Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz (3 cechy)

D4ncer

Rekomendowane odpowiedzi

Bez urazy , ale słuchałem też małych Reimyo....;)))

A dużych też???

Ja słuchałem małych,dużych,i jeszcze większych,i co z tego?

Ja niestety słucham tylko muzykę...

Gość cybant

(Konto usunięte)

A dużych też???

Ja niestety słucham tylko muzykę...

Dużych nie ....ale małe w pewne aspekty mają takie intrygujące...pozytywnie...

Eehh....zły jestem ..miałem iść na rower a tu pada deszcz jak cholera ....

.miałem iść na rower

Idź pograć w tenisa,właśnie Janowicz męczą się z Radwańską kontra USA :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gdyby taki RI kosztował nie 40 tys, a 10 tys to okazałoby się, że jest dobry w swojej klasie. Ja również uważam, że polityka cenowa Vitusa jest błędna i zdecydowanie za wysoko winduje ceny swoich sprzętów.

Ceny są ok. Takie ceny powodują, że w Danii dobrze się zarabia, A jak dobrze się zarabia to można płacić...To polskie zarobki są nienormalne...

W Australii dowiedziałem się, że tamtejszy górnik pracujący w kopalni na początku swojej kariery górniczej zarabia właśnie 40 tyś PLN. Ile zarabia inżynier???

A kolega AccuTad zamilkł? A czym kolega okablował system? Jakie jest zasilanie? Kable AC, SP i IC?

Spokojnie SLY...

Kolega zapewne przygotowuje dla nas catering na przyszłe weekendowe spotkanie w Stolicy...

Ja deklaruję się, że przyniosę niezgorszą wódę na szczurach zwaną przez ludzi kulturalnych Single Malt.

Wy tu podśmiechujki sobie robicie, a ja mówiłem poważnie. Chcecie weryfikacji? Proszę bardzo :)

W któryś z najbliższych weekendów możemy się u mnie spotkać. Może nie tłumnie, bo to mija się z celem, to nie Audio Show. Ale jak będzie z 6-7 osób to w porządku. Stary Audiofil mówił, że z chęcią wpadnie razem ze Stefkiem, może być ciekawie. Jak macie coś ciekawego i się da to spakować w bagażnik to jest to bardzo mile widziane. Szczegóły ustalimy niedługo.

Okablowanie to set Siltecha, seria Classic Anniversary, wszystko wpięte w kondycjoner Gigawatta.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

KPS 25 SC Krella średni nie był.

Był bardzo dobry... W swoim czasie nawet więcej niż bardzo dobry;-)

Ja również uważam, że polityka cenowa Vitusa jest błędna i zdecydowanie za wysoko winduje ceny swoich sprzętów.

Zgadzam się z Tobą jak najbardziej. Przy czym może to jest element marketingowej strategii, wybudować markę jako coś absolutnie topowego. Wysokie ceny cennikowe niekoniecznie oznaczają takie same przy zakupie;-)

Popieram wystawienie Stefka na WERYFIKATORA

Ja też. Moreno, ale Ty też jesteś z Warszawy? Masz tak samo daleko jak Stefek, a może nawet bliżej;-)

Panowie coś mi się wydaje że właściciel wątku już nam dawno podziękował

E tam młody człowiek na pewno ma mnóstwo uciechy.

Trafiony zatopiony... Dzisiaj nawet rzeklbym zalany :(

Ciesze sie ze dyskusja wre, nawet na temat nie zwiazany z tematem. Chcialbym jednak zebyscie zwrocili uwage, ze odsluchiwac bede urzadzenia w kwocie do 30kzl za nowe, po to zeby moc polowac w kwocie + - 10kzl na klocek uzywany.

... co nie zmienia faktu ze o urzadzeniach drozszych chetnie tutaj poczytam, choc zasadnicze sa poza moim targetem cenowym.

Wy tu podśmiechujki sobie robicie, a ja mówiłem poważnie. Chcecie weryfikacji? Proszę bardzo :)

Chętnie się zawsze i wszędzie zabiorę ze Stefkiem i Starym Audiofilem...to dobra kompania...

Może.

Do mnie ma z "pińcet" metrów :)

Co prawda to prawda;-)

Trafiony zatopiony... Dzisiaj nawet rzeklbym zalany :(

Ciesze sie ze dyskusja wre, nawet na temat nie zwiazany z tematem. Chcialbym jednak zebyscie zwrocili uwage, ze odsluchiwac bede urzadzenia w kwocie do 30kzl za nowe, po to zeby moc polowac w kwocie + - 10kzl na klocek uzywany.

... co nie zmienia faktu ze o urzadzeniach drozszych chetnie tutaj poczytam, choc zasadnicze sa poza moim targetem cenowym.

Czasami się warto zapożyczyć i kupić coś raz a dobrze...kupisz za 12 tyś a potem będziesz zmieniał...a jak kupisz coś raz a dobrze za 20-30 z drugiej ręki w super stanie to masz spokój na kilka lat;-) Nie zawsze trzeba się bać sprawdzonych sprzetów od sprawdzonych high-endowców...

Wszystko masz Siltecha? Kable AC, IC i głośnikowy?

Tak. Wychodzę z założenia, że cały set jednego producenta jest lepszy niż kombinacje różnych. Tak jak i z urządzeniami jednego producenta tak i w kablach to trochę droga na skróty, albo "kupujemy" takie brzmienie albo nie. I uważam, że system gra świetnie, ale mimo wszystko sieciówki są tu chyba nieco wąski gardłem całości. Może nie dramatycznie, ale wydaje się, że można lepiej, szczególnie, że sprzęt zacny. Ale to już ocenią Panowie w odwiedzinach, bo ja sam mogę nie być obiektywny. A głuchy chyba nie jestem :)

I tak i nie. Niby ma to sens ale jeszcze nie trafiłem na firmę kablarską która ma genialne kable każdego typu. Może Purist Audio Design. Co do sprzętu to mam takie same wrażenia.

Wszystkie kable z jednej firmy to tak, jakby stosowac tylko jedna przyprawe, np tylko pieprz, ale bez soli, oregano, tymianku, kminku, szafranu, papryki, ziela angielskiego.......itd:)

Konto w trakcie usuwania

Sly,

To już dyskusja na inny temat. Ale z tego co wiem, to słuchałeś tylko końcówek A-200 i chyba DACa DC-901, tak? Transport DP-900 jest w komplecie z tym przetwornikiem świetny. Poprzednicy mieli problem z poziomem grania między CD a SACD, gdzie CD grało słabiej niż SACD. Natomiast tu sytuacja jest o niebo lepsza.

Podobnie C-3800 bardzo dużo daje. Ogólnie pełny system Accuphase uważam za wybitny, choć oczywiście to flagowce producenta.

Ale to już ocenią Panowie w odwiedzinach, bo ja sam mogę nie być obiektywny. A głuchy chyba nie jestem :)

Zapewne wszyscy czekają ze zniecierpliwieniem na ocenę i relację z odsłuchów tego zacnego systemu, tym bardziej, że w komisji zasiądą tuzy naszego forum. Sam jestem ciekaw jak to wszystko brzmi i też czekam. Odsłuchy odbędą się w apartamencie wieżowca czy wolnostojącym domu jednorodzinnym?

Parker's Mood

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak. Wychodzę z założenia, że cały set jednego producenta jest lepszy niż kombinacje różnych. Tak jak i z urządzeniami jednego producenta tak i w kablach to trochę droga na skróty, albo "kupujemy" takie brzmienie albo nie. I uważam, że system gra świetnie, ale mimo wszystko sieciówki są tu chyba nieco wąski gardłem całości. Może nie dramatycznie, ale wydaje się, że można lepiej, szczególnie, że sprzęt zacny. Ale to już ocenią Panowie w odwiedzinach, bo ja sam mogę nie być obiektywny. A głuchy chyba nie jestem :)

Ja mam też kable Siltecha ale one wg moich doświadczeń nadają się najlepiej do źródła / pre.

Niestety im wyższy model Siltecha tym lepiej gra, choć te najwyższe DC mogą być czasami gorsze niż C lub RM.

Generalnie ja wychodzę z założenia ,że kable należy wymieszać tzn. źródło srebro ale już końcówki i ew. głośnikowe dobrej klasy kable miedziane.

Purista miałem AC i IC .

IC są b.dobre ale Siltech jest nieznacznie lepszy (do źródła) a MIT do końcówek.

AC to poziom Shunyaty Anacondy czyli o.k. ale nie zawsze się nadają. To takie subwooferowe granie na basie czyli do chudego tranzystora mogą się wpasować.

U mnie znacznie lepiej wypadły Kubala Sosna.

Sly,

To już dyskusja na inny temat. Ale z tego co wiem, to słuchałeś tylko końcówek A-200 i chyba DACa DC-901, tak? Transport DP-900 jest w komplecie z tym przetwornikiem świetny. Poprzednicy mieli problem z poziomem grania między CD a SACD, gdzie CD grało słabiej niż SACD. Natomiast tu sytuacja jest o niebo lepsza.

Podobnie C-3800 bardzo dużo daje. Ogólnie pełny system Accuphase uważam za wybitny, choć oczywiście to flagowce producenta.

No i własnie tym się różnimy. Monobloki A-200 uważam za świetne ale już DAC z serii 900 u mnie zagrał słabo.

Ja mam też kable Siltecha ale one wg moich doświadczeń nadają się najlepiej do źródła / pre.

Niestety im wyższy model Siltecha tym lepiej gra, choć te najwyższe DC mogą być czasami gorsze niż C lub RM.

Generalnie ja wychodzę z założenia ,że kable należy wymieszać tzn. źródło srebro ale już końcówki i ew. głośnikowe dobrej klasy kable miedziane.

Purista miałem AC i IC .

IC są b.dobre ale Siltech jest nieznacznie lepszy (do źródła) a MIT do końcówek.

AC to poziom Shunyaty Anacondy czyli o.k. ale nie zawsze się nadają. To takie subwooferowe granie na basie czyli do chudego tranzystora mogą się wpasować.

U mnie znacznie lepiej wypadły Kubala Sosna.

A znów u mnie IC PAD 25th Anniversary wypadł lepiej niź Siltech Double Crown. Jest równie napowietrzony, szybki, przestrzenny i detaliczny ale bardziej płynny, soczysty i gęsty. Jedyny taki srebrny IC jaki znam. Co ciekawe kosztuje 1/3 ceny Siltecha. MIT Oracle SHD też rewelka, tylko cena jak w Siltechu alkoholowa. Przed jej poznaniem trzeba coś przyjąć... :-)

Odsłuchy odbędą się w apartamencie wieżowca czy wolnostojącym domu jednorodzinnym?

Dom. W apartamentowcu to by policja przyjeżdżała co drugi dzień, bo sąsiadom by Stańko przeszkadzał grając na trąbce, a bębny w towarzystwie Mercedes Sosy łupałyby im nad głowami :)

U mnie by się właśnie nie sprawdziła w końcówkach, bo to gęste i barwne granie a miedzią bym to niepotrzebnie spowolnił, zamulił. Dopalenia i wagi na średnicy zupełnie nie brakuje, więc już nie kombinowałem i poszedłem w Siltecha w całości.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A znów u mnie IC PAD 25th Anniversary wypadł lepiej niź Siltech Double Crown. Jest równie napowietrzony, szybki, przestrzenny i detaliczny ale bardziej płynny, soczysty i gęsty. Jedyny taki srebrny IC jaki znam. Co ciekawe kosztuje 1/3 ceny Siltecha.

Ja porównywałem IC PAD 25th Anniversary do Siltech Empress Crown i te kable grają b.podobnie ale Siltech ma więcej szczegółów i jest b. dźwięczny.

Bas był praktycznie identyczny.

Dlatego kupiłem Siltecha a nie PAD a MIT powędrował do piwnicy.

U mnie by się właśnie nie sprawdziła w końcówkach, bo to gęste i barwne granie a miedzią bym to niepotrzebnie spowolnił, zamulił. Dopalenia i wagi na średnicy zupełnie nie brakuje, więc już nie kombinowałem i poszedłem w Siltecha w całości.

Myślałem kiedyś podobnie jak TY ale dobre kable miedziane do końcówek i głośników (MIT) niczego nie wycinają ani nie spowalniają.

Próbowałem również b. drogich kabli srebrnych i mi sie mniej podobało.

Jakbyś spróbował to zmieniłbyś zdanie ;)

Poza tym ja mam lampowy system , który wcale nie gra jasno wręcz przeciwnie.

Ja ogólnie muszę pomyśleć o spróbowaniu innych kabli, mimo pięknego grania wydaje mi się, że nie wyciągnąłem jeszcze pełnego potencjału tego systemu, bo to jeszcze nie ta kablarska liga dla tych szampańskich cudeniek. A jak to mawia Stary Audiofil - kable są najważniejsze :)

Mnie się Sylwek pytasz?

Bo jak mnie to moje stare MIT-y poszły do "żyda".

Już rok temu wymieniłem wszystkie kable IC MIT-a na MIT ORACLE MA-XSHD czyli na aktualną serię.

To dobrze. To wybitne kable.

Ja porównywałem IC PAD 25th Anniversary do Siltech Empress Crown i te kable grają b.podobnie ale Siltech ma więcej szczegółów i jest b. dźwięczny.

Tak istotnie jest ale to niekoniecznie jest zaleta. Większa dźwięczność wynika z tego, że Siltech jest jaśniejszy, a PAD ciemniejszy. Natomiast większa ilość szczegółów wynika z tego, że Siltech podkreśla je bardziej, a PAD gra płynniej muzykę jako całość i szczegóły są tylko zawartością płynącej muzyki. Nie podkreśla ich dodatkowo i przez to jest bardziej muzykalny.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To dobrze. To wybitne kable.

Tak potwierdzam ,że są to b.dobre kable.

Ale ... do połączenia dac -> pre lepiej zagrały Siltech Empress stąd MIT-y chyba sprzedam.

Ale na razie wstrzymuję się ze sprzedażą do momentu zmiany pre i końcówek bo może MIT lepiej zagra.

Postanowiłem również spróbować połączenia pre lampowe i końcówki tranzystorowe.

Kiedyś takie zestawienia próbowałem i grały również b.dobrze.

Nie jest to może poziom Kondo Kagura + KSL-M77 ale cena również nie grozi wylewem ;)

Jeśli srebro masz od źródła do pre to MIT powinien być do końcówek mocy, a do tranzystorowych to obowiązkowo. A jakie końcówki tranzystorowe byś chciał popróbować?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.