Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz stereo do 3 tys

kubuch2

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to mój pierwszy post na tym forum w związku z tym , witam wszystkich bardzo serdecznie.

Obecnie słucham wszystkiego na amplitunerze yamaha rxv 1065. Ma do niego podłączone głośniki MA br5. Niestety nadszedł już czas na zmiany dlatego postanowiłem sięgnąć porad na tym forum.

Szukam jakiegoś ciepło grającego wzmacniacza. Zdaję sobie sprawę że na kwotę 3 tys nie dostanę nic ciekawego dlatego poszukuję czegoś używanego. Czytałem że roksan caspian jest godny polecenia. Niestety nie wiem jak zagra z moimi kolumnami , tych w ciągu najbliższego roku nie chcę wymieniać.

Muzyka jakiej słucham to...no właśnie i tu pojawia się problem. Bo słucham praktycznie wszystkiego od klasycznej przez alternatywną a na rocku kończąc.

Pokój w którym słucham muzyki ma wymiar 3,5x4m. Nie ma w nim nic poza stolikiem i tv.

Będę bardzo wdzięczny za propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/116724-wzmacniacz-stereo-do-3-tys/

Jeśli to ma być wzmacniacz tranzystorowy to faktycznie cośElecrocampanieta albo Hegla będzie dobrym wyborem i spokojnie można kupić do 3 tys. np;EC 1,Hegel H1,ale brytyjski Roksan też jest dobry.Ja mam Hegel H1 Special edit. i jest to przysłowiowy drut ze wzmocnieniem-bardzo dużo zależy od żródła.Za taką sumę można już kupić dobry wzmacniacz lampowy-ja wlaśnie taki mam plan-usłyszałem jak gra lampa i dla mnie nie nie ma już powrotu do tranzystora.....

Mam dwie propozycje: Sonneteer Alabaster lub Densen Beat 100. Oprócz tego mogę polecić Sphinx Myth 3 - jak na Sphinxa jest bardzo ciepły. Wszystkie to starocie, ale jeśli znajdzie się w bardzo dobrym stanie, to warto.

jara356

Zastanawiam się jak tez wzmacniacze zagrają z muzyką elektroniczną. Vangelis, Jean Michel Jarre itp.

P.S. Znalazłem na allegro taki wzmacniacz. Czy warto się nim zainteresować ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Może lepiej dołożyć do nówki sztuki .

Ukryta Zawartość

Też go zauważyłem. Niestety kwota zdecydowanie wykracza poza mój budżet

Ukryta Zawartość

Poznaj mój punkt widzenia.

Do tych kolumn ciepło grający wzmacniacz - zdecydowanie tak. Ale do 1000 zł - bo to będzie ich klasa. Wszystko co ponadto to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Chyba że myślisz już o budowie następnego systemu i wzmacniacz szykujesz pod przyszłą wymianę kolumn. Niektórzy wierzą że jak wydadzą więcej to na pewno będzie lepiej - można się nieźle nadziać na tej filozofii.

Za 3000 zł można kupić naprawdę świetny wzmacniacz. Oraz budżetówkę - zależy jak Ci kto doradzi.

Poznaj mój punkt widzenia.

Do tych kolumn ciepło grający wzmacniacz - zdecydowanie tak. Ale do 1000 zł - bo to będzie ich klasa. Wszystko co ponadto to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Chyba że myślisz już o budowie następnego systemu i wzmacniacz szykujesz pod przyszłą wymianę kolumn. Niektórzy wierzą że jak wydadzą więcej to na pewno będzie lepiej - można się nieźle nadziać na tej filozofii.

Za 3000 zł można kupić naprawdę świetny wzmacniacz. Oraz budżetówkę - zależy jak Ci kto doradzi.

Kolumny zostają tylko na najbliższy rok. Potem je wymieniam. Teraz szukam jakiegoś lepszego wzmacniacza a za rok poszukam do niego kolumn.

Gość

(Konto usunięte)

Do tych kolumn ciepło grający wzmacniacz - zdecydowanie tak. Ale do 1000 zł - bo to będzie ich klasa. Wszystko co ponadto to wyrzucanie pieniędzy w błoto.

U mnie wszelkie typowo "polskie" zasady typu: tani wzmacniacz do tanich kolumn się nie sprawdziło...jolida z moich głośników na "opał" zrobiła magiczny dźwięk...

Jeśli w grę wchodzi również vintage to może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z odpowiednio dobranymi kolumnami dostajesz bajkowe brzmienie, a uwierz mi przesłuchałem wiele nowych wzmacniaczy z przedziału 3-8tyś w tym takie piece jak Caspian czy Creek Destiny i wybrałem tego dziadka :)

PS. To nie moja aukcja i w zasadzie kupując tej klasy sprzęt trzeba odbierać osobiście, żeby go sobie sprawdzić dokładnie bo swoje lata ma...

Ukryta Zawartość

I więcej podpowiedzi , tym większy mętlik w głowie. Generalnie mam już swoje typy i ich właśnie poszukuję. Chętnie jednak rozważę kolejne propozycje.

zeta-j

Wygląd przy sprzęcie audio ma dla mnie drugorzędne znaczenie. Ważne aby był zadbany i nie wyglądał jak wyciągnięty z klatki tygrysa. Dlatego starym, zadbanym wzmacniaczom nie mówię nie.

U mnie wszelkie typowo "polskie" zasady typu: tani wzmacniacz do tanich kolumn się nie sprawdziło...jolida z moich głośników na "opał" zrobiła magiczny dźwięk...

U mnie podobnie ostatnio. Wzglednie tanie kolumny, ale z drozszym piecem pokazaly jeszcze wiecej niz z tanim, ktory to rzekomo mial wyciskac z nich 100%.

?👈

To jest dobry temat. Do 3kzł nowego wzmaka nie znalazłem sensownie grającego i wykonanego jednocześnie, natomiast ciekawy jestem jakie padają tu propozycje używek.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.