Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 3000zł czy........?

adamsmc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Niedawno zakupiłem zestaw Audiolaba 8000S + 8000CD, który gra z Heco Celan 500. Jak to w życiu bywa apetyt rośnie w miarę jedzenia i chciałbym żeby zestaw zagrał jeszcze lepiej :) Podpowiedzcie szanowni forumowicze czy zmienić Audiolaba 8000S na jakiś wzmacniacz do 3000zł?? czy dokupić monobloki Audiolaba 8000M? Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/116907-wzmacniacz-do-3000z%C5%82-czy/

Witaj,

aby przedstawić Ci konkretne rozwiązanie, drogę rozwoju Twojego systemu, musisz podać więcej informacji. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, co podoba Ci się w brzmieniu aktualnego systemu, a co chciałbyś zmienić, polepszyć.

Czekam na szczegóły.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Brzmienie obecnego zestawu odpowiada mi... ale przy większym odkręceniu potencjometru wysokie tony "biją po uszach" i dźwięk już męczy. Justas32 rozumiem że swoimi propozycjami odradzasz mi dokupienie monobloków AUDIOLABa 8000M? Poczytam o Twoich propozycjach :) Lampę też biorę pod uwagę ale do 3000zł dobra lampa??

Brzmienie obecnego zestawu odpowiada mi... ale przy większym odkręceniu potencjometru wysokie tony "biją po uszach" i dźwięk już męczy

To normalne Audiolab to tyko tranzystor i gra w typowy dla tego typu wzmacniaczy sposób. Monobloki nie wiele poprawią. Lampa załatwi twój problem. Żeby tranzystor zagrał w bardziej cywilizowany sposób trzeba wydać na niego sporo więcej niż na lampę która zrobi to za mniej więcej połowę jego wartości. "

Żeby tranzystor zagrał w bardziej cywilizowany sposób trzeba wydać na niego sporo więcej niż na lampę która zrobi to za mniej więcej połowę jego wartości. "

Jednym słowem na wszystkie bolączki systemu sprawić sobie tanią lampę. 3 tys i po problemie:)

I co to znaczy "w cywilizowany sposób" ?

I do założyciela wątku. Zakup lampy a zwłaszcza taniej lampy zmieni charakter brzmienia w pewnych aspektach ale jeśli chodzi o ogólną jakość brzmienia to będzie degradacja i nie ma się co czarować.

Witaj,

aby przedstawić Ci konkretne rozwiązanie, drogę rozwoju Twojego systemu, musisz podać więcej informacji. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, co podoba Ci się w brzmieniu aktualnego systemu, a co chciałbyś zmienić, polepszyć.

Czekam na szczegóły.

Pomieszczenie 25 metrów. Gatunki muzyczne hmmm ... słucham WSZYSTKIEGO :) W obecnym zestawie podoba mi się "szczegółowość" i ciepłe brzmienie. niepodoba mi się natarczywość wysokich tonów (ale tylko przy mocniejszym odkręceniu potencjometra).... No i trochę cofnięty wokal. Jak przestawie CELANY na +2db wokal jest ok ale wysokie tony są już bardzo natarczywe.

Jednym słowem na wszystkie bolączki systemu sprawić sobie tanią lampę. 3 tys i po problemie:)

Niekoniecznie ;)

Pre lampowe i końcówkę tranzystorową.

Chociaż moim zdaniem problem tkwi w źródle dźwięku i w zestawie głośnikowym.

Zacznij od tych ostatnich.

Niestety...pozostaje Tobie tylko cierpliwość i czas na odkładanie kasy...chociaż gdybyś zaczął od kolumn, to 3kzł za używki nie jest żle, a nawet bardzo dobrze.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość numik

(Konto usunięte)

dokładnie, może połączenie nie jest najlepsze, Audiolab to nie jest zły wzmak, aczkolwiek już pierwsza Mingda mnie olśniła, warto dać jej szansę, ale na Twoim miejscu pojechałbym do Q21 na przykład i posłuchał kolumn z Audiolabem, może znajdziesz swoje brzmienie, może hybrydy Vincenta podpaszą pod Twoje kolumny, one dają fajny mocny niski dźwięk, trza słuchać słuchać i słuchać

Miał ktoś z was Heco Celany 500 lub ktoś ich słuchał? Czytałem na zagranicznych forach że to bardzo dobre i "nie doceniane" kolumny, a odnosze wrażenie że to najsłabsze ogniwo mojego zestawu...?

A może spróbuje z jakąś lampą... Czytałem ostatnio pozytywne opinie u Xindaku Mt-3? Co Wy na to? Czy znajdę coś lepszego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.