zaproponować mogę, ale jutro, gdy moja składnia i wzrok będą działały lepiej. Można by zrobić ankietę na ten temat i wtedy będzie wszystko wiadomo.

P.S. Kto jest Adminem?

• Redaktorzy

Zacytowałbym kilka wpisów marslo o tym kto rozdawał bany w jego wątkach ale nie mogę bo usunąłeś temat z tymi wpisami.

Tzn? Moderator może tylko przyznać punkty karne, ale w przeciwieństwie do założyciela wątku zawsze musi podać podstawę w postaci naruszonego punktu regulaminu. Przekroczenie łącznej liczby 10 pkt skutkuje automatyczną blokadą możliwości dokonywania wpisów, bodaj na 10 dni. Natomiast pozostaje możliwość pisana PW, dzisiaj przekonałem się o tym po raz kolejny, bardzo soczyste to było. Niestety, obelgi w PW akurat stanowią naruszenie regulaminu bardzo poważne.

Cir, dobrze że jesteś, Józwa idzie spać.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Tzn? Moderator może tylko przyznać punkty karne, ale w przeciwieństwie do założyciela wątku zawsze musi podać podstawę w postaci naruszonego punktu regulaminu. Przekroczenie łącznej liczby 10 pkt skutkuje automatyczną blokadą możliwości dokonywania wpisów, bodaj na 10 dni. Natomiast pozostaje możliwość pisana PW, dzisiaj przekonałem się o tym po raz kolejny, bardzo soczyste to było. Niestety, obelgi w PW akurat stanowią naruszenie regulaminu bardzo poważne.

Ja nie mam na myśli bana permanentnego na forum tylko nakładanie przez moderatora banów na wpisy w konkretnym temacie.bez wiedzy założyciela wątku.

nie wiem czy aby dobrze :)

mysle ze niedługo pojawi sie nocna zmiana

Dlaczego to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i to:

Ukryta Zawartość

i jakiś wątek o podobnym wydźwięku ze słowem "Pacyfikacji" zostały zablokowane/usunięte? Pierwszy przypadek to było dla mnie całkowite nieporozumienie, a drugi miał zabawną rymowankę ;-) Poważnie z tych tematów mogłyby powstać ciekawe dyskusje...

Dobranoc wszystkim i pozdrawiam :-)

Bloody Mary ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli ktoś kogoś obraża, to bany są jak najbardziej ok. Ale jeśli dany gospodarz tematu banuje ludzi tylko dlatego, bo ma ten ktoś odmienne zdanie to raczej nie jest ok. Moderacja ma przecież log z tego co się wydarzyło na forum i jeśli ban jest nadużyciem, to moderacja powinna zareagować.

Inną sprawą jest wywalanie notoryczne tematów dotyczących moderacji. Nie można na moderację nic złego powiedzieć --> w żuciu nie można nikomu zamknąć ust, więc na forum ta zasada powinna także obowiązywać. I nie mówię o obrażaniu, bo tego sam nie mogę tolerować, ale zwykłej krytyce, która jednemu Panu K nie bardzo pasuje, a reszta moderacji klepie po pleckach. Dziecinada i tyle...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ja nie mam na myśli bana permanentnego na forum tylko nakładanie przez moderatora banów na wpisy w konkretnym temacie.bez wiedzy założyciela wątku.

jesli nie jest to robota autora , to często jest na wniosek albo autora do moderacji albo z uwagi na duża liczbe skarg userow na rozwalanie watku przez konkretna osobe

bany nie sa stale

kiedys zwyczajem było ze osoba zbanowana zwracał sie o zgode na powrót do watku

w/g mnie najgorsze jest manipulowanie przebiegiem watku przez usuwanie osób o odmiennych pogladach , rzeczowo dyskutujących w temacie a ich jedynym grzechem jest np wykazanie braku wiedzy autorowi watku i to staralismy sie zablokowac ale nie wyszło

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.